Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (701. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.788
Cevap
530
Favori
1.192.082
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorumumuzu guncelleyelim..


    Acikcasi henuz Mayis/Haziran’da satisa sunulan IOC-UZZK yarismasi birincisi (yogun meyvemsilikte altin) bu urun beni oldukca hayal kirikligina ugratti. Belki de uygun fiyati bunu zaten belli ediyordu ya da sisenin icinde baska bir urun var..


    Ne hikmetse burada paylasim yapilip siparisler gecildikten sonra hemen satisi tum platformlarda durdurulmus, urunlerin kargolandigi gun ise tekrar satisa acilmisti..


    Neyse, gelelim urene: Oncelikle siseyi acip koklayince ilk hissedilen hafif/orta bir ransid kokusu, cok hafif meyvemsilik, renk sapsari, tadi hos degil, yakicilik var, aciligi da hafif ama benim icin zamanin makus talihine erken yenilmis, yemeklik bir urun malesef..


    Kiyas icin Granpa Gold Trilye benzer sartlarda yeni actim, hala muthis bir urun, millet ekmek banmaya doyamadi 😃


    Bu ilk ve son Kristal oldu benim icin malesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 24 Ağustos 2022; 19:8:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iade etmeyi düşünmediniz mi? sonuçta çok da ucuz bir fiyat değil. Umarım iade alırlar. menteşe som memecik kadar güzel bir yağın bile litresini 110 tl.den almıştım. şimdi menteşe som memecik çok güzel dedim ama umarım bu övgü bize zam olarak geri dönmez. ☺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt

    Iade olabilir, ureticiye mesaj atacagim. Yalniz, henuz 3-4 ay once ilk defa satisa sunulan bir urunun bu sekilde gelmesi, ustelik bu urunun IOC-UZZK sampiyonu olmus olmasi beni dusunduruyor..


    Ah bu yarismalar, hepsini yakmak lazim.. Bu gune kadar en cok begendigim urunler ya hic yarismalara girmemis urunler oldu ya da yarismalarda odul alamayan urunler 😃


    En basit ornek Granpa! Bence Granpa Premium’un Israil’de sampiyon olmus olmasi saka gibi.. Bana gelen 4 sise de kusurluydu.. Odul alamayan Granpa Gold ise bence muhtesem..


    Bu yarisma islerinin icinde cok boyutlu degisik tilkilikler dondugunu dusundugum icin artik benim aklim bu islere yetisemiyor! 🙁




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 24 Ağustos 2022; 22:39:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay Allah

    Kusura bakmayın ben sebep oldum

    Aslında üst düzey tadımcıların bulunduğu bir ortamda benim gibilerin çok iddialı paylaşımlar yapmaması grekir. Fakat benim aldığım ürün beni epey memnun ettiği icin burada paylaşma ihtiyacı hissettim. Muhtemelen damak tadım sizinki kadar gelişmediği için bahsettiğiniz durumu fark edemedim.

    Son olarak forumdaşlara coratina nın yorumunu esas almalarını tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt

    Estafurullah, bence cok iyi ettiniz paylasarak.


    Acikcasi ben bu urunden ziyade Gulcu’yu daha cok merak etmis ve siparis etmistim (5lt, henuz deneyemedim). Ama IOC-UZZK gibi ‘ciddi’ ve kisisel menfaat pesinde kosmayan bir olusum oldugunu dusundugum bir yarismada, Nova Vera ve merhaba Oleamea gibi muthis pazarlama butceleri olan sozde ‘butik’ (senede 100-120 ton nasil butik oluyorsa artik) ureticilerin en iyi urunlerini tokatlayan bu urunu herkes bir sekilde merak etmistir muhtemelen..


    Ben boyle durumlarda ureticilerin muhtemelen saklama kosullarini tam olarak saglayamadiklarindan dolayi cuvalladiklarini dusunuyorum, eger bize gonderdikleri urun gercekten o odullu urun ise.. Isin icine odul ve menfaat girince, acikcasi ben bu topraklarda hicbirseyden emin olamiyorum malesef 🙁


    Su bir bilinen gercek ki, memleket kosullarinda kimse gerek siselenmis gerek tanktaki urunlerin iklimlendirilmis ortamlardaki saklanma maliyetletine katlanmak istemiyor muhtemelen.. Buna gecen sene dunyanin en iyi 7’inci ureticisi de dahil..


    Neyse, hepimiz deneyimlerimizi paylasalim ki ureticiler, tadimcilar, para pesinde kosan uyduruk danismanlar ve muthis bagimsiz (!) jurilerin (bkz. BCP) yaninda, tum bu sektoru ayakta tutan musterilerin de piyasayi bilinclendiren bir rolu olsun..


