Şimdi Ara

SLR ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYE! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En güzel ses benimkinde valla kim ne derse desin
    @Ahmet' e tamamen katılıyorum. Bir kaç örnekte benden. Kesenin ağzını açabiliyorsanız açın açabildiğiniz kadar çünkü aynen PC, Otomobil gibi bu işin sonu yok.... Canon' un 4000-4500 $ dolarlık Nikon'un D3, ~5000€ luk makineside var ve bu fiyat sadece BODY, Ama bir şeylere sınır koymakta da yarar var ve insan isteklerinin de sınırı yoktur. Çoğu kişiyi bilirim Evde kristali yoktur ve ömür boyu da OLAMAYACAKTIR. ama ama kristal yıkama prg. bulaşık makinası vardır.
    Şu na dikkat etmek gerekiyor sanırım. Kullanamayacağın veya sadece heves olan şeylere insanlar para yatırmamalı....Hele hele o para yatırdığın nesneden para kazanmayacaksan. Sonuçta insanlar, ana konumuza dönersek İnsanlar fotograf makinelerini 3 nedenden alırlar. Ya para kazanacaklardır Çünkü meslekleridir. Ya Hobi olarak bakarlar olaya yada tatile düğüne nişana gittiğinde o anı ölümsüzleştireyim diye alırlar. Genel olarak Fotograf makinesi bir temel ihtiyaç nedeni değildir.
    Acemi bir arkadaşın, parasıda olsa eline bir dSLR makine sıkıştırmak, benim kişisel görüşüm EHLİYET SINAVINA LUMUZİNLE GİTMEKLE EŞDEĞERDİR. ve kimse kusura bakmasın eğer kullanacak kişi o süper çocuk dediklerimizden yani 2 yaşında okumayı söken, 6 yaşında Wolfgang Amadeus Mozard (!) konserine çıkan, 9 yaşında ODTU' de ders verenlerden değilse, aldığı makineden kısa sürede soğuyacaktır. Hayatında denklanşöre başmamış birinin elbette başlayacağı nokta genellikle compact veya az biraz like bir makine olmalıdır.
    Bir de olayı şöyle düşünün. Bu makineler aynen PC gibidir aldığınız anda %40 değer kaybeder. Elektronik tabanlı olduğu için her gün çıkan bir yenilik, alınanı geriye iter. Şahsen ben analog ve mekanik bir makinenin 2. eline sıcak bakarım ama elektronik bir makineye biri kefil olmazsa asla sıcak bakmam. Çünkü bu iş benim mesleğim ne olup bittiğini iyi bilirim....
    Ve herşeyden önce alınacak makineye compact mı, like mı, dSLR' mi diye bakmak yerine hangi markanın Türkiye' de servisi iyi, Müşteriyi üzmüyor. ONA BAKARIM.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Daha öncede yazmıştım, tekrar yazmak istiyorum. Çekim kalitesi olarak bir dSLR-Like, dSLR yanında elbet kötüdür ancak fiyat / performans olarak kapışır. Örneğin bir Fuji 6500 bize, hem geniş açı, hem tele sunuyor. Üstelik lens değiştirme derdi yok. Lens değiştirme derdi olmadığı için, toz alma durumu ve ek masraf-sıkıntısı yok. Taşıma kolaylığı cabası. Lensi sürekli üzerinde. Ayrıca Live-LCD ve makro konumunda da gayet başarılı. Video da çekebiliyor. Üstelik fiyatı da gayet uygun (bunları Fuji daha iyi foto çeker anlamında söylemedim) Pek çok giriş seviye ve yeni kullanıcının, hatta orta seviye ve duruma göre ileri seviyenin bile işini görebilecek bir cihaz. Ancak duruma dSLR açısından bakarsak, en uygun konumdaki bir Pentax k100d ve kiti ve yanına alınan bir 70 300 ile çok çok fazla masraf yapmış oluyorsunuz. Lens sök tak, yanında lens taşı, 18 55 lik lens takılı iken yanına kuş konsun, onu çekeme, video çekeme, duruma göre LCD çalışmasın ve masrafı. Bu durumda kullanıcıların (özellikle bilgisi az ise) Fuji ye yönlendirilmesi bence mantıklı (makinaları örnek seçtim) Neticede o makina da, kendisini alan kişiyi mutlu edecektir inanın. Ha illa dSLR alacam derse, ben ona giriş seviyesi öneririm. Bu önerimde d70 - eos 350d - 400d - k100d(s) - hatta Olympus gibi makinalarla sınırlı kalır. Ancak yine istemenin boyutu olmadığı için, daha farklı gövdelere yönelme de bol miktarda mevcut dSLR a geçmek isteyen Fuji yi satar yine geçer. Ancak bir SLR-like ın pek çok kullanıcıyı, ewet kesinlikle pek çok kullanıcıyı keseceğini düşünüyorum. Forumda pek çok foto var dSLR ile çekilen, inanın dSLR-like değil, kompakt ile de çoğunun hemen hemen aynısı çekilir.

