Şimdi Ara

SLR ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYE! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hypodenz

quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

aynen katılıyorum ve ekliyorum SLR olacak yanında birde compact
    bi ara 400D vs. düşünürken (gerçi 1 hafta önce Vatandan %25 inrim aklımı celiyor du ama neyse) şimdi Canon A650, İxus 960, Fuji F50 Arasında takılıyorum ebatlardan dolayı A650 eleyebilirim fakat manuel ayarlardan dolayı Hala kadroda

@PlutosDaddy 400D için görüş istemiştim şimdide bu 3 makina için ne dersin hayyamda 600YTl gibi bulabilirmiyim gitti gidiyorda A650 600YTL civarı (konu açtım fazla ragbet görmedide)

Saygılar...

hayyamda sadece slr ve dslr satısı war yanılmıyorsam.

Yazmama gerek kalmamış

• Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

hayyamda sadece slr ve dslr satısı war yanılmıyorsam.

Yazmama gerek kalmamış

Selamlar

Hayyamdan ümidi kestik peki bu 3 makina hakkında ne düşünüyorsun @PlutosDaddy
    Canon A650, İxus 960, Fuji F50

Saygılar...
  • Açıkçası hiç inceleme fırsatım olmadığı için yanlış yönlendirmek istemiyorum. dpreview.com megapixel.net gibi sitelerden incelemeleri karşılaştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Ayrıca D40 da objektif motoru olmadığı için ek bir külfet olarak düşünüyorum (SLR da bilgili arkadaşlardan okumuştum bu yorumu)

Fokus motoru yok ama 600 YTL ye, içerisinde focus motoru olan bir lens dahil (kit) Başka lens almazsınız, külfet felanda kalmaz ortada a650 ile aynı işi görür o haliyle. Tabii çok çok daha kaliteli fotolar çekerek.
  • Selamlar

Teşekkürler, artık üçünden birini alcağız 600 YTL ye bu makinlar fazla mahcup etmez diye düşünüyorum
    A650, Fuji F50, İxus 960 gibi görünüyor sıralama şimdilik
    Belki ileirde SLR makinları compact boyutta yaparlar

Saygılar...
  • kesinlikle katılıyorum
    canon s5 aldım tabi ki almadan öncesinde herkesin yaşadığı evreleri bende geçirdimo mu bu mu diye ama kesinlikle doğru karar verdiğime inanıyorum
    fotoculuğu adım adım keşfetmek daha keyifli
    ilerisini de sonra düşünmek te fayda var:)
  • Yazı biraz "Amatörler DSLR kullanmasa iyi olur" kıvamında olmuş.

Zannetmiyorum ki belli bir yaşa gelen bir insan eline hiç fotoraf makinesi alıp birkaç çekim yapmasın. Bu bile bir tecrübedir.
    O yüzden bu işe hevesi olanlara "DSLR a geçme yapamazsın sonra sıkılır atarsın" demek azmi engellemeye çalışmaktır.
  • Azim yerine heves olup olmadığını bilemeyiz ama Bir insan A2 ehliyet alıp da sürat motoruyla çıkarsa yola ya parçalanır ya motoru parçalar; scooter'la başlamak gerek..

Temelini atmadan en yükseğe çıkmak bana göre ters bi düzen. Herkese de slr-like al demiyoruz zaten; ama biri gelip de "400D kaç cm'den makro ekiyo?" veya "Bu makine neden lcd'den göstermiyo, bozuk mu?" deyince açıkçası dokunuyo. Hakkını vermek gerek harcadığın paranın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Azim yerine heves olup olmadığını bilemeyiz ama Bir insan A2 ehliyet alıp da sürat motoruyla çıkarsa yola ya parçalanır ya motoru parçalar; scooter'la başlamak gerek..

Motor olmadan da alınan ehliyet sadece kimlik işlevi görür ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Yazı biraz "Amatörler DSLR kullanmasa iyi olur" kıvamında olmuş.

