|
Herkes forumda birbirine SJW diyor anlamadım. Ne demek bu neye kime deniyor? ![]() |

1 Mobil
|
Herkes forumda birbirine SJW diyor anlamadım. Ne demek bu neye kime deniyor? ![]() |
|
Dünya'nın içine eden, dışarıdan hoşmuş gibi görünen ama amacı kesinlikle adalet olmayan bir akımdır. |
|
Social justice warrior (sosyal adalet savaşçısı) kelimesinin kısaltması. Genellikle negatif konnotasyonlu bir etiket terim olarak kullanılıyor ve bu etiket isim pozitif ayrımcı; ırkçılık, homofobi veya cinsiyetçilik karşıtı sosyal ilerlemecilere (progressivists) yapıştırılıyor. Bu görüşte kimseler politik pusulada sol (Amerikan bağlamında ise genellikle liberal) kanadı temsil ederler. Zıttı olan siyasi pozisyon ise sağ muhafazakârlıktır diyebiliriz. Muhalifleri sjw terimini oldukça deragotary yani epey hor görücü bir anlamda kullanıyorlar; tıpkı muhazakâr görüşlülere "yobaz", milliyetçi görüşlülere "şovenist" veya "faşist" diye hitap edilmesi gibi. Açıkçası sosyal adalet savaşçısı teriminin Amerikan siyaseti ve toplumundan türemiş, fazla keyfi şekilde kullanılan ve özellikle de Amerikalı olmayan toplumlarda tam karşılığı olmayan içi boş bir etiket olduğuna inanıyorum. Bu denli yaygın ve yanlış kullanımının azalarak bitmesi dileğiyle. Ortada sjw lafı dönüp duruyor ancak bu terimi taşıyan kimseler yok. İki üç sol frekanslı görüş paylaşan veya muhalif bir tepki gösteren hemen "sjw" damgası yiyor bu aslında çok gülünç bir durum. Amerikan sinema sektöründeki gerçek sjw politikaları (siyahi süperman çekme planları vs) kadar gülünç. Siyahi süperman fikri böyle bir damga yiyebilir çünkü siyahi süperman hiçbir sosyal ilerleme veya düzelme sağlamaz. Bu eğlence sektörüne eğreti pozitif ayrımcı politika yüklemektir sadece. Ki söz konusu pozitif ayrımcı ve bireyci Amerikan bağlamı bizi (bence) fazla ilgilendirmiyor.
|
|
Feminazilere deniyor mesela. Erkeklerin ölmesini veyahut erkeklerin haklarının kadınlardan çok çok daha az olmasını savunan tayfa. Lgbt tayfayı da içine katıyorlar. Eşcinsel, lezbiyen, trans vesaire. Kısaca S J W kanserdir. Aklı başında bir kadın veya aklı başında bir erkek asla bu gerici grubu desteklemez. |
SJW Nedir?
"SJW" (Social Justice Warrior), sosyal adalet konularına olan güçlü bağlılıklarıyla tanınan kişilere verilen bir terimdir. Bu kişiler, eşitlik, çeşitlilik ve sosyal adaletin teşvik edilmesi için aktif bir şekilde kampanya yürüten ve sosyal haksızlıklara karşı çıkan kişilerdir.
SJW Kimlere Denir?
SJW olarak adlandırılan kişiler, aşağıdakiler gibi konulara özel bir ilgi ve eylemcilik gösterirler:
SJW'ler Hakkında Bazı Bilgiler:
|
Feminazilere deniyor mesela. Erkeklerin ölmesini veyahut erkeklerin haklarının kadınlardan çok çok daha az olmasını savunan tayfa. Lgbt tayfayı da içine katıyorlar. Eşcinsel, lezbiyen, trans vesaire. Kısaca S J W kanserdir. Aklı başında bir kadın veya aklı başında bir erkek asla bu gerici grubu desteklemez. |
|
|
|
![]() |
|
Anladım hocam. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Dünya'nın içine eden, dışarıdan hoşmuş gibi görünen ama amacı kesinlikle adalet olmayan bir akımdır. |
|
| _____________________________ |
|
Doğruluğu savunacağım diye insanın ve doğanın tabiatına aykırı ideolojileri kabul edip diğerlerine de benimsetmeye çalışan loser'lara deniyor. |
|
Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|