Şimdi Ara

Sokak köpeği vs Sokak kedisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kesinlikle kedilerin tarafındayım. Kediler durduk yerde size saldırmaz, kedilerin ağzından su akmaz, kediler gece yarısı yüksek sesle miyavlamaz, kediler pis pis bakmaz. Sevimlidirler ve sessiz sessiz dolaşırlar ortalıklarda. Ele, insana alışmış bir sokak kedisi denk gelirse sevmesi ekstra zevkli. Ama köpekler cidden sorun. Daha geçen ay bisikletle 6 sokak köpeğinden kaçtım, o şey korkusuyla o dik rampayı nasıl tırmandığımı bilmiyorum.

Sokak köpekleri ciddi sorun, aralarında çok az iyi huyluları denk geliyor ama çoğu sıkıntı. Köpektapar'lar da mevcut tabi.

• profil fotoğrafına koyduğunuz hanımefendinin huyu suyu hurmetine size katılıyorum cok haklısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir hayvanın yeri sokak olmamalı, o kedilerin hiçbirisi evcil kedinin 4te 1i kadar bile süre hayatta kalamıyor, arabalar insanlar hastalık soğuk açlık vs çeşitli sebeplerden acı bir şekilde ölüyorlar ne yazık ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisinin de iyi ve kötü tarafları var.

kediler geceleyin kovalayıp saldırmaz ama sevmeye çalıştığında bi anda çizip geçebilir.

köpekleri ben daha çok severim kediler gibi unutmazlar daha minnetardırlar ve sevilmek istenmiyorsa belli eder gelip birden ısırmaz. ama köpeklerin en büyük sorunu dediğin gibi bazen saldırmaları. okul zamanı okula bisikletle gidip geliyorum ikinci öğretimim geceleri sıkıntı oluyor. ne zaman köpek görsem bisikletimden inip yürümeye başlıyorum yoksa kovalıyorlar. eğer toplu köpek görürsem zaten gerekirse okula geri döner bankta yatarım ama orada geçmem. gündüz genelde sorun olmuyor toplu olsalar da ama geceleyin uzak durmak lazım

• ben küçük köpeğin durup dururken saldirdiğini görmedim

• köpek çağırdığında kuyruk sallayarak gelmiyosa sevmemek en mantıklısı, ne yapacağı çok daha belli bi hayvan

yanına sırnaşan kedi severken birden ısırıp çizip kaçabilir

• kedi adam öldürmez 3 4 köpek adam yer

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara sokak köpekleri problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kediler gece yarısı yüksek sesle miyavlamaz kısmı yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

kediler gece yarısı yüksek sesle miyavlamaz kısmı yanlış.

yuksek sesli agliyorlar geceleri

• Sağlam kosan bir kopekten kacamazsın benden söylemesi :D Evet bizde köy yolların da dolasırken bisiklet ile biraz rahatsız oluyoruz kopeklerden şimdiye kadar bisey olmadı ama gecen tv deki video geldi aklıma kaldırımda yuruyen adamı korkutan kopek yuzunden adam kacarken araca carptı komaya gırdı ve oldu sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-19B1EB24B

ben küçük köpeğin durup dururken saldirdiğini görmedim

Ben hiçbir köpeğin durduk yere saldırdığını görmedim.En fazla dibime gelip havlayıp durdu.
    İnsan zaten hayvanın 3-4 misli hayvan senden korkuyor.
    Sen köpeğe hoşt moşt gibi ayı gibi bağırır.Taş atıp sopayla gezersen hayvanı tahrik edersen ısırır tabi...

• 30 yaşındayım ben de köpeğin durduk yere saldırdığını görmedim ama durduk yere 15-20 metrelik ağaçtaki Saksağan yuvasına çıkıp yuvayı bozmaya kalkan dangalak çocukları gördüm ve aşağı indirttim.

Kimse ile alakası olmayan parktaki saksağan yuvasına saldırmaya kalkan hem de yavrusu var sokakta yakaladığı kediye, köpeğe kim bilir ne işkence yapar ?

Çocukların işkencelerine maruz kalan hayvanlar da doğal olarak ileride saldırganlaşabilir.

Ek olarak tanımadığım köpeğe de pek yaklaşmayı tercih etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 17 Ağustos 2021; 11:25:1 >
  • Geçenlerde sokak kedilerine yem veriyorum diye karşı binadaki birisiyle sözlü kavga ettik. Yemi bizim binanın sınırları içerisine koyuyordum başlarında bekliyorum kedilerin hem de yem artmıyor. Bana demediklerini bırakmadılar sanki kızlarına tecavüz etmişim ya da vatan hainiymişim gibi. Hiçbir şey demedim çünkü aptal insanlar ne desen anlamayacak. Halbuki o adam 3 tane köpeğini açlıktan susuzluktan öldürmüştü çok iyi hatırlıyorum köpekler ölmeden önce kaç gün boyunca havladılar. Bir kere gidip yem ve su vermiştim ama 24 saat takip edemem ki adamın köpeğini. Neyse gel zaman git zaman bu adam bir trafik kazası geçirdi bacağı kırıldı. Halen de yolda götü başı ayrı yürüyor görseniz. Yani diyeceğim o ki Allah belasını vermiş bu adama ama anlayacak zeka seviyesi yok.

