Şimdi Ara

Skystar 2 kabusundan kurtuldum, size de tavsiye ederim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle belirtmek isterim ki, aşağıdaki mesajım, Tv kartının tüm nimetlerinden faydalanan kişilere yönelik değil,
    benim gibi amacı sadece günde 30-60 dakika haber kanallarına bakayım, şöyle bir zap'layayım diyen kullanıcılar için.

Yaklaşık 3 aydır, Lcd Tv'im için kurduğum Home Theatre PC ile Skystar 2.6D Tv kartı kullanıyordum.
    Bugün itibariyle kartı sattım ve tek kelimeyle kurtuldum ! Şimdi YUV (Komponent) çıkışlı Next CX Super Plus alıp, huzura ereceğim.

Normalde bu şekilde konu açmak benim tarzım değil ama, Skystar 2 ve diğer Tv kartları ile uğraşan o kadar insan var ki.
    Altı üstü bir Tv kartı, bu kadar mı zahmetli olur.

Bu forumda yine az sayıda konu var; her gün sayısız insan sorunlarla uğraşıyor, sayısız konu açılıyor.
    Böyle bir kartın basit olması gerekir. Yok ekran kartı sürücüsü uyumsuz, yok yüklü codecler için graph hazırla, kanal geçiş süresi diğer programda iyiymiş düşüncesi, acaba en iyi görüntüyü alıyormuyum endişesi...
    Sadece bir ilave codec kurulması bile Dvb-s yazılımının, kartın çalışmasını sekteye uğratıyor.

Zaten asla bir uydu alıcının keyfini veremez; Tv kartında kumanda ayarı bile ayrı dert. 100 tane SS ile anlatım yapılıyor !

Neyse, içimi döktüm sayılır, benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Nisan 2007; 20:46:11 >

• Geçmiş olsunfakat Next CX Super Plus yerine HD RECEIVER Almak daha mantıklı olmazmı?
    AOC E2352PHZ, SilverStone Raven RV03, İ7-960&CNPS8700NT,Asus Rampage III gene, 6GB (3x2048MB) T/C Kit PN -OCZ3P1333LVA6GK ,Gigabyte GTX570 SOC, WD6000HLHX, HPC-450watt-H12S, ZM-MFC1 Fan cont, Sony/Nec DVD RW 7170 SATA, Acer AS5920G-602G25MN üzerine T9500_2X2gb Ocz 4-5-5-13_WD Scorpiablack 16Mb 7200rpm 320gb hdd_ 256Mb 8600GT
  • quote:

Orjinalden alıntı: terturk39
    Geçmiş olsunfakat Next CX Super Plus yerine HD RECEIVER Almak daha mantıklı olmazmı?

HD Receiver ile ne izleyeceğim ki ?
    Lcd Tv'me bağlı HTPC olduğu için, sayısız HD film, dizi elimin altında
    Zaten fiyatına değeceğini hiç zannetmiyorum; en ucuzu bile Next CX Super Plus'tan 4 kat pahalı.

İlk önce Digiturk HD yayına geçecek, onun da kendi receiver'ı olacak.
    Dolayısıyla Next Super Plus 5-6 ay kullanırım, sonra ikinci el satarım olmazsa Digiturk'e geçmeye karar verirsem.

Orjinalden alıntı: terturk39
    http://www.crea.com.tr/ProductDetails.aspx?CID=127.UYD&PID=1187 crea nın böyle bir modeli var birisi alıp denesede fikir verse hem HDMI bağlantı yuv dan iyidir

Linkini verdiğiniz receiver HD yayınlar için bildiğiniz gibi.

Benim alışveriş mantığıma göre, SD Tv kanallarını izlemek için, 180 YTL'ye Next CX Super Plus Komponent çıkışlı bir cihaz varken,
    böyle bir cihaza 600 YTL verme ihtimalim, Bill Gates'in kapımda bekçi olmasından daha düşük bir ihtimal

Hatta değil 600 YTL, samimi söylüyorum 300 YTL dahi vermem. Çünkü bu cihaz HD yayınlara yönelik dizayn edilmiş.
    HDMI çıkışın da, Next'in Komponent çıkışlı modelinden çok da farkı görüntü vereceğine inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Nisan 2007; 22:39:35 >

• valla sanırım ben de sizin yoldan gideceğim gibi geliyor.
    fakat temmuza kadar elim kolum bağlı,dg için taahütlü üyelik yapmıştım.
    tabii buna rağmen gene de alabilirim,sizin LCD de alacağınız sonucu merakla bekliyorum.
    selamlar
    Tavsiye Konusu-2
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben forumun bu bölümünde HTPC için hangi tv kartını alsam diye araştırma yaparken bu sayfayı görünce rahatladım,araştırmama gerek kalmadıbende LCD de alacağınız sonucu merakla bekliyorum yuv çıkışı scarta göre ne kadar fark yaratacak acaba?Altın uçlu scart gibi olmasında

Bi heves ederek aldım. tek amaçsa bazı zamanlarda evde çakışan tv programlarını kaydedip seyretmek, az birazda arşivlik şeyler ama

dediğiniz gibi ne driver uyar, ne codec tutar, hadi bişiler dek geldi sinyal tutmaz.

kanal d açacam, euro d var, avrupa atv var, TR olanlar yok.

bu sabah sinirlendim söktüm kartı.
    buna verdiğin emekle 10 kere tam teşekküllü vista kurarsın.

