Şimdi Ara

Hemoroid Tedavisi Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. İlk kez bir forumda konu açtım çünkü bu hastalık ömrümden ömür götürdü ve çok fazla araştırma yapmama rağmen tam anlamıyla istediğim bilgilere ulaşamadım. Bu yüzden elimden geldiğince bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlara yaşadıklarımı anlatarak yol gösterebilirsem ne ala.
    Ortalama 5-10 sene aralığında bu hastalığı çektim. Net olarak zaman hatırlayamıyorum çünkü başlarda pek rahatsız etmediği için dikkate almamıştım. Askere gittiğimde sağolsun hemoroidim öyle bi azdı ki akıllara zarar şekilde kanamaya başladı, tabi ağrı sızı yapmadığı için bunu da göz ardı ettim ve askerden yaklaşık 2 yıl sonra bir gece arkadaşımın yanına gittim ve apartmanın yanındaki taşa oturduk sohbet ediyoruz. Velhasıl kelam beni birden ter basmaya başladı, fena şekilde midem bulanıyor ve dünya yerinden oynuyordu kii.. Sonrasını pek hatırlamıyorum bayılmış yandaki boktan bahçeye devrilmişim. Hemen acile götürdüler ve beyin tomografisi çekildi vs. derken ciddi birşey bulamadılar. Ertesi gün dahiliyeye gitmemle bunun hemoroide bağlı kansızlıktan olduğunu ve resmen kan takviye edilecek duruma geldiğimi öğrendim. Bi süre kan ilaçları kullanıp kan seviyemi düzelttim ancak demir depolarımı hiç bir şekilde dolduramadım çünkü her büyük tuvalete girdiğimde kesinlikle kanama oluyordu. Bi 2 yıl fln daha salladım ama günlük yaşantımı artık doğru düzgün yaşayamıyor ve sürekli baş dönmesi mide bulantısı bla bla.. bir sürü hastalık belirmeye başladı ve hangi doktora gidersem gideyim birşey bulamadılar. Ben artık tüm hastalıklarımı hemoroide bağladım ve tedavi olmak için araştırma yapmaya başladım. Bu arada aynı hastalık babamda da vardı ve Ankara'da meşhur M....T...Ş isimli doktora gittik. İlk başta herşey iyi güzeldi. Hem internetteki yorumlar hem doktorun yaklaşımı ve tedavinin 5dk sürmesi. Ama tedavi olup memleketimize geri geldiğimizde sorunlarımız geçmediği gibi ağrımayan hemoroidim ağrı da yapmaya başladı. 2.kez aynı doktora gidip tedavinin sonuç vermediğini ve sıkıntıları anlattık. Doktor kafanıza takmayın hallederiz dedi ve aynı tedaviyi tekrar uygulayıp yolladı ama sonuç yine aynıydı. Aradan bi 2 yıl daha geçtikten sonra artık lazer tedavisi olmaya karar verdim ve ciddi araştırmalarım sonucundan Afyondan Kayseriye tedavi için yol aldım.

Tedavi Günü: Doktor beyi zaten yeterince araştırmıştım ve konuşmaları yanılmayacağımı düşündürdü. Muayene sonrasında 2 adet 4.derece hemoroid ve bi kaç tane de ufak 2 ya da 3.derece hemoroidlerim olduğunu söyledi. Hepsi dış hemoroid, iç hemoroidim yoktu. 2 büyük 4.derece hemoroid için lazer (yakma) tedavisi ve diğerleri için boğma tedavisi uygulayacağım dedi ve beni kalcağım odaya gönderdi. Narkoz yapılacağı için tedavi öncesi bi kaç test aşamasını yaptırdıktan sonra aynı gün ameliyathaneye geçtim. Ameliyat masasına hemşire yardımıyla yattıktan sonra güzelce ellerimi ayaklarımı bağladılar ve verdiler narkozu. Gözümü açtığımda operasyon bitmiş bana seslenip duruyodular. Ama bir türlü karşılık veremedim çünkü narkoz beni benden almış durumdaydı. Velhasıl kelam zor da olsa iyiyim diye cevap verdim ve bana seslenmeyi bıraktılar çok şükür. Bi kaç hemşire yardımıyla odama getirildim ve ızdırap dolu anlar o dakika başladı. Narkoz etkisini kaybettikçe gö...mde inanılmaz bir ağrı oluşmaya başladı. Öyle bir ağrı ki 28 yaşımdayım bugüne kadar böyle bir acı,ağrı yaşamamıştım. Saate baktım öğlen 12 ve hemşirenin söylediğine göre ağrı kesicim saat 15:00'da yapılacakmış. O 3 saati nasıl geçirdim anlatamam, ağlaya ağlaya bi hal oldum. Gerçekten hayatımda tarifi olmayan unutamayacağım acı dolu bir gündü benim için. Bu arada pansuman çıkarılırken çok kötü olduğu söylenmişti ama pansuman çok basit çıkarıldı ve acı hissetmedim.

1.GÜN: Evet aslında 1.gün herşey normale dönmeye başlamıştı. Ayaklandım yavaşta olsa gezebiliyordum ve doktor sabah 08:30'da geldi taburcu işlemlerini başlattı. Buraya kadar herşey çok güzeldi. Hızlı bir şekilde iyileşeceğime inanıyordum çünkü ağrılarım azalmış yürüyebiliyordum. Şuana kadar pek tuvalate girme cesaretinde bulunamadım. Zaten birşey yiyip içmediğim içinde ihtiyaç durumu hasıl olmadı sanırım. Ameliyatın ertesi günü çıktık yola Kayseriden Afyona doğru. Arabanın arka koltuğuna uzandım az bi sıkıntıyla Afyon'a ulaştık. Yani aslında herşey olumlu ve iyi gidiyordu, ta ki eve gelip lavaboya girinceye kadar. Tuvaletteki yaşadığım acının tarifi yok. Resmen bayılma aşamasına ulaştım ve olabildiğince hızlı şekilde tuvaletten çıktım. Ağrı 1-2 saat sürdü ve beni benden aldı.

