Şimdi Ara

Şok marketleri bisiklet ile teslimat siparişi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
2
Favori
26.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
568 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önce market çalışanları organize olsun , sendika kursun , üye olsun , sonra haklarını arasın.

    O zaman bende desteklerim.

    Atatürk bu ülkeye demokrasiyi hazır verdi sonuç ortada.

    Önce kendileri mücadele etsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuksws_99

    şok migros'un mu? Hiçbir zaman böyle bir şey olmadı.

    Şok ilk kurulduğunda Migros'undu sonra Ülker grubuna satıldı.Dia'yıda satın aldılar sonra , onlardan önce Dia'da Alkol satılırdı.

    Diabrau bira, Avanos Vadisi şarabı vb.

    Dia Brau cam 33 cl Perge Pilsner üretimiydi.

    Hatta sonraki aşamada fason alkollü içki üretimi yasaklandı , Dia son kalan biraları 25 kuruştan kampanyalı sattı.

    Sonra Ülker'e geçince içki satışı bitti.

    Süreç bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: archeuscaine

    hocam kusura bakmada boş konuşuyorsun adam seni kasiyer reyon görevlisi olarak işe almış markette çalışman lazım normalde diğer firmalar trendyolGO gibi getir gibi banabi gibi uygulamalar üzerinden sipariş göndertirken sen personelinin eline verip poşeti götür falanca adrese diyorsun yaşam koşullarından dolayı personelin korktuğu ve buna isyan edemediği için yaptığı bu şey angaryaya girer yasal olarak kanunen suçtur ha korkudan bunu yapmayı göze alan personel şirketi davada etmez oda ayrı konu ama senin gibi düşünen birisi yapıyor bunu ben yukarda yazdığım postta bu firmanın nasıl personelinin etini kemiğini sömürdüğü yazdım 7 yıl çalışmış birisi olarak ama senin gibi düşünen insanlar yönetiyor o firmayı.


    Sen bir firmaya mühendis olarak işe başlasan genel müdür gelip tamam maaşın aynı ünvanında mühendis ama bundan sonra çay ocağında görevlisin şurdan 2 demli çay kap gel dese söversin ama bu çocuklar nedense kasiyer olarak işe girdikleri firmada angarya iş olarak bide dine imana sığmayan bir eziyet şeklinde ellerinde paketlerle sokaklarda gezerek kuryelik yapıyorlar bu ne dine ne imana ne insanlığa sığar böyle bir şey yok.


    Bu arada malum internet kullanıcısının çoğu büyük şehirlerden veya merkezi yerlerden birde bunun doğusu güneydoğusu var şuan erzurumda 0 derece sıcaklık vardır sen evinde otururken senin çocuğun akşama kadar işi olmadığı halde buz gibi havada sırf asgari ücret alacak diye sokak sokak gezse hoşuna gidermi ?


    Benim şuan çalıştığım firmada kurye teslimatı yapan bir firma bende başka market sitelerinden sipariş veriyorum ve bu arkadaşlar hep arabayla teslimat yapıyorlar ve ben eve gelen arkadaşlara herzaman bahşişte veririm çünkü o adam kapı kapı akşama kadar geziyor biraz insani düşünün olayları şuan ortam kötü diye bugün bu şekilde insan dışı uygulamalara eyvallah çekerseniz yarın öbürgün bunu da bulamazsınız benden söylemesi



    Alıntıları Göster
    Çalışabilecek daha iyi iş varsa neden istifa edip o işe geçmiyorlar?
    Ben çalıştığım iş yerinde yaptığım işi veya aldığım ücreti yeterli bulmazsam çıkardım. Daha öncede istifa etmişliğim var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen gün aynısını gördüm yoldan giderken içimden geçenlere tercüman olmuş bu konu.. olacak iş değil gerçekten. sipariş vermeyin bence ekmek parası için acı çektirmeyin onu süren işçilere. şok markete de Allah akıl fikir basiret versin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathless73

    hocam zorla elbette kimse kimseyi çalıştıramaz,ama ülke insanı emekçisi öyle bir hale getirildi ki kendisi zorla mecburen çalışıyor işin şekli şemali ne olursa olsun,esas konu da bu zaten.

    Ama bunda market zincirinin bi suçu yok işsizliğe sebep olan çalışma alanını bukadar daraltan market zinciri değil. Bu tarz girişimlerin ve iş aşanlarının sayısı artmadığı sürece işçinin değeri yükselmezki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avustralya'da arkadaşım bisiklet ile uber kuryeliği yapıyordu. Ama taşıma kapasitesi vardı belirli bir limiti geçme imkanı yok. Tabi orada kuryelerin aldığı ücreti duyunca ben bırak bisikleti koşa koşa o servisi yapardım. Şöyle düşünün haftada okuldan arta kalan sadece 3 gün 6 7 saat çalışarak bizdeki doktor maaşı kadar para kazanıyordu.