    Hahrolsun sarlatanlar, yasasin bagimsiz paylasimlar..


    Not: Ust duzey tadimci degiliz.. Onlarin hicbirisi zaten burada yazmaya cesaret edemiyor..


    Not2: En dusuk seviyedeki ransid (yagli boya, agir koku) urunun naturel sizma (extra virgin) kategorisini bozup naturel birinci (virgin) seviyesine indiren yeter kosuldur.. Bizim bazi en odulluler bile ransid, fermente (sirkemsi), odunsu urunleri dunya sampiyonu olarak satmaktan gocunmuyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 27 Ağustos 2022; 8:47:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zeytin ağaçları bu yıl iyi bir meyve oranına sahip görünüyor. İnşallah bu var yılı, fiyatları dengeler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt

    Kristal’in acilmamis siselerini iade ettim, sisesi cok guzel bu arada, tekrar doluma uygun.. Urunler kusursuz olsaydi siselerini tekrar kullanabilirdik :)


    Kapagini acip kokladiginizda ransid kokusu hemen kendini belli ediyor, tatmaya gerek bile yok, urunler kusurlu..


    Muhtemelen siselenmis urunleri isik altinda raflarda bekletmisler, bunu bir cok uretici yapiyor dolayisi ile urunler cok kisa surede (3-5 hafta) ransid olabiliyor..


    Bundan yillar once California’daki University of Davis arastirmacilari bunu raflardaki Italyan yaglari icin dile getirdiginde ortalik yikilmisti, adeta yer yerinden oynadi.. Cunku raflardaki bu urunlerin bir cogu naturel sizma (ekstra virgin) kategorisini bile saglayamiyordu (kusurlu urunler - ransid, fermente, salamura tadi…vs.).


    Neyse, durum bizde de ayni.. Siselenmis urunler raflarda, oda sicakliginda (Ege’de yaz 😱), isik altinda bekletiliyor, komur sobasi yaninda bekleten bile var 😃 Bu hatayi bizim dunya sampiyonlari bile yapiyor malesef..


    Sonra durma ugras.. Urununuz kusurlu diyorum, nasil olur odulluyuz biz diyor.. Kendi urunlerinin kusurlu oldugunun farkinda bile degil cogu uretici.. Tahminim piyasanin %99+’u bu sekilde..


    Tabi dolayisi ile vatandaslarin %99+’u da ransid kokusu ve tadini gercek zeytinyagi tadi zannediyor.. Abartmiyorum, durum Ege’de, Kaz Daglari’nda…vs., bile boyleyse varin gerisini siz dusunun.


    Hipotez: Tenekede bekleyen urunler cam sisede bekleyen urunlere gore daha iyi korunur..


    Bana gelen kusurlu urunlerde sise/teneke orani: Teneke (%5), sise (%95) :)) Tenekeler genelde kusursuz cikiyor ve nefasetini daha uzun sure koruyor.


    Not2: Kristal de tuttutmus hala odul modul falan filan diyor.. Bir side acip koklasa anlayacak ama demek ki kendi urununun kusurlu oldugunun bile farkinda degil..


    Not3: Nova Vera’ya da defalarca urunleriniz kusurlu diye geri bildirim verdik. Metro raflarindaki tum urunleri kusurlu (iade ettik), tum cesnilileri kusurlu (iade ettik), gecen sene Trilye komple kusurluydu (degisim yaptilar), bu sene Memecik bir parti komple kusurluydu (Nisan sonu baska yerden bulduklari yeni parti bir urunu piyasaya sundular).


    Hep sans verdik hep hayal kirikligina ugradik, neyse ki biz artik akillandik ama onlar millete kusurlu urunleri fahis fiyatlarla satmaktan cekinmiyorlar..


    Ayvalik’ta sokaklara afisler asmislar, yok dunyada ilk 10’dayiz diye.. Bir kere o 2 sene onceydi, gecen sene ilk 10’a giremediniz, bu bir. Ikincisi, kime gore neye gore ilk 10’dasiniz? Kimsenin takmadigi ve Antonio Lauro’nun sponsoru oldugu sahtekar evoowr.com sitesini kim takar?


    Neyse, arada bunlari tekrarlamakta fayda var :)


    Iste biz bu yuzden odullere karsiyiz.. Sadece tuketicileri degil ureticileri de kandiriyorlar bu odul dumenleri ile.. Onlar ise ceplerini doldurmus gulucukler dagitiyor 🙁😏




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 5 Eylül 2022; 17:4:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli üstad merhaba,


    Kavlak gibi bir marka sorsam 10 yıldır alır kullanırım zeytin ve zeytin yağını, inanılmaz kaliteli değil ama çok kötüde değil sanki. Fikrinizi bu sene denedi iseniz yorumunuzu alabilir miyim ? teşekkürler.

