Şimdi Ara

Sol CTRL çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bu arada CTRL+C problemi olmadığını anladım. Sol CTRL tuşuna basılı tutunca, bilgisayarın dahili hoparlöründen dıt diye ses geliyor ve tuş çalışmıyor; ama sap CTRL tuşunu kullanabiliyorum. Klavyenin sürücüsünü kaldırıp tekrar kurdum; sorun düzeldi fakat 10 dakika sonra yine aynı sorun oluştu. Anlamıyorum....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sol CTRL Tuşu Çalışmıyor Sorunu

Sol CTRL tuşunuzun çalışmaması, bilgisayarınızda yazma ve diğer görevleri gerçekleştirmeyi zorlaştıran sinir bozucu bir sorun olabilir. İşte sorunu gidermek için birkaç adım:

• Donanım sorunlarını kontrol edin: Sol CTRL tuşunun fiziksel olarak hasar görmediğinden veya sıkışmadığından emin olun. Klavyenin başka bir USB bağlantı noktasına takmayı deneyin.
    • Sürücüleri güncelleyin: Klavyen için en son sürücülerin yüklü olduğundan emin olun. Bunları klavyenin üreticisinin web sitesinden indirebilirsiniz.
    • Klavye ayarlarını kontrol edin: Windows Ayarları'na gidin ve "Cihazlar" > "Yazma" > "Gelişmiş Klavye Ayarları" bölümünü açın. Sol CTRL tuşunun etkinleştirildiğinden emin olun.
    • Klavyeyi temizleyin: Toz veya kirlenme sol CTRL tuşunun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Tuşu dikkatlice temizlemek için basınçlı hava veya pamuklu çubuk kullanın.
    • Windows sistem dosyalarını tarayın: Windows, bozuk sistem dosyalarını taramak için bir Sistem Dosyası Denetleyicisine (SFC) sahiptir. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: sfc /scannow
    • Windows'u güncelleyin: Windows güncellemeleri, klavyenle ilgili sorunları gideren düzeltmeler içerebilir. Bilgisayarını en son sürüme güncelleyin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sol CTRL tuşun hala çalışmıyorsa, bir donanım sorunuyla karşı karşıya olabilirsin. Bu durumda, klavyeni onarım veya değiştirme için bir teknisyene götürmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Erişilebilirlik Seçenekleri içinde Yapışkan Tuşlar açıksa, bazı klavye kısayolları çalışmayabilir. Denetim masasından Erişebilirlik seçeneklerine gir ve klavye altında işaretlenmiş bir kutu olup olmadığına bak, varsa kaldır, makinanı tekrar aç ve kontrol et.
  • Dediğine göz attım fakat sorun ondan kaynaklanmıyor. Bu arada CTRL+C problemi olmadığını anladım. Sol CTRL tuşuna basılı tutunca, bilgisayarın dahili hoparlöründen dıt diye ses geliyor ve tuş çalışmıyor; ama sap CTRL tuşunu kullanabiliyorum. Klavyenin sürücüsünü kaldırıp tekrar kurdum; sorun düzeldi fakat 10 dakika sonra yine aynı sorun oluştu. Anlamıyorum....
  • Sol Ctrl tusunu cikart,dikkatlice sakin zorlama, sonra temizle, takmasi biraz zor olabilir ama dikkatlice tak. Bu tus sag tusa gore daha cok kullanıldığı icin daha cabuk bozulmusda olabilir. Bu sorun data girisi yapilan departmanlarda spacede ve diger cok kullanilan tuslardada olur, sorun donanimsal bence.(Bilgisayar acilirkende herhangibir tusun ustunde birsey olursada dıt diye ses gelir.)
  • Dediklerini yaptım ama hiçbirşey değişmedi dostum :(
  • Benim klavye multimedya klavye. Yukarıdaki 23 extra multimedya işlevli tuştan bir tanesinin basılı kaldığını anladım (3 senedir belki de 3.kez bastuğım için o tuşlardan birisine geç farkettim tabi). Klavyenin içini açtım ve sorunu düzelttim. Bu arada multimedya klavye aldık ama, hiç kullanmıyoruz; çok boş bir iş zaten, hiçbir anlamı yok..
  • Ben ses açıp kaparken ve Cd'yi çıkarırken kullanıyorum.
    Bir de restart ve shutdown için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fn ve Ctrl tuş değişikliği
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.