Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (659. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.560
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 3 gün önce sipariş verdim. Kargoda şuan hocam. Gelince sizle iletişime geçerim. İnş sıkıntılı bi alışveriş olmaz.
    Tadına baktınız mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kullanımı iyi damlatmayan, dolumu kolay 500 yada 750 ml yağlık/yağdanlık şişe tavsiyeniz var mı?
    Boş şişe olarak satılan yada zeytinyağı firmaların satışta olan ürünleri de olabilir.

• lrelaxl L kullanıcısına yanıt

Ben buradan aldım, memnun kaldım:

https://urun.n11.com/yaglik-ve-sirkelik/afracam-500-ml-cam-sise-yagdanlik-kapak-kapuson-urun-secenekleri-P437281028

Ama fiyatlar artmış haliyle.

Ayrıca Orfion ve Hilmi Yıldırım da satıyordu.

• braveheart655 B kullanıcısına yanıt
    Nova'da memecik 2 litrede Ben ilk hasat etiketi göremedim neresinde yazıyor? Yalnız yağ asiti kısmına 0.3 tenekede yazan. Sticker yapıştırıp 0.2 demişler.
    Ben anlayamadım bu bi güvensizlik yarattı bende.

• tiestoly kullanıcısına yanıt
    Bende tenekenin ön-üst kısmına yapıştırmışlardı. Sarı bir etiket.

Yukarıda da dediğim gibi 1-2 gün önce baktığımda ürün stokta yok diyordu. Tahmin ettiğim gibi ilk hasat ürünler bitmiş demekki. Yine erken hasat ama sanırım ilk hasat ürünü değil. Yanlış hatırlamıyorsam bendeki 10 ekim üretim tarihliydi. Evde olmadığım için bakamıyorum. Sizdeki bir iki hafta sonra üretilmiş olabilir.

Etiket kısmını da ben ve belki de başkaları uyarınca koydular demekki. Aynı şeyi Trilye 500 ml filtresiz üründe de yapmışlardı. Arka etiketindeki asitlik değeri kısmını ufak 0.2 asit etiketi yapıştırmışlardı. Belli ki o şişiler de geçen seneden kalma.

Dediğim gibi güvenmek size kalmış. Nova vera dışında başka marka olsaydı benim içime kurt düşerdi. Her ne kadar saçmalasalar da Nova vera eski ürünü satmaz dedim kendi adıma. İsterseniz arayıp konuşun ikna olmazsanız iade edin. Hem ilk hasat olayını da sorarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aricam. Hocam benim de 10 Ekim tarihli teneke. Ya sticker yapıştırmayı unuttular. Yada başka bi durum var.

Aradım şimdi. Aynı şeyleri söylüyorlar. Teneke eski. Sticker ile çözüm bulduk. Normalde yazma zorunluluğu da yok ama biz yazıyoruz. İlk hasat sticker düşmüş olabilir dedi :)
    Diyorum sitelerde görsel değeri yanlış. Düzeltme yapın niye yapılmıyor? Örneğin müşteri HB de görüp diyor ki "bu değere ben niye bu parayı bayılıyım? Gider aynı değeri daha ucuza X firmadan alırım" haklısınız diyor müdahale ediyoruz zaman alıyor falan diyor :) heralde işlerine geliyor düşük değerde ordan satılan ürünü alan o değerle yetineceği için eritmiş oluyorlar sualsiz :)

Daha önce almadım. Güvenilir olduğunu burdan genel kanı ile çıkartmasam iadelik yağ ama yinede vermicem. Bakalım performansı nasıl... Açtığınızda siz de bana yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiestoly -- 28 Aralık 2021; 14:21:9 >
  • Merhaba.

Hilmi Yıldırımı daha önce beğenmiştim(5 LT olgun ve erken hasat) ama uzun zamandır sipariş etmedim. Yakın zamanda deneyen oldumu, nasıl acaba? eskisi gibi mi?