Yalnız yavaş yavaş çok iyi anlamaya başladığım ve tavsiye verme konusunda beni sürekli çeken bir olay. Kompakt almayamı gücün yetiyo, ya da aklın dSLR damı, ya da a6xx - sony t bilmem kaçmı alternatiflerin. Al sana Nikon d40 Ne kadar tersi bir durum oldu bu sefer. Kompakt fiyatına 600 küsür YTL gerçekten çok uygun. Nikon mühendislerinin (aslında mühendislerin işi değil, stratejik kararları kim veriyorsa onun) çok akıllı ve zamanla kendisini daha da gösteren bir manevrası bu - bir ara bende eleştiriyordum ama rüzgar döndü

Not : Gece vakti uykum geldi, toparlamakta güçlük çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 14 Kasım 2007; 15:32:11 >

• ''PlutosDaddy'' şimdi filmli slr'ın sesini hiç bi dijital veremez=) makinanın titremesi...
    birde heryerde çok rastlıyorum... fotoğrafa resim denmesi gibi;
    filmli fotoğraf makinalarına analog denmesi hoş olmuyo...
    ben kullandığım halde heryerde söylerim s9600 var bende;
    slr-like, dijitalin pratikliği haricinde pek bi işe yaramıyo gidip 500-600liraya compact,
    700-800lira slr-like alıcağıma zaten keseyi açmışız 1000lira verip giriş sınıfı bi dslr alırım,
    hem neden para ziyan olcakmış mantıksız bence zaten az çok dslr parası veriyosun...
    arkadaşlar şimdi lensti filan demişler kaç tane lens alıcaklar anlamadım(sanki slr-like'ta 28-300mm'den yukarı çıkaçaklar)
    eğer slr like ile kıyaslıyorsanız
    kit lens+ 300mm lik tele objektif alırsınız bu size slr-like ile aynı kılar...
    yani 200-300lira sensör farkı eder bence...
    herkesin kendi görüşü, içindeki fotoğraf çekme isteği, fotoğraf bilgisi....
    tabi bunları biz düşünüyoruz fotoğraf zehrini bikere almışız
    bu arada slr değil dslr ile bile gecenin bi vakti terasa çıkıp makinamı gökyüzüne çevirip f/22 bulb modunda 3,5 saat pozlayamam n'olur noolmaz ''sensör''
    slr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 23 Kasım 2007; 2:47:50 >

• Kimyasal makinelere canım kurban ya (Bak analog demedim[8D) En eski "Çtong!" diye inen aynaların keyfi başka, bi de motorlu slr'lar var, film sarar her ayna sesinden sonra onlara ayrı bi hastayım ben

Bu arada slr'la istediğin müddetçe pozlama yapabilirsin; film yanar en fazla bu yüzden yıldız izi fotoğraflarında genelde filmli makine kullanılır, bakma sen benim 18dk pozlama yaptığıma dijitalde Şimdi havalar da soğdu, kısmetse ıssız biyere kaçtığım ilk zamanda güzel bi star-trail patlatırım

• 700 liraya DSLR varken ben asla DSLR benzerine para vermezdim. Ben de kullandım bu like makineleri, fakat o zaman DSLR çok pahalı bir yatırımdı. Neredeyse 2-3 kat fark vardı aralarında ama bu gün DSLR ler neredeyse like makinelerden daha ucuz.

