Şimdi Ara

Skyrim'e ufak bir eleştiri (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
7.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimizde bu var. Ben daha iyisini yaparım diyen varsa meydan onundur. Sizin burda yaptığınız hiçbir yorum Bethesda'ya gitmez. Gitse de umurlarında olmaz zaten. Oyunda birtakım saçmalıklar olabilir, evet. Ama siz bu kadar kısa sürede, bu kadar oyuncuyu serbest bırakan bir oyun yaparsanız, yapay zeka geliştirimi de ancak bu kadar olur. Eleştiriyi anlarım ama "Diablo bile daha iyi RPG" diyeni anlamam. Diablonun heryeri RPG olsa ne olur, rol yapma oyunu değil ki, rol yaptırma oyunu onlar. Adamı her açıdan görebiliyor musun? Hayır. Hareketleri senin elinde mi? Hayır. Eee, ne anladım ben o rolden?

Karşıdaki hedefin üstüne tıkladıktan sonra sadece combolara bastığınız oyunları gelip de "Asıl RPG budur" laflarıyla yüceltmeyin. Zaten Skyrim üzerine çok çalışılmamış, dandik bir RPG olsa idi, bu kadar insan burada bunu tartışıyor olmazdı. Oyun dergilerinden 60-70 not alan oyunlar çok değerli de ondan mı konuşulmuyor eksikleri? Burada birileri oyun yapmış. Oyun son derece güzel ve çok da tutulmuş. Birileri oyunu internetten çekmiş. Gelip burada "Korsan oyun, oyun firmalarının politikası zaten..." diye kendilerini aklamaya çalışıyorlar.

Buna da ".. buldun ......... arıyorsun" denir. Diğer bir tabirle "Bu araba 250 basıyor, ama 300 basabilirdi, neden öyle yapmamışlar. Çok saçma olmuş" gibi birşey...

• E iyi diyorum yakında bir tek Bow yerine M16 modu ile Call Of Duty'e dönen TES'ler oynarız. Arz&Talep meselesi bu. Ne kadar oyuncu ne talep ederse...
  • konuşma sırasında bribe olayı da olmaması bi eksik zaten.mesela bunun üzerine gidilebilirdi ve bazı npclerden bribe ile gizli görevler hazine yerleri vs öğrenilebilirdi ya da guardın birine bribe verilir bazı avantajlar kazanılabilirdi.
  • her şey bir tarafa ben şu oynanabilirlik ve yapay zeka olaylarını takılmış durumdayım.. tamam guardlar aynı şeyleri söylüyor olabilir yada ciddi mantık hatalarıda olabilir ama düşmanların dengeleri saçma derecede bozuk.. kimine tek atıyorsunuz kimini normal yollarla kesmek imkansız.. save-load yapıp adamın buga girmesini bekliyoruz.. eğer bir caster 2 vurusta bizi indirebiliyorsa levelimize göre o casterin oldugu yere giden görev bize verilmemeli.. karşımıza çıkan zorlu düşmanları başta buga sokarak kesip ilerde tek atmamalıyız.. bence en önemli konu bu..

daha önce uzun süre world of warcraft oynadım.. hiç bir zaman kolaylık levelimden farklı olmadı.. ne kadar skillim varsa o kadarlık düşmanlarla karşılaştım. elite ise pot içtim, kiteladım, cooldown actım ama burdaki gibi buga sokmadım.. meslekleri abartı kasıp ciddi bir rakibe tek atmadım..

grafikler atmosfer ortam konu muhteşem ama bu tip oynanabilirlik hataları canımı sıkıyor.. birde oyunda başarılı olmak için herkesin smitihing ve enchanting kasma gerekliliği çok çok saçma.. ben aynı etkiyi başka mesleklerlede elde edebilmeliydim.. ve bunun etkisi çok abartı olmamalıydı.. %100 spell cost reduce, %90 resistance olmamalıydı.. smithingi potla, kıyafetle şişirip %300 extra armor basamamalıydık..

ayrıca modlarada abartı yetenekler verilmemeliydi.. sadece oynanışı kolaylaştıran, yardımcı şeyler olmalıydı.. tutupta itemların agırlıklarını sıfırlama yapılamamalıydı..

• quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

Elimizde bu var. Ben daha iyisini yaparım diyen varsa meydan onundur. Sizin burda yaptığınız hiçbir yorum Bethesda'ya gitmez. Gitse de umurlarında olmaz zaten. Oyunda birtakım saçmalıklar olabilir, evet. Ama siz bu kadar kısa sürede, bu kadar oyuncuyu serbest bırakan bir oyun yaparsanız, yapay zeka geliştirimi de ancak bu kadar olur. Eleştiriyi anlarım ama "Diablo bile daha iyi RPG" diyeni anlamam. Diablonun heryeri RPG olsa ne olur, rol yapma oyunu değil ki, rol yaptırma oyunu onlar. Adamı her açıdan görebiliyor musun? Hayır. Hareketleri senin elinde mi? Hayır. Eee, ne anladım ben o rolden?

Karşıdaki hedefin üstüne tıkladıktan sonra sadece combolara bastığınız oyunları gelip de "Asıl RPG budur" laflarıyla yüceltmeyin. Zaten Skyrim üzerine çok çalışılmamış, dandik bir RPG olsa idi, bu kadar insan burada bunu tartışıyor olmazdı. Oyun dergilerinden 60-70 not alan oyunlar çok değerli de ondan mı konuşulmuyor eksikleri? Burada birileri oyun yapmış. Oyun son derece güzel ve çok da tutulmuş. Birileri oyunu internetten çekmiş. Gelip burada "Korsan oyun, oyun firmalarının politikası zaten..." diye kendilerini aklamaya çalışıyorlar.

Buna da ".. buldun ......... arıyorsun" denir. Diğer bir tabirle "Bu araba 250 basıyor, ama 300 basabilirdi, neden öyle yapmamışlar. Çok saçma olmuş" gibi birşey...

eleştiri kısmına fun boyları almıyoruz.. gelseler bile at gözlüklerini çıkarıp öyle girebiliyorlar..

sizi yağlama, ballama konularına alalım..

• şöyle bi okudum da yine oynayasım geldi oyunu yawf....

not: istediği kadar open world olsun bitirdikten sonra ek sarmıyo be hacı... öyle mal mal dolanıyosun; tırı vırı görevler felan veriyorlar da (radiant)...

tez zamanda ek paketi çıkar da bi renk gelir inşallah...

yalınız aklıma geldi; hakkat oyunda neredeyse kimse şöyle güçlü değil, ne dragonlar ne alduin e bosslar ne (ne kaldıysa işte) belki de en tehlikeli şey mamut, dev bir de şu dikenli kapı tuzakları... onlar da gerçi bi levelden sonra bişey yapamıyo...

üzerimde ne potion var, ne başka bişi.. dala döve gidiyorum büyük konuşmayım da level 30'dan sonra öldüğümü hatılamıyorum... biraz basit kaçmış bence savaşlar, dövüşler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

quote:

Elimizde bu var. Ben daha iyisini yaparım diyen varsa meydan onundur. Sizin burda yaptığınız hiçbir yorum Bethesda'ya gitmez. Gitse de umurlarında olmaz zaten. Oyunda birtakım saçmalıklar olabilir, evet. Ama siz bu kadar kısa sürede, bu kadar oyuncuyu serbest bırakan bir oyun yaparsanız, yapay zeka geliştirimi de ancak bu kadar olur. Eleştiriyi anlarım ama "Diablo bile daha iyi RPG" diyeni anlamam. Diablonun heryeri RPG olsa ne olur, rol yapma oyunu değil ki, rol yaptırma oyunu onlar. Adamı her açıdan görebiliyor musun? Hayır. Hareketleri senin elinde mi? Hayır. Eee, ne anladım ben o rolden?

eleştiri kısmına fun boyları almıyoruz.. gelseler bile at gözlüklerini çıkarıp öyle girebiliyorlar..

Eleştiri mi istiyorsun, hayvan gibi eleştiririm oyunu. Ama sonra da bana "fun boy" diyenler der "öeh naptın lan, öyle oyunu kimse yapamaz" diye... Eleştiricek milyon tane şey bulursun. Çünkü bu oyun çok cüretkar ve sosyal hayat bu oyunun büyük bir parçası. Bu konuda eleştirilemeyecek bir oyun yapmak, ancak NASA'nın, insan yapay zekasını matematik formüllere dökmeyi başarmasıyla olur. Bu da imkansızdır. Onun dışında, evet düzeltilebilir saçmalıklar vardır ama bunları burada konuşmanın pek bir faydasının olacağını sanmıyorum. En fun boy olarak ben bile oynadığım oyunun eksiğinin farkındayım ama eleştirmenin bir getirisi yok, aksine götürüsü var. Oynadığınız oyunda çok fazla ayrıntıya takılırsanız en nihayetinde zevk almamaya başlarsınız...

