|
Has Ada 250 ve 750 ml şişelerde yeni hasat zeytinyağları ile iki farklı tipte siyah zeytinden sipariş ettim. Kargo ücreti olmadan en düşük sipariş limitini 2.000 TL yapmışlar, o kötü oldu biraz. |
| _____________________________ |

|
Has Ada 250 ve 750 ml şişelerde yeni hasat zeytinyağları ile iki farklı tipte siyah zeytinden sipariş ettim. Kargo ücreti olmadan en düşük sipariş limitini 2.000 TL yapmışlar, o kötü oldu biraz. |
| _____________________________ |
|
Geçen sene hekate alıp paylaşan bir kullanıcı vardı, rengi en sağdaki gibiydi. Umarım o değildir, tam da bugün sipariş geçmeyi düşünüyordum. Ortadaki yağ için, rengi gerçekten çarpıcı, bir fikrim vardı zaten, @OkumadanAlma 4'lü alım indirimi deyince kafamda netleşmiş oldu. |
|
|
|
Teşekkür ederim, foruma özel bir kupon sözünüz vardı, bekliyoruz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sazak’ın rengini bu kadar koyu yeşil beklemiyordum, o bir sürpriz oldu. Boğazda da içtikten 2 sn. sonra gelen tatlı bir yakıcılığı var. Filtresiz olduğu için meyvemsilik yüksek. Mut Zeytinyağının aromasını Ayvalık’a yakın buldum. Limon + pul biber ile çırparak kahvaltıda ekmek banıyorum harika. Ücretsiz kargo olsun diye 2x2L aldım siz de çeşite yönelmişsiniz. Benim hiç aklıma gelmemişti yöresel ürünlerden almak. Şimdi sizin listede görünce merak ettim, Ermenek helvası ile fıstık ezmesinin değerlendirmesini de bekliyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Tabi, gelsin yaparım hocam. Benim de hiç aklımda yoktu yöresel kategorisinde görünce aldım. Geçen sene gemlikten gelen filtresizde aynı koyuluktaydı. Filtrelenirse açık yeşil/sarı arası renge dönüyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 4 Kasım 2025; 1:30:47 > |
|
Geçen sene Angelos Tonda İblea İlk sıkım alıp içtim. Yağ yemyeşil ve akışkanlığı suya yakın bir yağdı ,kusuru olmayan meyvemsiliği normal seviyede, yakıcılığı idare eder seviyede. Yine geçen sene , Nova Vera Ayvalık ilk hasat filtresiz alıp içtim. Yağ sarıya dönük yeşil (daha çok sarı renge yakın) biraz daha kıvamlı , fakat Ayvalık olmasına rağmen , meyvemsiliği yüksek , yakıcılığı yüksek ve acılığı çok dengeli enfes bir yağdı. İki firmada Mori Tem makinalarla sıkım yapıyor sanırım. Bu renk farkına rağmen ben neden sarıya dönük Ayvalığı daha çok beğendim yemyeşil Tonda İblea 'yı beğenmedim. Bu durumu açıklayabilir misin ? |
|
Zeytinin kalitesi ve içinin dolgunluğu. Nova Vera ağaçları açıkcası iyi ağaçlar. Aynı şartlarda aynı ağaçtan sıkılan erken hasat zeytinyağı tam zamanında sıkılırsa yeşil tonda olur,en lezzetli kıvamında olur. Aynı ağaçtan sıkılan yağ sarı tondaysa tam erken hasat zamanında sıkılmamıştır yada erken hasatken sıkıldıysa da bir yerlerde 2 yıla yakın beklemiştir. Bu konuda düşüncem kesindir,isteyen dikkate alır değerlendirir aldanmaz. Daha fazla bu konuda değerli vaktimi burada harcamayacağım. Amacım yardımcı olmak,iş polemiğe vardığında ben yokum zamanımı boşa harcamamak adına. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
|
|
Benim amacım da polemik çıkarmak değil fakat zeytinyağının ne kadar kaliteli olduğunu anlamak için gözlerime değil , damağıma ve burnuma güvenirim. Bu durumda bende kesin ve nettir. |
|
