Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (698. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.192.664
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 696697698699700
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Ben de şaşırdım. Artık ödül almayanı dövüyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    kanadadaki bir matematik yarışması vardı caribou mu ne ..katılan herkes birinci oluyordu ,bu da ona benzemiş herhalde. :)

    aslında o sayfa ödülden ziyade referanslı markalarımız demek istiyor sanırım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonsahiden -- 6 Haziran 2022; 16:5:35 >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Para basarsaniz sonucu enflasyon olur, tam da su an bizde oldugu gibi..


    Yarismalar da ayni.. Bas parayi al odulu olunca yine sonuc enflasyon, yani altin, gumus, platinum hicbirinin degeri kalmiyor..


    Bizim ureticiler de uyanik.. Belli yarismalari ve jurileri seciyorlar.. Hepsi anlasmis gibi ayni yarismalardan medet umuyor 😉


    Insallah seneye Evooleum, Leone d’Oro gibi hakiki yarismalarda da 3-5 odul goruruz.. Bir taraftan da dusunmuyor degilim, belki de katiliyorlar ama harbi yarismalardan odul alamadiklari icin mecburen her katilana odulu basan Antonio Lauro’nun yarismalarindan medet umuyorlar.. Bu sene New York, Los Angeles ve Olive Japan da bu gruba katildi malesef..


    Elvan Bottoni’nin Anatolian IOOC yazilarini okuyunuz.. Acik acik calibrasyon malibrasyon olmadigini ve alt barajin bile olmadigini yazmis zaten ☺️


    Ureticilerin emegine saygimiz sonsuz.. Keske koskoca yarisma jurileri de biraz emek sarfetse.. Belki yarisma enflasyonundan kurtulurduk ☺️




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 6 Haziran 2022; 16:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hermus Coratina fidanları dikmeye başlamış. Coratina da Gemlik gibi çabuk meyve veriyormuş. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Hermus’ta hem Coratina hem de Picual var, hatta gecen sene Koroneiki de cikarmisti ama alan tadan duymadim, yarismalara da gondermedi sanirim..


    Hermus iyi guzel, Eylul’de hakiki erken hasat (yemyesil zeytin hasati) yapan ender urericilerden, baska 2-3 tane daha ya vardir ya yok..


    Ama konumlandirma (positioning) olarak bize uzak artik.. Hem fiyat hem de ambalaj olarak. Genius da oyle.. Siseye ayri kalite tenekeye ayri kalite ayrimciligi yapan ureticiler bildigi gibi yapsin..


    Almazaras Subbetica her sene en az 95/100 puan alan Oro urununu (Hojiblanca + Picudo) 3 litrelik ambalajda, litresi 13 avroya satiyor.. Sabino Leone, Frantoi Cutrera…vs., Coratina ve Tonda Iblea’lari 5 litrelik tenekede veya 3 litrelik bag-in-box’larda da satiyor.. Ornekleri cogaltmak mumkun, peki bizim super ureticiler neden satamiyor?


    Bu forumda benim mesajlarimi okuyan hicbir uretici de benden hazetmiyordur.. Sorun degil, rol yapip hos gorunme cabamiz yok zaten, onu yapan cok var piyasada 😃


    Not: Bu arada piyasada baska Picual, Koroneiki ve Arbosana ureticileri de var, hatta Sikitita bile var 😃


    Kusurlu Leccino satani da gorduk, Vievi zaten her sene kusurlu Koroneiki, Arbequina, Arbosana’ya devam..


