Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (657. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.788
Cevap
528
Favori
1.190.242
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 655656657658659
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Biraz nostalji.kaç yıl oldu böyle bir yağ daha denk gelmedi.gerçek güzellik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ama şu önemli: Size daha iyi bir ürün gönderecekler gibi anlıyoruz ama ilk gelen Young&Verde mi? Yani Ekim hasadı mı?


    Yani hangisi:


    a) "Pardon, size olgun gitmiş olmalı, erken hasat gönderiyoruz."


    b) Detay vermiyorlar. ilk gelen de Young&Verde idi ama siz üzerinde durduğunuz için şimdi ayrılmış özel Young&Verde gelecek.

  • On numara. Azıcık meyvemsilik ksybı var ama çoğu 2021 sezonu yağdan iyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yine ciddi eksi puan. İkisi de Young&Verde olan iki ayrı yağ var, çoğu kişiye düşük kalite gidiyor, sorgulayana/sogrulama olasılığı bulunana iyi kalite gidiyor olabilir. Neyse... Olidya da ciddi puan kaybetti her durumda.


    Acaba Ocak'ta Granpa alsak, Ekim'de aldıklarımızla aynı olacak mı?

  • İlk beyanları 450 idi

  • Düzgün işleyen bir denetleme mekanizması olsaydı bu tür hilelere başvuramazlardı ama ülke fırsatçıların tekelinde olunca herkes istediği gibi pazarlama yapabiliyor malumunuz. :)


    Bu arada ilk söylediğim ürünlerde damlalık varken, diğer partide standart aparat kullanılmış. Mesajda kalite konusuna gönderme yapmıştım ama direkt yermek istemiyorum hiçbir üreticiyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı görünce yazayım dedim.zeytindostu derneği her sene zeytinyağ kalite tadım yarışması düzenliyor. bu sene 15.incisi düzenlenecek geçen 14 yarışmanın kazanan firmaları açıklandı.


    alternatif olarak değerlendirebilirsiniz fikir açısından.


    zeytin dostu derneği org tr.ye girip+yarışmalar sekmesini seçip+zeytinyağı kalite yarışmasını seçip+ordan 14 tana yarışma başlığı var.en son 14.cü yarışma yapıldı.istediğiniz yarışma rakamını seçip+ödüller sekmesini seçip kazanan firmaları görebilirsiniz


    https://zeytindostu.org.tr/

  • eyefive kullanıcısına yanıt
    14. Yarışmada çoğu isim yapmış markalar yok. Acaba katılmadılar mı? 13. Yarışmada 1. Olan novavera 14te listelerde bile yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tiestoly kullanıcısına yanıt

    yerel firmalar bunların hepsi.yerel üreticiler. ödül kazananlar girmemiş olabilir başka seneler. mesela saka su firması ilk lezzetli su ödülü kazanan firma.her sene girmiyor yarışmaya .ürünü belli su. zeytinyağıda öyle.

  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt

    denemedıgım urunlerden bırı


    almak için satıcıya bazı sorular sordum cevabını beklıyorum



    HB de dell olıvia ve hekatommos yaglarını aldım ama 2020 -21 sezonu


    hekatommus sankı forunda bahsedılmıstı ama gecen senenın preıum sampuyonu delll olıvıadan bahsedıldıgını gormedım bu yagları deneyen varmı

  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Dell oliva geçerli bir yağ geçen yılın ürünü olmasına rağmen çok iyi biraz meyvemsilik kaybı var gibi sanki ama ben Edremit trilye hastası olduğum için meyvemsilik az gelmiş olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldcyclist -- 25 Aralık 2021; 12:3:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    kazanlarda posa vanası var üstten aktarma çok zahmetlidir ufak 2,5 tonluk tankların boyları bile 3m civarı iş sağlığı ve güvenliği açısından da riskli aynı zamanda hijyen sorunu da yaratabilir.

    posa vanasından posası alınan yağlar diğer tanka giriş vanasından basılır tekrar dinlendilirip yine posa vanasından posası alınıp dolum tankına basılırsa hem daha güvenli hem de daha hijyenik olur.


    ilk sıkımdan sonra birkaç gün krom kapta bekleyen taze yağlarda bile ciddi çökelme oluyor bunları ana tanka alırken üsten çekip tanka basarsanız zaten tortu epey bertaraf ediliyor 2 çökeltme sonrası ise filtresizden ayırmak neredeyse imkansız hale geliyor

  • moza80 M kullanıcısına yanıt

    Üstten aktarma yazdıysam yanlış yazmışım,üstten doldurma yazmam gerekiyordu. Üstten doldurma için bir teknoloji var mı kazanı dalgalandırmadan? Kazanın üstünden dolum yapmaya başlıyoruz,üstten dolum yapıyoruz diyen firmalara rastladım çünkü. Bu firmalar filtreleme sürecinin zeytinde peroksit degerini arttırdığını,polifenol degerini de azalttığı görüşünde olan firmalar genellikle. Dedikleri mantıklı geliyor aslında ama çift aktarım ve üstten doldurum sürecinde bilmedigimiz bir teknoloji yoksa yine yağın polifenol degeri düşer. Peroksiti bilemiyorum,yorum analiz yapabilecegim bir konu degil peroksit degeri kazanların aktarılma dinlendirme doldurma sürecinde artar mı?

