Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
20.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir de bu asfalta çizilmiş engelli işaretleri çok arttı bu son zamanlarda çoğunun yalan olduğunu düşünüyorum ama yapacak bir şey yok, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda abiler? Bu iş de yakında çığrından çıkar.
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Herkes otoparka arabasını bırakmaya o kadar kapasitede otopark yok zaten.
    Sokağa araç park edilir.
    Park edilmesi yasak olan yerlere park edilmez sadece. Tüm dünyada böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu dagitmayin bu konu hep karsimiza cikiyor ne yapmamiz gerektigi ile ilgili bir rehber yaziya hatta ana konuya ihtiyac var.Adminlerden ricam gereksiz msjlari silmeleri ve muhattaplarini uyarmalari...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ben karşı taraftanım.Benim işlek bir caddede dükkanım var.Her akşam arabamı yanaştırıp doldurup ertesi güne hazırlıyıorum.Deponun önüne kocaman yazı yazdım,dubalar koydum adamlar iki dubanın arasına park ediyor ve her gün tekrarlanıyor bu olay.Daha dün başıma geldi.Araba koymuş sordum bazılarına bilmiyorum dediler.Bende kamerayı açtım baktım kahveye gidiyor.Hemen gittim kahveye adama dedim arabanı çek bana ne dedi "Ben senin çağırmanı bekliyorum" valla yaşlı olmasa dalardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senyour kullanıcısına yanıt
    Sokaklar kimsenin mali degildir bos yer varsa isteyen istedigi yere koyar o dubayi da ceker

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo

    30-40 binlik arabayla gezip aylık 145 lira otopark ücretine çok diyenlerle aynı havayı solumak...

    Ha yani sokağın istediğim yerine dubayı çakarım, istediğim yerini parsellerim, istediğim yerini mülkiyetime geçiririm. Karışana da "Kardeşim git otoparka park et" der geçerim.
    İyiymiş.

    Sırf bu yüzden 2 farklı esnafla kavga ettiğim için evimi taşıdım ben. İşin otopark ücreti ile alakası yok, işin "hak gasbı" ve "tehdit" ile alakası var. Ben de tehdit aldım, "Arabana bir şey olursa benden bilme" dedi. Hatta diğer esnafla yaka paça olduk, "Birimiz hastaneye öbürümüz karakola gider" dedim, sindiremeyeceğini anlayınca geri çekildi. Adam "Buraya park etme, oraya park etme, ora benim tükanın önü" e ben ne yapacağım? Kendi evimin önü varken hem para vereceğim hem camdan bakınca göreceğim yere değil de 100-200 metre ötedeki otoparka bırakacağım?
    İyi o zaman, kamuya ait yani herkese açık yolu boydan boya kapatayım (Evet bunu da gördüm, asker eğlencesi uğruna yolu kapattılar), "Git kardeşim üst sokaktan geç" diyeyim.
    Ne güzel yahu, sizinle aynı havayı solumak benim için büyük şeref, bana bu şerefi layık gördüğünüz için teşekkür ederim(!).

    İnsan zorbalığı, hak gasbını ve tehdidi nasıl normalleştirebilir yahu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senyour

    Kusura bakmayın ben karşı taraftanım.Benim işlek bir caddede dükkanım var.Her akşam arabamı yanaştırıp doldurup ertesi güne hazırlıyıorum.Deponun önüne kocaman yazı yazdım,dubalar koydum adamlar iki dubanın arasına park ediyor ve her gün tekrarlanıyor bu olay.Daha dün başıma geldi.Araba koymuş sordum bazılarına bilmiyorum dediler.Bende kamerayı açtım baktım kahveye gidiyor.Hemen gittim kahveye adama dedim arabanı çek bana ne dedi "Ben senin çağırmanı bekliyorum" valla yaşlı olmasa dalardım.

    Sizin yapmanız gereken belediye ile görüşüp dükkanınızın önüne "işgaliye bedeli" ödeyerek orayı "kiralamak".
    O zaman yasal olarak oraya kimse arabasını bırakamaz. Elinizde "kapı gibi" belge olur.
  • Mantığa bak ya. 30-40 bin liralık arabaya binip ayda 145 lira otopark parası vermeyenle aynı havayı solumakmış. Kasko sigorta mtv yıllık bakım ıvır zivir masraflarla bile 1750 lira tutmuyor benim aracın yıllık masrafi.Bende 30-40 binlik arabaya biniyorum bu arada. Lan evimin önünde yer varken niye yılda 1750 lira otopark parası vereyim para kolay kazaniliyor hee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bos bos konusanlar ya hic arabasi olmayanlar ya da kendi pisirikliklari yuzunden o dubayi cektiremeyenler.bir de arabasi olan gencleri kiskanan amcalar dedeler var. Park edilebilir levhasi yoksa park edemezmisiz. lafa bak. Amcacim hukukta yasaklanmayan her sey serbesttir. once bunu ogren. yani orada park etmek yasaktir levhasi olmadigi halde arabama ceza yazan polisi, arabami ceken cekiciyi ottururum ben.



