Şimdi Ara

Sokak köpekleri çoluk çocuğa bela olmaya devam ederken belediyeler engelleniyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
5
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene ilk defa hayatımda köpek sahiplendim. Gerçekten ailemizin bir üyesi oldu ve köpekleri çok seviyoruz. Bir gerçek var ki sokak köpekleri başa bela olabiliyor. Ne zaman köpeğimizle yürüyüşe çıkalım dediğimizde onlarca köpek etrafımızı sarıyor,saldırmaya çalışıyor veyahut yüzlerce metre öteden havlamaya başlıyorlar. Evet yaşadığımız yeryüzü sadece insanlar için yaratılmamış, o köpeklerinde yaşamaya hakkı var ancak barınaklarda ciddi bir eğitim görmeliler. Özellikle kısırlaştırılmadığında çok tehlikeli olabiliyorlar.(Erkek köpeklerde testesteron seviyesinden ötürü). Eğer ki bir çözüm bulunacaksa illa uyutulsun demiyorum, rehabilite edilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyDrama

    köpekler durduk yere kimseye birşey yapmaz

    buyrun
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/kopegin-saldirdigi-5-yasindaki-cocuk-zorlukla-kurtarildi-462288.html

    sakin hiç saldırmayan köpek olabileceği gibi saldıran köpekte olabilir bu gerçeği ısrarla inkar edenler var, sizin hayatınız boyunca hiç köpek saldırısına uğramamış olmanız bir başkasının uğradığı uğrayacağı gerçeğini değiştirmez.
    Şimdi sayın hayvanseverlerimiz diyecek ki bu olay tamamen ailenin ihmali, çocuk köpeklere yaklaşmayı bilmiyor, önce köpeği tahrik etmişler vs vs..

    Büyükler bir şekilde kendini kurtarır ama o an o çocuğun yanında ailesi olmasaydı köpek parçalayarak öldürecekti belki.

    Her canın kıymeti var. Köpekler de sağlıklı yaşam sürmeli. Ama bunun şekli sokakta başıboş olarak değil. Uygun barınaklarda, sağlıklı ve hijyenik koşullarda bakımları yapılarak olmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • videoyu izledim.dehşete düştüm.yavrucak iyi kurtulmuş.ben videoyu izlerken parçalandığını düşünüyordum.Allahtan içlerinde pitbul falan yoktu.büyük geçmiş olsun
    edit.olay 3 sene önce olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jomily -- 22 Şubat 2020; 0:17:47 >
  • Bu sokak köpeği işi can sıkıcı . Rahat rahat dışarı çıkamıyoruz akşam saatinde. Birde bu köpek hastası tipler var .bir garibana yardım et desen 5 lira vermez ama köpek olunca konu milyarlarca lira harcayan var.candır harcasın tabi de önce insan. Ben her gördüğümde belediyeyi arıyorum.burda o kadar köpek hastası da yok muhafazakar bir şehir olduğundan galiba. Büyükşehirlerde çok fena. Kişisel tedbirlerde yetersiz düdük vs. Ne yapmak lazım hiç bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi mesajını okuyunca düşündüm de, bizde sokak hayvanı diye bir olay olmasa bu mama satan firmalar baya zarar yazacak galiba..sağlıklı düşünemeyen fanatiklerin ," köpekler sokakta beslenir" iddiasına sıkı sıkıya sarılması bu sebeple olabilir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 21 Şubat 2020; 23:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neroavalon kullanıcısına yanıt
    Bir bakıma doğru, fanatiklerin bir kısmı çıkar rant için , bir kısmı ise psikolojik nedenlerden ötürü hayvanlara aşırı bağlanıp mağdur olmuş ve şikayetçi insanlara karşı hırçın ve saldırganca tutum sergilemekteler. Özellikle rantçı kesim çok tehlikeli , hayvanlara karşı aşırı duyarlı saplantılı insanları kendi çıkar ve amaçları doğrultusunda bir güzel sinsice kendi taraflarına çekip hayvanlara iyilik yardım adı altında kandırıp kendi rantsal çıkarları doğrultusunda maşa olarak bir güzel kullanmaktadırlar.

    son yıllarda ülkemizde kedi köpek maması sektörü dünyada en hızlı büyüyenlerden biri oldu.
    https://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1106204-turkiyede-kedi-kopek-mamasi-sektoru-dunyadan-hizli-buyuyor


    HAYVANSEVER DERNEKLERİ

    Dikkatinizi özellikle “hayvansever dernekleri”ne çekmek istiyorum..

