Şimdi Ara

Sokakta Evinin/ Dükkanının Önüne Araç Koydurmama Sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
217
Cevap
1
Favori
20.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O halde otopark 145 TL istiyor yazmayacaksınız.
    Fakir öğrenci edebiyatı kafi gelmemiş şimdi de Şimdi de 1 km mesafe hikayesi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Sokaklar duba koyma yeri olmadığı gibi park yeri de değil. Şikayet edeceğiniz belediye ve zabıtaya sorun onlardan öğrenirsiniz.

    Arabayı içime almamı mı bekliyorsunuz?
  • Evlat yanlış anlama. Araba ihtiyaçtır o kesin ama arabanın her türlü masrafı kaçınılmaz. 145 liraya geleyim ben istanbuldayım günlük otopark 15 tl. Aylık 300 tl ye yer bulup koyan insanlar sevindirik oluyor. Herşeyin bir maaliyeti var maalesef. 145 lira o nedenle bana çok ucuz geldi. Maalesef durum budur büyük kapital şehirlerde yaşamanın bedeli ağırdır. Hayat boyu başarılar dileriz kardeşim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 3 Aralık 2016; 23:38:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul için yurda-eve çıksa masraf olmayacak sanki. Ne güzel ailesiyle yaşıyor arabasına binip istediği yere gidebiliyor. Yaşça büyük insanların olaya yaklaşımı çok garip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 yaşında yaşlı bir kadındı eşini kaybetmiş çocukları büyümüş ve dağılmış. Apartmanın giriş katındaydı evi dostları mama verdiği sokak kedileri pencerenin önüne koyduğu ekmek kırıntısına gelen serçeler ve güvercinlerdi ... hayatındaki en büyük aydınlığı penceresinden görebildiği gökyüzüydü ve yoldan geçen telaşla oraya buraya işlerine yürüyen insanlardı. Karşı apartmanda oturan komşusu kamyoncuydu hergün öğleden sonra gider her akşam da döner ve bu kadının yola sadece kaldırım cephesi olan evinin tam önüne park ederdi. Gök kararırdı onun için kediler kaçar kuşlar gelmezdi. O yaşlı kadın o kamyonun oraya park edilmeyeceğini bildiği halde hiç şikayet etmedi kimselere. Ama ben duydum fısıldanırken şikayetini ettiği bir yer vardı. Bunu bence ben hariç kimse duymadı çünkü o kamyon hep oradaydı. ama ya gerçekten duyması gereken duyduysa?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Aralık 2016; 1:18:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla hocam soyle diyeyim o sporcu herifmidir nedir ona istediginiz kadar zabita cagirin o adam akillanmaz. Ceza yazarlar yarin bir motosiklet alir 1000-2000 liraya kapisina koyar agzinizi acamazsiniz. Ote yandan belediye gelip apartmanin onune konan saksiyi da kaldirmaz sanmiyorum yani.



    Baska park yeri bakin bence. Olmadi 145 lira da olsa otoparki dusunun.



    Ayrica boyle park yasagi falan olan yerse hic bulasmayin zaten tek telefonla adam aracinizi cektirir. Heleki sokagin girisi sakin kapatmayin.



    Nereye park edicem ben evimin onune park etmek hakkim gibi de bir soyleme kapilmayin ne evler var evin onunden 1 arac zor geciyor. Sizi hakli cikarmaz anlayacaginiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otopark sorunu olan evi ne satın alacaksın ne kiralayacaksın, yoksa huzur kalmaz. Normalde iyi geçineceğin komşularınla başlarsın hergün kavgaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg


    quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Esnafın duba vs koyduğu yol kenarına araba park etmek de yasak aslında. 145 lira arabası olana fazla geliyorsa o arabaya binmeyin.

    Park yasağı tabelası yoksa, durak, apartman veya garaj önü, dönüş, yaya geçidi, vb. değilse yol kenarına park etmek yasal değil.

    Senin mantığınla şunu diyelim, esnaf dükkan önünün kapanmayacağı, müşterisine otopark da sağlayabileceği bir yer kiralayamıyorsa veya satın alamıyorsa o dükkanı açmasın.