Bu arada, Next CX Super Plus siparişi verdim bugün. Hayırlısı ile yarın elime ulaşacak.
    Fakat kullanıcı yorumlarını okuduğum zaman, maalesef Scart'a göre beklediğim kadar iyileşme olmayacak izlenimi edindim.
    Gerçi ben bu uydu alıcıyı mutlaka YUV ile çok üstün görüntü verecek diye almıyorum. Zaten bir tane alacaktım, almışken bu modeli alıyorum.

Kaliteli fotoğrafları ise ancak haftasonu çekebilirim, çünkü asıl makine şuan görevde, Cumartesi gelecek :)
    Ama yine de ilk izlenimlerimi mutlaka aktaracağım. Zira net şekilde Scart-Komponent-Tv kartı kıyaslaması yapmış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Nisan 2007; 19:11:16 >

Orjinalden alıntı: signore

Öncelikle burada Skystar 2'nin kötülenmediği konusunda hemfikiriz herhalde; ilk mesajın ilk paragrafında özellikle belirttim bu konuyu.

Bu arada, Next CX Super Plus siparişi verdim bugün. Hayırlısı ile yarın elime ulaşacak.
    Fakat kullanıcı yorumlarını okuduğum zaman, maalesef Scart'a göre beklediğim kadar iyileşme olmayacak izlenimi edindim.
    Gerçi ben bu uydu alıcıyı mutlaka YUV ile çok üstün görüntü verecek diye almıyorum. Zaten bir tane alacaktım, almışken bu modeli alıyorum.

Kaliteli fotoğrafları ise ancak haftasonu çekebilirim, çünkü asıl makine şuan görevde, Cumartesi gelecek :)
    Ama yine de ilk izlenimlerimi mutlaka aktaracağım. Zira net şekilde Scart-Komponent-Tv kartı kıyaslaması yapmış olacağım.

Görüntü için tasa etme scartla dahi çok iyi görüntü alırsın.En güzelini yapmışsın iyi günlerde kullan.

• quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba
    Görüntü için tasa etme scartla dahi çok iyi görüntü alırsın.En güzelini yapmışsın iyi günlerde kullan.

Teşekkürler.

Bununla beraber, benim evde zaten Next uydu alıcım var Scart bağlantı ile kullandığım;
    daha doğrusu daha önceden benim kullandığım, şimdi başka odada duran.

Onun görüntüsünden pek memnun değildim.
    Tabi ki Atv, Show Tv, Canale 5 gibi çok güzel görüntü veren kanallar vardı,
    fakat kanal logolarına baktığım zaman belirgin şekilde çizgili, kenarları net olmayan, renkleri pek hoşuma gitmeyen görüntü alıyordum.
    Yine de o halini bile Skystar 2'ye 5 kere tercih ederim; Skystar 2'nin görüntü kalitesi birkaç kat daha iyi olmasına rağmen... Tek kelime ile bence uğraşılmaz...

Benim komponent bağlantıya olan güvenim, Philips 720SA Dvd Player'ımda gördüğüm Scart ve Komponent görüntü farkından kaynaklanıyor.
    Çözünürlük ikisinde de aynı ama, renkler gerçekten görüntü kalitesini etkileyen önemli unsurlardan.

Neyse, 24 saatten az bir süre sonra sonucu öğrenmiş olacağım.
    Beklentim ise dediğim gibi artık çok yüksek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Nisan 2007; 20:39:29 >

