Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (700. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.192.713
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 698699700701702
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şarap, içki ve yemek yazarı Mehmet Yalçın hesabından söyle bir paylaşım yapmış :









    Dün Side’deki her şey dahil bir 5 yıldızlı otelimizde Türkiye’nin en seçkin zeytinyağlarından dördünü tatmanın mutluluğunu paylaşmıştım.

    Elbette hiç bir şey boşuna olmuyor. Bugün Acanthus & Cennet’in zeytinyağı danışmanlığını da yürüten Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ile buluşup söyleştik. @mucahittahaozkaya hoca bu yağların dünyanın en önemli zeytinyağı kataloğu Flos Olei’de yüksek puanlarla yeraldığını, “En iyi 500” arasındaki 5 Türk sızma zeytinyağının dördü olduğunu anlattı.

    Kendisini ve -çoğuna da emek verdiği- üreticilerimizi kutladık, ulusal hazinemiz zeytinyağımızın turizmde daha fazla öne çıkarılmasını diledik…





  • meorca M kullanıcısına yanıt
    Zeytinyağına dikkat çekmek için iyi bir paylaşım ama bu ödül listeleri, kataloglar eskisi kadar etkileyici ve güvenilir olmuyor. Danışmanlar, danışan firmayı mı övüyor, diğerlerine mi sövüyor. Düet, Granpa vb sezona damga vuran firmaları ve ürünleri görmezlikten gelmemek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bu yıl aldığınız zeytinyağlarını sanırım bu vakte kadar açıp tatma imkanını bulmuşsunuzdur. Denediğiniz zeytinyağlarınızı ilk 3 vb gibi paylaşabilir misiniz. Hepimizin damak tadı, alışkanlığı vb farklı olsa da, böylelikle aramızda bu yılın en beğenilen zeytinyağı hangisi olmuş tespit edebilme imkanı bulmuş oluruz.

    Benim erken hasat olarak en beğendiğim
    1)nova vera memecik
    2)granpa premium oldu.

    Aldığım diğer yağlar olan nova vera trilye ve kisthene 0.2 benim için ortalama yağlardı.

    Olgun hasat olarak ise;
    1) Hilmi Yıldırım memecik
    2) Nova vera ayvalık oldu.

    Aldığım diğer yağlar olan Korudağ, Villa turqan, Palamidas yağlar vasat yağlardı, Gaia oliva every day'i bir ayvalık olgun hasat için fazla acı buldum, en beğenmediğim olgun hasat yağ ise orfion oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege bölgemizde zeytin ağaçlarının oranı her geçen yıl artıyor mu azalıyor mu,zeytin ve zeytinyağı üretimi için yapılan yatırımları anlatabilecek biri var mı?
    Özellikle piyasadan zeytin almak yerine yatırım yapıp kendi çiftliklerini oluşturup tek bahçe ilkesiyle modern sistemlerle üretim yapan firmaları duymak bilmek isteriz. Bazen 2 yıl önce bölgede araziler alıp çiftlikler kurup kendi sıkım tesisini kuran bir yatırımcı firma 30 yıldır zeytinyağı üreten dededen üretimciyiz diyenlerden kaliteli ürün ortaya koyabiliyor. Ben,yıllardır zeytintağı üreten (iddia edip gurur duyan) ailelerin yada firmaların gelişime yatırım yapmayıp ortaya vasat ürünler koyduklarına çok rastlıyorum.
    Nedense bu işe sonradan girip yatırım yapanlar hem üretimi modern ve kaliteli yapıyorlar hem de satış kargo sürecinde müşteriyi memnun etme açısından daha iyiler.
    Belki çok yeni firma olmasalar da Villa Turqan, Green Amour,Orfion ve daha sayılabilecek en az 10 firma var örnek gösterebileceğim. Mesela Hilmi Yıldırım çok eski firma,kalitesine girneden diger açılardan geriye gidiş ve acemilikler olduğunu düşünüyorum. Bazen çok iyi yönetilen firmalarda firmanın başındaki kişiler vefat ettiginde yerine geçenler aynı titizlikte ve ilgi de olamıyor.
    Buna Sakıp Sabancı ve şirketleri örnektir. Sakıp Sabancı'nın halk için yaptığı fedakarlıklar ayrı bir konu kitaplar yazılabilecek. Kalitesinden ödün vermedigi süt vb ürünlerin kalitesinde bir daha üretim yapılamadı çünkü taviz vermedigi konular ve ilkeler unutulup gitti yerine geçenlerce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • marka fanatiği değilim ama 3-4 yıldır sürekli orfion u da alıp tadarım. geçen yıl hem olgun hem erken nini tatmıştım ve erken hasata ekstra para vermeye bir sebep bulamamıştım.


    bu sene yine olgun 2021-22 sezon yağından aldım ve daha yeni açmak ve tadımlamak nasip oldu. Açıkçası geçen sene ki olgundan hiçbir farkı yok. klasik ayvalık türev soğuk sıkım olgun gibi. Mükemmel değil tabiki ama asla kusurlu yada eksik lezzetli de değil. Hatta arkadaş çevremde orfion u alıştırıp müdavim olanlar bile var.


