Şimdi Ara

Skyrim'e ufak bir eleştiri (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
7.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunda bir sürü mantık hatası var, öldürdüğünüz böceğin içine bin tane zırh koyabiliyorsunuz,guardlar aynı sözleri tekrar ediyor,ağırlığı olmayan malzemeler,at ile dağlara tepelere dümdüz çıkabilmek,30 metre öteden konuşan NPC'ler falan filan,bunlar beni oyundan soğutmadı,oyun çok güzel ama arcade oyun misali bitirdim oyunu,gözümde çok iyi bir RPG değil ama sağlam bir oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maddmann

her RPG açık haritaya sahip olmak zorunda değil... bu hevesiniz nedir anlamıyorum... öncelikle şu beni şu kıyafetle gören guardlar birşey yapmadı vs. tarzı bir yapay zeka istiyorsanız gidin FRP oynayın sonuçta bu keyif almak üzere yapılmış bir oyun... gerçekten RPG oynamak istiyorsanız gidin newerwinternights oynayın eline su dökecek başka oyun yok...

Role Playing Game adı üzerinde Rol Yama Oyunu'dur. Ben de kudretli bir Dragonborn rolü yapıyorsam, sırtımda herkesin korktuğu Daedra'nın kalbini gömdüğüm, bir adam boyunda kılıç taşıyorsam, üzerimde kara zırh varsa, hiç bir guard'ın benimle maytap geçememesini beklerim. Sonuçta ben hem dragonborn'um hem ihtişamlı, kudretli bir savaşçıyım. Öyleyse bir guardın benimle alay edebilmesi bir saçmalık. Neyse yakında çok büyük bir dosya hazırlayacağım zaten.

• Bu oyuna rpg diyene bir tarafımla gülerim. Hack & slash dediğimiz diablo 2 bile skyrim'den daha iyi bir rpg.

Oyun kötü mü ? Hayır, çok güzel bir oyun ama kabul etmek gerekir asla bir rpg değil.
  • Dragonların çok daha güçlü olmaları lazımdı tek alevle ölmemiz yada çok ağır yaralanmamız ama alev püskürtürken bunu manevrayla savuşturabilmemiz lazımdı
  • Aslında Fable'de bi boss falan kestiyseniz köyde falan herkes alkış tutar saygı gösterirdi ya..Bunu yapması çok zor olmasa gerek Bethesda için...
  • eski rpg oyunlarında dragon karşına çıktımı terlerdin taktik yapacam vs diye niye çünkü çok güçlü olurlardı

skyrim de keklik misali avlanıyorlar backstab ile tek vuruşta öldürülebiliyorlar

birde şu weapon dmg ve poison dmg olayı sıkıcı gördük hayvani silahlar armorlar yapılabiliyor peki ne işe yarıyolar

madem böyle bir "açık" var oyunda o zaman heroic alanlar dungeon vs eklemeliydiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

eski rpg oyunlarında dragon karşına çıktımı terlerdin taktik yapacam vs diye niye çünkü çok güçlü olurlardı

skyrim de keklik misali avlanıyorlar backstab ile tek vuruşta öldürülebiliyorlar

birde şu weapon dmg ve poison dmg olayı sıkıcı gördük hayvani silahlar armorlar yapılabiliyor peki ne işe yarıyolar

madem böyle bir "açık" var oyunda o zaman heroic alanlar dungeon vs eklemeliydiler

Buna da değineceğim zaten. Hatta konuyu hazırlamaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

eski rpg oyunlarında dragon karşına çıktımı terlerdin taktik yapacam vs diye niye çünkü çok güçlü olurlardı

Buna da değineceğim zaten. Hatta konuyu hazırlamaya başladım.

Evet çok güzel olurdu,eğer bethesda'nın,donanımhaber'e üye olan bir Türk çalışanı olsaydı. Bence hiç gerek yok,heves kırmak gibi olmasın ancak iyice tartışma ortamı yaratacağınızı düşünüyorum,bu konuda bile birbirimize girdik fikir ayrılıkları olduğu için. Kimisi beğenmiyorsan oynama diyor,kimisi call of duty ile bu oyunu aynı cümle içinde karşılaştırıyor. Zaten şurada tartıştığımızla kalıyoruz günün sonunda,değişen birşey yok.