• lcd tv de uydu izlemek için ss2 yi tercih etmeniz bence hata. Bu kart monitörde performans verecek güçtedir kaldıki hd yayınlar henüz tam anlamıyla oturmuş değil ve rahatça izlemek için gerçekten güçlü bir pc ye sahip olmak lazım. Ss2 kartımı 4 yıldır kullanıyorum ve bu süre zarfında 3 kez kasa içeriğimi toptan değiştirdim ve hepsinde tek sabit olan parça ss2 oldu.Hiçbir sistemimde bu kartla sorunum olmadı. Diğer taraftan malesef bunu üzelerek söylüyorum ki eğer ss2 ile ilgili sorunlarınıza bu forumda çare aradıysanız çözüm bulamamanız doğaldır zira sadece tv kartlarına yönelik başka forumlar mevcut. Tek bir dvb programına yoğunlaşıp sadece onu kullanırsanız 1 kere hangi codec i yüklemeniz gerektiğini ve graph ayarını öğrenirseniz bir daha sorununuz olmaz. 4 senedir sadece altdvb kullandım ve şu anda en popüler viewer olan progdvb yi kurmasını bile bilmiyorum. Birazcık araştırma ve merakla bu kartın harika bir pc bileşeni olduğunu görmek mümkündür. Bu aşamaya gelene kadar benimde elbette sorunlarım oldu ama inanın o çözümsüz gibi görünen tüm sorunların mantıklı bir açıklaması var. Ancak kartta üretimden veya kullanıcı hatasından kaynaklanan donanımsal problemler varsa o durumda elbette söyleyebileceğim tek şey kartı servise göndermektir. Skystar kullanmaktan çok memnunum ve çevremdeki birçok kişiyede aldırdım ve onlarda memnunlar keşke sizleride memnun kullanıcılar gruba dahil edebilseydik ama sonuçta sorunlar çıkabiliyor tabiki. Bundan sonrasının sizin için sorunsuz olmasını dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: Nm1

Valla sana hak vermemek mümkün değil o kadar zımbırtı uğraş dur...en güzelini yapmışsın.

kimisininde bundan zevk alıyor . açık akynak olsun istedigim gibi ayar yapayım mantıgı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: grotesque
    lcd tv de uydu izlemek için ss2 yi tercih etmeniz bence hata.
    ...
    rahatça izlemek için gerçekten güçlü bir pc ye sahip olmak lazım.
    ...
    eğer ss2 ile ilgili sorunlarınıza bu forumda çare aradıysanız çözüm bulamamanız doğaldır zira sadece tv kartlarına yönelik başka forumlar mevcut.

Görüşleriniz için teşekkür ederim; yukarıda sadece bir kısmından alıntı yaptım.
    Eğer ne kadar araştırmacı olduğumu ve bir şeyin peşinden aklım kestiğince ne kadar koştuğumu bilseydiniz, yukarıdaki birçok şeyi söylemezdiniz

Genel Görüşlerim :
    - Lcd Tv ile farklı cihazlar kullandım ve açıkca söyleyebilirim ki SD yayınlarda en yüksek görüntü kalitesini SS2 ile aldım.
    Çünkü görüntüyü işleyen codec'ler ve bağlantı da DVI; yani SS2 ile Lcd Tv bir hata değil,
    tam aksine en ideal çözüm (tabi scart ve komponent bağlantılı uydu alıcıları ile karşılaştırıldığında)

- Sistemime bakarsanız, SS2 için fazlasıyla yeterli olduğunu görebilirsiniz.
    Zaten 1080p HD filmler için kurulan HTPC'de SS2'nin ihtiyaçları dişin kovuğunu bile doldurmuyor.

- SS2 ile ilgili tabi ki bu forumda kaynak aramadım. Hatta ilk mesajımda da burada ne kadar az konu olduğunu,
    başka forumlarda (isim vereyim : Turkeyforum) bu kart ile "cebelleşen" ne kadar insan olduğunu görebileceğinizi söyledim.
    (Orada da 50 tane üst konu var, birçoğunda linkler kırık, programlar eski, sayfalarca içi boş mesaj dolu konular vs. vs.)
    Sayısız program ile sayısız deneme yaptım, belki 20 kere PC'ye hazır format atıp en ideal ayarı bulmaya zaman ayırdım; buldum da... ama sonra "değmez" kararı verdim.

SS2 ile ilgili görüşlerim
    Ben "SS2 doğru düzgün çalışmıyor, kimse verimli kullanamıyor" gibi sadece kartı ilgilendiren olumsuz şeyler söylemedim.
    Benim de SS22'yi çok verimli kullandığım, HD kanallar izlediğim, scart çıkışlı Next uydu alıcımdan ne kadar daha iyi görüntü verdiğine şaşırdığım oldu.
    Ayrıca SS2 bir PC ile kullanıldığı için çok geniş yetenekleri olduğu da gerçek.

