Şimdi Ara

SLR ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYE!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kaptopril Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son zamanda artan yeni fotografçılığa başlayan arkadaşların dslr makına tavsiyeleriyle ilgilibir kaç şey soylemek istiyorum belki bu benım haddim değil ama bende bu evrelerde geçtiğim için belki birilerinin işine yarar..

ilk başta fotografçılığı meslek olarak dusunmeyıp hobi olarak yapmak isteyen herkes bu işe 'HEVESLE' başlıyor. bu tabii doğal birşey itirazımız yok ama bir çok 'HEVESLİ' başlayan arkadaşımızın hevesı çabuk söndüğünden ellerinde milyarlık makineler boşa çıkıyor ve israf ziyan oluyor paraları..bir çok arkadaşımız defalarca para vermekten çekindiklerinden bahsedıyor bend boyle bir kaygı duymuştum ama slr-like bir makıne alıpta kullanmaya başladıktan sonra anladım ki fotografçılık kişide bitiyor yani kişinin elindeki makine ne kadar iyi olursa olsun eğer iy ibir bakış açısı yoksa veya kadrajı iso-enstantene-diyafram ilişkisini alan derinliğini kavrayamadıysa o makıne oyuncaktan başka bir işe yaramaz.. genel fotograf üstadlarının genel yargıları amatorler veya pro-amatorler için slr-like bir cihaz alıp kendılerını daha doğrusu slr sistemini ve genel teknıkleri çözup bu makınelerde daha sonra eğer hakıkaten slr-like bir makına az gelirse slr almaları yonunde(ki bence bu süreç 2-3 yıldan aşağı değildir!)

bende ilk foruma girdiğimde kafamda canon 350d veya nikon d40x arasında kalmıştım ve plutos daddy nın tavsiyesiyle slr-like bir makina aldım ve ne kadar fotografçilıktan anlayan arkadaşım varsa en doğrusunu yaptığımdan bahsedıyor, sizde gidin once slr-like bir makine alın fuji6500 mü alırınınz 5700 mü alırsınız s3 s5 veya r serisimi alırsınız o size kalmış ama oğrenın işi sonra dslr işine girin..

benım nacizana fikirlerim bunlar eğer yanlışım varsa üstadlar düzeltin beni!!

• İmzamı bastım altına
  • Artı dslr bir makina alıpta kurtulunmuyor bu işten. Daha lensi var cartı var curtu var. Bende bütçemi zorlayıp d40 mı alsam diyorum ama sonradan almam gereken lensleri objektifleri hesaba katınca önüne geçilmez bir maliyet çıkıyor ortaya...
    6500fd biçilmiş kaftan bana göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre
    genel fotograf üstadlarının genel yargıları amatorler veya pro-amatorler için slr-like bir cihaz alıp kendılerını daha doğrusu slr sistemini ve genel teknıkleri çözup bu makınelerde daha sonra eğer hakıkaten slr-like bir makına az gelirse slr almaları yonunde(ki bence bu süreç 2-3 yıldan aşağı değildir!)

"2-3 yıl" kısmına katılmıyorum, çok uzun bir süre. Bu alışma süresi slr-like bir makinayla ile geçirilebileçeği gibi, fiyatları uygun olan giriş seviyesi, kit lensli bir DSLR ilede geçirilebilir.

Bu benim kişisel görüşümdür ve bana daha mantıklı gelmektedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsezen

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre
    genel fotograf üstadlarının genel yargıları amatorler veya pro-amatorler için slr-like bir cihaz alıp kendılerını daha doğrusu slr sistemini ve genel teknıkleri çözup bu makınelerde daha sonra eğer hakıkaten slr-like bir makına az gelirse slr almaları yonunde(ki bence bu süreç 2-3 yıldan aşağı değildir!)

"2-3 yıl" kısmına katılmıyorum, çok uzun bir süre. Bu alışma süresi slr-like bir makinayla ile geçirilebileçeği gibi, fiyatları uygun olan giriş seviyesi, kit lensli bir DSLR ilede geçirilebilir.

Bu benim kişisel görüşümdür ve bana daha mantıklı gelmektedir.

