Şimdi Ara

Skolyoz ve kifoz (kifoskolyoz) ameliyatı oldum.. Ameliyat bilgileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
3
Favori
22.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.. Yaklaşık 3 ay öncesinde kadar 10 derece skolyoz 80 derece kifoz ameliyatı oldum..
    Bu konu hakkında 1 yıldır detaylı araştırma ve ameliyat sürecimde deneyimlediğim ve öğrendiğim bilgi manzumesini bu ameliyatı olanlar, olmayı düşünenler veya düşünüpte neden vazgeçmesi hakkında muhasebe yapması için paylaşmak istedim.

    Kifoz, aslında her insanda belirli bir dereceye kadar olması fizyolojiye bağlıdır.. Bunun radyografik değerlendirmesinde 20-45 dereceye kadar olması normalken, 55 derecen sonrası kifozdan bahsedilebilir.. Bilmemiz gereken kifoz aslında bir hastalık değildir !


    Asağıdaki resimde normal omurga ve kifotik omurgayı görebilirsiniz.

     Skolyoz ve kifoz (kifoskolyoz) ameliyatı oldum.. Ameliyat bilgileri.

    Eğer bu yazı sizi ilgilendiriyorsa ; Aileniz ve yakınlarınızdan dik dur , dik gez.. gibi artık sizin için klişe haline gelmeye başlayan şeyleri duymuşsunuzdur.. Bendeki çocukluk-ergenlik döneminde ortaya çıkan (jüvenil kifoz)du.
    Çocukluk döneminde pek umursanılmayan bu durum, ergenliği tamamladıktan sonra giydiğiniz elbiselerle gayet kozmetik bir hal olmaya başladığında, dik durmaya başlarsınız.. veya dik durduğunuzu zannederseniz..Akabinde bu deformiteyi gizlemek adına yaz aylarında bile yazlık mont veya bol t-shirtler tercih eder hale gelirsiniz (, kendimden örnekle)
    Eğer kifoz postürel olarak değilse, ne kadar dik durursanız durun.. artık kifoz olduğunuzu kabul ediyorsunuz.. Bunun için ben ilk 2 yıl sizlere de önerim konservatif tedavi yöntemleri ( yüzme, koşu, gerdirme, fitness ) son zamanlarda başarı kaydedilen bir yöntem ise ; schroth tekniği.. Bu teknik bildiğim kadarıyla skolyozlu hastalarda daha da başarılı olsa da, kifoz için de çalışmaları mevcut.

    Bende kifoza bağlı olarak boyun ve bel lordozu da gelişmişti.. Beliniz ve boynunuz çukur, torakal dediğimiz sırt bölgesi de dışarıda duruyor.

    Eğer böyle bir durumdan endişeleniyorsanız yapmanız gerekenleri listeliyim..
    Omurga cerrahisi mütehassıs olan bir doktora gidip,(beyin cerrahı veya ortopedist) omurganızın normal fizyolojik sınırlarda olup olmadığını ölçtürmeniz.. ki buna göre bir yol haritası çizilebilsin.
    Ölçüm hakkında detaylı bilgi için cobb metodu.. araştırması yapabilirsiniz. Çünkü çoğu doktor yanlış ölçüm yapıyor.

    Gelelim ameliyat bilgilerine.. Bu ameliyatta neler olup bitiyor..beraber öğrenelim.

    Örnek bir ameliyatlı röntgen görüntüsü ;
     Skolyoz ve kifoz (kifoskolyoz) ameliyatı oldum.. Ameliyat bilgileri. Skolyoz ve kifoz (kifoskolyoz) ameliyatı oldum.. Ameliyat bilgileri.


    Bu ameliyat aslında başarılı cerrahların elinde çok kolaylıkla işlenebiliyor.. En çok korkulan risk felçtir ki, bu tıp kaynaklarında 10000/1dir. Artık nöromonitörizasyon sistemi sayesinde ameliyat esnasında sinir sisteminiz anlık olarak kontrol edilebiliyor..
    , Buda felç riskini 0'a indiriyor diyebiliriz.. Tek komplikasyon bumu, Hayır. Ameliyat sonrası enfeksiyon görülme riski felç riskinden daha fazla.. Sonrasında belirli bir zamana kadar ağrı uyuşukluk hissi, batmalar.. ve birçokları..

    Ameliyat derecenize göre, deformiteye göre şekilleniyor.. en az 3 saat sürerken en fazla 8-9 saat sürdüğü olabiliyormuş.. benim 3-4 saat sürmüştü..

    Benim doktor, derecenin 80 olduğunu söyleyince, ameliyat kararı aldık.. ameliyat günü için randevu felan verildi.

