Şimdi Ara

Sokakta altyapı yok diyolar ben nasıl 10 senedir net kullanıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turknet kullanıyorum(daha doğrusu kullanamıyorum 3 gündür kesik bi çözemediler)
    daha öncesinde de ttnet kullanıyoduk fakat simdi tekrar türk telekoma geçmek istiyorum ben. Ama aradığımda bana sokağımda altyapı olmadığı söyleniyor. Adsl modem kullanıyoruz evde de. E altyapı yoksa 10 senedir biz nasıl internete giriyoruz?

Öncesinde hiç sorun yoktu internete girerken son zamanlarda berbatlastı özellikle online oyunlarda cok yüksek pingler vs var.

Bu sorunu en kısa sürede nasıl çözebiliriz arkadaslar?

• suriyeliler kablolari kemirmistir belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan varolan adsl portunu Türknet kullandığından portu göremiyor olabilirler. Mesela ben vodafone nette vdsl 50mbps kullanırken Türknet’e geçmek için telefonla başvuru yaptığımda hattımın sadece adsl i desteklediğini söylüyorlardı. Vodafonu iptal ettiğimde vdsl portunu gördüler ve ben de başvuru yaptım. Sen ilk önce Türkneti iptal et kardeşim

• nader11ndeu N kullanıcısına yanıt
    mantıklı aslında hocam ama böyle olsaydı bana söylemesi gerekmez mi müşteri hizmetlerinin?
  • Adresler birbirine girdiği günden beri böyle. Bundan çok az kişinin haberi var, NVİ den adresinize bakın kapı no değişmiş ise anlarsınız nedenini

• ahmetay74 A kullanıcısına yanıt
    nasıl yani hocam? anlayamadım
  • gokens kullanıcısına yanıt
    Tr geneli kapı numaraları değişti, ikametgah çıkarın yani hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ahmetay74 A kullanıcısına yanıt
    bina numaramız aynı daire numaramız değişti sadece bizim.
    ikametgah da var yani 10 senedir kullandığımız yerde altyapı yok diyolar şimdi
  • Türknet yapa mı kullanıyorsunuz?

Bir de şu sitelerde sorgu sonucu nasıl çıkıyor:

https://www.extranet.com.tr/altyapi/
    www.internetaltyapisorgulama.com
    İnternet altyapısı, Port ve hızı sorgulama, Fiber Nerede 2020
    http://www.internetaltyapisorgulama.com/altyapi/abone/fiber-nerede.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    yapa değilmiş hayır yazıyor teknik bilgilerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokens

yapa değilmiş hayır yazıyor teknik bilgilerde

Anladım. Yukarıda attığım sitelerde sonuç nasıl? Orda altyapınız görünüyor mu?

25001142 - Sorgu yapılan BBK için altyapı bilgisi bulunamadi. [Kaynak : TT XDSL Api]

diyor. dün bi arkadaşta türknet portu kullandığı için görünmez önce iptal ettirmeniz gerekiyor falan demişti.
    belkide fiziksel bi problem oluşmuş saha ekipleri gelip düzeltmesi gerekiyomuş ondan altyapı görünmüyo olabilir mi?
  • quote:

25001142 - Sorgu yapılan BBK için altyapı bilgisi bulunamadi. [Kaynak : TT XDSL Api]

diyor. dün bi arkadaşta türknet portu kullandığı için görünmez önce iptal ettirmeniz gerekiyor falan demişti.
    belkide fiziksel bi problem oluşmuş saha ekipleri gelip düzeltmesi gerekiyomuş ondan altyapı görünmüyo olabilir mi?

Hocam öyle bir durum yok. Bazen başka iss'ye geçtiğiniz zaman hız tanımı silinebiliyor, bu durumda da başvuru alamıyorlar, altyapı yokmuş gibi görünebiliyor ama sizin durum daha farklı. Yukarıda attığım sitelerden aynı binadaki diğer daireleri sorgulayın. Yanınızdaki binaları sorgulayın. Bakalım sadece sizin mi, yoksa diğer binaların da altyapısı yok mu görünüyor?

