Şimdi Ara

Sokak Kedisi Evimin Önüne Alıştı, Ne Yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimin önünde bir sokak kedisi vardı. Evim bahçe kat ve bir kez cam mermerine çıkıp bana bir şeyler anlattığını gördüm Aç sandım ve besledim o gün bugündür evimin önünde takılıyor imkan oldukça besliyorum. Ama bu soğuk günlerde eve girme çabası oluştu doğal olarak. Sorularım var;

    Kediler dışarıda, soğukta çok sıkıntı çeker mi? (Sakaryadayım)
    Eve almak/alıştırmak istemiyorum çünkü onun sorumluluğunu alabileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca acıyorum da ona. Çok arada kaldım ne yapabilirim sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gözlediğim kadarıyla Bazı Kediler soğuklarda daha fazla üşüyor, sanırım yaş ve ırk da bunda etkili. En azından çok soğuk günlerde eve alın derim, tek kedinin sorumluluğu o kadar zor olmuyor. Alamam diyorsanız da bahçede kutu gibi bir şey yapıp üşümemeesi için üzerini kapatabilisiniz eski giysi gibi şeylerle. Ben kedi taşıma kutularını mini kedi evine çevirdim bu şekilde dışardaki kediler için.
  • Hocam sorumluluk gerektirecek bir durumu yok açıkçası.Mama, su, temiz tuvalet bu kadar kolay.Madem niyetiniz var belli ki vicdanlı da birisiniz bırakın girsin çıksın.Dış parazit damlasını yapın sıkıntı olmaz.Bize 3 4 tane gelip gidiyorlar arada.Evde kedimizde var anlaşıyorlar da hiç sıkıntı olmuyor
  • Aynen, köpek olsa neyse de kedi çok rahat hayvan. Kendi halinde takılır takılır gider sorumluluk gibi düşünme. Hava soğuyunca ben de eve alırım geceleri. Serinlik biraz kırılıncaysa sen yoluna ben yoluma. Yani kedi seni sever, ara sıra oturup bir çayını içer patileriyle bir iki hal hatır sorar ama o kadar yani.
  • Evde kedi beslemek basit, kolay gibi gözüksede aslında görünenden daha çok sorumluluk ve ilgi istiyor. Çünkü kediler çok güzel ve özel hayvanlardır. Bu işin bu boyutunun dışında birde sorumluluğu ve masrafları da var. Kaliteli bir mama alamasanız bile orta seviye bir mama almalısınız ki ileride veterinerler ile boğuşmayın. Kediler için nankör tabiri kullanılır fakat bu da safsatadır. Kediler başına buyruk gibi görünselerde aslında sahibine oldukça bağlıdır ve ilgi alaka bekler. Kendimi bildim bileli kedi ve köpek besliyorum. Şuan kızım 6, oğluşum ise 12 yaşlarında. İkisinden öncede kedim ve köpeğim vardı. Hiçbir şey göründüğü gibi basit olmuyor. Bazen kedim, köpeğimden daha yorucu olabiliyor. Yorucu derken sevgi anlamında söylüyorum. Bazı zamanlar çok ilgi alaka bekliyor.
    Evinize alırsanız tekrar bırakamazsınız. Çünkü kedi size bağlanır ve ortama alışır. Bu ev ortamına alışan bir kedinin tekrar sokakta hayatta kalması çok düşüktür. Bu yüzden eve alıp ona ömürlük yuva olacaksanız iyi düşünmelisiniz. Balkonda bakmak istiyorsanızda soğuklardan korunması için koli kutusundan ona küçük bir geçici ev yapabilirsiniz. Özellikle çift koli kutusundan yapıp kedinin gireceği kısmıda ufak keserseniz ve içine de kullanmadığınız yün kıyafet vs. gibi bir şey varsa sıcak tutacaktır. Üstünüde naylon ile kaplarsanız yağmur vs. geçirmez. Böylece koli ıslanmaz ve kışı en azından rahat geçirir. Ben bu şekilde balkonumda oldukça fazla kediye ve yavrularına bakmıştım. Kışı oldukça rahat geçimişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 12 Kasım 2017; 18:45:4 >




  • Keske benim evime alissa. Bahcede bakardim ona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.