    Bu derneklerde “gönüllüler” görevalır, gönüllü bir şekilde sokak hayvanlarının bakımı, sağlığı ve tedavisi ile ilgilenirler..

    Kötü muamele eden insanlara karşı büyük bir mücadele verirler..

    “Gönüllü” ne demek?

    “Ağır, güç ya da tehlikeli bir işi yapmayı, hiçbir zorunluluğu, yükümlülüğü yokken, isteyerek üstlenen kimse, aşırı ölçüde istekli” demek..

    Ve tabii ki, “hiçbir ücret/bedel istemeden/almadan yapan kimse” demek..

    Ama, iddia o ki..

    Bu “hayvansever dernekleri”nde başkan ya da yönetici olan kişilerin çoğu gönüllü değil, aksine büyük bedel alarak rant sağlayan kişiler..

    Şaşırdınız mı?

    Ben de çok şaşırdım ve biraz araştırdım..



    RANTI NASIL SAĞLIYORLAR?

    Bunu şöyle yaptıkları ifade ediliyor:

    Hasta ya da yaralı bir (veya birkaç) köpek/kedi bulunuyor..

    Tedavisi için sosyal medya ve diğer kanallarda köpeğin/kedinin fotoğrafları yayınlanıyor..

    Ve hayvanın (ya da hayvanların) tedavisi için duyarlı vatandaşlara “yardım çağrısı” yapılıyor..

    “Ayni ve nakdi” yardımlar için derneğin adresi ve banka numarası veriliyor..

    Sadece kentten değil, ülkeden, hatta dünyanın birçok yerinden hayvansever insanlar bu çağrıya kayıtsız kalmıyor, para ve yiyecek, hatta sağlık malzemesi/ilaç yardımı yapıyorlar..

    Peki bu toplanan “yardımlar” ne oluyor?

    Dernek yöneticileri, (hasta/yaralı hayvanların tedavisi için) bir veya birkaç veterinerle anlaşıyor..

    Muayene ve tedavi ücretleri faturalara (neredeyse) 10 kat şişirilerek yansıtılıyor..

    Örneğin 150 liraya yapılacak bir tedavi için 1.500-2.000 liraya yapılmış gibi gösteriliyor..

    Veteriner normal ücretini fazlasıyla ve KDV ücretini alıyor, faturaya yansıtılan şişirilmiş ücretin geri kalanı da hayvansever derneği başkan ve yöneticilerinin ceplerine gidiyor..

    “Ayni yardımlar” da nakte çevriliyor..

    Bunu onlarca sokak hayvanı için yaptıklarında, ortaya inanılmaz bir rakam/rant çıkıyor..

    MALVARLIĞI İNCELENSİN YETER

    Peki, bunu bütün hayvansever derneklerinin başkan ve yöneticileri yapıyor mu?

    Hiç sanmıyorum, kesinlikle aralarında gerçekten gönüllü olarak bu işi yapanlar da vardır..

    Ama, bu tür iddiaları araştırmak gerekiyor..

    “Rantçı/çıkarcı hayvansever” hangisi ise, tespiti de çok kolay..

    1- Derneklerin faturalarda “harcadık” diye gösterdikleri rakamlar, birkaç farklı veterinere sorulursa/araştırılırsa “gerçek rakam” ortaya çıkacaktır..