Bu alışma süresi, forumda sıkça bahsedilen; diyafram-enstantane-iso... bunları ne kadar bildiğinlede ilişkili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 13 Kasım 2007; 11:19:40 >

• Konuyu çokta dağıtmayalım, benim demek istediğim fotoğrafçılıkla ilgilenmek isteyen birinin DSLR-like gibi bir seçeneğinin yanında(oldukçada makul bir seçenektir), giriş seviyesi, kit lensli bir DSLR alma seçeneğide vardır(biraz riskli ama ileriye dönük faydasını daha çok alabileçeğiniz bir yatırım).
  • ben de aynı şeyi düşünüyordum ve neredeyse temmuz ayından beri nüyük bi arayış içine girdim.sonunda ben de sizin gibi s6500 de karar kıldım.ha aldım ha alacam derken belli bi zaman geçti bu arada netteki fotoğrafları da inceliyordum sürekli.bi süre sonra farkettim ki ha s65oo ha fujinin kompact modeli ha canon a serisi fotoğraf kalşitesinde pek fark etmediğini farkettim ve canım sıkılmaya başladı.çünkü bi yandan da d-slr fotoğraflara bakıyorrdum ve gerçekten ayrı bi kategori fikrdiştirip Pentaxk100d super aldım.iyiki de almışım diyorum çünkü sonuçta giriş seviyesi bi slr sonuçta auto modları da mevcut.hatta mod seçme tekerleğine bakarsanız(pasm yazan kısım) orası bile aynı neredeyse.ama görüntü kaliyesi bariz farklı yani.ha ben bu işte ilerlemek istiyorum geçici bi heves olmadığını düşünüyorum.ama eğer o kadar da önemli deilse sizin için bunlar videosu olna lcd ekrandan bakarak çek,im yapmak gerçekten ağır basıyorsa o zaman s6500 alınabilir.ama tek sorun öğrenmekse onu slrde daha iyi yaparsınız emin olun çünkü aradaki farkları daha rahat görebilirsiniz bu makinalarda çekim yaparken.bi örnek vereyim size 13 yaşında kardeşim var henüz makina 4 günlük ve o çekim yaparken farkediyorum.çekim yapıyo baktı karanlık enstantane hızını artırıyo.olmadı flaş açıyo.gündüz dışarıyı çekerken diyaframı ayarlıyo alan derinliği için ve gerçekten şaşırdım yani anlatamam:))tabi ben çekerken sürekli beni izlemesinin de etkisi var tabi bunda doğar doğmaz öğrenmedi tabi

biraz uzun oldu ama ben makina almaya çalışırken aklıma takılan sorulardı bunlar ve gerçekten işe ytarayacağını düşünüyorum.bu süreçte bi kaç kişiyle tanıştım biri s6500 aldı 4 ay sonra satmaya çalıştı d-slrye geçmek için.bikça kişiyle tanıştım ikinci el almak için s6500ü.onların satma sebebi d-slr ye geçmekti.yani diyeceğim o ki içinizde bu ateş varsa slr-like makinayla başlamayın alın bi tane giriş seviyesi d-slr onda öğrenin bunları.

lensler konusuna gelince pahalı lensler genelde titreşim engellemeli olduğu için.ve ileri optik kalitesi için.bizim gibi amatörler için ortalama kalitede dare eder bi süreliğine.çünkü öyle olsa bile slr-like üstündeki lenslerden daha kaliteli olacağı kesin.ben kendimden örnek vereyim şu anda 18-55 lensim var .bi süre sonra 70-300 mm lens alıp bikaç sene ara vermeyi düşünüyorum bu lens işine çünkü işimi görür bunlar.ha ikinci lens alacaksın derseniz 300 liraya bulunabiliyo istanbulda bu lens.ayrıca titreşim engelleme özelliği yok üstünde çünkü maknamada olduğu için buna gerek yok.aynı aralıkta nikon marka lens tetreşim engelemeli ve biraz daha kaliteli optiğe sahip ama fiyat 1 milyarın üzerinde.bu paragrafında ana fikri eğer aıllıca seçimler yapabilirsek lens işini de ucuza getirebiliyoruz:))

benim karşılaştığım sıkıntılar bunlardı alış sürecinde.şimdi makinamı aldım çok mutluyum.he hızla öğreniyorum.inşallah alacak olan arkadaşları yardımım dokunur.çünkü çok sancılı geçen bi dönem anlıyorum sizleri:))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf alacaklar için öneriler
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim merak ettiğim şey giriş seviyesi bir makine ve kit ile başlamazsak da d200 ile başlarsak ne olur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pr0fesör