Eleştirilerim

- Düşmanınızın 250 canı bile olsa, belli bir seviyenin altında zırh veya koruma büyüsüne sahipse tek yemesi gerekir.
    - Flame ve Frost spelleri, az da olsa kalkanla reduce edilebilir olmalıdır.
    - Shock damage alan karakterin paralysis olması gerekir ve buna bağlı olarak shock spellerinin öğrenilmesi ve kullanılması en zor spell olması gerekir. Hatta karşıdakine verilen damage'ın %20sinin spelli yapan kişiden de gitmesi gerekir. (Vücuttan elektrik akımı geçiyor)
    - Dodge, parry, kick vs. gibi combat stillerinin oyuna dahil edilmesi gerekir. Özellikle de parry'nin eksikliği duel-wield yaparken çok hissediliyor.
    - Disarm (silahsız bırakma) ve genel anlamda surrender (pes etme) olaylarının büyüye bağlı olmadan da tüm karakterler için geçerli olması gerekir.
    - Oyunda inançlar var fakat hayata bir etkisi yok. "Talos" ve "Deadra" tarafları olmalı, yukarıda bahsettiğim surrender seçeneğini kullanan NPC'leri öldürdüğünüzde Talos ile reputation'ununz düşmeli ve "Deadra" ile reputationunuz artmalı.
    - Her tanrı ile farklı ilişki seviyeniz olmalı ve bunların yüksek - alçak olmasına bağlı olarak avantajlar ve dezavantajlar olmalı.
    - Yapay zekanın çok daha fazla geliştirilmesi gerekli. Zira Imperial üniformasıyla Stormcloak teritory'sinde dolaşmak riskli oluyor.
    - Bir taraf seçmesek bile davranışlarımızın, taraflarla olan ilişkimize etkisi olmalı. Kılık değiştirmenin "detection" olayına etkisi olmalı.
    - Oyuncuyu şaşırtan etmenler olmalı ( var ama çok az ). Durup dururken millete saldırarak suçlu duruma düşmek ve hapse gitmek, sadece karaktere ve özel NPC'lere özel olmamalı.
    - Karakter evine hırsız girmiyor, çok saçma.
    - Kapı kilitleme diye birşey yok, olması lazım...
    - Yaşadığın bir sıkıntıyı guardlara anlatarak yardım isteyebilmelisin.
    - Uyuyan insan tekte ölmeli. Ama en ufak bir sese uyanmalı...
    - Oyunda "Arch-mage", "Thane", "Dragonborn" gibi rütbe ve ünvanların etkisi artırılmalı (İyi veya kötü). Sonuçta Whiterun Thane'i olan bir adamın Riverwood'da tanınması lazım. Ve özellikle Arch-mage olmanın, sosyal alanda ve öğrencilerle ilişkilerde, üzerine düşen sorumluluklar gibi yönlerde hiçbir etkisi yok.

Evet bunlar da benim eleştirilerim. Oyunu ben yapsam bunların hiçbiri böyle olmazdı. Ama oyunu ben yapsam Bethesda kadar iyi yapamazdım ve bu hikayeyi çıkaracak kadar yaratıcı olamazdım. Bu yüzden susmayı yeğliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Güzel bir yazı olmuş. Dediklerine katılıyorum, sonuçta oyun yine konsol kurbanı olmuştur bence.