    Bisiklet ile taşıma yapan arkadaş 4.000TL'e yakın para alsa, çalışma saatleri esnek olsa kimsenın gıkı çıkmaz. Ama 13 14 saat çalışıp, asgari ücret aldığından gözümüze batıyor.

  • Sadece Migros Sanal Market kullanıyorum. O da Migros çok uzak ve arabam yok. Arabayla getiriyorlar ve en son 4 poşeti 2 kişi getirdi. Şok resmen kölelik sistemi gibi kalıyor Migros’un yanında. Hem arabayla getiriyorlar hem de genelde iki kişi oluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 elektrikli yazıyor görmüyor musunuz aw.Ha keçiörende babayı çıkar o yokuşları o ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muradisdan kullanıcısına yanıt

    hocam zaten ben market zincirinin hatası demedim yazımı iyi okursan,öyle bir hale getirildiki çalışma hayatı derken elbette bundan başımızdaki tek adam rejimi sorumlu!ha bu arada işçi haklarını umursamayan onlara köle muamelesi yapan yerlerde yok değil tabii ki sürüyle var.

  • Yakında hamal sepeti verir bunlar işçilerine..

  • A101 arabyala getiriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Akp ile yozlaşan bir market.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    Çalışabilecek daha iyi iş varsa neden istifa edip o işe geçmiyorlar?
    Ben çalıştığım iş yerinde yaptığım işi veya aldığım ücreti yeterli bulmazsam çıkardım. Daha öncede istifa etmişliğim var.

    Alıntıları Göster

    hocam sıkıntı orda işte adamın çalışacak daha iyi işi olmaması onu senin afedersin köpek yerine koymana neden olamaz biraz abartı ama basit bir örnek verdim burda zaten konu ücret de değil sana ben 10 bin tl maaş vereyim mühendis olarak ama hergün çaycılık yap kabul edermisin





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Önce market çalışanları organize olsun , sendika kursun , üye olsun , sonra haklarını arasın.

    O zaman bende desteklerim.

    Atatürk bu ülkeye demokrasiyi hazır verdi sonuç ortada.

    Önce kendileri mücadele etsin.

    Atatürk, ülkeye demokrasiyi hazır sundu'dan ziyade; yeni nesillere demokrasinin önemi ve ne şekilde kazanıldığı, bunun yanında demokrasinin olmayışının ne anlama geldiği düzgün öğretilmedi desek daha doğru olur bence

  • Şok aç gözlülükte yine sınır tanımıyor.3 kurusla binbir turlu baski ile eleman calistirdiklari yetmezmis gibi bide bu cikti gariplerin basina.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda Macro Center böyle bisikletle getiriyor ama şimdi baktım elektrikliymiş onlarınki.

  • Bu gün mahallede gördüm çocuktu getiren bir tane sanırım ufak bir elektrik desteği var, fakat çok şaşırdım bunun yokuşu var yağmuru var bu neye yeticek yazık insanlara yani harbiden şaşırmışlar.Şok tercih etmiyordum zaten bundan sonra da etmemeye devam edicem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 22 Kasım 2020; 22:58:30 >
  • Ulusal çapta 5 süpermarket zinciri var. Şube sayısına göre sırasıyla A101, Şok, BİM, Migros ve Carrefour.

    Tahmin edebileceğiniz gibi Migros ve Carrefour kâr marjı diğer 3 süpermarketten 5 kat kadar fazla. Haliyle çalışma koşulları, çalışanların hakları ve maaşları bu 2 firmada en üst seviyede.

    Aslında süpermarketten çok bakkal ile market arası bir yerde olan bu 3 firma ise çok düşük kâr marjı ile çalışıyor.

    Çalışan hakları ve temel insani şartlar bakımından 3 firmada aşırı kötü.

    BİM içlerinde yine en makul olanı. Çünkü en iyi maaşı bu firma veriyor.

    A101 maaş konusunda 2. sırada.

    ŞOK ise en kötü durumda. Hem çalışma şartları, hem maaş bakımından en dipte.

    Orada çalışan çocuklar olağanüstü bir baskı altında. Her girdiğiniz markette selam verin, güler yüz gösterin. En azından insan olduklarını hatırlatın. Dia iken sendika vardı, Ülker satın aldı Dia'yı ve sendikayı bitirdi. Öyle de değişik bir şey. Devlet yok ülkede devlet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Kar mevzusunun öyle olduğunu hiç sanmıyorum. 3 marketin hatta migros ve carrefour'un kendi markalı ürünlerinde fiyatları aynı. Bim gibi marketler marka ürünleri ucuza satmıyor.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.