    Bir de Marchiolo var ama fiyat ucuk kacikti (litresi 1000 lira civari) sanirim ☺️


    Ucuza Koroneiki isteyenler Gokceada’nin Ladolia’karina bakabilirler, tabi kusursuz urun bulunabilirse ☺️


    Not2: Bu kusur olayi son 2 senede patladi nedense.. En odulluleri bile kusurlu uruleri bilerek piyasaya vermeye basladi.. Asitlik 0,2 ama urun naturel birinci 😂 Birden fazla kusuru var..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 9 Haziran 2022; 15:32:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adarüzgarı pamuk filtre kullanıyormuş. Koroneiki için katlanılabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Filtresini miltresini bilmem ama zeytinyagini sadece zeytinyagi ureten yerden alican arkadas.. Oyle recel mecel, findik fistik satan yerden (ustelik fason uretim) zeytinyagi almican.. Bu kadar basit ☺️😃😎


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ufak bir sorunum var;

    3-4 ay önce hb den kupon ile granpa premium zeytin yağı almıştım 500ml lik ten, iş yerinin deposunda kapalı haldeydi hep, zaten yaz kış soğuk bir yer. Dün akşama doğru 5-6 gibi eve götüeyim dedim fakat zeytinyağını araçta unutmuşum, 4-5 saat sonra akşam 10 gibi gidip araçtan aldım, fakat şişeyi tutunca sanki etrafına yağ bulaşmış gibi geldi. Kapağı filan tamamen kapalı aslında. Bugün bi tadayım dedim fena acı ve buruk geldi tadı. ( daha önce hiç granpa denemedim ). Araçta dururken bozuldu mi diye düşündüm. İçtikten sonra ağızda uzun süreli acı ve buruk bir tat bırakıyor. Acaba bozulma olmuş mudur ? Yoksa bu markanın yağlarının özelliği mi bu ?
    Bilenler yardımcı olunursa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saat 18:30'da sevgili Elvan Uysal Bottoni'yi misafir ediyoruz :)

    Meraklılarına duyurulur efendim.



    Zeytin Vesaireyoutube
    ZEYTİN VESAİRE - 14 / 22 - Konuk: Elvan Uysal Bottoni
    https://www.youtube.com/watch?v=1FnyAN0qJGU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 10 Haziran 2022; 17:48:6 >
  • Seviyorum bu forumu.. Burada, bazen bilerek asiriya kaciyoruz ama olsun, yazdigimiz bazi seylerin bagimsiz otoriteler tarafindan da benzer sekilde yorumlandigini gormemiz az da olsa bosa sallamadigimizin bir gostergesi olsa gerek..

    Nami deger ureticinin olgundan bozma erken hasat yaptigini burada aylar aylar oncesinden defalarca paylasmistik.. Erken hasatmis.. Bariz erkenden bozma olgun hasati millete gercek erken hasat, hatta ilk erken hasat diye kakalamaya calisiyor nami deger Yeni Bahar ☺️

    Ha bu arada geleneksel ‘etiketleme yarismasi’ da baslamis.. Kosun, 3 arkadasiniza siz de haber verin, belki yuzlerce hatta binlerce aday arasindan siz de 1 sise (evet sadece 1 sise hediye ediyorlar) Organik zeytinyagi (zeytin cesidi hala muamma) kazanabilirsiniz..

    Yuzlerce kisiye 3 arkadasini etiketleteceksiniz ama siz sadece ve sadece tek bir sise urun hediye edeceksiniz..

    Dunyanin en iyi 6’nci ureticisine (sene 2020) de bu yakisirdi zaten.. Tebrikler 👏👏👏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 10 Haziran 2022; 23:22:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    berbat bir yağ adarüzgarı

  • Cutrera kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Az önce migros kataloğuna bakarken 2 lt yudum egemden marka sızma zeytinyağı ve riviera zeytinyağı fiyatları arasında sadece 5 tl fark olduğunu gördüm.
    Tuhaf değil mi?
    Peki bu fiyatlara rağmen 5 tl az ödeyip riviera tercih eden var mıdır acaba?🙄🤔😟😳

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Tam bir pazarlama showu olan bu yarisma Kuzey Amerika pazarina girebilmek icin bence guzel bir yatirim ureticiler icin.


