Önce market çalışanları organize olsun , sendika kursun , üye olsun , sonra haklarını arasın. O zaman bende desteklerim. Atatürk bu ülkeye demokrasiyi hazır verdi sonuç ortada. Önce kendileri mücadele etsin. |
Şok ilk kurulduğunda Migros'undu sonra Ülker grubuna satıldı.Dia'yıda satın aldılar sonra , onlardan önce Dia'da Alkol satılırdı. Diabrau bira, Avanos Vadisi şarabı vb. Dia Brau cam 33 cl Perge Pilsner üretimiydi. Hatta sonraki aşamada fason alkollü içki üretimi yasaklandı , Dia son kalan biraları 25 kuruştan kampanyalı sattı. Sonra Ülker'e geçince içki satışı bitti. Süreç bu. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Geçen gün aynısını gördüm yoldan giderken içimden geçenlere tercüman olmuş bu konu.. olacak iş değil gerçekten. sipariş vermeyin bence ekmek parası için acı çektirmeyin onu süren işçilere. şok markete de Allah akıl fikir basiret versin |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Avustralya'da arkadaşım bisiklet ile uber kuryeliği yapıyordu. Ama taşıma kapasitesi vardı belirli bir limiti geçme imkanı yok. Tabi orada kuryelerin aldığı ücreti duyunca ben bırak bisikleti koşa koşa o servisi yapardım. Şöyle düşünün haftada okuldan arta kalan sadece 3 gün 6 7 saat çalışarak bizdeki doktor maaşı kadar para kazanıyordu. Bisiklet ile taşıma yapan arkadaş 4.000TL'e yakın para alsa, çalışma saatleri esnek olsa kimsenın gıkı çıkmaz. Ama 13 14 saat çalışıp, asgari ücret aldığından gözümüze batıyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hocam zaten ben market zincirinin hatası demedim yazımı iyi okursan,öyle bir hale getirildiki çalışma hayatı derken elbette bundan başımızdaki tek adam rejimi sorumlu!ha bu arada işçi haklarını umursamayan onlara köle muamelesi yapan yerlerde yok değil tabii ki sürüyle var. |
Yakında hamal sepeti verir bunlar işçilerine.. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
hocam sıkıntı orda işte adamın çalışacak daha iyi işi olmaması onu senin afedersin köpek yerine koymana neden olamaz biraz abartı ama basit bir örnek verdim burda zaten konu ücret de değil sana ben 10 bin tl maaş vereyim mühendis olarak ama hergün çaycılık yap kabul edermisin |
Atatürk, ülkeye demokrasiyi hazır sundu'dan ziyade; yeni nesillere demokrasinin önemi ve ne şekilde kazanıldığı, bunun yanında demokrasinin olmayışının ne anlama geldiği düzgün öğretilmedi desek daha doğru olur bence |
Şok aç gözlülükte yine sınır tanımıyor.3 kurusla binbir turlu baski ile eleman calistirdiklari yetmezmis gibi bide bu cikti gariplerin basina. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bizim burda Macro Center böyle bisikletle getiriyor ama şimdi baktım elektrikliymiş onlarınki. |
Bu gün mahallede gördüm çocuktu getiren bir tane sanırım ufak bir elektrik desteği var, fakat çok şaşırdım bunun yokuşu var yağmuru var bu neye yeticek yazık insanlara yani harbiden şaşırmışlar.Şok tercih etmiyordum zaten bundan sonra da etmemeye devam edicem. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 22 Kasım 2020; 22:58:30 > |
Kar mevzusunun öyle olduğunu hiç sanmıyorum. 3 marketin hatta migros ve carrefour'un kendi markalı ürünlerinde fiyatları aynı. Bim gibi marketler marka ürünleri ucuza satmıyor. |