Şimdi Ara

Slumdog Millionaire (2008) | Danny Boyle (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
9.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmi 10dk önce izleyip bitirdim, gerçekten çok güzel tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

Arkadaşlar alıntı yapmadan cevap vereyim. Ben duygusal filmleri sevmiyorm arada bir tane kaliteli film çıkar onu izlerim. Arkadaşa benim yorumumda bir yeri karalamış bende diyorum ki bu forumda bazı arkadaşlar film tavsiyeleri veriyor, cevap yazmsadmda takip ediyorum ama izlediğim filmlerde çok hayal kırıklıkları yaşadım diyebilirim. Bu filmide sevmiyorum yani bana itici geliyor, buraya yorum yazanların çoğu duygusal filmlerden hoşlanan insanlar ben onlara dinleyipte bu filmi izlemem. Çok sevseydim Kenan Işıkla 500 bin tlyi izlerim. Bazılarıda diyor ki Hint filmi değil oynayan aktörler zaten itici geliyor bana, çok beğenilen bir filme ben böyle aktör koymaktansa bu işlerde efsane olmuş insanları oynatırdım. Bu benim düşüncem katılırsınız katılmazsınız ancak şunu diyorum yine bana oyuncunun filmi alıp götürmesini isterim, muhteşem bir oyunculuk beklerim ha buradan gördüğüm kadarıyla daha afişi bile saçma olan bir filmin karakterleri o duyguyu nasıl yaşatacaklar ki bana. Sen örnek ver diyorsanız buyrun, Gran Torino Clint Eastwood filmi resmen oyunculuğyla alıp götürüyor. Birçok arkadaşın ısrarı üzerinede Benjamin Button'u izledim tama güzel film olabilir ama ikinci kez izlettirmez film oynanan oyuncular beni büyülemeleri lazım filmide aynen böyle izlemem lazım.

izlemediğiniz filmlerle ilgili yorum yapmayınız. 1 filmi izlemeden bu kadar çok yorum yapmak saçmadır. komik olmayın, komik duruma düşürmeyin kendinizi. izlemediğiniz filmlerle ilgili başlıklara girip o filmler hakkında yorum yapmak anlamsızdır. Gran torinoyu izledim. clint eastwood dışında güzel olan hiçbir şey yoktu filmde. 1 oyuncu içinde öylesine saçma sapan 1 filmi izlemekte zaman kaybından başka bişe değil. sinan aygün 1 tv nin ana haber bültenine çıkıp orhan pamuğa söylemediği laf kalmamıştı. orhan pamuk nobel ödülü alacak 1 yazar değil demişti. spiker sordu şimdiye kadar hiçbir romanını okudunuzmu diye. adamın verdiği cevap şu: "okumadım ve okumamda" yaw tamam orhan pamuğu sevmiyor olabilirsinde, 1 kitabını bile okumadan adam eleştirilirmi. yok böyle 1 komedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 23 Şubat 2009; 14:55:33 >

• izledim, değerlendirdim, kişisel düşüncem: onca övgüyü ha-ket-mi-yor!
  • bütün dünya beğenmiş ödüllendirmiş sen beğenmesende olur arkadaşım insanlar recep ivediğin gişe rekorları kırmasına şaşırıyorlar, insanlar slumdog milyonerin oscarları silip süpürmesine, bu kadar övülmesine şaşırıyor. şaşırılacak birşey yok ortada. bir toplumun yaşam kültürüyle o toplumun sinema kültürü paralelliği aşan bir yakınlık gösterir. bir toplumda müzik, sinema gibi kültürlerin oluşması çok uzun zaman alır. ömrünüzü vermeniz gerekir. titanic bütün oscarları silip süpürdüğündede kimse memnun kalmamıştı çünkü herşeyde olduğu gibi sinemada tr de anlaşılamıyor. anlaşılamadığı içinde yapılamıyor. slumdog milyoner bir hint filmi bile değil. konusu hindistanda geçen bir ingiliz filmi. kamera arkası çalışanların isimleri okuyun. müzikleri dışında bir tane hint ismi göremezsiniz. ingilizler süper zeki insanlarmıda hem edebiyatta hem de sinemada olağanüstü işler çıkarıyorlar. hayır alakası bile yok. adamlar yüzyıllardan beri süregelen kültürel birikimlerini nerede ne zaman nasıl değenlendirebileceklerini çok çok iyi biliyorlar (bknz: ingiliz hasta, harry potter, hamlet, othello vs) biz anlayamıyoruz bu kültürü çünkü bizim kültürel seviyemiz henüz o düzeyde değil. amerikalılar gişe filmlerini herkesin anlayabileceği dilde yaparak parayı götürüyorlar. işin ticaretini ayrı sanatını ayrı tutuyorlar. herkes matrix, star wars, indiana jones u sever çünkü anlaşılabilir şekilde hazırlanıyorlar, herkes titanic, yüzüklerin efendisi, forrest gump, slumdog milyoneri beğenmez çünkü kolay anlaşılabilir olmaktan uzak bir yol izliyor bu filmler. o yüzden abartıydı değildi diye tartışmak yerine, yabancı olduğunuz kültürü bi zahmet tanımaya çalışın. daha filmi bile izlemeden önyargılarla dolu eleştiriler yapmak yada hakettiği halde başarısına kılıf bulmaya çalışmak adil bir davranış değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 24 Şubat 2009; 1:10:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

izledim, değerlendirdim, kişisel düşüncem: onca övgüyü ha-ket-mi-yor!