• Yani şöyle bir cümle yazayım.
    "Eğer biz Dovahkiin isek, oyundaki sıradan askerlerden, haydutlardan hatrı sayılır derecede güçlü olmamız, çekinilen, saygı duyulan birisi olmamız gerekirdi. Ve normal askerlerin baş edemeyeceği düşmanlarla başetmek zorunda kalmalıydık"
    Şimdi Dragon'lar bırakın guardı, frostbite spider ile kapıştıklarını gördüm. Dragonlar zaten çocuk oyuncağı. Bizim oyundaki Guard'a, bandit'e tek vuruşumuzun ölümcül olması normal ve güzel. Ancak aynı şekilde banditi tek vuruşta alabilecek, ancak bizim baş edebileceğimiz düşmanlar olmalı ki Tamriel'in Dovahkiin'i olmamızın bir anlamı olsun.
  • Ayılar ve sabre cat ler var geyiği bi yana maşallah oyunda karşılaştığım en zor düşmanlar özellikle ayılar dragon ısırıyor bişey olmuyor ayı bi indiriyor pençeyi canın %10 a düşüyor bi anda.
  • Wood elf ile basladım ( sevıye master ) o zamanlar 11 lvl ım sanırım daha taze yanı karakter.. Wihiterun cıvarlarında sabrecat bı tane vurdu dırek yattım. Ejder bıle tek atamamıstı bana :)
  • oyunun eksileri olduğuna katılmakla birlikte DLClerle birlikte hem hikayenin uzatılacağını hem de eksiklerin bir nebze daha giderileceğini umut ediyorum.
  • Oyun çıkalı 1 ay 11 gün olmuş, DLC diye bir kavram var, patchler gelmeye devam edicek. İnanıyorum herşey güzel olacak. Ayrıca Bethesda gibi bir firma oyun çıkmadan önce bunu bunu yapıcaz oyunda da böyle böyle olucak deyip sözünde duran nadir firmalardan biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hop hop hop durun orda. Oyunu eleştirdik diye hemen neredeyse hain ilan edilmişiz.
    Eleştirmeyelim o zaman yapımcılar önümüze ne koyarsa onu oynayalım. Koyunlar gibi. Yahu arkadaşım para veriyorsun para, eleştirmek hakkın tabi. Hele bir de bu oyun piyasasında haklı bir ismi olan "THE ELDER SCROLLS" ismi ile çıkmış bir oyun ise.
    Call OF Duty herşeyi ile kurgu bir oyun. 100.000.000 kişi oynasın, hepsinin göreceği bir diğeri ile aynıdır. Hiç kimsenin oyununda farklı bir gelişme yaşanmaz. Ama TES gibi bir oyunda birisi iyilik meleğini oynar birisi werewolf olur birisi tutar bütün bir kasabayı katleder. Özgür bir oyun. Bu kadarına eyvallah.
    Skyrim müthiş bir oyun olmasaydı 1 aydır aralıksız oynamazdım. Ama 2002'deki NFS'deki yapay zeka "Suspect is driving an Opel Speedster" diyebiliyorsa, ya da NFS Undercover'daki yapay zeka "He is driving a blue Audi" diyebiliyor ve bunu sayısız renk varyasyonu içerisinden tamamen kendi rastgele seçimimiz olan bir renkte dahi yapabiliyorsa, ve Skyrim'deki yapay zekâ beni algılıyorsa, silahımı zırhımı algılıyorsa ancak buna göre hareket etmiyorsa eleştiririm arkadaş. Two handed silah kullandığımı algılıyor. Veya Two Handed silahlarda yetenekli olduğumu öğreniyor, duyuyor, anlıyor (Tanrı sana iki el verir ve sen ikisini de silahın için kullanabiliyorsan, buna saygı duyarım gibi) ama neden kafesten kurtardığım çıplak bir bandit tek itemi dwarven dagger'ken benim gibi bir warriora saldırır? Neden şehrin ortasında "shout" yaptıktan sonra bir guard "Greybear'lar gibi, müthiş" dedikten 5 saniye sonra "Bağırmayı kes milleti rahatsız ediyorsun" der?
    Madem bu yapay zekâ var niye kullanılmamış arkadaşım ben bunu merak ediyorum.