• Treth kullanıcısına yanıt

Evet. Dişi kediler erkekleri toplamak için, erkek kediler dişilere atağa geçtiğinde (her iki taraf da) ya da bölgenin kedileri kavga ederken veya dişi kedi yavrusunu çağırırken birtakım miyavlamalar mevcuttur.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Evet. Dişi kediler erkekleri toplamak için, erkek kediler dişilere atağa geçtiğinde (her iki taraf da) ya da bölgenin kedileri kavga ederken veya dişi kedi yavrusunu çağırırken birtakım miyavlamalar mevcuttur.  

Bizim bahçede her gece sakarya meydan muharebesi oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Köpekler kadar sadık asil olanı var mıdır sanmam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sokakta dişi kedi öyle sesli miyavlamaz arkadaşlar. Onların bıraktığı koku erkekleri çeker zaten.

Erkek kediler sağa sola döllü sidik bırakır, belli alanlara sahip çıkarlar. O bölgelerdeki dişilere seslenip sürekli gezerler.

Gece duyduğunuz kedi sesleri erkek kedilerin ya seks çağrısıdır ya da kapışmasıdır.

Bir de dişi kedi erkeğe saldırabilir, genelde hamile yada lohusa olup emziren kedi erkek kediyi kovmak için saldırır.

Erkek kediğin sidiğinin kokusu bu yüzdendir, bazı yerlerde ağır ağır kokar.

Köpeğe gelince, hayvan sevgisi adına kedi köpek ayırmamak lazım ama akşamları köpekler toplanıp itlik serserilik yaparlar, sürü halinde gezip

kim daha şerefsiz onu kanıtlamaya çalışırlar. Sokaklarda yakaladıkları ufak canlıları sürekli parçalarlar ve bu genelde kediler olur.

Aralarındaki en bitirim ve güçlü köpek dişiyle ilk çiftleşir. Önce bi kavga ederler sonra sürüde en baskın it dediğim gibi dişiyi kapar.

Ben bu sebeplerden dolayı normalde köpek beslemem, anca kediye koyduğum şeyi bulurlarsa yerler. Taktir edersiniz ki

üç beş it grup halinde serserilik yapacak diye mahallemizde beslediğimiz kedinin bunlar tarafından öldürülmesi hiç hoş değil..

• sokak kedileri iyi de bazı restoranlarda kediler oluyor. senin masana zıplayıp yemeği yalıyolar. öyle restoranlardan nefret ederim. kedinin yüzsüzünden de nefret ederim. kedi dediğin korkup kaçacak.

• Benim oturduğum sokakta köpek çetesi var. mahalle sakini değilseniz sizi fizana kadar kovalarlar. O yüzden mahallede hırsızlık falan olmuyor. Eğer mahallenin yabancısıysanız ama yanınızda bir mahalleli varsa en fazla uzaktan havlarlarlar. Geceleri 10-15lik gruplar halinde köşe başlarında beklerler. Mahalleliye saldırdıklarını hiç görmedim hatta yolda yürüyorsanız kenara çekilip yol verirler. Ancak insanların bu hayvanlara verdikleri yemek artıklarından sokağı b.k götürüyor.Köpeklerin bu artıkları yediğini hiç görmedim. Orada kokuşup duruyorlar. Köpek o artığı yemeyip gidip çöp karıştırıp bulursa kuru ekmeği yer. Güya hayvanseverlik yapacağım diye mahalleyi kokutuyor bu şuursuz hayvanseverler.

Hiçbir zaman kendi artığım yemeği vermedim (zaten yemekleri ziyan etmem hepsini yerim) kedi olsun köpek olsun. Verenleride uyarıyorum ama adım hayvan düşmanı oldu iyimi  

Fırsatım oldukça kedi ve köpeklere çiğ et veririm ama şuursuzca hayvantaparlık yapmam. Balkona her sabah kuşlar düzenli gelirler onlara ekmek falan yerine buğday bulgur falan veririm.

Hayvanları severim ancak hayvansever örgütlerinden nefret ederim. İster katılın ister katılmayın hayvansever örgütlerinin evcil hayvan yemi üreten firmalara hizmet ettiklerini düşünüyorum. Özellikle yiyecek tüketimi çok fazla olan köpeklere öncelik verildiğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.