SMA HASTASI BEBEKLER ÜLKEMİZDE ÇOĞALDI MI ?



-
-
Çok yerde var. Devlet yardım etmiyor mu bende merak ettim. Özellikle bir etkinlik olduğunda (konser vs) hemen çıkıyorlar para istemek için. Olayı bilen var mı ?
-
Sayılarının birden bire artması açıkçası şüphe uyandırıyor bende bir süredir. Birileri dolandırıcılık yapıyor hissi veriyor.
Bu arada bilmeyen vardır diye söyleyeyim, SMA çoğunlukla akraba evliliklerinden çıkan bir genetik hastalık. Çok düşük ihtimal diğer türlü denk gelmesi.
Ve daha kötüsünü de söyleyeyim, bu evliliklerden riskli olanlarından SMA hastalığı çıkmasa bile taşıyıcı olma ihtimalleri artıyor, hem bu hastalık hem pek çok diğer hastalık, böylece ülkenin gen havuzu daha da kirleniyor. Gelecekte akraba olmayanların da bu hastalıkları taşıyıp bu çocukları dünyaya getirme riskini artırıyor.
Pek çok insan tehlikenin farkında değil, akraba evliliğini sadece ahlaki açıdan sıkıntılı sanıyor, ama durum çok farklı. gayet bilimsel olarak çok yanlış bir şey bu.
İsteyen istediği kadar incelesin yazılarımı, ben özgürlükçü bir insanımdır, ama akraba evliliği sadece bir seçim değildir ve kesinlikle devlet tarafından kontrol edilmelidir.
-
Evlenmeden önce testi yapılan ve ücretsiz olan bir şeyi çocuğu doğurduktan sonra sma hastası zarta yardım zurta yardım diyerek sanki ortada bir dram varmışçasına insanlar para topluyor ki kesin bir tedavisi de yok.Aynı mevzu fip hastası kediler için de geçerli.Kedi ölecek belli ama hanfendiler binlerce dolar gerekliymişte işte ilaçlar pahalıymış.Bazı şeyleri kabullenmek lazım.Sma hastası hiçbir kimseye yardımda bulunmam.Kanser değil sonradan ortaya çıkan bir hastalık değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara büyükşehir belediyesi bilgi ekranlarında yayınlanıyor uzun zamandır. Çok hasta çocuk var gerçekten.
-
Ben de hiç yardım etmedim çünkü şüpheleniyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşallah öyledir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef sma hastalarını yolmak için çok pahalı bir sistem kurmuşlar,sonuç değişmediği halde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun çözümü yardım etmek test etmek değil akraba evliliği denilen ahlaksızlığın önüne geçmektir. SMA denen illet bu ilişki biçiminin yol açtığı binlerce genetik hastalıktan sadece birisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sosyal medyada da aşırı etkileşim görüyorum benzer içeriklerle. Valilik izinli denilerek bağış kampanyaları var.
Çok pahalı ve kesin olmayan bir tedavi ihtimali için insanlar canla başla çalışıyor. Tedavi denen ilacın Dubai'de olması da ayrı bir ilginç durum.
Allah kimseye göstermesin. Testi neyse evlenecek herkese zorunlu olmalı mutlaka.
Bizim yan komşunun çocuğunda da benzer bir hastalık var. SMA değilmiş ve tedavisi de yokmuş. Çocukluğunu göremeyecek demiş doktorlar. Çaresiz evladının ölümünü beklemek çok kötü. Allah kimseye göstermesin.
-
yanlış bilmiyorsam sma nın net bir tedavisi yok ve yurtdışında tedavisi var denilen ilaçlar vs bebeğe daha da zarar verebiliyormuş. hatta bazı ilaç firmaları sma ilacı adı altında hasta çocukları tedavi ediyoruz ayağına denek yapıyorlar.
-
bunu diyince saldırıyorlar ya bir de kafayı yersin, sorumlusu sensin kardeşim öncesinde kontrol ettirmek çok mu zor
-
Hiç yardım yapmadım ve yapmam da...
Ehliyet alırken bile test yapılıyor.
evlenmeden önce de bir zahmet kan testi yaptırsaydılar, ya da halasının teyesinin kızıyla evlenmesinler
akraba evliliği nedir ya.bu kadar ilkellik olur mu bu devirde.belli ki sakat çocuk doğuracaksın.