DSLR lerin karşık cihazlar olduğunu düşünmüyorum. A,P,M,S modları evrenseldir ve tüm makinelerde aynıdır. Yani ne farkeder ki ha kompaktta A ile çekmşsin ha DSLR de. Hatta diyebilirim ki DSLR de daha da kolay öğreniyorsunuz. DSLR-like makinede f2.8 le f8 arasında genelde hiç fark görmezdim Ama DSLR de f2.8 le f8 arasındaki fark dramatiktir, diyaframı kısarken bile hemen farkedersiniz.

Kompaktta auto mod derseniz, orta sınıf DSLR lerde bile var hazır çekim modları ve Auto mod.

Bence kompaktla harcanan zaman boşa geçirilmiiş zamandır Çünkü kompaktlarda sürekli manuel ayarlarla çalışsanız bile bu ayaraların farkını hissetmeniz zor.

Ve şu an inanın kompaktlarla fotoğraf çekemiyorum

Ve asla katılmadığım bir iki not;
    *DSLR lerin kit lensleri kötüdür, kit lensle çalışacağınıza DSLR-like alın. Tümüyle yanlış , en dandik kit lens(eos serisinin kit lensi yeryüzünün en dandik kit lensidir ) bile DSLR-like makineleri harcar. Bir kaç istisna var , işte R1 bunlardan birisi, onun objektifi DSLR için optimize edilse 500 dolardan ucuz olmaz. f828 vardı eskiden onda da zeiss f2-f2.8 vardı, bir canon pro1 de L serisi bir canon lens vardı ama bunların hepsi artı üretilmeyen makineler.
    *DSLR-like makineler tele,geniş açı,makro ihtiyacını karşılar. Valla kit lens bir de 300 liraya 70-300 alırsınız, DSLR-like makinenin yapacağı her şeyi yapar. Elinizde 35mm karşılığı 28-450mm bir objektif aralığı olur.

Tabi, herkes DSLR alsın o zaman demiyorum, fotoğrafla ilgisi olmayan bas çek makine arayan birinin DSLR alması anlamsız olur belki(çok emin değilim bundan), ama az çok ciddi olan biri gidip giriş düzeyi bir DSLR alırsa rahat rahat fotoğrafını çeker.

• quote:

Orjinalden alıntı: rebellion

slr-like, dijitalin pratikliği haricinde pek bi işe yaramıyo gidip 500-600liraya compact,
    700-800lira slr-like alıcağıma zaten keseyi açmışız 1000lira verip giriş sınıfı bi dslr alırım,
    hem neden para ziyan olcakmış mantıksız bence zaten az çok dslr parası veriyosun...
    arkadaşlar şimdi lensti filan demişler kaç tane lens alıcaklar anlamadım(sanki slr-like'ta 28-300mm'den yukarı çıkaçaklar)
    eğer slr like ile kıyaslıyorsanız
    kit lens+ 300mm lik tele objektif alırsınız bu size slr-like ile aynı kılar...

Dediklerinizde katıldığım ve katılmadığım yönler var aslında. 800 liraya slr-like yerine 1000 liraya slr demişsiniz ama burada garantili ve spot fiyatları karşılaştırmışsınız. 500 liraya slr-like yerine 1000 liraya dslr karşılaştırması daha doğru olmazmı?! (her ikiside spot oldu şimdi)

Birde başarılı bir slr-like ile giriş düzeyi bir dslr + kit + 70-300 fiyatını kıyaslamak lazım. Ya ikiside spot, ya ikiside garantili olmalı ama. Benim demek istediğim aradaki fiyat farkına değer verim alamayacak belirli bir kesim var (mutlaka) Tabii verim alacak kesimde vardır elbet (sizleri de bu grupta tutuyorum) O yüzden çizgiyi iyi çekmek gerekli.