• valla ilk sayfayı okudum ( netim feci kötü diğer sayfalara bulaşmadım hiç. TTnet e laf atanlar peruya gelsinde şükrettin hallerine ) eleştirenlerin bi çogu aynı örnegi vermiş. ''ben dragon armor giyiyorum thief/rogue benim karşıma nasıl çıkar?'' şimdi arkadaşlar thief/rogue un olayı posion ve agality dir. bi de olayı bu yönde düşünün. yani warior konserve kutusunun içinde dolaşmıyor ki. illaki açık bir yeri var. hünerli elde tutulan zehirli bir dagger wariorun işini anında bitirebilir. kimseler bunu dile getirmemiş (en azından ilk sayfada) kabul oyun super kusursuz bir oyun degil. bende bir RP hastasıyım. belki eksikler var ama bizim olmasını dilediğimiz tüm istekleri bi oyunda bulmamız oldukça zor. adamlar bize çok güzel bir dünya yarattı, evet biraz eksik ama birazda bizler gayret edelim. hangibiriniz oyunda RP yapıyor merak ediyorum?? kaç taneniz nehiri yüzerken zırhını üzerinden çıkardı?? yada kaçtaneniz kar fırtınası başlayınca bi magraya yada kasabaya sıgındı. evet ben manyagım RP manyagı, bana deli diyebilirsiniz ama ben yapıyorum. birazda sizler yorum katın. bakın oyun daha da güzel gelecek size.
    neyse kalın sağlıcakla

• Çok daha iyi olabilirdi. Oyunda vuruş hissi bile yok. Adama vuruyorsunuz hiçbirşey olmamış gibi dimdik devam ediyor.
  • oyunda mutlaka hatalar olacaktır olmak zorunda
    ancak konuya pozitif bakmak lazım
    sürükleyici ve güzel bir oyun ama belli bir levelden sonra sıkılıyor insan
    ayrıca mağara görevlerinde nedense bunalıyorum
    her iki görevden birinde bizi mağaraya sokmasalardı iyi olurdu
  • quote:

quote:

quote:

Eleştiri mi istiyorsun, hayvan gibi eleştiririm oyunu. Ama sonra da bana "fun boy" diyenler der "öeh naptın lan, öyle oyunu kimse yapamaz" diye... Eleştiricek milyon tane şey bulursun. Çünkü bu oyun çok cüretkar ve sosyal hayat bu oyunun büyük bir parçası. Bu konuda eleştirilemeyecek bir oyun yapmak, ancak NASA'nın, insan yapay zekasını matematik formüllere dökmeyi başarmasıyla olur. Bu da imkansızdır. Onun dışında, evet düzeltilebilir saçmalıklar vardır ama bunları burada konuşmanın pek bir faydasının olacağını sanmıyorum. En fun boy olarak ben bile oynadığım oyunun eksiğinin farkındayım ama eleştirmenin bir getirisi yok, aksine götürüsü var. Oynadığınız oyunda çok fazla ayrıntıya takılırsanız en nihayetinde zevk almamaya başlarsınız...

Eleştirilerim

- Düşmanınızın 250 canı bile olsa, belli bir seviyenin altında zırh veya koruma büyüsüne sahipse tek yemesi gerekir.
    - Shock damage alan karakterin paralysis olması gerekir ve buna bağlı olarak shock spellerinin öğrenilmesi ve kullanılması en zor spell olması gerekir. Hatta karşıdakine verilen damage'ın %20sinin spelli yapan kişiden de gitmesi gerekir. (Vücuttan elektrik akımı geçiyor)
    - Dodge, parry, kick vs. gibi combat stillerinin oyuna dahil edilmesi gerekir. Özellikle de parry'nin eksikliği duel-wield yaparken çok hissediliyor.
    - Disarm (silahsız bırakma) ve genel anlamda surrender (pes etme) olaylarının büyüye bağlı olmadan da tüm karakterler için geçerli olması gerekir.
    - Oyunda inançlar var fakat hayata bir etkisi yok. "Talos" ve "Deadra" tarafları olmalı, yukarıda bahsettiğim surrender seçeneğini kullanan NPC'leri öldürdüğünüzde Talos ile reputation'ununz düşmeli ve "Deadra" ile reputationunuz artmalı.
    - Her tanrı ile farklı ilişki seviyeniz olmalı ve bunların yüksek - alçak olmasına bağlı olarak avantajlar ve dezavantajlar olmalı.
    - Yapay zekanın çok daha fazla geliştirilmesi gerekli. Zira Imperial üniformasıyla Stormcloak teritory'sinde dolaşmak riskli oluyor.
    - Bir taraf seçmesek bile davranışlarımızın, taraflarla olan ilişkimize etkisi olmalı. Kılık değiştirmenin "detection" olayına etkisi olmalı.
    - Oyuncuyu şaşırtan etmenler olmalı ( var ama çok az ). Durup dururken millete saldırarak suçlu duruma düşmek ve hapse gitmek, sadece karaktere ve özel NPC'lere özel olmamalı.
    - Oyunda "Arch-mage", "Thane", "Dragonborn" gibi rütbe ve ünvanların etkisi artırılmalı (İyi veya kötü). Sonuçta Whiterun Thane'i olan bir adamın Riverwood'da tanınması lazım. Ve özellikle Arch-mage olmanın, sosyal alanda ve öğrencilerle ilişkilerde, üzerine düşen sorumluluklar gibi yönlerde hiçbir etkisi yok.