    Tamamen yanlış. Park yasağı yoksa park ederim mantığı sizin basit aristo mantığınızdır. Park edilebilir levhası olmadıkça hiçbir sokağa hiçbir yol kenarına park edemezsiniz. Türkçe konuşuyorız ama lütfen Türk mantığıyla düşünmeyin. Yollar sokaklar park alanı değildir "park yapılabilir" izni yazılmadığı sürece. Sokakta park edin çekici eğer gelip aracınızı çekmişse orada yazmıyordu yaa diye uyanık mantıklarını bırakınız. Park sadece "park edilebilir" diye belirtilen yerlerde yasaldır asla hiçbir uyarının olmadığı sokak yol kenarlarında değil. Oryentalist uyanık zihniyet ve mantıkla bu millet adam olamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Aralık 2016; 2:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kafalara bak yahu adam eve veya yurda çıkmak yerine benzer masrafla araba kullanıyor okuluna gidip gelmek için, ailesinden de kopmak istemiyor belli ki ve bunu da sağlamış oluyor. Kendine göre düzgün bir ekonomik düzen oluşturmuş ve onu sürdürüyor. Adamın araba masrafına laf eden arkadaşlar ev kiralarından ve ev giderlerinden habersizler herhalde? Her gün şehir dışı yol yapacak hali de yok ya, eminim ders saatlerine uygun otobüs bile bulmak zordur.

    Kimse arabası var diye otoparka 145 lira vermek zorunda değil kardeşim. Sokağı kendi malıymış gibi parselleyenlerin hiç mi suçu yok yahu?

    Ek olarak sokaklar park yeridir evet, park yasağı yok ise o sokağa gayet de park yapılabilir. Şehir içlerinde özellikle de büyük şehirlerde sokaklara park edilmese insanlar o arabaları ne yapacaklar? Çoğu yerde paralı otoparklar bile çok çok yetersiz kalıyor semtin park ihtiyacı için. O yüzden kalıcı ve düzgün çözümler getirilmediği sürece, park yasağı yok ise ve zaruri durumlarda engel teşkil etmiyorsa sokaklara park edilir.

    Sen insanlara aldırma güzel kardeşim, açıkçası sıkıntı aramıyorsan gözün de kesmiyorsa çok da bulaşma derim sokağı parselleyenlere, belediye ve zabıta yoluyla işini halletmeye çalış, olmadı civardaki başka sokaklara falan park etmeye çalış. Şehir içi yerlerde park sıkıntısı büyüktür bilirim, ben de yaşadım. Parselleyenlerin yerine de defalarca park ettim açıkçası ama uğraşmak istemiyor olabilirsin, karşıdaki kesinlikle haksız.

    Umarım makul bir çözüme kavuşursun, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 4 Aralık 2016; 2:58:58 >




  • Kardeş burada 35 yaş ve üzeri insanlardan oluşan bir güruh var,arabası olan gençlere duydukları kini başka hiçbirşeye duymuyorlar. Hayatlarında hiçbirşeyi elde edemedikleri için sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce bu forumu neden bıraktığımı hatırlattınız sağolun. Hep bana rabbena zihniyeti. Uyanık kasaba tüccarı mantığı. Yeni isim bulmuşlar çomarizm. Yani beğenmedim desem yalan olur bu tabiri. Empatisi taban yapmış kişisel menfaati damar olmuş kişilerle dolu hiçbir doğrunun gerçek olmadığı üç beş kuruşun tartışıldığı ama bilimin saygının taban yaptığı bu forum. Demek ondan gitmiştim. Ama değişen birşey yok anlaşılan çünkü burda da akıl ve mantık yerine hala insan maalesef aynı insan. Yaratan ezeli ve ebedi demek ki bu insanın ikiyüzlülüğüne o kadar güvensiz ki eskiden bugüne ve hatta geleceğe insana ve onun doğrularına güvenmemiş. Haklı. Hak haklı yanlış olan beşer benim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Aralık 2016; 3:04:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin yere park et. Hayat senin bir gün sana da park edecekler coni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak arkadaş. Bu devirde bu zamanlarda kimseyle sudan sabundan yere kavga gürültü etme.inatlasmak çözüm değil. Toplum olarak cok gerginiz zaten zor bir zamandan geçiyoruz.hic ummadığın adam bu stres yüzünden elini kana buluyor.burasi avrupa ülkesi değil muz Cumhuriyeti. Polismis zabitaymis uğraşma.anca düşman kazanirsin eline bisey geçmez.
    Bence o dans okulu beya teyzeyle güzelce konuş, komsuyuz vs. Hesabi.
    Bunu bir boyun egme gibi algılama. Akilli adam ite köpeğe bulasmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Canım çomarım, senin kafa yapında olanlar "dükkanımın önüne park etmeeeaauauagghhha" diye bağıran çomarlar. Merak etme senin gibi çomarların sesini kesmek zorunda kaldıklarını çok gördüm. Anladıkları, anladığınız dilden konuşmak yetiyor.