Şuanda fiyat/performans olarak cazip duruyor:

5LT erken hasat: 340 LT (filtreli ve filtresiz seçenek mevcut)

5LT olgun hasat: 275 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 28 Aralık 2021; 14:22:32 >
    Açılmışı var :P

https://forum.donanimhaber.com/sizma-zeytinyagi-hakkinda-bilgiler--61100154-665#151412886

Hocam sanki aynı yağ değil.
    İkisinin de özellik kısmına gelin. Şişe olan aydın yöresi vs yoğun diyor. Teneke olan milas ve orta yoğun

Haklısınız hocam. Sitede farklı belirtiliyor. Hata mı var bilemedim. İsterseniz onu da arayıp sorun...

Onu söyledim zaten. Düzeltin bu durumu diye. Düzeltiyoruz hemen sonuçlanmıyor diyor. O saçma ama. Sahibinden bile ilan veriyorsun 3 saate güncelleyip yayınlanıyor

• gatila G kullanıcısına yanıt
    N11 de bonus kullanabiliyorum.Siparişi verdim. Teşekkürler.

Hilmi Yıldırım da 2 litre yuvarlak tenekeye 0.2 asit yazan ve filtreli/filtresiz yazan stickerler yapıştırmış ufak yuvarlak. Hatta iyi yapıştırmamış kenarı kalkıktı,çekince rahat geldi yırtılmadan.

Firmaya güven varsa bunlar önemli değil,çünkü maliyeti azaltmaya çalışıyorlar. Belli ki ellerinde önceki yıllardan toplu alımdan tenekeler şişeler var.

Yalnız yağın dolum tarihinin hatalı olduğu mazaretini mantıklı ve gerçekci bulmuyorum. Yağın dolum tarihi teneke boşken işaretlenmez,yağ doldurulunca işaretlenir. En güvendigim firma önceki yılın tarihinin işaretlendigi yağ gönderse ve elimizde geçen seneden ambalaj şişe,teneke vs kalmıştı,içindeki yağ bu sezon yeni sezon dese benim için yalandır,içindeki yağ hangi tarih işaretlendiyse o zaman doldurulmuştur.

Bu işin yasal mevzuatı da dolum yapıldığı an dolum tarihinin işaretlenmesi yada yazılması zorunluluğudur. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyin,dolum tarihi eski yazıypr ama yağ yeni sezon ifadesine inanmayın kabul etmeyin. Siz yeni sezon yağ diye aldıysanız ve size eski sezon işaretli yağ geldiyse çekin resmini gönderin size yenisini göndersinler elinizdekini iade etme işlemiyle uğraşmadan. Bana bu durum oldu,satıcı iade edin kargoya verin yenisini gönderelim,hediye de koyalım bu durunmu telafi için dedi. Hayır öyle olmayacak,ben bu yağı alıp kargo şubesine gitmekle,kargoyu adresime çağırıp kargo beklemekle uğraşamam,bu bende kalacak siz yenisini göndereceksiniz dedim. Tabi ki siz bilirsiniz haklısınız dediler,yeni tarihli yağı gönderdiler. 2 yağı farklı bardaklarda yan yana koydum,biri sarı tonda,biri yeşil tondaydı. İyi ki yenisini istemişim dedim.

Bu durumu geçen yıl yaşadım,burada bilinen tercih edilen bir firma,buraya yazıp insanların kararlarını etkilemek istemiyorum çünkü fiyat/kalite olarak alternatifi olmayan bir firma. Sanırım firma anlaşılmıştır. İsteyene özelden yazarım firmayıı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 29 Aralık 2021; 1:30:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

Beni de 2 firma mahkeme ile tehdit etti ama henüz bana ulaşan tebligat yok. :)

1) Hermus: Kendileri hep yeşil renkli ve berrak yağlarının fotolarını paylaşırken, bana ve hediye ettiğim 7 arkadaşıma giden sarı renkli ve hafif bulanık yağlarının fotosunu paylaşıp bunu sorguladığım için... Not: Tek sorun renk değildi. Berraklık, acılık, yakıcılık... Her detay sadece 2 ay önce gelen aynı şişeli yağdan çok farklıydı.

2) Boztepe: Geçen yıl Kasım'da ürettikleri sadece 135 şişe Damak Sefası Domat ürünlerini 1 yıldır bitiremediklerini Facebook sayfalarına değerlendirme olarak yazdığımdan ve şöyle devam ettiğimden: "Demek ki bu firma kendisine yıllardır sadık bir müşteri kitlesi oluşturamamış. Yoksa sadece 135 şişe 1 ayda bile biterdi."

