Şimdi Ara

Soktayim! Yok Artik.. Acil Yardim. FX8320

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd fx 8320 islemcim var gigabyte 990FX-UD3 anakartim var. Anakartim 10 fln garantisi var ve kuzey cipseti baya bir isiniyor ama asil sorun islemcide amd fx 8320 Hyper T4 sogutucu ile 80C gordu ve kapandi kendi stok fani bile 40C'den uste cikmamisti. Macunu da surdum halbuki neden boyle oldu anlamadim islemcim de sifir.. Acil yardim...... Istanbulda olan varsa bu soruna bakabilr mi kafayi yicem

• Sogutucuyu düzgün monte ettiğine emin misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tek turlu oluyor başka şahsi yok fan bi içe donuk bi disa donuk oluyor fark eden bisey yok ki :(((

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk

Zaten tek turlu oluyor başka şahsi yok fan bi içe donuk bi disa donuk oluyor fark eden bisey yok ki :(((

İyice bastırmamışssındır.

• İlla ki fanın montajında bir hata olmuştur . Stok fanla 40C iken T4 ile 80C olması olağan bir durum değil . Sağlam monte ettiğindenizden emin olun
  • montajda sorun var %100
  • Elini soğutucuya yaklaştırdığında 80 derecelik sıcaklık hissediyormusun?

Edit:Sistem kendini kapadı demişsin.Büyük ihtimalle montajda yanlışlık var.Soğutucu ile işlemci doğru temas etmiyor olabilir.Bi kontrol et..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 10 Haziran 2014; 22:37:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İmkanı yok bende fx6300 ile t4 kullanıyorum böyle birşey olmadı montaj hatalı
  • Pek anlamam ama Soğutucu da jelatin felan olabilir mi temas ettigi yerde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk

Zaten tek turlu oluyor başka şahsi yok fan bi içe donuk bi disa donuk oluyor fark eden bisey yok ki :(((

T4 montaj videolari var onları izle. Vidalarini iyice sıktınız mı? Ayrıca en son aşamada sıkıştırma işlemini yaptınız mi?

• Bende bugun 8320 siparisi verdim. Basligi gorunce kalbim duruyordu. Girince baska fandan dolayi olunca rahatladim.

Buyuk ihtimal montajda sorun vardir. Termal macunu falan duzgun surdugune emin misin?

• Candance kullanıcısına yanıt
    Yok yok 8320 efendi uslu saygılı işlemcidir stok fanıyla bile oc yapmazsan 60 derece üzerine çıkmaz
  • Hocam fx 4130 bugun montaji yaptim ayni anakart var bende de.Bios u f8 update ettikten sonra stok fan calismasi bile.Bosta 13 derece idi.Bilirsiniz ki fx4130 125 watt gucunde bir islemci.
     Soktayim! Yok Artik.. Acil Yardim. FX8320

• quote:

Orijinalden alıntı: eskisistem

Hocam fx 4130 bugun montaji yaptim ayni anakart var bende de.Bios u f8 update ettikten sonra stok fan calismasi bile.Bosta 13 derece idi.Bilirsiniz ki fx4130 125 watt gucunde bir islemci.

butun fx islemcilerde bosta sicakligi yanlis gosteren bir bug var o yuzden oda sicakliginin altinda gosteriyor.gercek sicakligini ogrenmek icin biraz isitmalisin o zaman dogru gosteriyor.resimde gosterdigin gibi olmasi fan montrajini yanlis yapmadigin ve bosta cok isinmadigi anlamina gelebilir ama deger yanlis hava sogutma ile oda sicakliginin altina inemezsiniz o yuzden yukte degerlerde sorun yoksa bosta degerleri bosverin.
  • Soğutucunun işlemciye değen yerdeki yapıştırmayı çıkarttınız mı
  • montajda sorun var gibi geldi

fan dönüyormu kontrol edin dönüyor ise

montajı tekrarlayın vidaları eşit ve yeterli sıktığınıza emin olun
  • hyper t4 ile 80 derece görüo kapandıysa
    ya anakartın sesörleri bozulmuştur yada soğutucu montajı hatalıdır.
    stok fan'ın montajı kolay olduğundan stok fan ı tekrar takarak ısıları yeniden kontrol edin derim.
    en azından sorun düzelirse problem t4 de dir.düzelmez ise anakart veya işlemcide dir.
  • Soeunu sanirim hallettim arkadaslar. Fan bi muddet sonra donmuyormus onu kontrol ederken fark ettim yanlis yere takmisim suanda 20 derece fln

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Hocam fx 4130 bugun montaji yaptim ayni anakart var bende de.Bios u f8 update ettikten sonra stok fan calismasi bile.Bosta 13 derece idi.Bilirsiniz ki fx4130 125 watt gucunde bir islemci.

butun fx islemcilerde bosta sicakligi yanlis gosteren bir bug var o yuzden oda sicakliginin altinda gosteriyor.gercek sicakligini ogrenmek icin biraz isitmalisin o zaman dogru gosteriyor.resimde gosterdigin gibi olmasi fan montrajini yanlis yapmadigin ve bosta cok isinmadigi anlamina gelebilir ama deger yanlis hava sogutma ile oda sicakliginin altina inemezsiniz o yuzden yukte degerlerde sorun yoksa bosta degerleri bosverin.

hayır hocam o 13 derece çekirdek sıcaklıgı , gerçek sıcaklıgını öğrenmek için motherboard sıcaklıgına bakmak gerek.Motherboard sıcaklıgı işlemci sıcaklıgı.Motherboard ın gerçek sıcaklıgını öğrenmek içinde bios'a girmen lazım.Bende öyleydi , asusun kendi programıda dogru sıcaklıgı gösteriyor.

O arkadaşın ölçtüğü program cpu değil , cpu çekirdek sıcaklıgını ölçmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

hayır hocam o 13 derece çekirdek sıcaklıgı , gerçek sıcaklıgını öğrenmek için motherboard sıcaklıgına bakmak gerek.Motherboard sıcaklıgı işlemci sıcaklıgı.Motherboard ın gerçek sıcaklıgını öğrenmek içinde bios'a girmen lazım.Bende öyleydi , asusun kendi programıda dogru sıcaklıgı gösteriyor.

O arkadaşın ölçtüğü program cpu değil , cpu çekirdek sıcaklıgını ölçmüş.

cekirdek sicakligi bile olsa biostan bile baksan oda sicakliginin altinda gosteriyor fx islemciler en azindan bende oyle.13-19 bende de boyle oda 21-22 dereceyken.o yuzden ben ugrasmiyorum bostaki sicakliklariyla.onemli olan yukte cok isinip kapanmamasi ki oyle bir sey olmadi 7 aydir 8320'de hatta yukte dogru durust isinmiyor bile.silverstone ar01 sogutucu kullaniyorum.benim giga fxa ud5 anakartin asus gibi bir programi yok malesef o yuzden oradan bakamiyorum ama biraz isittigimda aida64 sanki biraz daha dogru sonuc veriyor gibime geldi.phenomlarda cekirdek ile islemci sicakligi arasinda bir 10 derece oynuyordu ama fxlerde o kadar fark yok gibi gozledim kendi islemcimden.degisebilir anakartina sensorune programina gore o yuzden sen haklisin ben hakliyim gibi bir durum yok dedigim gibi yukteki sicakliklar onemli bosta o kadar onemli degil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.