Evet bunlar da benim eleştirilerim. Oyunu ben yapsam bunların hiçbiri böyle olmazdı. Ama oyunu ben yapsam Bethesda kadar iyi yapamazdım ve bu hikayeyi çıkaracak kadar yaratıcı olamazdım. Bu yüzden susmayı yeğliyorum...

Hocam üstteki mesajınızda ... buldunuz .. arıyorsunuz tarzı yazılar yazdınız. ve toz kondurmadınız.. ben fayboy muhabbeti yapınca yaşadığınız sıkıntıları paylaştınız.. daha iyisini elbette bizler yapamayız ama sorunları begenmedigimiz yerlerini official forumlarında dile getiririsek ilerde daha düzgün şeyler çıkmasına yardımcı olabiliriz..

olanla idare elbet edecegiz ama daha iyisi için sürekli eleştirecegiz.. eleştiriler yapıcı oldugu sürece yağlamalardan daha faydalıdır..

pcgamebeer hocam ben magara görevleri olunca seviniyorum .. büyük ihtimal kazacak bir şeyler oluyor

en gıcıgı mezarlık tarzı yerler.. adım başı dirilen ölüler.. sizi bilmem ama beni acaip tırstırıyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eleştirilerim

Hocam üstteki mesajınızda ... buldunuz .. arıyorsunuz tarzı yazılar yazdınız. ve toz kondurmadınız.. ben fayboy muhabbeti yapınca yaşadığınız sıkıntıları paylaştınız.. daha iyisini elbette bizler yapamayız ama sorunları begenmedigimiz yerlerini official forumlarında dile getiririsek ilerde daha düzgün şeyler çıkmasına yardımcı olabiliriz..

olanla idare elbet edecegiz ama daha iyisi için sürekli eleştirecegiz.. eleştiriler yapıcı oldugu sürece yağlamalardan daha faydalıdır..

pcgamebeer hocam ben magara görevleri olunca seviniyorum .. büyük ihtimal kazacak bir şeyler oluyor

en gıcıgı mezarlık tarzı yerler.. adım başı dirilen ölüler.. sizi bilmem ama beni acaip tırstırıyor..

Şu Skyrim'i yapan ekipte çalışan yüzü aşkın eleman bu saçmalıkların eminim farkındadır. Benim lafım buna. Oyun "şap" diye yapılmıyor. ArGe'siydi, Çevre Tasarımlarıydı, Fizik motoruydu, şusuydu busuydu. Hele ki yapay zeka dediğiniz şey tamamen matematik formülleri. Adamlar bu oyunu bile yapmak için 2-3 sene uğraşıyor, ona rağmen binlerce hata çıkıyor. Belli bir "fail reduction" çalışmasından sonra, yapay zekadaki eksiklikleri düzeltmek hakkaten çok zor. Çünkü oyunu denemek için çalıştırdığınız zaman Binlerce milyonlarca zincirleme fonksiyon aktif oluyor. O hatayı farkettikten sonra bu düzeltmelerin yapılması demek, o zincirleme fonksiyonların, düzeltilecek kısımla alakalı olan kısımlarının bozulup baştan yapılması demek. Kod yazıcıları babalarının hayrına yapmıyorlar bunu...

Demem o ki, yapay zeka hatalarını düzeltmek sizin sandığınız gibi kolay değil. Böyle (yapım sürecinde gözden kaçan) hataların da, bunca meselenin arasında es geçilmesi tölere edilebilir şeylerdir. Bu hatalar sadece yapay zeka ile değil, öteki eksikler için de geçerli olabilir. Yani sizin burada yazdıklarınızı tüm ekip çalışanları zaten oyunu çıkarmadan önce de biliyordu. Boşuna kendinizi yormayın, eğlenmenize bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: X-Mas

