Şimdi Ara

Son 10 sene ve 30 senedeki şampiyonluk sayıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene şampiyon belli olduğuna göre yakın dönem şampiyonluk sayılarına bir göz atabiliriz.

Son 10 Sene şampiyonluk sayıları Gs:4 Bjk:3 Fb:2 Bursa:1
    Son 30 Sene şampiyonluk sayıları Gs:13 Bjk:8 Fb:8 Bursa:1

Son 10 senede FB'yi geçmemize rağmen son 30 seneyi baz alırsak Fb ile eşit sayıda şampiyonluk sayısına sahibiz. Ama Gs son 30 senede Bjk ve Fb'ye epey fark atmış durumda. Boş bir vaktimde de 1959 öncesinide dahil ederek şampiyonluk sayılarına bakıp burada paylaşmak istiyorum. Bence esas gösterge bu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAF10 -- 30 Mayıs 2017; 16:44:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son 10 ve 30 Yılda Futbol Şampiyonlukları

Son 10 yılda, Avrupa'nın en prestijli futbol ligi olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım, Real Madrid olmuştur. İspanyol devi, son 10 yılda 4 kez şampiyonluğa ulaşmıştır. Real Madrid'i 3 şampiyonlukla Bayern Münih ve Liverpool takip etmektedir.

Daha uzun bir döneme bakıldığında, son 30 yılda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım da Real Madrid'dir. İspanyol kulübü, son 30 yılda 7 kez kupayı kaldırmıştır. Liverpool ve Bayern Münih, 6 şampiyonlukla Real Madrid'i takip etmektedir.

Yerel liglerde de son 10 yılda ve son 30 yılda baskın takımlar olmuştur. Örneğin, İngiltere Premier Ligi'nde son 10 yılda en çok şampiyonluk kazanan takım Manchester City olmuştur. İspanya La Liga'sında ise son 10 yılda Barcelona ve Real Madrid üstünlüğünü sürdürmüştür.

Son 30 yılda ise İngiltere Premier Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım Manchester United olurken, İspanya La Liga'sında Real Madrid ve Barcelona şampiyonlukları paylaşmıştır.

Bu bilgiler, son 10 yılda ve son 30 yılda futbol dünyasında en başarılı takımların hangileri olduğunu göstermektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçen sezon 10 senede 1 şampiyon oldular diyorlardı. Bu sezon 10 senede 2 diyorlar. Seneye 10 senede 3 diyecekler. Sonra 4, 5, 6...
  • lig kurulduğundan beri

Gs 20
    Fb 19
    Bjk 13 şampiyonluğu vardır

ulusal ligleri hesaba katarsak fb 28 gs 21 bjk 20dir

yok son 10 yıl yok 30 diye boşa çırpınmaya gerek yok.
  • Yazdığın rakamlar doğru ise (28-21-20) esas gösterge olarak kabul edilmesi gereken şampiyonluk sayıları bunlardır. Neticede bu takımlar 1959 yılında kurulmadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat A.

Geçen sezon 10 senede 1 şampiyon oldular diyorlardı. Bu sezon 10 senede 2 diyorlar. Seneye 10 senede 3 diyecekler. Sonra 4, 5, 6...

Beşiktaş önümüzdeki sezon da şampiyon olursa, son 10 sezonun en fazla şampiyon olan takımı olur.

Bu sezon sonu itibarıyla; Galatasaray'ın 4, Beşiktaş'ın 3, Fenerbahçe'nin 2 (Kupalarından biri Trabzon'a da yazılabilir.) ve Bursaspor'un 1 şampiyonluğu bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TE5TERE -- 30 Mayıs 2017; 17:7:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furiosa

lig kurulduğundan beri

Gs 20
    Fb 19

Yazık bilgisi yok fikri var , senede 5 sampiyonun cıktıgı dönemde istanbul bölgesi 1. si oldugu dönemleride eklemis

Ne kadar yırtınırsanız yırtının faydası yok , cünkü 57 ve 58 deki sampiyonluklar 59 ile aynı statude oynandı he cok istiyorsanız gidin TFF ye BJK nin o 2 sampiyonlukla beraber bizim 59 uda silin diye basvurun.

O 2 sampiyonluk zaten basından beri sayılması gereken sampiyonluklar fakat o dönem kendini zeki sananlar eklememis sonra bilen biri cıkmıs ve bilmeyenlere vurmus samarı ki bu günümüzdede devam ediyor görüldügü üzre

Hayır hic düsünmüyorlarmı merak ediyorum "ulan bizim baskan neden istemiyor eski sampiyonlukları " diye isteyemezler cünkü onlar bizim 57 ve 58 gibi degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr1xsivE -- 30 Mayıs 2017; 18:58:42 >