  • İade etmeniz iyi olmuş bence. Evet şişeler kullanışlı . var bende. Bir iki sezon önce migrostan meraklısına özel olanlardan almıştım.

    Yarın bime sırım marka çeşnili yağlar geliyor. Trüf mantarlı olanı almayı düşünüyorum. Fiyatı çok uygun. Diğerlerinin çeyreği fiyatına. Yalnız trüf mantarı kokusu nasıl olması gerekir bilmiyorum. Bazı yorumlarda gazyağı kokusu gibi diye ifadeler var. Bunun yanında biberli, sarımsaklı ve limonlu olanlar da var. Sırım bildiğim kadarıyla Alhatoğlunda üretiliyor. Alhatoğlu demişken bu sezon enayı hiç beğenmediğimi söylemiştim ama okumayan arkadaşlar olabilir diye hatırlatmak istedim. Enayı niye beğenmedim. Çünkü garip bir şekilde acılık, yakıcılık ve en önemlisi de yağın kokusu yoktu.


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Munika -- 5 Eylül 2022; 18:34:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Munika M kullanıcısına yanıt
    Trüf aromalıyı alabiliriz ama içindeki oranı kaç acaba? Yarın bir uğrayayım, zaten kimse almaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Styric kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hic denemedim, denemeyi de pek dusunmuyorum acikcasi ☺️ Hangi Kavlak oldugunu hatirlamiyorum ama bir ara tagsis listesindeydi sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 5 Eylül 2022; 22:54:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt

    Truf aromalinin uretim tarihi onemli.. Zaman gectikce Truf aromasi kayboluyor, hatta tadi da kotulesiyor, bir garip oluyor..


    Truf aromasi damaga hos gelmeli, degisik bir tad. Iyisi makarna, risotto, pizza…vs., gibi urunlerde guzel bir lezzet arttirici oluyor, ben de bir bakayim, bu fiyata denemek lazim ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim sağ olun

  • Trüflü yağı aldım. Hafif sarımsağımsı bir aroması var o kadar. Alhatoğlu kendi sitesinde bugün bime gelen yağları 2 katı fiyata satışa sunmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt
    Şu an Bim'deyim ve sepetimde o ürün var. Tavsiye etmiyorsunuz o zaman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Yani ben özel bulmadım. Sarımsağa benzer bir kokusu var yağın hafiften. Kötü bir koku değil. İyi üretilmiş trüflü yağın nasıl kokması gerektiğini bilmediğim için ne desem boş.☺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Zaten aroması varmış. Ama merak ettik, alalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu paylasim da emektar ureticilerimize gelsin; basit ve muthis bir analiz..

    Turkce secenegi de var:

    https://www.oliveoiltimes.com/business/bulk-exports-from-greece-help-fuel-the-italian-olive-oil-industry/111862

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Ben çok beğendim. İnanılmaz. Mantara bayılırım. Normal mantardan daha güzel bir aroması var. Bir de trüf mantarının kilosu 2000 TL falanmış. Nasıl oluyor da bunun aromasını çıkartıp bu kadar ucuza sunuyorlar? çok acayip.

  • Bugun itibari ile Hermus da sezonu acmis, haftaya satistaymis.. Hadi hayirlisi diyelim fakat muhtemelen biz yine satin alamayacagiz, malum sebeplerden oturu 😂

    Nova Vera’dan da bu sene ‘yesil zeytin’ hasadi bekliyoruz, alaca otesi veya olgundan bozma degil.. Nova Vera gordugumuz kadari ile son 2 senedir ‘yesil zeytin’ hasadi yapmiyor, zeytinlerin yaglanmasini bekleyip hacime oynuyor gibi. Bu da kaliteyi etkiliyor tabi, nitekim 2019’daki o muthis urunler Eylul hasadi yesil zeytinlerden uretilmisti, fakat son 2 senedekiler alaca otesi ve olgundan bozma, hatta Avrupa standartlarinda olgun hasat (kendi paylastiklari fotograflarla sabit)!

    Neyse, bakalim bu sene kac uretici ‘yesil zeytin’ hasadi (yemyesil zeytinler, alaca degil) yapacak ve asil onemlisi litrelik ambalaj fiyatlari nasil olacak..

    Bir de boyle ucanlar var, uctukca ucuyorlar 😂 Naturel Birinci 5 litre 600 lira, Premium 500ml 400 lira 😱😱😱

    Not: Alttaki reklam amacli alim haberleri ne kadar inandirici degil mi? 3-5 dakikada bir kapisiliyor urunler mubarek 😂😂


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 10 Eylül 2022; 0:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.