Önemli bir konuya değinmişsin. Düşmanların yapay zakasında "savaş yada kaç" sistemi olması lazım. Eğer sizi gözüne kestiremiyorsa, hemen kaçması lazım. Böyle birşey Skyrim'de eksik. (Kaçtıklarını da gördüm ama bunun daha sık ve mantıksal olması lazım.) Bu oyuna büyük bir gerçekçilik katar!

Skyrim'e gelecek yama veya DLC'lerden böyle ciddi yenilikler beklemeyin. Adamlar daha Quest'lerdeki bug'ları bile düzeltmeye yeltenmiyor!... Ama böyle yenilikler, Modcuların yapacağı işler olabilir.

• @goodorevil
    Dostum dediklerine katılıyorum. Mesela oblivionda hatırlarsınız ilk başta kvatch şehrini kurtarıyorduk ve ondan sonra kim bizi görse buna bütün guardlarda dahil "işte, Kvatch ın kahramanı yada sen o sun... Kvatch kahramanı" diyorlardı. Bu cümle, bende oyunda önemli bir görev yerine getirdiğimi önemli birisi olduğumu hatırlatıyordu. Ama bu duyguyu malesef sykrim de alamadım.
    Oyun asla kötü değil. Şuan 50 saat oldu oynama sürem hala devam ediyorum. Ortamı vs diğer şeyler herzamanki gibi mükemmel. Ama Bu bahsettiğim duyguyu bir rpg oyununda tadabilmek bence çok önemli. En azından benim için. Yani manyağın dragonbornuyuz, ejder kanından gelmişiz, gidip manyağın ejderhasını öldürüyoruz. ee allah ın guardı gelsin bize bıdıbıdı yapsın. Ayrıca oyundaki büyük hayvanlarında dragonlardan daha güçlü olması ayrı bir dengesizlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 23 Aralık 2011; 3:53:28 >
  • -****r çok güçsüz.
    -NPCler özürlü ötesi.
    -RPG öğeleri(diyalog çeşitliliği,ve hareketlerimizin hikayeye direk etkisi vs.) çok düşük.
    -Ölümüne gereksiz bir arayüz.
    Buna rağmen senenin açık ara en iyi oyunu seçiliyor,ilk ayında yanlış bilmiyorsam 7 milyon satıyor bu oyun.Varın düşünün oyun dünyası ne hallere düşmüş,ne kadar bozulmuş,ne tekdüze olmuş.
    Sözlerim yanlış anlaşılmasın bana kalırsa da Skyrim iyi bir oyun,ayıla bayıla oynamadım ama bir efsane değil,bir RPG için çok fazla hatalı,çok fazla düzleştirilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SengulerUnited

quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

Beyler tartışmayı bırakın. Sırf multiplayer oynamak için orjinal oyun alınan bir oyun piyasası var. Hal böyleyken kimse o kadarcık para için bu kadar yıl uğraşıp da o yapay zekayı geliştirmez. Beğenen oynar, beğenmeyen oynamaz...

Maalesef bu cümlende sana katılmıyorum.Ben çöp oğlu çöp bir oyuna 50-60tl veremem,markete bir ürün almaya gittiğinizde ; bozulmuş,çürümüş olan şeye mi para veriyorsunuz yoksa normal olana mı ? Skyrim için konuşmuyorum,yanlış anlaşılmasın.

Mesela battlestrike diye adı şanı duyulmamış,rezalet bir oyunu orjinal olarak almıştım çok küçükken,bütün harçlığımı biriktirip onu almıştım.Oyunu yükledim ancak daha 12-13 yaşımdaki halimle bile oyunun rezalet olduğunu farkedip kutusuna bir daha açılmamak üzere geri koydum.

Demek istediğim şu,her oyunu orjinal almanın mümkünatı yok,Türkiye gibi bir ülkede kaymak tabaka diye adlandırdığımız statüde yaşamıyorsanız eğer ayda en fazla 1-2 tane oyun alabilirsiniz.