    Enterasandır bu sene ilk defa Hilmi yıldırım olgun da almıştım ve gayet güzel geldi tadı ama Orfion mu Hilmi mi dersen orfion derim. çünki bi kere hilmi Aydın yöresi zeytinlerinden üretilirken orfion Ayvalık bölgesi ki bence en iyi yağlar Balıkesir menşei li oluyor.


    Hilmiyi beğenip orfionu da aksine beğenmemeniz çok enterasan geldi( neredeyse yakın lezzette iki yağ).


    Demekki renkler ve tadım zevkleri bir olmayabiliyor.





  • Son yillarda piyasaya sunulan en iyi yaglarin uretildigi one cikan ilk bolge Koprubasi, Manisa oldu sanki.. Hatta Manisa ili ulkedeki tum iller arasinda su an en iyi urunlerin ciktigi il olarak one cikiyor..

    Manisa’yi muhtemelen Mugla takip ediyor.. Sonra da sirasiyla Aydin, Izmir, Balikesir, Canakkale…vs. Bursa kayiplarda.. Akdeniz bolgesi komple sinfta kalmis durumda malesef..

    Koprubasi’nda son yillarda Hermus Ali Abinin insiyatifleri ile muthis bir sinerji olusmus durumda.. Bahce bakimi, bilimsel yontem, yogun emek, yogun sevgi sonucu cok iyi ureticiler cok iyi urunler uretmeye basladi.. Hermus, Genius, Bozelli, Zagoda, Pallas…vs.

    Bir de yine son yillarda soyle bir trend var, bolge bagimsiz, buna Koprubasi da dahil..

    Ilk 1-2 sene yogun emek ve yuksek maliyet ile uretilen iyi urunlerin sayesinde alinan uyduruktan 3-5 uluslararasi odul sonucu saman alevi gibi parlayip sonen yildizlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 7 Ağustos 2022; 17:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sezon inşallah Granpa ve Hermus zeytinyağını alıp denemek istiyorum, sen geçen sezon Granpa'yı kampanyalı almıştın bu sene kampanya olursa bana da haber ver kardeşim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanbars kullanıcısına yanıt
    Düeti de unutmayalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Unutmuşum bile)) Düet 'in 5 litreliği var mıydı? İnşallah onu da denemek nasip olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanbars kullanıcısına yanıt
    5 litreliği de var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hanbars kullanıcısına yanıt

    Hermus’u ben gecen sezon deneyemedim.. Hemen hemen her cesitte daha iyi bir urunu daha uygun bir fiyata satin alabildim ☺️ Ayvalik, Domat, Memecik, Trilye, Arbequina.. Hepsinde daha iyi bir alternatifi 2 veya 5 litrelik tenekelerde Hermus’un yarisi veya 3’te 1’i fiyatina (litresi) bulabildim ☺️


    Bu ekonomik sartlarda yeni sezon nasil olacak ben de cok merak ediyorum dogrusu.. Sanirim sadece hedefi 12’den vuran urunleri, tabi once tadarak ve en az 2’lik ambalajda (teneke veya bag-in-box) alacagim ☺️




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 7 Ağustos 2022; 20:4:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Bu markanın web sitesine baktım ama pek detay bilgi göremedim. Siz detayları biliyormusunuz acaba?

    Örneğin. Kendi sıkım tesisi var mı?

    Hangi tür sıkım tekniği kullnalıyor? taş baskı? kapalı? kontinü sistem vs. ? 2 fazlı ? 3 fazlı ? gibi... (web sitesinde MoriTem teknolojisi demiş ama bununla ilgili internette hiçbişey bulamadım. Çok bilinen kontinü sisteme göre farkı nedir acaba?)

    Sıkımdan hemen sonra, hava ile minimum temas kurallarına uyuluyor mu? hemen krom tanka alma ? Tank içine azot gazı basma.. ? (web sitesinde direkt bütün yağı tenekeleme yaptıklarından bahsediyor. Ama bildiğim kadarıyla doğrusu, Azot gazlı hava temassız tankta depolayarak. Sipariş geldikçe tenekeleme yapmak... ?)

    Filtreleme yapılıyor mu? evet ise hangi tip filtreleme... ? yada doğal çökertme mi ?

    Sitede, Polifenol testi labratuvar raporu var(467) ama hangi yağ için olduğu belli değil. olgun hasat mı, erken hasat mı... ?


    Tabi bütün bu sorular, premium cam şişeler için değil, teneke 5 LT. Premium Everyday olgun hasat için soruyorum.





  • Hocam tekrar merhaba. Yanıtınız için teşekkür ederim. Yalnız bi karışıklık olmuş galiba.