    Yolu dubayla kapatamazsiniz. Bu kadar basit. kapatirsan kesilen cezayi pasa pasa odersin. cagirin zabitayi uc gun art arda bak bakalim bir daha o duba koyuluyor mu oraya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    Mantığa bak ya. 30-40 bin liralık arabaya binip ayda 145 lira otopark parası vermeyenle aynı havayı solumakmış. Kasko sigorta mtv yıllık bakım ıvır zivir masraflarla bile 1750 lira tutmuyor benim aracın yıllık masrafi.Bende 30-40 binlik arabaya biniyorum bu arada. Lan evimin önünde yer varken niye yılda 1750 lira otopark parası vereyim para kolay kazaniliyor hee

    Bunu yazmaya gelmiştim siz yazmışsınız ama böyle dusunenlere acayip ayar oldum neymiş 30-40 binlik araca binip aylık 145 lirayı çokmu görüyorlarmiş. Hakkaten neyin kafası bu ne yiyip ne içiyonuz. Ben 70 binlik araca biniyorum zaten yıllık 1000 kasko 1000 sigorta 1000 mtv veriyorum bide üstüne 1750 park parasımi vereceğim, bi gidin ya.

    Nedense bu kafa yapısı zenginden daha fazla vergi alınsın ÖTV çok güzel oldu diyen kafayla aynıymış gibi geldi bana ya neyse bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorumlara baktığımızda yollarda o dubalardan karşımıza çok çıkacağı görülüyor adamın sokağa park etme gibi bir imkanı varken otopark parasını az bulanları ve aracın var parka gitmelisin gibi yorumlarıda görüyoruz aynı zihniyet malesef heryerde bolca mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde şehir dışında garajlı otoparklı müstakil evimde yaşıyorum geçenlerde şehirde işim vardı arabayı müsait biyere park ettim. yol geniş yol kenarı mıcırlı bi alan var 6-7 araç daha vardı bende çektim oraya. gayet düzgün bi şekilde park ettim. yolun karşı tarafında bahçeli lüx bir site var.

    ben gittikten 3-4 saat sonra birisi aradı numan beylemi görüşüyorum dedi bende yanlış numara diyip suratına kapattım. bikaç saniye sonra tekrar aradı reddettim, sonra tekrar aradı açtım.
    açar açmaz plakamı söyledi bu araç sizemi ait dedi bende evet veya hayır sizi ilgilendirmez siz kimsinizki dedim.
    ben polisim dedi o ara bi olaylar döneceğini anlayıp hemen ses kaydını başlattım. ses kaydını açtıktan sonra anlamadım tekrar edin dedim. kendi adını soyadını vb. söyleyip polis olduğunu iddaa etti. sonra benim gerçek adımı soy adımı söyledi bu sizmisiniz dedi. bende bilgi veremeyeceğimi söyledim.
    büyük ihtimal ilk aradığında köylü zekasıyla benden bilgi koparmaya çalışmıştı tabi ben oyuna gelmedim.
    sonra başladı bu kendini polis olarak tanıtan şahıs. siz araç sahibisiniz biliyorum işte arabayı bilmem nereye park etmişiniz burda oturanlar şikayetçi. gelin çekin felan demeye başladı.

    bende hiçbir zaman park yasak tabelası olan biyere park etmediğimi şuan koyduğum yerdede park yasak tabelası olmadığını aracımında trafiğe engel olmadığı için işim bitene kadar gelip çekmeyeceğimi kendiside eğer bahsettiği gibi polisse yasal yollarla hiçbir şekilde çektiremeyeceğini söyledim.
    bana başlatma yasalarından anayasandan, anayasanın a. koyayım. diye devam eden cümlelerle karşılık verdi.
    polis olduğunu iddaa ettiği için. polisin görevi kanunları uygulamak değilmi dedim.
    bizde onu yapıyoruz zaten adam şikayetçi dedi.
    bende her şikayetçi olanın istediği arabayı sorgusuz sualsiz çekecekseniz sizden polis molis olmaz anca otopark görevlisi olur dedim.
    sonra beni tehdit etmeye başladı sen gel buraya ben sana göstericem. arabanı çektiricem şöyle yapıcam böyle yapıcam v.b
    bende uzatma polis olduğun bile belli değil çektiriyosan çektir ben gelip çekmiyorum anca işim biter canım isteyince biner arabama giderim dedim.
    sen görürsün dedi. bende asıl sen görürsün dedim elimde tüm konuşmanın ses kaydı olduğunu gerekli yerlere en kısa sürede şikayette bulunacağımı söyledim. neyaparsan yap dedi kapattı.