Ancak benim profilimdeki kullanıcılar için çok kısa bir özetle kişisel görüşüm :
    Altı üstü haftada toplam 10-15 saat Tv izleyeceğim; bunun için SS2 ile uğraşmam.
    Tamam, çok artıları var ama, bu kadar uğraştırmaması gerekir, ki pratik kullanımı olumsuz etkileyen birçok eksisi var.
    Bunun yerine alırım bir Next Super Plus serisi cihaz; Tv izlemeyi "stres" değil "keyif" haline getiririm (dedim kendime).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Nisan 2007; 1:04:51 >

• signore;
    tabii siz de dg yok ama cevaplarını merak ettiğim birkaç sorum olacak(şimdiden,mümkünse)
    1.digitürk mü component bağlı next mi?
    2.lig tvyi next gibi kendimize ait bir alıcıdan seyretmek mi,standart dg mü?

kıyaslama imkanınız olursa çok sevinirim,çünkü bu soruların cevapları benim yapacağım tercihi şekilendirecek
    selamlar
    üzerinde genelleşmiş bir forumdur ama dvb-s konusunda yetersizdir.Bu konuyla ilgili daha doğrusu dvb-s
    kartlarına yoğunlaşmış konuları açıkca anlatan forumlarda vardır.Belliki ss2 ile uğraşmakdan bıkmışsınız.
    Bende şahsen pc de oturupda tv izlemem ama multi kanallarından ingilizce dil seçeneği ile seçme filmleri
    ve tek tv'de ilgilendiğim programların birde müzik klipleri ile beğendiğim dizilerin arşivini yapıyorum..
    Yani amaç kullanıma göre değişiyor.Eğer ben pc den tv ye bakıp durmadan kanal değiştirecem diye
    uğraşırsanız sonuç hüsran olur.Pcı üzerinde çalışan bir dvb kartı lnb ye hem 13 v hemde 18 v göndermek durumundadır.Pcı üzerinden çekeceği voltajla bunu başarmak zorundadır.Durmadan kanal değiştirip
    bir verticala atlamak bir horizantala atlamak haliyle pc de kararsızlığa neden olur.Kart kanaldan aldığı voltajı
    durmadan 13 veya 18 volta yükseltmek ve bunu stabil yapmak durumundadır.Ve hiç bir zamanda
    bir receiverın yaptığını bu voltaj meselesi nedeniyle tam olarak yapamaz.. Tabi bu söylediklerim zapping
    olayını sıklıkla yapanlar için.. Aslında kayıt yapanlar,özelliklede arşiv oluşturanlar için bulunmaz bir
    nimettir dvb kartları..
    Sizin kararınız doğru.. Çünkü sizin kullanım amacınıza uymuyor.sıklıkla kanal değiştiriyorsunuz..
    Ha birde şu var.. Kayıt için ss2 şartmıdır?.. Tabiiki değildir.Bu konuda en iyisi pvr cihazlardır ama
    onlarında fiyatları tuzlu..

• Bu akşam Next CX Super PLUS'ı denedim ama maalesef Vga-Komponent kablosu ile görüntü alamadım.

Fakat endişeye mahal yok, çünkü daha önce Vga-Komponent kablo ile görüntü alabildiğim Dvd Player, Xbox360 ile de görüntü alamadım.
    Yani ya kabloda bir sorun var veya Lcd Tv'de...

Gerçi Lcd Tv'de VGA girişinde sorun yok, çünkü VGA'dan Xbox360 ve PC bağlantısı yaptığımda sorunsuz görüntü alabiliyorum.
    Yarın vakit bulursam Vestel servis ile görüşmeye ve/veya başka bir Vga-Komponent kablo temin etmeye çalışacağım.

Bu arada, eski Next CI PLUS ile NEXT CX Super PLUS'ı üst üste koyup, aynı kanalların Scart bağlantı ile görüntüsüne baktım.
    Birkaç yerde yeni CX modeli için görüntüsü kötü yorumları okumuştum ama, benim eski CI Plus'a göre Scart bir nebze daha iyi görüntü veriyor.

Herşeye rağmen... Oh be diyorum yeniden Next receiver kullanmaya başladığım için

• Ben bu tarz yazıları görünce inanın şaşırıyorum
    Şöyle ki skystarı aldığımda 2003 senesiydi o zamandan bu yana doğru düzgün receiver kullanmamışımdır.
    Skystarın sorunsuz ve stabil çalışması için alanlara ilk önerim şu olur
    Bilgisayarı temiz bir şekilde formatlayın,daha sonra ilk olarak driverleri kurun,driverları kurduktan sonra kartın programını (setup4pc) kurun.Bu işlemden sonra da favori codeclerinizi kurun.Ben sadece bitcontrol ve cyberlink kullanırım gayet de memnunum.
    En sona da favori dvb-s programınızı kurun benim tavsiyem altdvb dir.
    Kartınızda veya anakartınızda bir sorun yoksa sorunsuz çalışır bu işlemlerden sonra.
    Benim bilgisayrım ne iyi ne de kötü ama belki de en çok verim aldığım ve memnun olduğum donanımı skystardır.
    Bence çıkarıp atmak yerine biraz daha karıştırıp öğrenmek daha iyidir 4 yıldır hiç bir zahmetini görmedim 2 pc de kullandım sonuç mükemmel
    Bu arada hayırlı olsun yeni cihazınız iyi günlerde kullanın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.