Ben oyunu internetten indiririm,biraz oynarım.Eğer gerçekten oyun beni etkilediyse gider orjinal olarak alırım.Sadece multiplayer oynamak için orjinal oyun alanlarda bana göre %100 haklıdırlar.Ancak Elder Scrolls - GTA - Call of Duty ve buna benzeyen,herkes tarafından kabul görmüş oyunların orjinal olarak alınmasını sonuna kadar desteklerim ama 10 tane güzel oyun varsa 100 tane de saçma sapan oyun var yahu.

Benim durumum kötü değil,çok fazla kazanmıyorum ancak beğendiğim oyunun hakkını da verip orjinalini alıyorum,ama herkesin cebinde orjinal oyuna ayıracak para yok. Kaldı ki oyun firmaları şuan müthiş paralar kazanıyor, karın tokluğuna oyun çıkartmıyorlar yani.

Kesinlikle öyle hatta bunla ilgili konu açtım konu dışı özele, konu dışından uzaklaştırılmış olduğum için.

http://resim.donanimhaber.com/m_55548225/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55548225

Konuya eklediğim birkaç oyunun maliyetleri ve kazançları bu şekilde;

GTA IV : (Maliyet : $100.000.000 / Toplam Kazanç : $500.000.000+)
    MW2 : (Maliyet : $40.000.000-$50.000.000 / Kazanç : İlk gününde: $310.000.000 5. Gününde : $550.000.000 18 Ocak 2010 İtibariyle : $1.000.000.000 2010 Ocaktan 2010 Mart'a kadarda bir 10 milyon kopya daha satıyor.Yani oyunun toplam kazancı $1.700.000.000 [Bir milyar yedi yüz milyon dolar])
    MW3 : (Maliyet : Bilgi yazmıyor ama tahmin edersiniz. Kazanç: İlk gününde : $400.000.000 5. gününde : $770.000.000 12 Aralık 2011 İtibariyle : $1.000.000.000)
    BF3 : (Maliyet : $100.000.000 Toplam Kazanç : $600.000.000+)

Şu MW2,MW3'ün kazançlarına bir bakın.Alsam alsam anca rus keyi olarak alırım.O da tam benim aklımdaki konuyada yazdığım cüzzi rakamdır.20-30 lira.Hadi rus keyide 35 lira gene bi derece.Ama göz görede maliyetide göz önünde bulundurarak MW3'e $70 verilir mi yahu? Bundan sonra büyük bir ihtimalle hiç orjinal oyun almam.Haa ne zaman alırım, oyunları ne zaman $25-$30'a indirirler o zaman.Ortalama ilgi çeken bir oyun maliyetinin en az beş katı kazanç sağlıyor.O yüzden bu satış fiyatları çok fahiş.Üç katı kazanç yeterde artar bile.

• bu oyun kesinlikle game of the year olmayı haketmiyor öyle 95/100 gibi puanlara hele hiç.90 larda çıkmış olsaydı bu oyun acaba ne kadar puan alabilecekti çok merak ediyorum.

Ana senaryo tamamen fos trailer da gösteriyorlar işte elder scrools çok önceden söyledi alduin gelecek hepimizi... bakıyorum oyun içinde hiç o hava yok daha milletin böyle bir kehanetten haberi yok ulan hadi cyrodill veya diğer topraklarda olsak neyse nordların ana vatanındayız daha adamlar kendi tarihlerinden bihaber geziyorlar.Alduin geldi end of time diyorsun hala tepki yok.Biraz daha etkili olmalıydı sıradan bir gün gibi değil.Mesela şehrin girişinde ejderha tepede uçuyor önce bir panik olmalı çanlar çalınmalı guardlar toplanmalı yok kervancı bile ejderhaya saldırıyor nasıl bir memleketse herkes ejderha kesme peşinde utanmasa çocuklar bile saldıracak.

şu ana kadar bir deus ex ve batman arkham city için game of the year derim arkadaş senaryo olarak aşmış oyunlardır..

• quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Skyrim kadar ozgurluk hissi verebilen, Rpg olup ayni zamanda adventure sevenlere de hitap eden baska Skyrim den daha iyi bir Rpg varsa soyleyin oynayalim, vampire masquerade bloodlines yi oynadim birakin SKyrim den daha iyi olmasini, Skyrim ile ayni siklette bile sayilamaz bence tabi zevkler renkler tartisilmaz ama o oyunun genel olarak aldigi paunlar da cok yuksek degil en azindan Skyrim ile kiyaslanamaz.

o senin düşüncen :) Klasik ortaçağ RPG'lerinden farklı günümüz dünyasını, vampirleri konu alan bir RPG. Bir birinden farklı değişik monoton olmayan görevleri, şehir atmosferi, karakter ve seslendirmeler, dialogları çok etkileyiciydi oyunun. tek kötü yanı grafik ve programlama hataları.

vampire masquerade'nin hakları satın alınsa, unreal motorunun editlenmiş haliyle yapılsa, havok fizik motoru eklense, LA noire'deki yüz ve vücut animasyonları eklense, birbirinden farklı dövüş animasyonları yapılsa. Bir de bu oyun gta oyunlarındaki harita kadar büyük 2-3 şehri kaplasa.. ne diablo 3 ne elder scrolls'un yenisi yada dragon age hiçbir oyun çıkmasa bile sorun olmaz benim açımdan. Oyundaki o atmosfer ingilizce bilmeyip RPG den anlamayanların bile ilgisini çekiyor fakat fps oyuncuları oyundaki buglar yüzünden oyunu 5.dk oynamadan siliyor.

Bunlara katılıyorum ve ekleme yapıyorum o dediğine çok yakın bir oyun zaten yapılmıyormu şu an :) "world of darkness online" gerçi yapıldığından emin değilim çok uzun zamandır adı geçiyor ama yeni bir gelişme yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 23 Aralık 2011; 14:15:49 >

• Bende uzun süre Skyrim'i bekleyenlerdenim.Bir çok Frp tarzında bir çok oyun oynadım.Hatta Frp dışında kolay kolay oyun oynamam.Arkadaşın eleştirilerine katılmakla beraber benimde bir kaç konuda eleştirim olacak.
    Öncelikle oyun genel olarak güzel.Gerek grafiksel gerekse oynanış açısından daha iyi bi önceki oyunlara göre en azından ben tatmin oldum.Perkler falanda gayet güzel olmuş.
    Geleyim benim için eksikliklere.Oyun her ne kadar açık olarak adlandırılsa da, benim için yeterli değil çünkü haritanın sınırsız olması gerekli fakat yeterli değil açık dünya oyunu olması için.Kaderin ve hayat yolunda sınırsız olabilmeli en azından bi ölçüde.Bu tür oyunlarda karşındaki karakterle diyaloglarında dikkatli olmalısın çünkü vericeğin cevapların getirileri veya götürüleride olacaktır.Ben Skyrimde hiç bu duyguyu yaşamadım hatta şu an hepsini 1. seceneği işaretleyerek geçiştiriyorum çünkü farkı yok.Bu questlerin sonsuz olmasıda iyimidir kötümüdür cidden sorgular oldumDark Brotherhood görevlerinde aynı adamı 4 kere üst üste öldürmeye yollayınca oyundan sogudum.Zaten Dark Brotherhood tam bir hayal kırıklığı oldu gözümde onu hiç açmıyorum.Tam ısındım olaya questler bitti.DarkBrotherhood a girerken verdikleri üst baş ve questlerden kazandıgın para dışında hiçbir getirisi olamadı.Zaten NPC sünepeyede katilede aynı tepkiyi veriyor.47 lvlim ve hala hayal ettiğim gibi büyük ihtişamlı bir şehir göremedim.Hepsi Oblivionun ufak birer köyü gibi.Anlamadığım bir şeyde neden diyalog ekranını kaldırırlar ne güzel azda olsa frp havası veriyodu insana.NPC lerler bi samimiyet kuruyordun.En azından o dursaydı diyordum.Ve son olarak haritada 30 lvlin üzerine cıkınca durdurulamaz hale geliyorsun.Dragonlar troller falan zaten acınası hale geliyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.