    30-40 dk sonra aynı numara geri aradı. karakolda çalışan sabit polis olduğunu sürekli bu tarz şikayetler aldıklarını o yüzden bi anlık sinirle öyle davrandığını üzgün olduğunu arabamı çektirmeyeceğini felan söyledi. bende hiçbirşeyin umrumda olmadığını beni tekrar aramamasını söyleyip kapattım.
    işim bitip aracın yanına gittiğimde çevrede benim arabam hariç hiçbir araç kalmamıştı. muhtemelen hepsini korkutup çektirmişlerdi. arabaya oturur oturmaz yaşlı bi adam kapıma geldi. o sitede oturduğunu polisin onun oğlu olduğunu. şikayetçi olanın kendisinin olduğunu onun yüzünden oğlunun zarar görmesini istemediğini felan söyledi. özür diledi v.b ben şikayetçi olmayacağımı ancak bunun sebebinin özür dilemeniz felan değil uğraşmak istemediğim için olduğunu söyledim ve bastım gittim.
    yazıyı okuyanlar şikayet etmem gerektiğini düşünebilir. aracı çektirseydi uğraşırdım ancak bu polisle yaşadığım 4. olay tekiyle zaten mahkemeliğim.
    anlaşılan bu ülkede yaşayan tüm insanlar aynı kafada. uğraşmak sadece zaman kaybı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 4 Aralık 2016; 11:2:53 >




  • İşin ucu dönüp dolaşıp belediyeye giriyor.Saçma sapan bi yapılaşma var.Bizim binada 10 araç var ve maksimum 6 araçlık park yeri var.Dedemlerin bina 18 daire sadece 3 araçlık park yeri var onun yanındaki bina 14 daire ve hiç park alanı yok.Belediyeler buna nasıl müsade ediyor acaba.Adamlar zemin katı otopark yapmak yerine daire yapıyor ordan da kazanıyor.Bunu denetleyen kimsede yoktur allah bilir,kim kime dum duma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Evlat yanlış anlama. Araba ihtiyaçtır o kesin ama arabanın her türlü masrafı kaçınılmaz. 145 liraya geleyim ben istanbuldayım günlük otopark 15 tl. Aylık 300 tl ye yer bulup koyan insanlar sevindirik oluyor. Herşeyin bir maaliyeti var maalesef. 145 lira o nedenle bana çok ucuz geldi. Maalesef durum budur büyük kapital şehirlerde yaşamanın bedeli ağırdır. Hayat boyu başarılar dileriz kardeşim .

    Yahu birader, ben de istanbul denen çakal yatağındayım, iki arabam var, maddi durumum çok iyi ama salak mıyım aylık ebesinin cebi kadar otopark parası vereyim zozo tayfasına. Belediye benden otopark parası adı altında tonla parayı götürsün, ot vergisi zort vergisi derken iyice kertsin, ondan sonra yola parketme, ooollldu. Nizami olduktan ve park yasağı ya da özel mülk dahili olmadıktan sonra o kuka ve varilleri yola koyana öyle bi monte eder ki zabıta.



    Ha bu arada daha geçen gün zabıtanın dükkanımın önünde öküz gibi park eden danaya cezayı bastığını gözlerimle gördüm, baya bi şaşırdım. Demek ki yetkileri var. Kullanın efendim bu herifleri, pazarcı esnafının gırtlağına çökmekten başka işler de yapsın Konak belediye zabıtası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • RyzeTheAmazing kullanıcısına yanıt
    Ya sonra ilk başta bir küfür.Sonra oturduğu yerden bir güzel paşa paşa kalkar.Gelir arabasını çeker.He hani senin gibi geri kafalı insanlar olur işimizi bozarlar onlara neler olacağını sen düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz şeyi yapmayı denedik.Şuanda büyük şehirle belediye anlaşamıyorlar.Belediye biz yapmıyoruz dedi.Büyükşehirde yapmıyor.Şuanda beklemedeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle yapan arkadaşlara suluklere dümdüz sövüyorum hala sövüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam değişik bir olaya denk geldim. Eski oturduğumuz mahallede Suriyeliler dükkan açmış. Kaldırıma dükkanın ürünlerini koymuşlar hep, millet gelip geçemiyor kaldırımdan. 2-3 kişi şikayet etti, zabıtalar geldi ve hemen kaldırdılar ceza yememek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    Dün akşam değişik bir olaya denk geldim. Eski oturduğumuz mahallede Suriyeliler dükkan açmış. Kaldırıma dükkanın ürünlerini koymuşlar hep, millet gelip geçemiyor kaldırımdan. 2-3 kişi şikayet etti, zabıtalar geldi ve hemen kaldırdılar ceza yememek için.

    TC vatandaşı olmadıkları için her türlü vergiden muaflar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo


    quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    Dün akşam değişik bir olaya denk geldim. Eski oturduğumuz mahallede Suriyeliler dükkan açmış. Kaldırıma dükkanın ürünlerini koymuşlar hep, millet gelip geçemiyor kaldırımdan. 2-3 kişi şikayet etti, zabıtalar geldi ve hemen kaldırdılar ceza yememek için.

    TC vatandaşı olmadıkları için her türlü vergiden muaflar.

    Vergi konusunda bilgim yok ancak, sonuçta zabıtanın gelmesiyle uyarı aldılar ve kaldırdılar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.