• 57, 58 tabiki kabul edilmek zorundadır, ulusal lig yapıp şampiyon kabul edip avrupaya takım göndermişiz, sonra sen tff olarak kendi kendine kabul etmiyorum o yılları dersen uefa da bana şampiyonluğu geçersiz takım mı gönderdin diyeceği için kabul edilmek zorundadır, çünkü geçerlidir, burada hata ligin 57 de değil 59 dan başladığını kabul eden tffnindir.
    İyiki uefa var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 30 Mayıs 2017; 19:42:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 57 58 in olması çok doğru çünkü senden UEFA şampiyon takım istemiş ondan önceki seneler bi katılım yok başvuru yapılmış UEFA aniden kabul edince TFF afallamıştır ilk sene ismi zamanında bildirmiyorlar.Şimdi asıl muhabbet şu ;Sen senden daha üst kuruma bağlısın onlara sorarsan bu Beşiktaşın 15.şampiyonluğu sen kendi içinde bir yanlış yapmışsın 13 diyorsun burada kendini düzeltmesi gereken kim olur ?
  • Önemli olan güncellik kardeş. Şu anda tüm renklileri kırbaçlıyor muyuz? O iş bitmiştir

• En büyük sizsiniz tamam real madrid tedirgin oldu 3. köprüyü de kıskanıyolar zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecem1903

57, 58 tabiki kabul edilmek zorundadır, ulusal lig yapıp şampiyon kabul edip avrupaya takım göndermişiz, sonra sen tff olarak kendi kendine kabul etmiyorum o yılları dersen uefa da bana şampiyonluğu geçersiz takım mı gönderdin diyeceği için kabul edilmek zorundadır, çünkü geçerlidir, burada hata ligin 57 de değil 59 dan başladığını kabul eden tffnindir.
    İyiki uefa var.

Benim anlamadığım madem kabul gördü tamamda TFF bunu tescil etti kuruluşunu 2 yıl öne alsın sonuçta resmiyet için değil mi zor değil ki arkadaş 1957 de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat A.

Geçen sezon 10 senede 1 şampiyon oldular diyorlardı. Bu sezon 10 senede 2 diyorlar. Seneye 10 senede 3 diyecekler. Sonra 4, 5, 6...

97'ye kadar gider diyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: N3DV3D11

quote:

Orijinalden alıntı: gecem1903

57, 58 tabiki kabul edilmek zorundadır, ulusal lig yapıp şampiyon kabul edip avrupaya takım göndermişiz, sonra sen tff olarak kendi kendine kabul etmiyorum o yılları dersen uefa da bana şampiyonluğu geçersiz takım mı gönderdin diyeceği için kabul edilmek zorundadır, çünkü geçerlidir, burada hata ligin 57 de değil 59 dan başladığını kabul eden tffnindir.
    İyiki uefa var.

Benim anlamadığım madem kabul gördü tamamda TFF bunu tescil etti kuruluşunu 2 yıl öne alsın sonuçta resmiyet için değil mi zor değil ki arkadaş 1957 de

O durumda işte federasyonun garipliği ya da kimse umursamadı, uğraşmıyorlar. Dediğin gibi 57ye çekmesi gerek başlangıcı.

• quote:

lig kurulduğundan beri

Gs 20
    Fb 19

Ulusal lig değil onlar, 1959'dan öncekilerin hepsi bölgesel ligler.

Misal Milli Küme vardı 1930'lu yıllardan 40'ların sonuna kadar, İzmir-İstanbul-Ankara takımlarından 8 tanesinin katılımıyla gerçekleşen bir şampiyonadır. Fb'nin burada 6 şampiyonluğu vardı sanırım.

Bir başkası İstanbul Profesyonel Ligi mesela, onda da yine sadece İstanbul takımları var.

Türkiye Futbol ŞAmpiyonası isminde başka bir org. daha var. O da Milli Küme'nin kopyası.

O yüzden bu turnuvaları baz almak manasız. Türkiye Ligi 1959'da kurulmuştur. Öncesi tabiki çöp değil ama bölgesel başarıdır, ulusal değil.

• Ayrıca Beşiktaş'ın şampiyonluk olarak tescillendiği o 56/57, 57/58 sezonu federasyon kupası adı altında turnuva olmuştur bu izmir ankara istanbul adana liglerinin şampiyonları bunlara katılmış bunun sonucunda şampiyon belirlenmiştir.Bu itibariyle haklı bir şampiyonluktur ama Bundan önceki liglerde böyle bir şey olmamaıştır.Hepsi bölgesel şampiyonluklardır.Fenerbahçe'nin bu talebinin de sonuca ulaşamamasının sebebi budur.Ulusal değil bölgesel alınan şampiyonluklardır çünkü

1956/57 Sezonu

1957/58 Sezonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 1 Haziran 2017; 15:35:56 >

• Barbar kullanıcısına yanıt
    Eksik biliyorsunuz araştırın

• quote:

lig kurulduğundan beri

Gs 20
    Fb 19

''10 senede bir şampiyon oluyorlar len''

şeklinde gezen tiplere cevaptır bu. Kimsenin çırpındığı yok, son zamanlar da kimlerin çırpındığı belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Worm Holes

Eksik biliyorsunuz araştırın

Eksik bildiğim neymiş beni aydınlatırsan sevinirim.
  • quote:

lig kurulduğundan beri

Gs 20
    Fb 19

Kardeş boş boş yazmayın kabul edilmemesini en çok gsliler ister onlara yaz ona bakarsan bizimde işimize gelir.
  • erdi 1903 kullanıcısına yanıt
    ee tamam ben zaten kabul ediliyorsa hepsi edilsin diyorum gslilerden bana ne?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.