    Ameliyat sürecini hiç düşünmeyin derim, 1. gün kan testleri felan filan.. Ameliyat haneye girdikten sonra, anestezinin verildikten 10sn içinde bütün vücut fonksiyonlarınız yavaşlıyor. uyku modundan daha derinliklere iniyorsunuz.. Allah korusun anesteziden sonra ölseniz, öldüğünüzün bile farkına varmazsınız.. bazı arkadaşlar ameliyatı hissedermiyim gibi soruna cevaben..

    Bilmemiz gereken bu ameliyatta neler yapıyor, omurganın diskleri (şu yumuşak sarımsı olanlar) sıyrılıyor.. ve oraya kalça bölgenizden alınan kemik greftleri yerleştiriyor.. ardından vida ve rodlarla deformiteli bölge sabitleniyor.. orası artık hareketsiz bir bölge.. Buna spinal füzyon diyiliyor. Kaynama olduktan sonra kullanılan enstürümantasyon etkisiz bir hale geliyor.. Bir de derecenize göre boy uzaması oluyor. bende 2-3 cm uzama olmuştu.

    1. gün ayağı kalkıp yürüttüler, 2,3 ve 4 güne kadar bu böyle devam etti. 4 günün sonunda taburcu olmuştum.. 2 hafta boyunca yataktan ailemin yardımıyla yatıp kalkmıştım.. 2. ayın sonunda yüzmeye başladım.. 5. ayın sonunda fitness'e başlayabileceğimi söyledi doktorum..

    Hastane sürecine fazla girmek istemedim, pansuman, sonda, drenaj, serum işte.. bildiğiniz şeyler.

    Ameliyat sonrasi yara dokusunun çabuk iyileşmesi için, bazı pomadlar kullanabilirsiniz.. ben contractubex kullanıyorum..
    Ameliyat sonrası hareket kısıtlılığı ameliyat yapılan bölgeye göre değişiyor.. boyun en çok hareketli segment, sonrasında bel.. en rijit kısıt ise sırt bölgesi. Benim t2-l1 arası füzyon yapıldı.. pek hareketlilik kaybetmediğimi düşünüyorum..

    Bu konu hakkında sizlere tavsiyem kesinlikle ameliyat sonrası sizinle ilgilenebilecek bir doktorla kontak halinde olmanız, bu acıdan ben doktorumdan müzdaribim..

    Doktorumun ismini vermem, doğru olmaz, doktor tavsiye de yapmam doğru olmaz, çünkü hangi doktorun daha iyi olduğunu bilmek için hepsine ameliyat olmam lazımdı.. Ama bu işte tecrübeli olan 10-15 doktor var zaten.. sizlerde araştırarsanız bulursunuz.

    Sormak istedikleriniz olursa , lütfen çekinmeyin.. sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Siz -- 14 Mayıs 2016; 4:11:52 >







  • Ben çevremdekiler tarafından uyarıldığımda kendimi düzeltebiliyorum. Kifoz olanlar kendini düzeltemez deniyor doğru mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tırışka kullanıcısına yanıt
    Eğer uyarıldığınızda yada kendinizce farkedip duruşunuzu düzeltebiliyorsanız postural bozukluktan söz edilir, bunun sebebi, sırt,bel ve kalçadaki bazı kas gruplarının zayıf olduğuyla ilgilidir..
    Kendimden cevap vereyim, ne kadar dik durmaya çalışsamda, sırttaki kamburluk(kifoz)Aşikardı.. Size önerim, posturel analiz yaptırmanız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Siz -- 23 Nisan 2016; 1:58:23 >
  • Ben Siz kullanıcısına yanıt
    Tessekkür ederim en kısa zamanda yaptıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 4 sene önce balta limanında Akif Albayrak tarafından ameliyat edildim kendisinden Allah razı olsun çok başarılı bir ameliyat oldu ve sırtım dümdüz oldu öncesinde ki kötü görüntünün yerini dümdüz bir sırt aldı ve benden mutlusu yok tabi ki böyle ortopedik durumlarda tek adresiniz balta limanı kemik hastanesi olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hedef202300 -- 9 Mayıs 2016; 10:22:17 >
  • Arkadaşlar bende 34 derece kifoz ve skolyoz var scheuerman hastalığı olma ihtimalim var mı

     Skolyoz ve kifoz (kifoskolyoz) ameliyatı oldum.. Ameliyat bilgileri.
  • mfayda M kullanıcısına yanıt
    Gönderdiğiniz grafi önden olduğu için sadece skolyoz görünüyor ve grafide ciddi değerlendirilmesi gereken bir skolyoz var.. omurga cerrahlarlarından destek almanızı tavsiye ederim ayrıca. schuermann sadece kifoz(kamburluk) için kullanılan bir terim.
  • Merhaba ameliyattan sonra hareket kısıtlılığı çok muydu eskiye kıyasla nasıldı bende Schuermann hastasıyım ameliyat olmam lazım fakat hareket kısıtlılığından çok çekiniyorum ve ameliyat sonrası askerlik yapılıyor mu cevaplarsanız çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.