Zannetmiyorum ki belli bir yaşa gelen bir insan eline hiç fotoraf makinesi alıp birkaç çekim yapmasın. Bu bile bir tecrübedir.
    O yüzden bu işe hevesi olanlara "DSLR a geçme yapamazsın sonra sıkılır atarsın" demek azmi engellemeye çalışmaktır.

Selamlar

"Bence" azimi hiç engellemez. eğer gerçekten azimi varsa alacağı compact makine ona yetmeyecek ve/veya yetmediğni anlayacak
    Ama ben alsaydım bir ara gaza geldiğimde şimdi severek yine fotoğraf cekecektim fakat %90 aile vb. fotoğraflar olurdu şimdi daha iyi anlıyorum compact bir makina arıyorum

Benim görüşüm hala aynı Bir DSLR bir de Compact makina olmalı

Saygılar...

• bigün bimotorsiklet forumunda..,

"ilk motorum hayabusa" gibi bi başlık görmüş.., gülmüştüm

şimdi benzer bi durumu ben yaşıyorum. s5is, r1 gibi slr-like yada g9 gibi kompakt makinalar dururken k10d, d80, 400d gibi makinalara yöneliyorum. hatta d200, 30d, 40d gibi cihazlara bakınıyordum ilk başlarda. ( gerçi ben elim büyük olduğundan d200 gibi cihazlara yönelme gereği duymuştum başlarda)

neyse.., bence çok büyütülmemeli. hayyamda 100 liraya zenit satıyorlar alıyorsun bi heves bi azim tüm o enstanatne, iso, diyafram olayını yalayıp yutuyorsun. ama burda forumda sanki çok zor bişeymiş gibi anlatılıyor tüm bunlar.. !??!

şuan 400d aldım.., geri verip k10d de alabilirim. biraz hareketli bi gün yaşıyorum. zira pentax ın objektifler sınırlı yerde satılmasına rağmen canondan çok daha ucuza alınabiliyor. k10d deki titreşim önleyici sistem,büyük ve sağlam kasa da diğer bi k10d isteme nedenim.

eğer olurda 400d yada k10d almasaydım sonny r1 alacaktım. zira marmara fotoğraf bölümünde hatırı sayılır sayıda r1 kullanıcısı var ve adamlar makinadan gerçekten çok memnunlar. üste kıvrılan eklemli ekranı sayesinde özellikle sokak fotoğrafçılığı yapmak için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz bi makina.. üzerindeki özel lensin kaliteside bi başka olay.

sıfır kutusunda r1 bulsam alacaktım inanın. bulunmuyor artık, yada ben gözden kaçırdım..

• Motor örneği aslında uymuyor bu duruma.
    Çünkü motorda yapılan hata yaralanma hatta ölümle sonuçlanır. Ama DSLR alarak hata yaptığını düşünen biri sadece parasından olur.
  • quote:

quote:

Azim yerine heves olup olmadığını bilemeyiz ama Bir insan A2 ehliyet alıp da sürat motoruyla çıkarsa yola ya parçalanır ya motoru parçalar; scooter'la başlamak gerek..

zaten plutos ta motor alsın fakat yarış motoru değil scooter demiş bence de dooru olan bu.

• Metaforik anlatım; motorla kamerayı bağdaştırmicaksın tabii ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hypodenz

quote:

quote:

zaten plutos ta motor alsın fakat yarış motoru değil scooter demiş bence de dooru olan bu.

Motor sürücüsü olarak scooterla ölme ihtimalin aynı diyebilirim.

• Ama harcadığın para miktarı çok çok daha az olaaktır. Hevesin geçerse kaybın minimum, geçmezse sağlam bir temel ve yola devam
  • Ama herşey para değil.

Kendi adıma o an heves hissediyorsam onu gideririm(Aşırı olmamak kaydıyla.)