En iyi yönetmen ve kurgu dışındaki ödülleri hak etmiyor katılıyorum.Bu senenin şişirme abartı filmi de bu oldu hadi bakalım.Vardır bir iş bizim bilmediğimiz.Resmen benjaminin ve milk in hakkını yediler. Cinderella masalına ihtiyacı varmış akademinin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi director -- 23 Şubat 2009; 20:37:23 >
  • filmi 3-4 gün önce izleme fırsatım oldu..değişik bir konu,çok iyi bir kurgu,müzikler olayların akışı filan ilk 45-50 dakika çok güzeldi..zaman nasıl geçti anlamadım ama 2.yarıda ilk yarıda aldığım zevki maalesef alamadım..sanırım bunda o küçük veletlerin çok büyük etkisi vardı acayip içtenlerdi yaşadığı olaylar filan..acayip hoşuma gitti.hem güldüm,hem üzüldüm yaşadıklara hayata hatta dün red carpet olsun kodak sahnesi olsun filmin kadrosunu gördüğümde bu iki tatlı insandan gözlerimi alamadım.dün geceye gelirsek;

Oscar'a aday olan filmlerden sadece Slumdog Millionaire ve Benjamin Button'u izleme fırsatım oldu maalesef..bu iki film üzerine kendi adıma dün gece yönetmen ve kurgu ödülleri Slumdog Miilionaire filmine gittiğinde sevindim fakat bir umut en iyi film ödülünün Benjamin Button'a gitmesini bekledim ama olmadı..tek üzüntüm bu oldu galiba tamam bu film iyi bir film ama Benjamin Button'dan bence daha iyi bir film değil keşke aday olan tüm filmleri izleyipte iki satır karalayabilseydim buraya ama maalesef..umarım en kısa zamanda dün bahsi geçen her filmi izleme fırsatım olur.

• Bence ödüller ilk defa yerini buldu...
  • Süper bir filmdi 5 dakika önce bitti film.
  • Aynı Türk Filmi gibi olmuş.
  • Şimdi bazı arkadaşların yorumlarını okudum hiçbir yerde canlı yayınlanmadığıyla ilgili gerçekten yıkıldımÇok beğenmiştim ama film böyle hatalı bir senaryoyla 10 üzerinden 9 falan alamaz bence.Bu arada aklıma bir fikir geldi stüdyada bir tanıdık olsa bu yarışmacının gerçek hayatta telefonu açsa ve gizli bir şekilde program sonuna kadar dinletse bir sorusu olacağı zaman yarışmacı öksürse falan birşeyler yapsa birazdan telden arayacağım diye haber verir gibi o arada artık bu mesajı duyan telefonun ucundaki diğer şahıs bu arada sorunun cevabını internetten bulsa ve arkadaş telefonla aradığında doğru cevabı verse?
  • oskar ödüllerini silip süpürdü diye oturup izledim.. normalde hint filmlerini pek sevmem ama bu sefer değişik olmuş, film gerçekten çok güzelmiş, özellikle Jamal ve Salim'in çocukluk hallerini oynayan 2 fırlamanın performanslarına bayıldım, dar sokaklarda kaçma sahnelerini çok iyi çekmişler, müzikleri de keyifliydi, finaldeki toplu dans olayı da hindistan sinemasına (bollywood) bir teşekkür manasında göndermeydi, çok da önemsememek lazım..

son olarak; dünyada ne kadar fakir insan olduğunu hatırlatan bir film olmuş.. yatıp kalkıp halimize şükretmek lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

filmi 3-4 gün önce izleme fırsatım oldu..değişik bir konu,çok iyi bir kurgu,müzikler olayların akışı filan ilk 45-50 dakika çok güzeldi..zaman nasıl geçti anlamadım ama 2.yarıda ilk yarıda aldığım zevki maalesef alamadım..sanırım bunda o küçük veletlerin çok büyük etkisi vardı acayip içtenlerdi yaşadığı olaylar filan..acayip hoşuma gitti.hem güldüm,hem üzüldüm yaşadıklara hayata hatta dün red carpet olsun kodak sahnesi olsun filmin kadrosunu gördüğümde bu iki tatlı insandan gözlerimi alamadım

film, küçük fırlamalarla başlayıp onlarla bitseydi çok daha güzel olacakmış gerçekten.. yetişkin Jamal'in performansını ben de hiç beğenmedim, rol yeteneği vasattı bana göre ama küçük fırlamalar müthişti, filmi sevdiren de onlar zaten, en çok olay onların başına geldi, iyi ki de öyle olmuş ki gayet güzel bir ilk yarı izlemiş olduk

• quote:

Orjinalden alıntı: antique

quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

filmi 3-4 gün önce izleme fırsatım oldu..değişik bir konu,çok iyi bir kurgu,müzikler olayların akışı filan ilk 45-50 dakika çok güzeldi..zaman nasıl geçti anlamadım ama 2.yarıda ilk yarıda aldığım zevki maalesef alamadım..sanırım bunda o küçük veletlerin çok büyük etkisi vardı acayip içtenlerdi yaşadığı olaylar filan..acayip hoşuma gitti.hem güldüm,hem üzüldüm yaşadıklara hayata hatta dün red carpet olsun kodak sahnesi olsun filmin kadrosunu gördüğümde bu iki tatlı insandan gözlerimi alamadım

film, küçük fırlamalarla başlayıp onlarla bitseydi çok daha güzel olacakmış gerçekten.. yetişkin Jamal'in performansını ben de hiç beğenmedim, rol yeteneği vasattı bana göre ama küçük fırlamalar müthişti, filmi sevdiren de onlar zaten, en çok olay onların başına geldi, iyi ki de öyle olmuş ki gayet güzel bir ilk yarı izlemiş olduk

aynen katılıyorum arkadaşım..filmin 2.yarısıda ilk yarısı gibi olsaydı tadından yenmezdi gerçekten yani mutlaka gençlik halleride gösterilecekti ama ne biliyim olmamış gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elif1907 -- 25 Şubat 2009; 0:34:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: deliyimbiraz

bütün dünya beğenmiş ödüllendirmiş sen beğenmesende olur arkadaşım insanlar recep ivediğin gişe rekorları kırmasına şaşırıyorlar, insanlar slumdog milyonerin oscarları silip süpürmesine, bu kadar övülmesine şaşırıyor. şaşırılacak birşey yok ortada. bir toplumun yaşam kültürüyle o toplumun sinema kültürü paralelliği aşan bir yakınlık gösterir. bir toplumda müzik, sinema gibi kültürlerin oluşması çok uzun zaman alır. ömrünüzü vermeniz gerekir. titanic bütün oscarları silip süpürdüğündede kimse memnun kalmamıştı çünkü herşeyde olduğu gibi sinemada tr de anlaşılamıyor. anlaşılamadığı içinde yapılamıyor. slumdog milyoner bir hint filmi bile değil. konusu hindistanda geçen bir ingiliz filmi. kamera arkası çalışanların isimleri okuyun. müzikleri dışında bir tane hint ismi göremezsiniz. ingilizler süper zeki insanlarmıda hem edebiyatta hem de sinemada olağanüstü işler çıkarıyorlar. hayır alakası bile yok. adamlar yüzyıllardan beri süregelen kültürel birikimlerini nerede ne zaman nasıl değenlendirebileceklerini çok çok iyi biliyorlar (bknz: ingiliz hasta, harry potter, hamlet, othello vs) biz anlayamıyoruz bu kültürü çünkü bizim kültürel seviyemiz henüz o düzeyde değil. amerikalılar gişe filmlerini herkesin anlayabileceği dilde yaparak parayı götürüyorlar. işin ticaretini ayrı sanatını ayrı tutuyorlar. herkes matrix, star wars, indiana jones u sever çünkü anlaşılabilir şekilde hazırlanıyorlar, herkes titanic, yüzüklerin efendisi, forrest gump, slumdog milyoneri beğenmez çünkü kolay anlaşılabilir olmaktan uzak bir yol izliyor bu filmler. o yüzden abartıydı değildi diye tartışmak yerine, yabancı olduğunuz kültürü bi zahmet tanımaya çalışın. daha filmi bile izlemeden önyargılarla dolu eleştiriler yapmak yada hakettiği halde başarısına kılıf bulmaya çalışmak adil bir davranış değildir

Yazdıklarında haklısın, fakat Star Wars'u o listeden çıkarmanı öneririm, Star Wars ayrıdır, sadece film değil, bir evrendir. LOTR'da aynı şekilde, kısaca SW'ye laf edilmesini hoş bulmuyorum.

Slumdog Millioneire'ı izledim, sanırım TR'de de vizyona girdi(takip etmiyorum). Eğer öyleysehaftasonu bir daha izleyeceğim. Ben bir yerde film hakkında ayrıntılı bir yorum yapmıştım, o yorumu bulamadım. Tekrar yazmakta içimden gelmiyor, o yüzden beğendim diyip burdan çekip gidiyorum :D.

• Film bu cuma Türkiye'de vizyona giriyor.
  • açıkçası pek beğenmedim, o kadar övgülerden, ödüllerden sonra çok çok iyi bir film bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu, benjamin button'ın hakkını yemişler resmen.
  • Son sahnesinde gözümden 1 damla aktı diyebilirim , onca acı ve olaylardan sonra birleşmeleri falan ,

Harika birşeydi , en cok koyanda

Bok cukuruna düşüp , imzalı foto alan jamal , 2 akçeye satıyor ya kardeşi carl , ben arkadas zannediyordum '' vurucaktım kırbacı '' :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 25 Şubat 2009; 13:58:27 >
  • söylendiği kadar iyi değil..tamam izlenebilir ama fazla abarttılar...
  • bu film 200 oscar alsa da izlemem dramlar beni uyutur.
  • Zevk meselesi
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.