    Fakat sunu da belirtmekte fayda var: Buradan alinacak oduller ile ic pazara yonelik reklam yapilacaksa hicbir anlami kalmiyor..


    Bir de tabi bu yarismada hicbir kalibrasyon olmadigini da belirtelim.. Curtis de gecenlerde diger yarismalari elestirirken demisti: Altin alan gumus, gumus alan altin da olabilir.. Ben de soruyorum: O zaman neden hicbir kalibrasyonu olmayan boyle uyduruk bir yarisma duzenliyorsun? Cevap basit: Paranin yuzu sicak ve tatlidir 😃


    Neyse, istatistiklere gecmeden once dikkatimi su cekti: Daha once Gaia Oliva’nin ulkemizden ilk ve tek defa olarak aldigi ‘robust’ kategorideki altin odul icin numunelerin karistigini dusundugumu belirtmistim. Nitekim olay tam da tahmin ettigim gibi cikti, robust altin Memecik olarak duzeltilmis ☺️


    Peki, benzer sekilde numuneleri karisan daha kac tane urun olabilir binden fazla numune arasinda? Numuneleri duzgun etiketlemeyi beceremeyen bir olusum tatafsiz kor tadimi nasil becerecek?


    Benzer sekilde Granpa’nin numunelerinin de karismis olabilecegini dusunuyorum. Yani altin almasi gereken bence Gold urunu olmaliydi, Premium degil. Gerci bunu bana gelen urunlere gore soyleyebilirim sadece, yarismaya giden numuneler baska olabilir..


    Neyse, buyurun istatistikler.. Yunanistan ile beraber %56 madalya basari orani bence dusuk kalmis. Hirvatistan yine hem basari yuzdesi hem de madalya sayisi olarak cosmus. Italyanlardan cok sey ogrendiklerini dusunuyorum..


    Bizde yine de gelisme var, katilim ve madalya rekor seviyede.. 51 tane de madalya alamayan numune var..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 11 Haziran 2022; 16:12:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • moza80 M kullanıcısına yanıt

    beklenen kargo zammı bildirimi tarafımıza ulaştı 15 hazirandan itibaren 1 teneke yağın kargo bedeli üreticinin anlaşmasına göre 30-40 tl bandında olacak maalesef.


    1 lt lik şişeler de korulamlı ambalaj olduğu için yine 25 tlden az olmayacaktır.muhtemelen 1 haftaya alışveriş sitelerindeki fiyatlar da güncellenir.

  • Elvan Hanim’in son 1-2 senedir yarismalara olan ilgisi artmis olabilir, nitekim yarismalar ile ilgili soruyu gecistirmis, yarim saate yakin da hangi soru oldugunu hatirlamadigi sorunun cevabini vermisti..

    Yuksek fenollu yaglari kendisi normal yemeklerle eslestiremiyor, belki de bu sebeple patates kizartmasina layik goruyor olabilir ama sanirim son 1-2 senede ulkemizin gerceklerinden de kopmusa benziyor..

    Vedat Milor vol.2 😃

    O da Crudo di Mare ve firinda 2 aylik sut oglak’siz bir yasam dusunemiyormus.. Ben hayal bile edemiyorum 😂

    Burasi Italya ve Ispanya’nin refah seviyesinde olsaydi ben de litresi 6-10 avro arasinda satilan yuksek polifenollu yaglarla patates kizartmak, kofte pisirmek…vs., isterdim ☺️

    Ya da Sicilya’da gunduz vakti kurulan, 50-60 farkli cesit balik ve deniz urununun satildigi sehir meydani pazarindan torbami doldurup, uzerine sadece muthis Sicilya limonlari ve deniz tuzu ile 800+ polifenollu Pulya’nin incisi Mimi Coratina, hatta cekirdekleri cikartilmis Denocciolato gezdirerek, yaninda da buzz gibi bir Sicilian beyaz sarap ile Crudo di Mare ziyafeti cekebilirdim..

