Şimdi Ara

Sokak köpeği meselesini hangi parti çözerse oyum ona (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim oyumda liyakati geri getirene üretime dönene mültecileri postalayana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Bu sorun artık çözülmeli.

• Bu kadar mı düştün ?

yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

Bu nasıl köpek aw mayın döşer gibi döşemiş. Biride basmış mayına  

• Oy konusunda sadece bu kritere bakmak saçma olur. Ama bu sorunu çözen veya çözeceğini kesin vaadeden parti büyük sempati toplayacaktır.

Sokakta başıboş köpek olması artık büyük bir toplumsal sorun haline geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt

her sokakta köpekler var köpeksiz sokak yok, her yer bok içinde  

• Ben bunu daha önce başka konuda da yazdım .. ben 96-97 yılından beri Beşiktaş belediyesi sınırları içinde oturuyorum..
    Benim bulunduğum bölgede bundan 10-15 sene önce köpek sürüleri vardı.. 10 lu 7 li gruplar halinde gezerler di..
    Hatta ben anlamı işden kendim alırdım bir kaç kez köpekler üstüne gelmiş .. Belediye aldı o köpekleri dişisi erkeği kısırlaştırdı 5-6 senede o köpeklerin hiç biri kalmadı .. şimdi tek tük sitelerin kendi beslendikleri aşılı kısırlaştırılmış köpekler var o kadar..
    Yani çözüm kısırlaştırmak ama dişisi erkeği hepsi ve bunu insani koşullarda yapmak hayvanda eziyet etmeden işkence ermeden güzel iyi sıhhi koşullarda bunu yapmak ..
    Zamanında bunu bütün belediyeler yapsa barınak falan gerek kalmazdı şimdi sokaklardan köpek olmazdı..
    Ama bunuda hayvanlara eziyet işkence yapmadan yapmak lazım barınak çözüm değil YouTube orda burda bir sürü videolar var barınakların halini çekmişler hayvanlar bakımsız yemek vermiyorlar açlıktan dışkılarını yiyorlar falan lafım işini doğru yapan belediyelere değil asla ama ne yazık ki internet te bu tip videolarda var..

• Miğdem bulandı.

Avrupada, Amerikada hayvanları gezdirirken yanlarına poşet alırlar, pisliğini toplarlar. Medeniyet bize çok uzak.

• La bukadar yıllık muhalifim bu meselede, sapına kadar reisciyim hatta dantelli kefeni giyip 145 araçlık konvoyu bile alkislarim. Arjantin DOGO besleyenden pitbulu sokak ta çocukların üzerine salan gördü bu gözler abi bişe olmaz oynuyo çocuklarla diyen beyinsizler gördüm, eşim kızım bir alt sokak yanlız başına geçemediği için yokuş yukarı bir sokak çıkıp anacadeye çıkıyor korkudan Dogo besleyen var. Poha basmadan yurunmez hale geldi sokaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixriterzi -- 25 Aralık 2021; 21:52:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hepsini uyutun gitsin

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Sanırım bu göz ardı edilebilir. Çünkü bir çok ülkede direk uyutuluyor. Bu kadar barınak dayandıramazsın sonuçta. Milyonlarca köpekten bahsediliyor.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    O ülkelerde bu kadar sokak hayvanı yok. Bu topraklarda uzun zaman olan bir şey bu.

Eğer böyle bir katliam yapılırsa biri çıkıp evsiz insanlara, sokak çocuklarına aynı şeyi yapmak ister. Bunu kabul eden onu da etmeli bence. Sonuçta insani çözüm değil.

Şu an zaten barınaklara, stklara vs. gerekli destek verilirse işler düzelmeye başlar.

Ama genelde sorunun kaynağı sahipli ve şiddetle yetiştirilmiş köpekler. Ya da işkence görmüş, eziyet çekmiş köpekler.

O yüzden toplum Avrupa standartlarında olursa bu dahil pek çok sorun kendiliğinden çözülür. Esas oraya odaklanmak lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden belediyeler tüfekle vuruyordu. Vursun gitsin. Yok barınakmış yok daha iyi şartlarmış bunlara harcanacak bütçe yok. Belediyeler borç içinde zaten birde köpek maması masrafı olamaz.

• Barınakların iyi hale getirilmesi mama lobisi ve hayvansever derneklerin işine gelmiyor şunu anlayın.

Barınaklar iyi hale getirilse mamalar maddi yardımlar oralara akacak.

Bunlar köpeklerin sokaklarda milletin gözü önünde sefil halde açlık içinde görünmesini istiyorlar ki duygu sömürüsü üzerinden daha çok mama ve maddi bağış toplayabilsinler.

Yapılan mama bağışları bir kısmı göstermelik dağıtılırken bir kısmı internet üzerinden satılıp paraya çevriliyor.

Maddi bağışlar dernek yöneticilerine son model araba ikinci ev yazlık vs.. olmakta.