    2- “Hayvansever derneklerinde görev yapan başkan ve yöneticilerin, derneğe başkan ve yönetici olmadan önceki mal varlıkları ile derneğe başkan ve yönetici olduktan sonraki mal varlıkları” incelendiğinde/tespit edildiğinde ise her şey ortaya çıkacaktır..
    http://www.antalyaguncel.com/yazarlar/ali-tongulus/sokak-hayvanlarini-rant-icin-kullananlar-var/752

    Gelen mamalar satılıyor

    Maalesef bu orman bölgesine rantçılar öyle bir yerleşmişler ki; hayvanları ne kadar sağlıksız, ne kadar acınabilir hâle düşürebilirlerse, sosyal medyadan o kadar yardım toplayabiliyorlar. Yardıma muhtaç hayvanların fotoğraflarını çekip, IBAN numarasıyla birlikte yayınlıyorlar. ‘Çok acil şu kadar tedavi masrafı var” gibi duygu sömürüsüyle para istiyorlar. Rantçılar 100 torba mama yardımının birini veriyor, diğerlerini satıyor.
    https://www.aksam.com.tr/guncel/hayvanlara-iyilikten-rant-dogdu/haber-988273




  • videoyu ızlerken kotu oluyorsunuz. hayatta kalması mucize. ama tabi ki hayatının geri kalanı boyunca o trajediyi ve izlerini yaşayacak.
    her konuda dengeli olmak lazım.hayvan haklarına da sahip çıkmalı ama bu da kopeklerı gruplar oluşturup sokaklarda başıboş gezme hakkı vermemeli. eskiden hiç böyle olmazdı kopekler evrım gecırdı. bildiğin artık gruplaşıyorlar ve insanlara saldırmaya başladılar. barınaklar artırılmalı,kısırlastırılamalı ve sokak köpeği kavramı tamamen kaldırılmalıdır. hepsi barınaklara toplanmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream_55

    Bu mesaj silindi.
    Yeni olmuş olsa bir şey demeyeceksin yani? Çok normal değil mi 3-5 köpeğin saldırması ve şans eseri çocuğa bir şey olmaması?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk videoyu izledim sinirden elim kolum titredi. O çocuğun babası olsam bugün o köpeklerin hiçbiri hayatta olmazdı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glikoz surubu

    Geçen sene ilk defa hayatımda köpek sahiplendim. Gerçekten ailemizin bir üyesi oldu ve köpekleri çok seviyoruz. Bir gerçek var ki sokak köpekleri başa bela olabiliyor. Ne zaman köpeğimizle yürüyüşe çıkalım dediğimizde onlarca köpek etrafımızı sarıyor,saldırmaya çalışıyor veyahut yüzlerce metre öteden havlamaya başlıyorlar. Evet yaşadığımız yeryüzü sadece insanlar için yaratılmamış, o köpeklerinde yaşamaya hakkı var ancak barınaklarda ciddi bir eğitim görmeliler. Özellikle kısırlaştırılmadığında çok tehlikeli olabiliyorlar.(Erkek köpeklerde testesteron seviyesinden ötürü). Eğer ki bir çözüm bulunacaksa illa uyutulsun demiyorum, rehabilite edilsin.
    onun nedeni köpeğiniz onların bölgesine girdiği içindir, köpeklerde bölge koruma denen bir içgüdü var




  • Pantherus IV kullanıcısına yanıt
    Neden?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada hic sokak kopegi görmedim. Düşünüyorum ama cidden hatırlamıyorum. Gorduklerimin tamami sahipli, egitimli ve sahibinin yaninda geziyor. Insanlar gercekten hayvanlari seviyor ve sahipleniyor.

    Bizde ise kopekleri soğuğa terkediyoruz. Normalde 10 dogumdan birkaci canli kalacakken artik hepsi hayatta kaliyor. Sonra hayvanlar sogukta karda kists ac susuz kalip saldirmaya basliyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin kadar derinlemesine bilgim yok , İstanbul beylikdüzüden alınan bir köpeğin Kıraç-alkoopa bırakıldığına bizzat şahit oldum. Herhangibi bir belediyeye sempati duymam , hayatınızda daha iyi uğraşlar olması dileğiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borget