Benim merak ettiğim şey giriş seviyesi bir makine ve kit ile başlamazsak da d200 ile başlarsak ne olur ?

birşey olmaz para warsa tabi sorun olusturmaz..

bu forumdaki insanlarında yeni başlacak insanlara slr-like tavsiye etmesin nedeni bu işin gercekten emek istemesi geçici bir hevesle makina almak sadece para kaybına yol açar. tabi bu para kaybının koymadıgı insanlarda wardır elbet. onlarda D3 le başlasın...
  • ben fuji finepix s5600 ile başladım, 1seneye yakın kullandım, fotoğraflara daha fazla derinlik, zoom veya macrolar v.s. yetmemeye başladığında bu makinadan terfi etmem gerektiğini anladım, geçiş için güzel bir dslr-like makina idi şimdi canon slr aldım kit lensi şuan için yeterli üzerine basarak söylüyorum ŞUAN çünkü eski makinamla neredeyse aynı lense sahip, biraz daha para toparlayınca lns'i değiştireceğim.

Sonuç olarak bencede öncelikle like makina ile kendini geliştirmek eğer yapabiliyorsak ve şevkimiz devam ediyorsa slr makinaya geçmek, bu hem maddi açıdan önemli hemde makinayı tanımak yapabildiklerimizi ve fotoğraftan istediklerimizi bilmek anlamında önemli.
  • Örnek; D200 ve aynı segment cihazlarda Auto mod yok.

Orta düzey dslr cihazlar temel kuralları ve düzlemleri kapmış fotoğrafçılar içindir Ha almasına alırsın ama ya hevesini yitirirsin bişey yapamadığın için ya da alışma süren oldukça uzar.

18-55 kit ile kullancağıma 28-300mm ile fuji kullanırım alışma sürecinde.. Tabii kendini hırsla geliştirenler için bi sözüm yok; ben de sizdenim
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Örnek; D200 ve aynı segment cihazlarda Auto mod yok.

Orta düzey dslr cihazlar temel kuralları ve düzlemleri kapmış fotoğrafçılar içindir Ha almasına alırsın ama ya hevesini yitirirsin bişey yapamadığın için ya da alışma süren oldukça uzar.

18-55 kit ile kullancağıma 28-300mm ile fuji kullanırım alışma sürecinde.. Tabii kendini hırsla geliştirenler için bi sözüm yok; ben de sizdenim

D80 bu konuda tam anlamıyla yeni başlayanları tatmin edebilirmi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Pr0fesör

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Örnek; D200 ve aynı segment cihazlarda Auto mod yok.

D80 bu konuda tam anlamıyla yeni başlayanları tatmin edebilirmi ?

d80 yeni başlayanları değil, orta seviye hatta ileri seviye kullanıcıları bile memnun edebilecek bir cihaz. Giriş seviyesi makinalar içinde d50, d70, eos 350d, eos 400d, pentax k100 gibi makinalarla, orta-ileri seviye makinalar arasına kaymış bir model bana göre. Zaten fiyat olarak onlardan daha pahalı ve gövde olarak daha fazla özellikleri var. Yukarıda saydığım makinalar d80 ile birebir değilde, fiyat/performans olarak yarışabilir.

• @Pr0fesör (batuhan)
    bence gayet memnun edebilir zaten her zaman denildiği gibi makina değil lens önemli diye gercekten de böyle.
    sende benim gibi D80 alarak başlarsın haydi para biriktirmeye devam
  • birbucuk yıldır canon a620 kullanıyorum. dediğiniz gibi büyük hevesle basladım. ve bir süre sonra hevesım bıraz da azaldı gıbı oldu ancak bu heves azalması fotoğrafa karsı degıldı, compactlara karsı kactı bıraz hevesim.. neden mi ,
    biliyorum ve katılıyorum ki olay kullananda bitiyor ve compactlarla çekilen bazı fotoğraflara bakınca bin şahit istiyorsunuz bunların slr ile çekilmediğine inanmak için ancak şöyle de bir olay var... Slr, sahibinde bir güven hissettiriyor ve artık makinenin durusundan mıdır yoksa baska seyden mıdır, daha hayranlıkla, ciddi, kendinden emin bir gözle bakıyor insan olaya, mesela sadece fotoğraf çekmeye çıktığınız bir gün düşünün, elinizdebir slr makıne ile dolasmak çok daha fazla keyif verecektir... şimdi burada aklınıza kesinlikle şu gelmesin: ''o dediğin makınesıyle hava atmak isteyen artist tiplerin işidir'' ... çünkü kendimi düşünüyorum kesınlıkle boyle bır kaygım olmadıgı halde arada arkadasların dlsr sını alırım, gercekten çok daha farklı bır duygu... sonuc olarak,