    Laboratuvarda analiz yaptıranlar da bu süreçten sonra degil önce analiz yaptırıyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet eskiden çamlıcadan çıkıyordu sonra köyceğiz yaptılar tadı kayboldu.şimdi tekrar çamlıcada yapıyorlar ama eski tadı yok. birde damacana ile marketlerde 5-10 litreliklerinde tadı farklı.


    yinede alıyorum bende.

  • Kartal soğanlık ta hamidiye suyun deposu var bir görseniz onlarca su hep güneş ışığının altında bekletiyorlar, ben 2 yıldır arıtma su kullanıyorum çokta memnunum 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üstatlardan birde peynir yorumu alsak tadından yenmez muhteşem ikili hatta taze yeşil biber ile muhteşem üçlü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düet ve Buta Assos da eklenebilir listeye. Bir de eski sezon alırken dolum tarihine dikkat etmek lazım, nefaseti bitmiş ürünleri premium diye fahiş fiyatlardan satmaya çalışıyorlar halen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 25 Aralık 2021; 22:34:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten gerçek sezonunu dürüstçe belirtseler satarken tepkim olmaz. Ya zorlayınca sorunca sorgulayınca ısrar edince söylüyorlar önceki sezon olduğunu,yada yalanda ısrar edip 2021-2022 yeni sezon diyerek satıyorlar. 1 aydır bu yüzden birçok firma ile kavga etmişliğim var sahtekarlıklarını ortaya döktüğüm için.

    Trendyolda "hangi sezon yeni sezon mu" diye soranların hepsine,yılını yazmadan,"yeni sezon efendim,yeni sezon efendim" yazan firmadan ısrarla 2021-2022 mi yazmasını istedigim halde,yine sadece "yeni sezon" cevabı yazması üzerine inat ettim telefondan aradım ve 2021-2022 yağlarını Ocak başı gibi satmaya başlayacakları cevabını aldım.Zorla söylettirdim desem yeri. Bu gibi örnek çok. Yeni sezon yazana ısrar edip yılını yazdırın,2021 deyip kelime oyununa devam edenler de var. 2020-2021 mi yoksa 2021-2022 mi teyit ettirmek lazım.

    2020-2021 oldugunu ortaya çıkarınca da,klasik "yağ 2 sene de beklese formundan bişey kaybetmez,bozulmaz" demagojisine başlıyorlar. 1 senelik yağına itirazım yok,belki alır kullanırım da ama sen dürüstçe sezon yılını söyle ben sattığın fiyata alınıp alınmayacağına karar vereyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 25 Aralık 2021; 23:4:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    üstten de alttan da doldursa her türlü dalga olacaktır .sadece ambalaja dolum yapılırken üstten çekme imkanı varsa daha mantıklı olur .zaten kazanlar büyükse üstten dolum olmaz şelale gibi aşağı akıp kazanı iyice karıştırır.vanalar hep aşağıda üstte de basınç için tahliye ve azor basmak için giriş olur normalde


    filtreleme teorik olarak bazı faydalı bileşenleri de arındırıyor olabilir ancak bununla ilgili bilimsel bir çalışma var mı bilemiyorum.



    şöyle bir yazı var:Zeytinyağının sıkımından sonra ortaya çıkan ve bulanıklığa sebep olan katı partiküller; şekerler, proteinler ve fosfolipidlerdir. Bu partiküller depolamanın ilerleyen aşamalarında şekerlenme, acılaşma ve bozulmayı teşvik etmektedirler. (bkz. Trends in Food Science & Technology 21 (2010):201). Özellikle bir yıl ve üzerindeki depolamalarda bu partiküllerin filtrasyon ile ayrıştırılması gerekmektedir. 12 ay ve üzeri depolamalarda bu partiküllerin ayrıştırılması ile bozulma yavaşlamakta bu da kaliteyi olumlu yönde etkilemektedir. Ayrıca filtrasyon zeytinyağının rengini, kimyasal yapısını ve duyusal özelliklerini etkilemektedir. Filtrasyondan sonra zeytin yağının acılığı azalmakta ve lezzet üzerinde olumlu etki etmektedir.


    yani yapılan bilimsel çalışmada özellikle 1 yıl ve üzeri depolamada anlamlı bir fark görülmüş.bazılarının çekindiği gibi filtresiz yağlarda herhangi bir sıkıntı olmaz 3-5 ayda .doğal çökeltme yaptıklarımızın da bir sonraki seneye devri %10 civarlarında olduğu için ben gönül rahatlığı ile filtresize devam ediyorum.

  • Filtreli olan yağlar nefasetini korur mu diyorsunuz? Bazı üreticiler hiç fark olmadığını söylüyor tat ve yakarlık konusunda. Bu doğru mudur?
    Filtre edilen duyusal ve kalite bağlamında tamamıyla aynı mıdır filtresiz ile?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 655656657658659
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.