2.GÜN: Önceki günki tuvalet durumu psikolojimi alt üst etmişti ona rağmen 1-2 gün süreceğine ve her ne olursa olsun buna dayanabileceğime kendimi ikna ettim. Yine bir tuvalet macerası yaşadım ancak 1.günki kadar acılı olmadı bu sefer. Sanırım durum iyiye gidiyor dedim. Geceye kadar ilaçların ve ağrı kesici iğnenin yardımıyla çok rahat bir gün geçirdim. Gece yatıp uyuduktan sonra birden karın ağrısıyla uyandım ve koşa koşa tuvalete attım kendimi. İşte hayatımın en kabus gecesi de bu dakikalarda başlamış oldu. İshal olmuşum, gece boyunca sanırım tam 6 kez tuvalete uyandım ve her seferinde inanılmaz acı çektim.

3.GÜN: Dün gecenin elbet bi yan etkisi olacaktı. O kadar çekilen ızdırabın ve acının ertesinden boğma işlemi yapılan memeler şişti ve bütün gün bana acı verdi. Doktoruma durumu bildirdim ancak ılık suya oturma banyosu yapmamı tavsiye etti. Sanırım bunlar normal durumlar.

4.GÜN: Gece 01.30'da uyudum sabah 06:00' gibi tuvalet için uyandım. Tuvalete girinceye kadar herşey normal ve pek ağrım yoktu. Tuavalette zorlandım biraz ve bi yarım saat acı çektikten sonra tekrar uyudum. 08:30 gibi tekrar uyandım ancak bi sızlama söz konusuydu ve geçmek bilmedi. Yinede çekilebilir bi acı olduğu için şükrettim. Kalktıktan sonra tekrar lavabo ihtiyacım hasıl oldu ancak girmemek için elimden ne geliyo yaptım ki artık üzerime kaçıracağım için koşa koşa tuvalete attım kendimi. Tuvalette yine baya bi zorlandım ve çıktıktan sonra yaklaşık 3 saat süren çekilmez bi acıya katlanmak zorunda kaldım. Ağrı kesici iğne olmasa napardım bilmiyorum. Şuan uzandım ağrı kesici iğnenin etkisiyle kısmen de olsa rahat şekilde uzanabiliyorum ancak 4.gün olmasına rağmen kıçımın üzerine oturamadım henüz. 4 şişe ağrı kesici iğnem kaldı ve bu acılarım yarın son bulmazsa ne yaparım bilmiyorum çünkü Perşembe günü yani 6.gün işe de başlamam gerekiyor. Şimdilik boğma yaptığı memelerin şişliğinden başka pek bi sıkıntı yok gibi ancak yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Sizlerde başınızdan geçen tedavi sürecini paylaşırsanız hem diğer arkadaşlara bilgilendirme olur hemde hangi durumda ne yapmamız gerektiği hakkında belki fikir sahibi oluruz. Sormak istediğiniz şeyler varsa gördüğüm zaman cevaplayacağım şimdiden bu rahatsızlığı olan arkadaşlara sabır diliyorum. Allahım düşmanıma bile böyle bi illet hastalık vermesin AMİN.

5.GÜN: Sabah hafif bir ağrıyla uyandım ancak 2 kez tuvalete gittikten sonra ağrılarım yine arttı. Hastaneye ağrı kesici iğnemi vurdurmaya gidip geldim ve doktoruma mesaj attım çünkü bu ağrılar ne zaman geçecek bilmiyorum ama ben yarın işe başlayacağım ve daha hiç oturmadım. Doktorum şikayetlerimin normal olduğunu ve tam düzelmesinin 1 ay süreceğini söyledi. Ağrı kesici iğnem yarın sabah bitiyor, onun yerine ağrı kesici haplarla idare etmeye çalışacağım umarım işe yarar.

6.GÜN: Kabus gibi bir gecenin ardından 6.güne başlamış bulunmaktayım. Gece sürekli tuvalet için uyandım ve her seferinde ömrümden ömür gitti. Gerçekten çektiğim acının tarif edilebilecek bir yanı yok. İlacımın bitiyor olması ve ağrılarımın dinmeyişi nedeniyle doktordan bugün için randevu almıştım ancak malum şuan Afyonda olduğum için devlet hastanesi genel cerrahiden bi doktora gittim. Doktor öyle bi baktı ve operasyon çok zor geçmiş belli çok fazla meme vardı sanırım öyle mi dedi. Bende evet 2 tane 4.derece 2 tane 3.derece dedim. 1-2 hafta daha acı çekeceğimi daha sonra düzelmeye başlayacağını söyledi ama sanki doktorlarda bi b*ktan anlamıyo. Neyse biten ağrı kesici iğnemi 5 günlük daha uzattırdım doktordan ve bugün işe başlayacaktım ama tekrar sağlık raporu istedim çünkü işe gitme imkanım yok bu acıyla. Şu an iğnenin etkisiyle biraz daha iyiyim ve sürekli yeni şeyler denemeye çalışıyorum belki daha çabuk iyileşirim diye. Bugün Kayserideki doktoruma mesaj attım kantoron yağı kullanabilir miyim diye o da bi sorun olmayacağını kullanabileceğimi söyledi. Faydası olur ise sizlerle de paylaşırım. 2 günde ayaklanacağımı beklerken 1 ay yatağa mahkum oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BLueSs- -- 8 Ağustos 2019; 16:5:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.