Forumdaki dSLR ile çekilen fotoğrafların çoğunluğunu dslr-like ya da kompakt ile çekmek mümkün. Resize edince fark bile kalmıyo (cropsa bilemem)

Edit : Koyu yeri yanlış yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 23 Kasım 2007; 9:34:39 >

• Canon'un DSLR'leri son zamanlarda DSLR kullanımında neredeyse bir patlamaya sebep oldu. Nikon'un D40 ve D40x'le verdiği cevap da ortalığı iyice toz duman etti

eminönü, sirkeci, köprü civarına çok sık giden birisi olarak; bundan 1 sene önce DSLR makina ile gezenlerin sayısı bugüne göre o kadar azdı ki; böyle birini görünce "şuna bak harcamış parayı almış canavar gibi makinayı" derdim. şuan ise cumartesi günü öğleden sonra hava kararmadan 1 saat önce gidin köprüye, tıpkı balıkçılar gibi tripod kuracak yer yok. en az 4-5 tane tripod kurmuş arkadaş ve çok daha fazla elde çekim yapmaya çalışan diğer arkadaşlar var.

ister spot olsun ister garantili adı geçen ve satın alınan bu makineler çok ucuz makineler değil. dikkatli ve akıllı yatırım yapmak lazım. sonuçta evde babaya yalvar yakar olup, kredi kartına abanılıp hayyama koşulup bir çırpıda ödenen 2000YTL, ülkemizde pek çok insanın 4-5 ayda kazandığı bir para.

yine alın bu makineleri ama dikkatli kullanın (yani temiz kullanın, düşürmeyin, kırmayın dökmeyin). beceremeyip yada beğenmeyip sattığınızda birileri daha bu makineyi gönül rahatlığıyla kullanabilsin. her sıfır alınan makinenin parasının ülkemizde kalmadığını da unutmamak lazım.

çok mu dramatik yazdım yaw ağlayasım geldi valla ama doğruları yazmaya çalıştım kendimce.

• quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Kimyasal makinelere canım kurban ya (Bak analog demedim[8D) En eski "Çtong!" diye inen aynaların keyfi başka, bi de motorlu slr'lar var, film sarar her ayna sesinden sonra onlara ayrı bi hastayım ben

Bu arada slr'la istediğin müddetçe pozlama yapabilirsin; film yanar en fazla bu yüzden yıldız izi fotoğraflarında genelde filmli makine kullanılır, bakma sen benim 18dk pozlama yaptığıma dijitalde Şimdi havalar da soğdu, kısmetse ıssız biyere kaçtığım ilk zamanda güzel bi star-trail patlatırım

onun için bir zenit 122 aldım, ayna değil perdenin açılıp kapandığını bile hissediyorum.. şimdilik dediğin ikis seside duyamıyorum... Nikon f50 ile zenit'i fotoğrafçılığa merak salmış bi arkadaşıma verdim... star-trial çekime ben de hastayım, sensia100 ile 3,5 saate kadar filmi bile yakmıyor tabi f22'den nasıl bir ışık geçiyosa, biraz patlıyo fotoğrafta :D
    2haftadır silivriye yazlığa gidiyorum şansıma çok bulut vardı...

quote:

500 liraya slr-like yerine 1000 liraya dslr karşılaştırması
    500liraya hangi slr-like fotoğraf makinasını alıcaksın? fuji s9600'ü 700ytlden aşşaya spot hatta sıfır bile zor bulursun...
    aynı fiyat 800-900 lira arası panasonic fz-50 için geçerli... fark azalıyo
    bende slr-like kullanıyorum s9600'üm var,
    bana yetiyo çünkü gidip kompakt bir makina alınacaktı...
    işin açıkçası gerçektende benm gibi manyak olup 3tane slr makina almadıysanız ve
    kompakt bir makinaya 500lira vericeğime 800'e slr-like makina alırım demiyosanız...
    bu iş için harcıyacağınız 700-800 lira paranız varsa 1-2 ay sabredin 1200liraya bir d-slr, kit lens + tele lens alın hiç değilse verdiğiniz parayı haketsin...
    bende maddi durumumu düzeltince fullframe bir makina alıcam..

