Sokak köpekleri uyutulacaksa, hapishanedeki suçlular da uyutulsun. Memlekete fayda açısından hiç bir farkları yok. Humanikler zırlar ama şimdi köpekle insan bir mi, suçluları topluma kazandırmalıyız diye. Edit: Kedilere aynı muamele yapılmamalı. Kediler sokakları temizleyen hayvanlardır. Faredir, böcektir hepsini öldürürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 27 Aralık 2021; 10:39:17 > |
Sokak köpeği meselesini hangi parti çözerse oyum ona (4. sayfa)

-
-
kabul
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende diyorum ki tamam bütün köpekleri al itilaf et sana gsranti vermiyorum 6-7 seneye gene sokaklar köpek dolar ne yapılıcak düzenli katliam mı yapılacak bir şeyler yapılsın kesinlikle sana katılıyorum ama bir şeyler yapılırken her şey köpek merkezli bakılıyor sanki bu köpekler gökden inmiş gibi.. Bu köpekler nerden geliyor kaynağı nedir..
Şu forumda elli bin tane bu konu açılmıştır yıllardır bir tane bunu sorgulayan gördün mü .. herkes düz mantık köpeği al barınağa at , itilaf et sonra bittimi tabiki hayır 5-6 sene sonra gene görüceksin sokakda köpek ..
Sana basit bir örnek veriyim kolun kesilmiş dikiş atılması lazım sen diyorsunki bandaj yap geç .. nereye kadar tedavi olmaz o yara kapanmaz kanamaya devam eder.. oraya dikiş atıcaksın pansuman yapıcaksın ki iyileşsin..
Bu mevzuda da köpekleri al topla tamam ama insan faktörünü devre dışı bırakıp görmemeye devam ettiğimiz sürece bütün suçu kediye köpeğe attığımız sürece bu yara kanamaya bu sorun devam edip durucak...
Basit iki şey yapsan yeterli köpeği sokağa atana ağır ceza vericeksin sadece yasaklı ırklar değil a dan Z ye bütün ırkların evcil hayvanların üremesini kontrol altına veteriner kontrolü altına bir sistem altına alıcaksın.. kimse kanişi bile olsa kafasına göre köpeğini çiftleştiremiycek.. ve bunun takibini iyi yapıcaksın. İsteyen ne bakıyorsa baksın pitbull rotweiler falan filan ama bu köpek kayıtlı takip altında olucak .. yani bu köpeğin sahibi kim köpeğin cinsi yaşı nedir bunlar sistemde kayıtlı olucak .. aşıları ne durumda ..
Bu kadarı bile yeterli sokakda orda burda bir hayvan kalmaz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kardeş o dediklerini yapmazlarsa zaten bir işe yaramaz. alıp alıp salacak kişiler oldukça çözüm olmaz.
-
Mesela petvet sistemi yapılmış duyduğum kadarı ile sadece yasaklı ırkları kapsıyormuş iyide sormazlar mı diğer köpekler ısırmıyormu.. Bütün kedi de dahil köpekde dahil cinsi ırkı farketmez kayıt altına alıcaksın çipliyceksin bunu zorunlu hale getiriceksin.. Bu köpeklerin yaşı cinsi aşı durumu sahibi kimdir sistemde kayıtlı olucak bilinicek.. yasaklı ırklara bunu yapmışlar duyduğum kadarı ile diğer evde beslenen hayvanlara bu zorunluluk gelmemiş .. sorarım o zaman kaniş yada başka bir köpek ısırmıyormu ağzında diş yokmu ..
Yani sisteme bütün hayvanları kayıt altına al dursun bir köşede yarın öbür gün bir şey çıkarsa yada bir yerde sahipsiz bir köpek bulunursa .. sisteme girersin hayvanın kodu falan olur çipi olur sahibi kim , hayvanın ismi ne cinsi ne yaşı ne hepsini görürsün..
Sahibine ulaşırsın falan filan..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olum midem kalktı adam foruma bokun resmimi atmış. Ne adamlarsınız
Bilemedim ki hangisi daha kötü,yolsuzluk, hortumculuk, enflasyon, cehalet mı yoksa köpeklerin beni işe giderken paramparça edip öldürmesi mi? Yazı tura atardım heralde..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sokak köpeği miktarı aşılanabilme veya kulağa küpe takabilme takip vs sınırını çoktan aştı. 10 sene önce küçük bir miktar köpekle gerektiği gibi ilgilenilseydi şu an bunlar olmazdı. Görmezden gelmeye devam edilirse sonumuz iyi değil.
Bir de petshopların köpek satışının yasaklanması, sahiplenmenin özendirilmesi ve belli cinsler için satış ve beslemenin(bulundurma dahil) yasaklanması şart. MEdeni ülkeler böyle. Kimse pitbull vs besleyemez, hayvanı alırlar + sağlam ceza ödersiniz.
-
2 yıl mı?
İngiltere'de süre 7 gün.
7 gün içinde sahiplenme olmazsa uyutuluyor (öldürülüyor) Barınak doluysa da yakalanan hayvan direk öldürülüyor. Bizde de 10 sene önce bu yapılsaydı bu kadar büyük sorun haline gelmezdi.
-
Ben Alman kurdu severim 2 tane de oldu zaten o yasaklı değil .. Yurtdışında da giderim ordada yasaklı ırklar kanunu var zaten bizimkiler galiba ordan çevirmişler sanırım.. Almanya da belirli kurallara uyarsan her tür yasaklı ırkı besleye biliyorsun onlarda mesela Doberman çok tutuluyor.. keza İngiltere'de i staff tereier çok beslenen bir hayvan Amerika zaten her 10 besleyen den 8 i pitbull ve türevleri besliyor.. Japonya'da misal japanese tosa çok tutulur oda yasaklı ırklar içindedir..