Renk konusunda bir şey daha: Üreticiler bir taraftan "renk bir kriter değildir" derler. Diğer taraftan ise "şu renge bir bakar mısınız?" diye yeşil renkli yağlarını sosyal medyada paylaşırlar. :) Ben bunu "renk tek başına bir kriter değildir, ayrıca manipülasyona da açıktır" olarak alıyorum şahsen. Hermus mesela... Yeşil renge en çok vurgu yapan üreticilerdendir. Fazla erken hasat yaptığı için dengesiz yağlar çıkarıyor ve bu nedenle karışık tüketici deneyimleri oluşuyor. Neyse... Bir sezon Aralık'ta aldığım yağ Ekim'de aldığım kadar yeşil değlidi ve niteliği de daha zayıftı. Bunu bildirdiğimde "renk bir kriter değildir" dediler. E o zaman neden sürekli renk paylaşıp duruyorsunuz demiştim ben de. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 6 Kasım 2025; 14:3:10 > |
|
Paylaşımımdaki yeşil renkli yağın Gaia olabileceği çıkarımını yapan arkadaşlar Gaia'nın fiyatının Nermin Hanım'ın yarısı olup olmadığını kontrol ediversinler bir zahmet. :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 6 Kasım 2025; 13:7:25 > |
|
Özelden öneri soranlar oluyor. Aflarını rica ettim. Forum bunun için varken bir de özelden yazışmalar anlamsız. Peki forum bunun için varken neden açıklıkla üretici paylaşmıyorum? Çünkü paylaşınca kafam ağrıyor. Acayip acayip yorumlar, hakaretler ve suçlamalar geliyor. Gerek yok kafa ağrısına. Umarım forum tekrar -hepimizin katkıları ile- eski güzel günlerine kavuşur da yine keyifle karşılıklı paylaşımlarımızı yaparız. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 6 Kasım 2025; 13:18:54 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 8 Kasım 2025; 7:54:56 > |
|
Sazak ürünlerini bir kaç gün önce teslim aldım. Erken hasat zeytinyağı: Renk, koyu yeşil bulanık. Koku: Çim, çağla kokusu. Meyvemsilik düşük. Hafif turunç tadı geliyor gibi ama bilemedim. İyot kokusu yok. Yakıcılık iyi. Yağdan yana rahatsız olduğum pek bir şey yok. Güzel. Arada kaşıkla içmek için aldım.
Kuru Sele Zeytin: Görünüm ve nem oranı iyi. Aşırı kurutulmamış. Buraya kadar sorun yok.. Zeytinde Rutubet tadı var. Çok yavan, kekremsi.Mut zeytini belki böyledir bilmiyorum. Marmarabirlik Gemlik Sele ya da süper tüketirim.Benim damak tadıma uymadı. Tekrar almayı düşünmüyorum. Zeytinyağ sabununu beğendim. Şampuan kullanmıyorum. Aktarlardan aldıklarım saçı çok kurutuyordu. Saçıma çok iyi geldi. Ermenek Helvası: Bildiğimiz tahin helvası ama pekmezli olanından. Taze ve pekmez tadı yoğun geliyor. Herkes beğendi. Fıstık Ezmesi: İyi kavrulmuş (amerikan tip) iri çekilmiş ve taze. Uygun fıstık tipi kullanılmış. Tadını çok beğendim ama yerken içinden 2 defa çakıl taşı çıktı. Evet bildiğiniz taş. Ne gördüysem onu yazdım. Gelişme olursa güncellerim. Şimdilik bu kadar. |
|
Değerlendirme için teşekkürler hocam. Sazak Zeytinyağı güzel gerçekten, ama sofralık zeytin konusunda ben artık Marmarabirlik dışında denemiyorum bile. Benim anladığım, gördüğüm kadarıyla zeytinyağı üretmekle sofralık zeytin üretmek bambaşka mevzular. Şu an Migros’ta 175 liraya cam kavanozlarda satılan Marmarabirlik Trilye zeytinini de denemenizi tavsiye ederim. Ermenek Helvasın’dan ben de bir sipariş oluşturacağım. Yerfıstığı ezmesi konusunu yazmanız da iyi oldu, dikkate alacaklardır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|