    Sizin kadar derinlemesine bilgim yok , İstanbul beylikdüzüden alınan bir köpeğin Kıraç-alkoopa bırakıldığına bizzat şahit oldum. Herhangibi bir belediyeye sempati duymam , hayatınızda daha iyi uğraşlar olması dileğiyle.
    kanunda suç olarak yazan bir şeyin gerçekleştiğini devlete bildirmek mi boş uğraş? arkadaşım kanunda yazıyor böyle şeyler cezai yaptırıma tabiidir diye. o boş bu boş neyin peşinde koşturalım? başka bir konu olsa kanun kanun diye yırtmıştınız kendinizi. bana göre değerli bir uğraş sen boş şeylerle uğraş kanun falan tanıma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlarca belediye barınağı gezdim, belediye barınaklarının şartları sokaklardan daha kötü ve hayvanlar ölüme terk ediliyor. belediyelerin de bu işi düzgün yapması gereklidir.
  • Ben bu hayvanları körü körüne savunanları anlamıyorum, son zamanlarda haberleri izlemiyorsunuz galiba, neredeyse her hafta bu hayvanların bir insana çeşitli yollarla zarar verdiğine tanık oluyoruz, bir gün çocuk yolda gördüğü köpekten kaçarken araba çarpar ölümüne neden olur, bir gün kendi beslediği sahibine saldırır öldürür ve yer, bir gün arabanın önüne atlayıp kaza yaptırır yoldan geçen insan ezilir, bir gün okuldan eve dönen öğrenciye saldırıp öldürür, bir gün öldürmese sakat bırakır, daha çok örnek var, ana haberleri dikkatli izleyin yeter... Bunlar sadece bize haberlerde verilenler, birde gösterilmeyenler var.

    Bu köpekler bizim dinimizde de pek hoş görülen bir hayvan değildir, benim bildiğim dinimizde köpek eğer işinize yarasa besleyin denir, hatta evde beslenmesi de iyi bakılmaz, gece gündüz sokakta yatıp kalkan çöpten beslenen hayvanlara temiz demek ne kadar mantıklı bilemiyorum... Çin'de corona virüsü nasıl yayıldı sanıyorsunuz, adamlar dışarda ne bulursa temas ediyorlar, yiyorlar, evde çiğ tavuktan yumurtadan bile salmonella bakterisi bulaşıp insanı öldürebiliyor, bu it köpek normalde insana bulaşmayacak virüsleri ücra pis köşelerde lağımlarda çöplerde kapıp gelip sağa sola bulaştırıyorlar, bu hayvanların dışkısında bile insanı öldürebilecek toksoplazma denilen bir bakteri var, siz de kalkmış bu hayvanları temiz ilan ediyorsunuz da, NEYE GÖRE? Madem bilmiyorsunuz, başkalarını yanlış bilgilendirmeyin, zaten neyin ne olduğunu bilen biliyor da, masum çocuklarımız sizin bu masallarınız sayesinde türlü türlü hastalıklar kapacak sonunda...

    Bazıları birde araya vicdan sosunu karıştırmıyorlar mı, tadından yenmiyor, neymiş efenim onlar savunmasız hayvancıklarmış, karnınız acıkınca çiftliklerde besleyip mezbahanelerde katledilen savunmasız hayvancıkların etlerini löp löp indirirsiniz mideye ama, bu ne yaman çelişki, savunmasız hayvancık bir köpek mi kaldı şu dünyada, çok isteyen alır evinde, kimseyi rahatsız etmeden besler, mama olarak da hammaddesi zavallı evcil hayvancıkları olan, "vicdansız insanlar tarafından canice katledilerek" fabrikalarda seri üretim paketlenmiş vitaminli besleyici köpek mamalarıyla besler...

    Bir avuç sokak hayvanı mahallede yüzlerce insanı tehdit eder, korku salar, pislik saçar, araba yollarına zamansız atlar, kaza yaptırır, geceleri gürültü yapar, uyutmazsa, rahatsız oluruz tabi, rahat uyuyamayan bir insan gün içinde özel hayatında ve işde nasıl verimli olur? rahat uyuyamayan bir öğrenci, yorgun argın gittiği sınavdan ne kadar başarılı olabilir? Evet efendim ben bir insan olarak yatağımda rahat uyumalıyım ve bu hakka da sahibim, bazıları kafasında teneke çalarlarken uyuyacak kadar moloz olabilir ama diğer normal insanlar gibi ben öyle değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 24 Şubat 2020; 23:20:26 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.