Şimdi Ara

şofben yerine kombi olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şofbenim bozuldu. Şofben fiyatlarına baktığımda 400 YTL civarında fiyatları var ve hepsi antika modeller. İlimize doğalgaz geldi nasıl olsa şurda 1 seneye kadar doğalgaz evlere de gelecek. Şimdi şofben almak yerine kombi alıp bağlatsam ve LPG ile şofbenin yerine kullansam olur mu? Böylece doğalgaz geldiğinde kombi alma derdim olmaz. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Fikir verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

• Zaten Kombi'yi şofben olarak da kullanabilirsin. Doğalgaz geldiğinde senin şofben zaten emekliye ayrılacak. Dolayısı ile al bir Kombi rahatla derim. Bu arada sanırım en iyisi de Vailant. Arkadaş Baymak almış, ikide bir bozuluyor. Bir de gelen teknik servislerini gördüm geçen, nerdeyse ev sahibini dövecek adamlar, tam rezalet.
  • Kombi almanı tavsiye ederim.. Hem istediğin şekilde sıcaklık seviyesini ayarlıyorsun hem, kaloriferlerin hemde suyun..

Kullanmadığın odaların kaloriferini kapatıp, tasarruf yapabilirsin..

Şu anda en iyi kombi Vaillant'ın sanırım. Yalnız fiyatları biraz yüksek, 1 - 2 Milyar arası değişiyor..

Bizim evde var Vaillant kombi. Salon ( Misafir odası ) un kaloriferini kapatıyoruz. Diğer odalar yanıyor, 3. seviyede devamlı gece gündüz.. Ayda en fazla 150 YTL geliyor.. İstyersen ek birşey daha bağlıyorlar, bu sefer her odanın sıcaklık seviyesini farklı ayarlıyorsun. Biz taktırdık banyo için. Banyo devamlı, 5. seviyede yanıyor..

Yazın ise çok çok iyi oluyor.. Ben hergün, banyo yaparım geceleri.. Ailemde öyle nerdeyse. Bunun yemeği felan içinde herşeyi, yazın en fazla 10 YTL geliyor. BEDAVA!

Ben tavsiye ederim. Fakat evinizin kalorifer sistemi kombiye uyumlu olması gerekli, gerçi uymasada bağlıyorlarda baya uğraşıyorlar, ayrıca ek ücret alıyorlar..

• kombiye tüp bağlanmaz bence, ocaklarda bile doğalgazlı ayrı tüplü ayrı modeller... ama şöyle yapabilirsin, madem doğalgaz evlere gelecek şofben alacağına geçici olaak elektrikli sofben alınabilir
  • Dostum yapmayın Allah aşkına, her kombiye tüp bağlanmaz, opsiyonel olanları vardır mutlaka ama bütün kombilere tüp bağlanacak zannetme, yanılırsın!
  • şafben yerine kombide olur

aynı şey,sadece kombi daha elektronik ve aynı zamanda ısınmaya da yarıyo

yaz konumunda tek başına şofben,kış konumunda hm şofben hem kaloriferdir........

Ayrıca bi iki petek kapatman şöyle ekonomiktir eğer o odaların kapısını açmazsan[8D

buderus veya vaillant en iyisidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi bozuk mu
    14 yıl önce açıldı
    Yerden Isıtma mı Petek mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.