-
Valilik kan testi onayı yapsa daha iyidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesin tedavisi olsa 5 milyon dolar da olsa devlet üstlenir diye düşünüyorum ama çocuklar kobay olarak kullanılıyor ve milyonlar alınıyor ne zamandan beri kobaylar para veriyor bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Verilir hocam insan canı bence daha değerli ama devlette daha önce açıklama yaptı kesin bir tedavisi olmadığı için karşılanmıyor diye
Türkiye'de 1300 sma hastası varmış 5 milyondan 6.5 milyar dolar yapar. Devlet için çok büyük bir para değil bence
Ama bu şuana kadarki hastalar için karşılanır bence sonrasında devlet şuanda ücretsiz test ve sonuç pozitif çıkarsa tüp bebek tedavisini karşılıyor buna uyulmazsa belki karşılamama gibi kura koyabilir tabi böyle birşey olmadığı için sadece konuşuyoruz. Umarım tedavisi bulunur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Antik Çin tanrıları genetik bildiği için paralel kuzen evliliğini yasaklamış
(Amca çocukları) gibi,
Keşke her tanrı yasaklasaydı
Atayizler bunu da açıklasın. O dönemde genetik nereden bilineceğdi
Demek ki antik Çin tanrıları bilgiliydi hemşerim !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 14 Temmuz 2022; 19:28:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Evlenmeden önce testi yapılan ve ücretsiz olan bir şeyi çocuğu doğurduktan sonra sma hastası zarta yardım zurta yardım diyerek sanki ortada bir dram varmışçasına insanlar para topluyor ki kesin bir tedavisi de yok.Aynı mevzu fip hastası kediler için de geçerli.Kedi ölecek belli ama hanfendiler binlerce dolar gerekliymişte işte ilaçlar pahalıymış.Bazı şeyleri kabullenmek lazım.Sma hastası hiçbir kimseye yardımda bulunmam.Kanser değil sonradan ortaya çıkan bir hastalık değil.
|
Sayılarının birden bire artması açıkçası şüphe uyandırıyor bende bir süredir. Birileri dolandırıcılık yapıyor hissi veriyor. Bu arada bilmeyen vardır diye söyleyeyim, SMA çoğunlukla akraba evliliklerinden çıkan bir genetik hastalık. Çok düşük ihtimal diğer türlü denk gelmesi. Ve daha kötüsünü de söyleyeyim, bu evliliklerden riskli olanlarından SMA hastalığı çıkmasa bile taşıyıcı olma ihtimalleri artıyor, hem bu hastalık hem pek çok diğer hastalık, böylece ülkenin gen havuzu daha da kirleniyor. Gelecekte akraba olmayanların da bu hastalıkları taşıyıp bu çocukları dünyaya getirme riskini artırıyor. Pek çok insan tehlikenin farkında değil, akraba evliliğini sadece ahlaki açıdan sıkıntılı sanıyor, ama durum çok farklı. gayet bilimsel olarak çok yanlış bir şey bu. İsteyen istediği kadar incelesin yazılarımı, ben özgürlükçü bir insanımdır, ama akraba evliliği sadece bir seçim değildir ve kesinlikle devlet tarafından kontrol edilmelidir. |
Hiç yardım yapmadım ve yapmam da... Ehliyet alırken bile test yapılıyor. evlenmeden önce de bir zahmet kan testi yaptırsaydılar, ya da halasının teyesinin kızıyla evlenmesinler akraba evliliği nedir ya.bu kadar ilkellik olur mu bu devirde.belli ki sakat çocuk doğuracaksın. |
bunu diyince saldırıyorlar ya bir de kafayı yersin, sorumlusu sensin kardeşim öncesinde kontrol ettirmek çok mu zor |
Bunun çözümü yardım etmek test etmek değil akraba evliliği denilen ahlaksızlığın önüne geçmektir. SMA denen illet bu ilişki biçiminin yol açtığı binlerce genetik hastalıktan sadece birisi. |
Bu kadar cahilin olduğu memlekette ilkelliği sorgulamak...:) |
Benzer içerikler
- hüseyin özlük gözlerine ne oldu
- türkiye'nin en büyük hırsızı kim
- en cahil ülkeler sıralaması 2025
- reisten sonra kim gelecek
- en kolay çürük raporu
- z flip 7 fiyat
- eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
- opel grandland elektrikli fiyat
- akıllı sayaç
- temu alışveriş sınırı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X