Her şekilde türk telekom müdürlüğüne uğrayıp bu durumu anlatmanız gerekiyor gibi gözüküyor.

ama şimdi başka bi ilçede türknet kullanan arkadaşımın dairesini de test ettik onda da aynı şekilde altyapı ve port görünmüyor dedi yklaşık 1 senelik bi site burası da.
  • quote:

ama şimdi başka bi ilçede türknet kullanan arkadaşımın dairesini de test ettik onda da aynı şekilde altyapı ve port görünmüyor dedi yklaşık 1 senelik bi site burası da.

Hocam türk telekom'un tutumuna göre değişiyor. Ben geçen sene türknet kullanırken altyapı sorgulayınca türknet'e üye olmadan önce de gördüğüm desteklenen hızı ve vdsl desteklediğini gösteriyordu. Sadece türknet'in sitesindeydi sanırım, sorgulamaya çalışınca zaten türknet'lisiniz diyordu. Kısaca çoğu zaman bir iss'ye üyeyken bile sorguladığınızda altyapı yok vs gibi bir şey çıkmaz. Altyapıyı ve desteklenen hızı gösterir. Sizin başka bir sorununuz var. Bayiler ve çağrı merkezi bu sorunu çözemez. Müdürlüğe gidip konuşmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 20 Eylül 2018; 17:18:39 >

Altyapı için geleceklermiş bakalım bekliyorum 1 haftaya gelmezse dediğiniz gibi gidip şubeyi basayim bi :)
  • Merhaba extranet vb. siteler turknet kullanıcıları için alt yapı sorgulamasında hatalı sonuç veriyor, bulunduğum adreste öncesinde vodafone, şuan turknet kullanıyorum. Fakat alt yapı sorgulamada sadece bir üst kattaki (turktelekom)komşumun dairesinde alt yapı var görünüyor. diğer 3 daire için aşağıdaki hatayı alıyorum.

quote:

- Sorgu yapılan BBK için altyapı bilgisi bulunamadi. [Kaynak : TT XDSL Api]

turknet kullanıyorsanız eğer aşağıdaki linkten tlf no ile sorgulayın birde.
    www.fixnet.com.tr
    FixNet - Yıllardır Kotasız İnternet
    https://www.fixnet.com.tr/anasayfa

• A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Fiber zaten yok adsl kullanıyoruz 10 senedir biz.
    Sorgu Sonucu: FİBERNET:HAYIRVDSL2:HAYIR yazdı attığınız sitede.

yani 10 senedir olan altyapı 1 gecede mi gitti ben anlayamadım
  • hocam turk telekom santralden saha dolabına kadar olan bakır altyapıyı söküp fibere çevirmiş olabilir mi olduğunuz yerde ?
  • quote:

Fiber zaten yok adsl kullanıyoruz 10 senedir biz.
    Sorgu Sonucu: FİBERNET:HAYIRVDSL2:HAYIR yazdı attığınız sitede.

yani 10 senedir olan altyapı 1 gecede mi gitti ben anlayamadım
    Bende kendi oturduğum daire için extranet ve milleni sitelerinden yapılan sorgulamada alt yapı (vdsl kullanıyorum sıkıntılı olsada) yok olarak görünüyor. fixnette isetlf no ile sorgulayınca vdsl2 olarak görünüyor. bir üst komşu turktelekom kullanıyor onun daire için adsl alt yapı var diyor. muhtemelen turknet kullananların alt yapı durumunu göremiyorlar. denemek için netspeed yada milleni arayıp ne hız alırım diye bir sorun tlf no ile baksınlar bakalaım ne çıkacak.

Not:extranet'te daha önce alt yapı durumunu görebiliyordum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.