    Aksam da uzerine Firenze’nin Frantoio cesidi zeytinlerden uretilmis ekstra sizma zeytinyagi ile firinda 4 saat pismis, sadece annesinin sutu ve taptaze bahar otlari ile beslenmis, Milor kadar gorgusuz olmadigimiz icin de 2 aylik degil, en az 8-10 aylik bir Abruzzo oglagi, hem firinda uzerine hem de yaninda, en az 24 saat havalandirilmis muthis otesi bir Barolo, Brunello veya Amarone ile ziyafet cekmesini bilmez miydim dersininiz..

    Neyse, ben en iyisi gidip 700+ fenollu Mentese Som ile soyle guzel bir patates kizartayim ☺️

    https://www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/elvan-uysal-bottoni/zeytinyagi-yemek-eslesmesi-3-42078003

    Not: Bu arada Ispanyollar neredeyse tum kizartmalari Picual ile yapiyor ama zaten dunyada uretilen tum yaglarin %25’i Picual 😃



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 13 Haziran 2022; 0:58:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yüksek fenollü yağları kızartmada kullanmak bizim için lüks ama fenol miktarının dumanlanma derecesiyle doğru orantılı demesi dikkat çekici.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Dogru, bu uzun zamandir bilinen bir gercek.. Yuksek fenollu yaglar yuksek sicakliklar icin daha uygundur, ozellikle de kizartmalar icin..


    Bu yuzden Ispanyollar kizartmalarda en yuksek fenollu cesitlerden olan Picual kullanir, ama genelde erken degil olgun hasat.. Erken hasatin maliyeti yuksektir..


    Turkiye gibi bir ulkede (artik ozellikle sifat kullanmak istemiyorum), erken hasat yuksek polifenollu yaglar ile patates 🥔 kizartin 🍟 demek abesti istigal olur..


    Kimse kusura bakmasin ama sizce o kose yazilarini ureticiler haric her hafta kac kisi okuyordur dersiniz?


    3 haneli var midir? 🤔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basılı gazete zaten pek kalmadı. Dijitali de okuyan pek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Valla ustat, ulke olarak oyle bir yere geldik ki, ne okuyan var ne de yazan malesef..


    Belki de ulkenin tek gurmesi (kendini oyle gormuyormus) ve yemek/restoran elestirmeni olan Milor bile Italya’da cikarilmasi ve satisi yasak olan bir deniz canlisinin nasil muthis bir sey oldugunu (yedigi restoranin adini vermeden 😂) ballandira ballandira anlatiyor utanmadan.. Kendisini elestirenleri de hep donerci veya kebapci zannediyor 😃 Surekli okurlariyla dalga geciyor, hatta gecenlerde bir muzisyen ile kufurlesmisler bile 😱🤣


    Neyse, okuyan olmayinca yazan da pek olmuyor tabi, yazanlarda maks 7-8 kelimeden olusan tek cumle ile aciklayabilecekleri konulari sayfalarca yaziyor da yaziyor mubarek..


    E tabi her hafta biseyler yazmak gerektigi icin boyle uzun uzadiya ici bos, karman corman ortaya karisik yazilar cikiyor ortaya.. Bunu goren az sayidaki okurlar bile artik ilgisini kaybediyor haliyle ☺️


    Neyse, okumak isteyene malzeme cok ama hepsi yabanci kaynakli tabi..


    Not: Bugun ihtiyacim olmamasina ragmen sirf onumuzdeki hasattaki belirsizlige hazirlikli olmak icin litresi 65 liraya 0,14 asitli 467 polifenol, uretim aninda kagit filtre edilmis miss gibi bir olgun hasat (kusursuz) zeytinyagi aldim ☺️ Ustelik kargo margo bedeli yok, 30 lira bonus hediyeli ve 6 taksit ☺️😃😱




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 14 Haziran 2022; 17:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 696697698699700
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.