valla ilk sayfayı okudum ( netim feci kötü diğer sayfalara bulaşmadım hiç. TTnet e laf atanlar peruya gelsinde şükrettin hallerine ) eleştirenlerin bi çogu aynı örnegi vermiş. ''ben dragon armor giyiyorum thief/rogue benim karşıma nasıl çıkar?'' şimdi arkadaşlar thief/rogue un olayı posion ve agality dir. bi de olayı bu yönde düşünün. yani warior konserve kutusunun içinde dolaşmıyor ki. illaki açık bir yeri var. hünerli elde tutulan zehirli bir dagger wariorun işini anında bitirebilir. kimseler bunu dile getirmemiş (en azından ilk sayfada) kabul oyun super kusursuz bir oyun degil. bende bir RP hastasıyım. belki eksikler var ama bizim olmasını dilediğimiz tüm istekleri bi oyunda bulmamız oldukça zor. adamlar bize çok güzel bir dünya yarattı, evet biraz eksik ama birazda bizler gayret edelim. hangibiriniz oyunda RP yapıyor merak ediyorum?? kaç taneniz nehiri yüzerken zırhını üzerinden çıkardı?? yada kaçtaneniz kar fırtınası başlayınca bi magraya yada kasabaya sıgındı. evet ben manyagım RP manyagı, bana deli diyebilirsiniz ama ben yapıyorum. birazda sizler yorum katın. bakın oyun daha da güzel gelecek size.
    neyse kalın sağlıcakla

Kesinlikle doğru bir tespit. Söylenen eksiklerin çoğu "hack and slash" konusundaki eksikler. Oyunun RPG olması için biraz da sizin rol yapmanız gerekiyor. COD tarzı bir Skyrim, RPG olmazdı zaten

• quote:

Şu Skyrim'i yapan ekipte çalışan yüzü aşkın eleman bu saçmalıkların eminim farkındadır. Benim lafım buna. Oyun "şap" diye yapılmıyor. ArGe'siydi, Çevre Tasarımlarıydı, Fizik motoruydu, şusuydu busuydu. Hele ki yapay zeka dediğiniz şey tamamen matematik formülleri. Adamlar bu oyunu bile yapmak için 2-3 sene uğraşıyor, ona rağmen binlerce hata çıkıyor. Belli bir "fail reduction" çalışmasından sonra, yapay zekadaki eksiklikleri düzeltmek hakkaten çok zor. Çünkü oyunu denemek için çalıştırdığınız zaman Binlerce milyonlarca zincirleme fonksiyon aktif oluyor. O hatayı farkettikten sonra bu düzeltmelerin yapılması demek, o zincirleme fonksiyonların, düzeltilecek kısımla alakalı olan kısımlarının bozulup baştan yapılması demek. Kod yazıcıları babalarının hayrına yapmıyorlar bunu...

Demem o ki, yapay zeka hatalarını düzeltmek sizin sandığınız gibi kolay değil. Böyle (yapım sürecinde gözden kaçan) hataların da, bunca meselenin arasında es geçilmesi tölere edilebilir şeylerdir. Bu hatalar sadece yapay zeka ile değil, öteki eksikler için de geçerli olabilir. Yani sizin burada yazdıklarınızı tüm ekip çalışanları zaten oyunu çıkarmadan önce de biliyordu. Boşuna kendinizi yormayın, eğlenmenize bakın

Hocam 11 yıldır yazılım projelerinde görev alıyorum.. kod yazmanın, yazılan kodu düzeltmenin, review etmenin zorluklarını gayet iyi biliyorum. Kaynak oldugu sürece emin olun tüm hatalar düzeltilir.. Yeterki hatalar tespit edilsin ve düzeltilmesine karar verilip yeterli kaynak ayrılsın.

ayrıca yazan ekibin tüm hataların farkında olduguna katılmıyorum. bir yazılım mühendisi olarak çok güvendiğim kısa kodlarda bile zamanla hatalar bulundugunda şaşırıp kalıyorum. sizin kullanım stilinize göre çok kullanışlı olan kod başka birine göre gereksiz olabilir.. yanlış olabilir.. Ayrıca bu tip oyun yazılımları safety critical olmadıgı için test maliyetleri oldukça düşük tutulmuştur.. biraz oynayıp major bugları bulduktan sonra, beta test için gönüllü olan kullanıcılara yıollanıyordur.. oradanda piyasaya çıkıyordur.. ondan sonra iş kendini yoran bizim gibi bilinçli kullanıcılara kalıyor