• Siz keşke arada bir de "elimizde kalan güvenilir üreticiler" listesi yayımlasanız.

Mesela bunlar olur mu:

Orfion, Tayga, Angelos, Granpa, Menteşe Som, Hekate, Sardolive (Gümüldür Bahçem),

Bazıları son hediyeci listenizde var ama hediyeci olması direkt olarak güvenilmez kategorisine itmez sanırım.

"Güvenilir"i tanımlayalım:

• Sezon geçişleri net olan. Yeni sezon ürünü çıktığında eski ürünü ile ayrımı net yapılabilen.
    • Varsa ilk hasat ürünlerini erken hasat ürünlerinden ayıran. İkisi de erken hasat olarak satılan örneğin Ekim ve Aralık satışları arasında kalite farkı olmayan. Ve elbette alaca ve olgun ürünlerini de hilesiz şekilde ayıran.
    • Filtre durumunu net belirten.
    • Tek bahçe olup olmadığını net belirten.
    • Analiz raporları özenle seçilmiş bir numuneye değil tüm partiyi yansıtan ve analiz raporlarını paylaşan.
    • İletişimde çelişkili beyanlarda bulunmayan.
    • Üretim süreçlerinin detayını paylaşan. Bazıları neredeyse sadece müşteri postlarını paylaşıyor.
    • Renk elde etmek için sıkımda yaprağa abanmayan.
    • Parasını verip katılan herkesin en az Gold aldığı yarışmaların peşinde olmayan.
    • Yarışmada aldığı ödülün hangi ürününe ait olduğu net olan.

• Hangisi:

a) Tüketici olarak, parasının hakkını veren iyi ürünlere istikrarlı bir şekilde ulaşamamaktan rahatsızız.

b) Ülkemizin kentleşme ve sanayileşme sürecinde bir noktada tıkanıp kalmasından, az gelişmiş ülkelere özgü kurnazlıklardan kurtulamıyor olmasından rahatsızız.

İkisi de sanırım.

Ama bu kadar vururken ben şahsen kendime de bir çuvaldız batırırım: Ben ne yaptım? Ne yapıyorum? Üretim veya geliştirme anlamında pek somut bir katkı sağladığım söylenemez. :) Ha, yine de eleştiri hakkım yok mudur? Vardır. Haktan öte bir görev midir? Evet, görevdir. Ama işte, ben de bir çuvaldız hak ediyor muyum? Hak ediyorum. :)

Yani: Ne kadar farklıyız içinde bulunduğumuz coğrafyadan?

Bu kurnazlıkların bir kısmını da ekonomik çöküşe vermek durumundayız. Ha, bunun için de şu denilebilir: "Bu kurnazlıklar yüzünden ekonomik olarak burnumuzu kaldıramıyoruz zaten." Kısmen haklı. Kısmen ise değil. "Kısmen değil" kısmının detayı fazla politik kaçar buraya. :)

Sonuç:

Eleştirmeye devam. Bu haktan öte bir görevdir.

Ama kendimizi üzmeye de gerek yok. İyi yağlara ulaşmaya çalışıp tadını çıkarmaya devam.

Ben bu sezon 4 üreticiden 7 yağ denedim. 2'si vaovvv, 4'ü çok iyi, 1'i iyi. Keyfime sağlık. :) Tabi bu harika başlangıcın bir nedeni de hemen sezon başında kapmış olmam yağları. Sezonun devamında aynı harikalığı beklemiyorum maalesef.

• Oldcyclist O kullanıcısına yanıt
    Benimde ilgimi çekmedi bu yağlar nedense..

• _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz senelerde uygun fiyata çok güzel yağlar denk getirip alıyordum. Ancak son aylarda uygun fiyata (40-55 tl/lt) aldığım tüm yağlar maalesef beklentimi karşılamadı

Kürşat Ayvalık'ın öne çıkan üreticilerinden biri ama nedense ne yarışmalarda ismini duyarız, ne de bu forumda bugüne kadar öne çıktığını gördüm.

Ayçiçek yağlarının iyisinin litresi şu anda 40 TL olmuş durumda maalesef. Bu durumda 40-55 TL'ye iyi zeytinyağı ancak hayal artık.

• 
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.