Hayat bana heveslerimi ertelememeyi öğretti. Hele hele para için asla...
  • Valla motordan düşen ben değilim; herkesin kendi bilceği iş ne diyim. Ben mantığı açıklıyorum sadece Heves işine ak da çıkar kara da...
  • bence bu kadar DSLR DSLR DSLR diyerek fazlasıyla dikkatleri DSLR ye cektikten sonra
    istediğimiz kadar DSLR almayın kompakt alın desekte fayda etmez

herkes DSLR alsınacaip dehşet bişi yav bu DSLR-ver gazı.

size deklanşör sesleri; yıldızları .(mp3 yapın

http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS350D/Samples/Audio/350d-d70-300d-jpeg.mp3
    http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS400D/Samples/Audio/eos400d.mp3
    http://a.img-dpreview.com/reviews/NikonD40/Samples/Audio/d40-jpeg-fine.mp3
    http://a.img-dpreview.com/reviews/PentaxK100D/Samples/Audio/k100d-jpeg-fine.mp3
    http://a.img-dpreview.com/reviews/NikonD80/Samples/Audio/d80-jpeg-fine.mp3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 14 Kasım 2007; 0:58:13 >

• Daha öncede yazmıştım, tekrar yazmak istiyorum. Çekim kalitesi olarak bir dSLR-Like, dSLR yanında elbet kötüdür ancak fiyat / performans olarak kapışır. Örneğin bir Fuji 6500 bize, hem geniş açı, hem tele sunuyor. Üstelik lens değiştirme derdi yok. Lens değiştirme derdi olmadığı için, toz alma durumu ve ek masraf-sıkıntısı yok. Taşıma kolaylığı cabası. Lensi sürekli üzerinde. Ayrıca Live-LCD ve makro konumunda da gayet başarılı. Video da çekebiliyor. Üstelik fiyatı da gayet uygun (bunları Fuji daha iyi foto çeker anlamında söylemedim) Pek çok giriş seviye ve yeni kullanıcının, hatta orta seviye ve duruma göre ileri seviyenin bile işini görebilecek bir cihaz. Ancak duruma dSLR açısından bakarsak, en uygun konumdaki bir Pentax k100d ve kiti ve yanına alınan bir 70 300 ile çok çok fazla masraf yapmış oluyorsunuz. Lens sök tak, yanında lens taşı, 18 55 lik lens takılı iken yanına kuş konsun, onu çekeme, video çekeme, duruma göre LCD çalışmasın ve masrafı. Bu durumda kullanıcıların (özellikle bilgisi az ise) Fuji ye yönlendirilmesi bence mantıklı (makinaları örnek seçtim) Neticede o makina da, kendisini alan kişiyi mutlu edecektir inanın. Ha illa dSLR alacam derse, ben ona giriş seviyesi öneririm. Bu önerimde d70 - eos 350d - 400d - k100d(s) - hatta Olympus gibi makinalarla sınırlı kalır. Ancak yine istemenin boyutu olmadığı için, daha farklı gövdelere yönelme de bol miktarda mevcut dSLR a geçmek isteyen Fuji yi satar yine geçer. Ancak bir SLR-like ın pek çok kullanıcıyı, ewet kesinlikle pek çok kullanıcıyı keseceğini düşünüyorum. Forumda pek çok foto var dSLR ile çekilen, inanın dSLR-like değil, kompakt ile de çoğunun hemen hemen aynısı çekilir.

Yalnız yavaş yavaş çok iyi anlamaya başladığım ve tavsiye verme konusunda beni sürekli çeken bir olay. Kompakt almayamı gücün yetiyo, ya da aklın dSLR damı, ya da a6xx - sony t bilmem kaçmı alternatiflerin. Al sana Nikon d40 Ne kadar tersi bir durum oldu bu sefer. Kompakt fiyatına 600 küsür YTL gerçekten çok uygun. Nikon mühendislerinin (aslında mühendislerin işi değil, stratejik kararları kim veriyorsa onun) çok akıllı ve zamanla kendisini daha da gösteren bir manevrası bu - bir ara bende eleştiriyordum ama rüzgar döndü

Not : Gece vakti uykum geldi, toparlamakta güçlük çektim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.