• Şu oyunun buglarına laf edenler hayatında hiç küçücük bir program yazmayı denedi mi acaba?
    Ben kıçıkırık bir programda bile zorlanıyorum bazen 10 bazen 20 hatam çıkıyor ki bu adamlar kim bilir ne kadar uğraştı.Resmen ayrı bir dünya yaratmışlar.
    Oyun kötü dersiniz anlarım, görevler dandik dersiniz anlarımda böylesine büyük bir oyunda bu buglar(Aşırı büyük bir bug olmadığı sürece) gayet normal.Ayrıca şu ana kadar 150 saat oynadım aşağı yukarı bir tane bile bug ile karşılaşmadım.
  • konuya yazdıklarım neden silindi anlamadım
    herkes oyunu beğenmek zorundamı
    beğenen beğenir ona birşey demiyorum zaten
    oyunun eksikleriyle kusurlarıyla gördüm ve bunu kendimce ifade ettim. bunda bir anormallik varmı?
    sanki oyunun yapımcısı ve pazarlamacısı sizsiniz
    neyse konuya daha yazmıyorum. anakonuda fanboylar burada fanboylar
    bıkkınlık getirdi
    alıntı yapıp tartışma çıkarmaya hevesli olanların hevesi kursağında kalacak

@Phantom7
    yemeğin güzel olup olmadığını anlamak için aşçı olmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: azman çavuş

konuya yazdıklarım neden silindi anlamadım
    herkes oyunu beğenmek zorundamı
    beğenen beğenir ona birşey demiyorum zaten
    oyunun eksikleriyle kusurlarıyla gördüm ve bunu kendimce ifade ettim. bunda bir anormallik varmı?
    sanki oyunun yapımcısı ve pazarlamacısı sizsiniz
    neyse konuya daha yazmıyorum. anakonuda fanboylar burada fanboylar
    bıkkınlık getirdi
    alıntı yapıp tartışma çıkarmaya hevesli olanların hevesi kursağında kalacak

@Phantom7
    yemeğin güzel olup olmadığını anlamak için aşçı olmaya gerek yok

Mesajımı bir daha okursan iyi olur.Oyunu beğenmezsiniz saygı duyarım dedim ancak diğer oyunlarla karşılaştırıp bu oyun çok bug lı çok hata var derseniz o zaman oyuna büyük haksızlık yapmış olursunuz.

• quote:

quote:

Hocam 11 yıldır yazılım projelerinde görev alıyorum.. kod yazmanın, yazılan kodu düzeltmenin, review etmenin zorluklarını gayet iyi biliyorum. Kaynak oldugu sürece emin olun tüm hatalar düzeltilir.. Yeterki hatalar tespit edilsin ve düzeltilmesine karar verilip yeterli kaynak ayrılsın.

ayrıca yazan ekibin tüm hataların farkında olduguna katılmıyorum. bir yazılım mühendisi olarak çok güvendiğim kısa kodlarda bile zamanla hatalar bulundugunda şaşırıp kalıyorum. sizin kullanım stilinize göre çok kullanışlı olan kod başka birine göre gereksiz olabilir.. yanlış olabilir.. Ayrıca bu tip oyun yazılımları safety critical olmadıgı için test maliyetleri oldukça düşük tutulmuştur.. biraz oynayıp major bugları bulduktan sonra, beta test için gönüllü olan kullanıcılara yıollanıyordur.. oradanda piyasaya çıkıyordur.. ondan sonra iş kendini yoran bizim gibi bilinçli kullanıcılara kalıyor

Abicim ufak tefek buglardan bahsetmiyorum. Temel saçmalıklardan bahsediyorum. Ufak tefek buglar yüzünden oyunu eleştirmek zaten eleştiren adamda bir rahatsızlık olduğunu gösterir. Benim bahsettiğim oyunun temel yapay zekası. Yani bir şehirde aranırken kılık değiştirerek girdiğim zaman guardın beni şap diye tanıması, veya aynı elbiseyle gittiğim zaman hiçbirşey olmamış gibi yanımdan geçmesi gibi olaylardan bahsediyorum. Bunun da farkındadırlar herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 24 Ocak 2012; 22:31:49 >

• yazı güzel olmuş. bu gibi detaylar insanı oyunun içinde hisserir önemlidir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.