Barınak dendiği anda hayvanseverlerin şarlamaları işte bu yüzden bunu iyi farkedin*

*Orası ölüm yuvası denmesi (barınakların kötü olduğu herkesçe bilinen bir gerçek bu konuda yalan yok) Barınakların bu halde bakımsız olmasının sorumlusu yerel idarelerin buralara ayrılan bütçeleri başka yerlere aktarıp çarçur etmeleri.

Yapılan tüm bağışları devletin belirleyip oluşturacağı bir denetim mekanizmasıyla şeffaf bir şekilde barınaklara aktarıp buraların iyi yaşanabilir hale getirilmesi işlerine gelmemekte, kıvırmakta bir numaralar.

Hayvanları göstermelik düşünmekteler dertleri çıkar.

Gerçekten hayvanlara saplantılı duygusal bozukluğu olan insanların da iyiniyetlerini suistimal edip onları da kışkırtıp doldurup önlerine alıp var güçleriyle bu sorunun çözümsüzlüğünü sürdürmekte gayet başarılılar.

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Bu kopek dışkıları, kuruyunca toz haline geliyor. Ruzgarla saga sola, mesela balkonda yemek yerken yemeginin icine geliyor. Basibos tum kopekleri ve pitbullari sahipleriyle beraber kore cin tarafina ihraç mali olarak satmaliyiz, ulkeye doviz girer hem

• Öyle bir parti olmadığına göre demek ki köpekleri salacaklar seni bağlayacaklar.

• asau kullanıcısına yanıt

öyle bi parti olmazsa ben kendi önlemimi alırım.

• Bu sorun gerçekten de müdahale edilmezse gelecekte çok daha ağır bir hale gelecek.Köpeklerin öldürülmesi taraftarı değilim ancak devletin belediyelere verdiği barınak bütçelerini iyi denetlemesi,kötü barınakların süratle iyileştirilmesi,gerekirse yenilerinin yapılması,tüm köpeklerin kısırlaştırılmasının sağlanması ve buralara sadece köpekleri seven kişilerin istihdam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu sorunun bu kadar büyümesinin nedeni;

1-Barınakların yetersiz ve çok kötü şartlar içinde olması

2-Sözde hayvansever derneklerin bu zavallı hayvanlar üzerinden para kazanma tutkusu

Barınakların sayısı ve yaşam şartları devlet müdahalesi ile pekala iyileştirilebilir ancak bu sözde hayvansever dernekler sıkı denetim altına alınmazsa bu sorun hiçbir zaman bitmez.Zira bu derneklerin çoğu insanların vicdanlarıyla oynayarak gelir elde ediyor.Dahası bu zavallı hayvanları kasten aç bıraktıkları, dövdükleri, işkence ettikleri,bir taraflarını kırdıklarını ve daha sonra sanki bu hayvanları sokaklarda böyle bulmuş gibi algı yaratıp paso milletten yardım topladıklarını gördük.Tabii hepsini burada 'zan' altına bırakmıyorum içlerinde gerçekten hayvanlar için mücadele edenler vardır lakin bu alanda bulunan çoğu derneğin samimiyetine inanmıyorum.

Zaten sokaklarda köpeklerin olması da işlerine geliyor diye düşünüyorum.Onca hayvan derneği var isteseler her gün barınakların iyileştirilmesi için yürüyüşler yapabilir,ilgili makamları dilekçe yağmuruna tutabilir,sosyal medyada farkındalık yaratabilir ama nedense hepsi kendi derneklerinin dertlerine düşmüş paso yardım topluyorlar...Bazen bunların birbirlerine girdiklerini de görürüz.Özellikle böyle birbirlerine girdikleri durumlarda birbirleri hakkında öyle iddialarda bulunurlar ki...Yani insan bunları görüp,duyduktan sonra gerçekten bunların samimiyetine güven duyamıyor.

Dahası bu sorunun olmasında bir başka etkende hayvanları bir heves uğrunan sahiplenip daha sonra terkeden kansızlar...Yani hayvanı daha yavruyken sahipleniyor bir süre sonra hayvan büyüdükçe,yeme ve içme ihtiyaçları arttıkça dahası aşısıdır,kısırlaştırması gibi maddi yükü arttıkça bu kansızlar bir hevesle aldıkları bu hayvanları sokaklara bırakıyor.Doğal olarak belediye sokakta bulduğu hayvanı kısırlaştırıp ortamına geri bıraksa bile bu sefer evden atılan kısırlaştırılmamış hayvanlar sokakları dolduruyor.Yani bu döngünün kırılamamasında bir payda bu hayvanları sahiplenip daha sonra terkedenlerde...Bu nedenle devletin hayvan sahiplenmeyi sıkı kontrol altına alması ve hayvanını sokağa atanlara karşı gerekirse 'hapis' cezasını içeren sert tedbirler alması gerek.

Velhasıl köpek sayısı hızla artıyor,sokaklarda insanlara yönelik saldırıları da artıyor...Bu daha nereye kadar devam edecek?

• Cem kullanıcısına yanıt

Güzel konuştu ama ardından hemen belediyelere, büyük şehir belediyelerine pasladı olayı.   Tavsiye niteliğinde konuştu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.