    Ergenlerle tartışmam. Birincisi esnaf değilim. İkincisi üstte yazdığım eski mesajımda belirttim 80 yaşında bir yaşlıyla empati kuramayan sizler gibi düşünce noksanı insanlarla hiç işim olmaz. Sizler materyalist dünyada kaybolmuş kişisel menfaatlerinizden başka hiçbir düşünceye izin vermeyen sahte yeni dünya düşüncelerisiniz. Kendilerinizden başka kimseye insaf duymayacak kadar kimseyi düşünemeyecek kadar kişisellişmişsiniz. Bunun dinle siyasetle bile izahı zor. Sizleri ıslah etsin asla empati bile kuramayan ama iş kendinize gelince herkesten empati bekleyen zavallılarsınız. Yazık sonunuz iyi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Aralık 2016; 3:22:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Susmak erdemliliktir. Ben 50 yaşında bir kulum. Hadi herkes yoluna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En temel hukuk vicdandır bilene. Hadi git artık seninle uğraşmak ruhuma ve insanlığıma dokundu git

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada. Sizler gibi 145 tl yi çok görüp çareler üretmeye çalışan ezik insanları gördükçe.. bu sistem sizler gibi apatik insanlara az bile yapıyor demekten kendimi alamıyorum. İlerde yaşayacağınız müstehaklığı hakediyorsunuz. Herkese iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Canım çomarım, senin kafa yapında olanlar "dükkanımın önüne park etmeeeaauauagghhha" diye bağıran çomarlar. Merak etme senin gibi çomarların sesini kesmek zorunda kaldıklarını çok gördüm. Anladıkları, anladığınız dilden konuşmak yetiyor.

    Ergenlerle tartışmam. Birincisi esnaf değilim. İkincisi üstte yazdığım eski mesajımda belirttim 80 yaşında bir yaşlıyla empati kuramayan sizler gibi düşünce noksanı insanlarla hiç işim olmaz. Sizler materyalist dünyada kaybolmuş kişisel menfaatlerinizden başka hiçbir düşünceye izin vermeyen sahte yeni dünya düşüncelerisiniz. Kendilerinizden başka kimseye insaf duymayacak kadar kimseyi düşünemeyecek kadar kişisellişmişsiniz. Bunun dinle siyasetle bile izahı zor. Sizleri ıslah etsin asla empati bile kuramayan ama iş kendinize gelince herkesten empati bekleyen zavallılarsınız. Yazık sonunuz iyi değil.

    Asıl eksi moron okumuş sosya apatik sizlersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg


    quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    En temel hukuk vicdandır bilene. Hadi git artık seninle uğraşmak ruhuma ve insanlığıma dokundu git

    Bakıyorum çomarlığa devam ediyorsun. Aynı dükkanın önüne park ettirmeyen esnaf misali.

    Konunun vicdanla ilgisi bile yok. Hukuk kuralları tüm toplumun düzenini, haklarını korumak için var. Alelade birinin çıkıp tüm topluma ait alanı gasp edememesi için de.

    İnsanların haklarının gasp edilmesi konusunda, gaspı savunurken insanlıktan bahsetmen de tam oksimoron oldu... Hadi git de bu temel kavramları, toplum yaşamında hakların korunmasının önemini öğren, sonra gelip yazarsın.

    Temel hak hukuk insanın kendi vicdanıdır. Senin gibi birisinin bana hak hukuk öğretmesi kedi köpeğin konuşmayı öğrenmesi kadar abestir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Cahil cahil konuşup insanlara boş bilgini aktarma, esnaf kimki duba koyup parkı yasaklıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.