fotoğraf konsunda terimsel anlamda yeteri kadar sey bildigimi düşünüyorum, bir bucuk yıldır compact ların full manuellerinden ve en üst seviyelerinden sayılan a620 kullanmıs olmanın da verdiği gelişme ile, öğrenci olmama rağmen :) uzun bir süredir biriktirdiğim paramı , çok güvenilir bir kişiden alacağım birkaç aylık yurtdışı canon 30d ye yatıracağım...
    neden direkt canon 30d ile başlıyorsun derseniz de şunu diyebilirim, çünkü şöyle düşünüyorum, bu aletler oyle mp3 calar vb gıbı kolay kolay değiştiriilecek aletler degıller, satmak isteseniz muhakak zarar edıyorsunuz oldukca ve inanıyorum ki fotoğrafa ilgim azalmayacak bu sebeple 1800 ytl ye bir terslik olmazsa aşağıdaki seti alıyorum birkaç haftaya

4gb cf hafıza kartı, Orjinal Su gecirmez Canon Sirt cantasi, Sigma 10-20mm ULTRA Wide Angle Lens, Canon 50mm 1.8 Prime Lens, Canon 18-55mm stok lens, Hama Lens temizleme kalemi, 77mm UV filtre.

sigma 10-20 yi de daha çok manzara fotoğrafları cekmek istediğimden tercih ettim.

ışığınız bol olsun

• Selamlar

aynen katılıyorum ve ekliyorum SLR olacak yanında birde compact
    bi ara 400D vs. düşünürken (gerçi 1 hafta önce Vatandan %25 inrim aklımı celiyor du ama neyse) şimdi Canon A650, İxus 960, Fuji F50 Arasında takılıyorum ebatlardan dolayı A650 eleyebilirim fakat manuel ayarlardan dolayı Hala kadroda

@PlutosDaddy 400D için görüş istemiştim şimdide bu 3 makina için ne dersin hayyamda 600YTl gibi bulabilirmiyim gitti gidiyorda A650 600YTL civarı (konu açtım fazla ragbet görmedide)

Saygılar...

• merhaba arkadaşlar 3 model arasında takıldım bana yardımcı olurmusunuz.
    OLYMPUS SP 560
    SONY H9
    CANON S5
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

@PlutosDaddy 400D için görüş istemiştim şimdide bu 3 makina için ne dersin hayyamda 600YTl gibi bulabilirmiyim gitti gidiyorda A650 600YTL civarı (konu açtım fazla ragbet görmedide)

a650 alacağına aynı paraya sahibinden com da Nikon d40 satılıyor, kiti ile beraber. Bir düşün istersen.
  • quote:

Selamlar

aynen katılıyorum ve ekliyorum SLR olacak yanında birde compact
    bi ara 400D vs. düşünürken (gerçi 1 hafta önce Vatandan %25 inrim aklımı celiyor du ama neyse) şimdi Canon A650, İxus 960, Fuji F50 Arasında takılıyorum ebatlardan dolayı A650 eleyebilirim fakat manuel ayarlardan dolayı Hala kadroda

Saygılar...

hayyamda sadece slr ve dslr satısı war yanılmıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypodenz -- 13 Kasım 2007; 22:31:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

quote:

a650 alacağına aynı paraya sahibinden com da Nikon d40 satılıyor, kiti ile beraber. Bir düşün istersen.

Selamlar

SLR almaktan vazgeçtim a650 bile büyük diye düşünmeden edemiyorum (manuel ayarlardan dolayı kalıyor)
    Ayrıca D40 da objektif motoru olmadığı için ek bir külfet olarak düşünüyorum (SLR da bilgili arkadaşlardan okumuştum bu yorumu)

Saygılar...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.