• Bugün gittigidiyor da Fujifilm diye arattığınızda 599 YTL ye pek çok 6500 modeli çıkıyor karşımıza. dSLR ile boy ölçüşemez ama 1200 ytl lik gövde + kit + tele ile fiyat / performans olarak rahatlıkla rekabete girer. SLR-Like olarak pek çok kişinin pek çok işini görür. Video da çeker. Makro da çeker. Live LCD de sunar. Sensör temizleme zahmeti olmaz. Geniş açıyı ve teleyi aynı objektifde verir, taşıma kolaylığı sağlar. Elinde gövde + kit ve yanında 70 - 300 taşıyan birinin çok ani bir durumda kuş fotosunu kaçırması muhtemel. Tüm bunları yine dSLR-Like daha iyidir diye yazmıyorum. Sizin durumunuzdaki birisi için belki dSLR seçmek mantıklıdır. Ama pek çok kişi için dSLR-Like daha uygun (tabii yine belirli bir kesim içinde dSLR seçmek uygundur, mutlaka her kesimden tüketici olacaktır)

600 YTL ile 1200 YTL lik fark arasındaki verimi alamayacak pek çok kişi var inanın bana.

Not : Ama 400-450-500 YTL lik garantili kompakt yerine 700 YTL ye sadece kit spot Nikon d40 alma tezi varsa onu savunurum işte

Edit : Kelime ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 24 Kasım 2007; 9:33:53 >

• yeni başlık açmadan burada sormam daha iyi olacak gibi..
    bende sırf zevk ve dolu dolu bir amatörlükle dolu fotoğraf çekme zevkim için bir fotograf makinası arayışı içindeyim ...bir süredir takip ettiğim bu bölüm benim çizgiyi belirmemi sağladı ...dslr ye bulaşmama kararı aldım.
    sadece makina almak yetmiyor bide objektif derdi çıkacak derken birsürü yekun tutan cihazlarınla hiçte hakkını veremeden kendi çapında oyalanacaksın ...
    böylece sınırı belirleyince bulduğum model burada okuduklarıma ve incelemerime göre panasonic fz50
    hiçte ucuz değil ama sanki heran bu modelin yeni versiyonu çıkacakmış gibi bir his içersindeyim...
    ve fiyatıda bir türlü düşmüyor ..abd sıfır fiyatları 600 dolar civarında gördüm burada zaten bin ytl nin üzerinde seyrediyor..belki bu butçe slr ye zıplamak için bir imkan veriyor ama kararlıyım geçmeyeceğim sınırı...
    ne dersiniz doğru yolda mıo ilerliyorum ?seçtiğim modelin alternatifi olabilecek birşeyler var mı?

• fujı6500 al gerçekten sıkı makıne!

quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

yeni başlık açmadan burada sormam daha iyi olacak gibi..
    bende sırf zevk ve dolu dolu bir amatörlükle dolu fotoğraf çekme zevkim için bir fotograf makinası arayışı içindeyim ...bir süredir takip ettiğim bu bölüm benim çizgiyi belirmemi sağladı ...dslr ye bulaşmama kararı aldım.
    sadece makina almak yetmiyor bide objektif derdi çıkacak derken birsürü yekun tutan cihazlarınla hiçte hakkını veremeden kendi çapında oyalanacaksın ...
    böylece sınırı belirleyince bulduğum model burada okuduklarıma ve incelemerime göre panasonic fz50
    hiçte ucuz değil ama sanki heran bu modelin yeni versiyonu çıkacakmış gibi bir his içersindeyim...
    ve fiyatıda bir türlü düşmüyor ..abd sıfır fiyatları 600 dolar civarında gördüm burada zaten bin ytl nin üzerinde seyrediyor..belki bu butçe slr ye zıplamak için bir imkan veriyor ama kararlıyım geçmeyeceğim sınırı...
    ne dersiniz doğru yolda mıo ilerliyorum ?seçtiğim modelin alternatifi olabilecek birşeyler var mı?

• hemen bakayım dedim ve çok şanslı olarak fz50 -6500 karşılaştırmalrı buldum ....
    galiba fuji daha başarılı ama seçim noktasının aha dediği yer galiba burası

6500 28 mm fz 50 35mm
    6500 is yok fz50 is var ....

tabi 6500 fiyatlarını bilmiyorum ama fiyat performansta da avantajlı galiba...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.