    Benim sorularım şu ürün içindi:

    doğal katkısız zeytinyağı ürünleri online mağaza | gaia oliva
    Premium Everyday 5000 ml Katkısız Natürel Sızma Zeytinyağı | Gaia Oliva
    https://www.gaiaoliva.com/premium-everyday-5000-ml-naturel-sizma-zeytinyagi

    Sizden alıntıladığım mesajda ise, siz gülcü marka yağdan bahsetmişsiniz. Neyse bu yağ ile ilgili görüşlerinizide alabilirim ;)

    Olgun hasat için 467 polifenol, oldukça iddialı geldi bana. Analiz raporlarıda mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 9 Ağustos 2022; 11:24:6 >
  • Haydi dunyanin en iyileri, neredesiniz? Topunuz Antonio Lauro’dan sasmiyorsunuz mubarek, biriniz de Lodo, Leone d’Oro, Evooleum… falan katilin da gorelim..

    Helal olsun Buta Assos! Oncelikle cesaretiniz, sonra da ‘bagimsiz’ tescilli kaliteniz icin!!!



    Sozde Ispanyol danismanlari olan Hermus bile Evooleum’a katilmaya cesaret edemiyor, onlar da varsa yoksa Antonio Lauro ve Birsenn Cann’dan sasmiyor.. Demek ki bildikleri bir sey var..

    Dunyanin tartismsiz en iyilerinden olan Italyan, Ispanyol, Yunan, Tunuslu, Portekizli babalarla yarismak istereniz hodri meydan, yarismalar belli..

    Yok biz o yolun yolcusu degiliz, Antonio bize yeter derseniz; hepiniz zaten Anatolian, JOOP ve Italya’da, hatta ve hatta Israil ve Arjantin’de bile Best of Premium, Golden in Golden, Grandus Prestigious, Lupus Grandus Malafatus falan 😃😂

    Not: Bugun itibari ile bir uretici sezonu acti, haydi hayirli olsun diyelim! Hermus bile henuz sezonu acmadi sanirim ☺️

    Nova Vera zaten 2 ay sonra acacak ve urunlerini Ilk Erken Hasat olarak pazarlayacak 😱😂😏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 17 Ağustos 2022; 16:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Buta'yı tebrik ediyoruz. Bu yıl zeytinin verimi güzel, fiyatlar da güzel olur inşallah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • belki bu paylaşımı fırsatlar başlığı altında yapmam daha uygun olurdu ama söz konusu yağ ödüllü üst düzey bir yağ olduğu için buraya yazayım dedim. bahsettiğim ürün kristalin IOC UZZK-2022 Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda birinci seçilerek ''Altın Madalya'' kazanan ürünü. aromatik yoğunluğu sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat. daha önce üç adet 58 tl'den satın almıştım. Şimdi aynı ürün 51 tl'ye düşmüş. 1 lt.lk teneke ürünlerin bile 120 liraların üstünde olduğu bir dönemde hem de bu kalitedeki bir ürün tam bir fırsat ürünü bence.

    ürün zaten ödüllü anlatmaya gerek yok, fakat yakarlığın yüksek olduğunu belirtmem lazım. tek sıkıntı havalar sıcak ürün size ulaşana dek kargoda aşırı sıcağa maruz kalıyor. Fiyat artış ihtimalini sorun etmeyenler siparişi eylülde oluştursalar daha kusursuz bir deneyim yaşarlar.

    herkeşe afiyet olsun şimdiden..


    link burada





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 21 Ağustos 2022; 7:48:16 >




  • sıcak yemekler için de şu ürün kullanılabilir gibi duruyor.



    pet şişe evet tavsiye edilmiyor ama forumdaki paylaşımlardan evropadaki bir çok ödüllü ürünün pet şişelerde satılıyor olması insanın konuya dair rezervini yumuşatıyor. bu konuda takdir sizin

  • Yukarıda bahsettiğim kristalin ödüllü ürünü stokta kalmamış
    Forumdakiler fırsatı değerlendirmiş helal olsun
    Buradan forumun epey etkili bir tüketici kitlesine sahip olduğu anlaşılıyor. Zira sadece trendyol değil kendi e-mağazalarında da ürün kalmamış. Kaçıranlar üzülmesin yakında stoğa girer muhtemelen.
    Ürün menteşe som, nova-vera memecik ayarında bir yağdır diye tahmin ediyorum. Bahsettiğim yağları denemediğim için mukayese yapamayacağım.
    Fakat forumdakiler deneyimini yazarsa daha net bir kıyaslama yapılır herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 19 Ağustos 2022; 20:2:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt

    Sagolun, biz de 2 sise kaptik sayenizde, ustelik stoklarimiz full olsa da, hem de sezon sonu ki yeni urunler bile piyasaya cikmaya baslamisken..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli zeytinyağı tüketsek de ürünler ile ilgili fazla bilgimiz yok. Bu forumdan pek çok bilgiyi ediniyoruz. Farklı dönemlerde kampanyalarda oldukça iyi fiyata denk geldiğim bu ürün nasıldır acaba? En son Metro markette kampanyadaydı, kısa sürede tükendi.
    https://www.trendyol.com/kristal/naturel-sizma-zeytinyagi-1-l-pet-sise-p-223039434?boutiqueId=61&merchantId=230577&filterOverPriceListings=false&sav=true

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 698699700701702
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.