Yani gelişmiş ülkelerde yok diye bir şey yok hepsinde var..
Bunuda bilgi olarak sunuyorum yoksa ben her daim k9 tek geçerim...
Diğer ülkeleri bilmiyorum. Hem yasak olup hem nasıl beslenir o da enteresan.
Kanada'da aşağıdakilerin değil beslenmesi transit geçişi bile yasak.
- Pit Bull Terrier.
- American Pit Bull Terrier.
- American Staffordshire Terrier.
- Staffordshire Bull Terrier.
Besleyeceğiniz yasal ırklar için de çok sert/sıkı kurallar uygulanıyor. Hem köpek hem siz ayrı ayrı kurslara vs gidiyorsunuz ve çok sıkı takip ediliyor.
Bu arada Alman kurdu benim de favorim
-
Yasaklıdan kasıt şu üretmek yasak, ticareti yasak , hediye etmek yasak kısırlaştırılmış normal evinde bahçende bakıyorsan ve belli standartları yerine getiriyorsan misal zincirli tasma ile gezdirme, kayıtının yapılması aşıları falan filan tamsa bakabiliniyor.. zaten bizim yasaklı ırklar yasası da benzer ondan dedim büyük ihtimal yurtdışından çevrilmiş diye.
Kanada zaten düzenler kurallar ülkesi arksdaşım orda yaşıyor .. bir yerde yola park etmiş lastiği kaldırıma değiyor diye ceza kesmişler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 27 Aralık 2021; 19:14:25 >
köpeksever ve hayvansever tayfasına selam olsun.
-
Düşünebiliyor musunuz, bir adam çocuğunuzu öldürüyor. Katil hastaneye götürülüp rehabilite edildikten sonra serbest bırakılıyor. Ne hissederdiniz?Düşünebiliyor musunuz, bir adam çocuğunuzu öldürüyor. Katil hastaneye götürülüp rehabilite edildikten sonra serbest bırakılıyor. Ne hissederdiniz?
Bu soruya köpekperestlerin verdiği cevap “Ama o bir hayvan, içgüdüleriyle hareket ediyor, onları insanlarla bir tutamazsınız” şeklinde.
Hah, biz de tam bunu söylüyoruz işte. Onlar insan değil, içgüdüleriyle hareket etmekte ve ne yapacakları da belli olmamakta. Bu yüzden de her köpek saldırısından sonra “Kimbilir şiddete uğramış olabilir, acaba karnı mı açtı zavallı hayvanın, belki de bir rahatsızlığı vardı” gibi bahaneler sunulması insanları âdeta delirtmekte.
Köpek maması şirketleriyle hayvansever adı altındaki köpek lobilerinin yaygaraları yüzünden sokaklar artık dünyanın en güvensiz yerlerine dönüştü.
Türkiye’de 10 milyondan fazla sahipsiz sokak köpeği olduğu tahmin ediliyor ki bu sayının her bir dişi köpeğin 7-8 yavru dünyaya getirdiği dikkate alınırsa kısa vakitte köpek popülasyonunun 20-30 milyonlara çıkabileceğine kesin gözüyle bakılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 27 Aralık 2021; 22:4:58 >
-
Köpek maması lobisi ne ya hahahahahaha. Eğer bir tartışmada hangi taraf lobi kelimesini kullanıyorsa o kesim haksızdır. Konu kapanabilir teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1Abrams -- 27 Aralık 2021; 22:33:33 > -
Maalesef hayvanseverler hayvanları sevdikleri kadar insanlardan nefret ediyor. Hayvan sevmeleri elbette iyi bir şey ama bu insanlardan nefret etmeleri rezalet bir durum.
Gidiyorlar sitedeki binanın yanına kulube yapıp mama koyuyorlar sürekli. Sonra da köpekler doğal olarak orayı kendi alanından görüyor. Bir de yavrusu da varsa o korkuyla insanlara saldırmaya başlıyorlar. Elbette bu dediğim çok az sıklıkla olan bir şey. Yüzde 99 sadece havlayıp ürkütmeden öteye gitmiyor. Bir de korkup kaçmaya çalışan insanlara saldırma ihtimali biraz daha fazla çünkü artık duygunun yerini içgüdü alıyor. Bunu yetişkin bir insan yapabilir ama küçük bir çocuk elbette ki kaçmaya çalışacaktır.
Her ev önüne yemek, su bunlar doğru değil. Yaşadığım semtte her sokakta en az 2 köpek görüyorum. Boş arazilerde ise çete halindeler. Doğada olsa 7 tane yavrulasalar 2-3 tanesi hayatta kalır. Ama hayvanseverler doğaya ihanet ederek hepsini hayatta tutuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ülkede onca sorun var. Oy vermek için köpek itlafı istiyor. Bütün hayvan düşmanları da toplanmış
-
Bunu kimse insancıl şekilde yapamaz. Hepsini öldürürler. Hiç bir belediye ya da bakanlık bu köpeklere bakamaz. Daha doğrusu bakmak ta istemez
www.ntv.com.tr
Avustralya'da kedilere sokağa çıkma yasağı: Uymayana para cezasıhttps://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/avustralyada-kedilere-sokaga-cikma-yasagi-uymayana-para-cezasi,B3yvg3c6wEK75p58BxbQ3Q -
3.dünya ülkelerinde sokak köpekleri sorunu hep vardır ve bu bir sorundur.
Bazı kişilerde bu sokak köpeklerinin varlıgından rahatsız degildir. Yani adam istedigi kadar okusun egitilsin yinede 3.dünya ülkesi kafasından çıkamıyor. Ülkede zaten bu yüzden ilerlemiyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X