Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (655. sayfa)

-
-
Rengin Suar almak istiyorum ama yağ filtresizmiş,bir kere filtresiz yağ aldığımda içinde yoğun tortu vardı,Rengin Suar da böyle mi acaba?
-
0.12 asit güzel değer. Geçen yıl bazıları tarafından Nova Vera'nın en beğenilen ürünü olmuştu. Listeme aldım.
-
@gatila
Geçen yıl 2 ltlik Yamalak Sarısı var mıydı yoksa 500 mllik şişede mi satılıyor sadece?
@Sancu
Valla ben Ocak'ta kesin zam gelir bu aralar kampanyalara bakayım duruma göre biraz daha stoklarım diyordum. Hatta sabah baktığımda fiyatta zam yoktu. Hayırlı olsun vatana millete. Eldeki Granpa goldları koklayarak tüketeceğiz artık...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 20 Aralık 2021; 14:0:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu fiyatlara artık yağ zevkini sürdürme şansı kalmadı. Yemeklere kullanmak üzere olgun hasat 5 lt alabildiğim kadar alıp arkama bakmayacağım. Çok vasat bir sezon oldu kendi adıma :(
-
Yamalak'ta 2 lt çıkarmıyorlar sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yamalak 2 litre ürün çıkarmak planlarında yokmuş, sordum.
Birkaç yıl önce, yılın en uzun günü kampanyası yapmıştı Nova Vera, yüzde 30 indirim olmuştu. Bir ümit artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sızın yazınızı gorunce yagı actım resmı cektım
fıltrelımı fıltresızmı ona bıle bakmamıstım ustunde ıbarede olmayınca bardaga bosaltım fıtresız oldugunu gordum
tortu tabı dıbıne cökmustur rengıne bakınca bulanık goruntusunu goruyorsunuzdur
ama urun 1 lt lık olunca cok sorun olmaz kısa surede tuketılır uretım tarıhı 10 2021
acılıgı fena degıl ama meyvemsılık ve yakarlıgı az klasık rengın suar zaten sıcaklar için almıstım
bugun green amaour geldı şışeden bakınca fıltresız oldugunu goruyorum dolum tarıhı merak eden arkadaslar için 09-12 2021
-
nova veranın yamalak sarısını cok begenmiştim oldukca guzel bır yag
-
Kazanlarda bekletme,çökertme>temiz diger başka kazana üstten aktarma,o kazanda da bekletme,çökertme>temiz diger kazana dalgalandırmadan üstten aktarma ve bu son kazandan sipariş oldukça tenekelere doldurulan filtresiz ürünlerde tenekede yada şişede tortu oluşması birikmesi olmaz.
Hangi firmaya sorsan ben bunu yapıyorum diyor da sanmıyorum en az 2 aşamalı çökertme aktarım yapacaklarını. Dinlendirme,çökertme,aktarmayı geçtim hadi onu yapıyorlar diyelim,sadece sipariş geldikçe kazanın üstünden dolum yapacak tenekelere şişelere.
Tenekesinin dibindeki zeytin tortusu yogun olan firma kesinlikle dedigim şekilde çalışmıyordur zaten.
Yalnız şu 1-2 ay ben bu işlemle doldurulmuş yağa gerek görmüyorum. Şuaylar filtresiz posalı zeytinyağı kullanma zamanı. Alın posalı posalı için,ekmek banın,yemege sonradan katacaksanız yemeklerde de kullanılır. Kızartma,önce yağda kavurma gerektiren yemeklerde posa yanma yapar tabi.
Bir de alacağınız yağ hemen bitirilmeyecekse,1 aydan,45 günden fazla bekleyecekse evde bu durumda başta anlattığım sistemle çalışan firmalardan yağ almalı yada kağıt filtre ile filtreleyenden almalı. Benim tercihim başta anlattığım sistemi uygulayan firma ama öyle firma bulmak zor.
Fazla üretim ve satışı olan firmalar uğraşmaz tankları meşgul etmekle diye düşünüyorum. Az üretimi olup itina ile bu işlemleri yapan firmalar da hem zahmetten dolayı hem de acelem yok aktarıp aktarıp sipariş oldukça doldururum diyerek hareket ettigi için ucuza satmıyorlar.
Bir de sağlık mı,hijyen mi,damak zevki mi tercihi var. Mesela Aterna isimli firma ve Babek Zeytinyağı gibi firmaların bu işlemleri itinayla yaptığı yönünde güvenilir bilgiler var,yağları da güvenilirdir ama damak zevki olarak bir Granpa,Hermus,Mentede Som olmuyor.
Nutella acagip damak çıldırtıyor,ama ben eve en fazla ayda bir sokarım. Bu yönden ben damak zevkinden çok üründe organik odaklı,fayda odaklı seçimler yapıyorum.
Dün gece radarımda Milas Uyku Vadisi firması vardı. Sitesinde ne analiz raporu görebildim,ne de zeytinliklerinin resimlerini.
Ödülleri anlatmak için zaman ve web alanından fedakarlık yapan,uzun uzun anlatan firmaların iş analiz raporlarına ve üretim sahalarından bir kaç resim atmaya gelince nedense bunu yapmaya gayret etmemeleri bana ilginç geliyor.
Oysa ödülleri anlatmaya sayfalarca yer veriyorlar. Analiz raporunuz ve çiftliginiz etkileyiciyse o da müşteriyi çeker,etkiler aldırır. Onları da paylaşın. Neden yapmıyorsunuz? Etkileyememekten mi korkuyorsunuz.
Biz de ısrarla Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlarda,google yorumlarda bu durumu eleştirneye sorgulamaya zaman ayıracağız. Özellikle google yorumlar çok etkili oluyor. Firmayı arattırıyorsun,basıyorsun eleştiriyi,hemen panikliyorlar. Çünkü orada yorum sildiremiyorlar,etkisini de biliyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Google yorumlara ben de yazıyorum. Kalıcı ve silinemez olması güzel, dediğiniz gibi. Ama çoğu firma kendisine yazılan yorumlara bakmıyor bile.
-
Nedense ben belgelerle resim atarak yorum yapınca firma ismini değiştiriyorlar. Resimler sunarak eleştirdigim bir firma daha ismini degistirdi en son geçen ay. Zeytinyağı firması olan firma oyuncakçı olmuş hemen. Daha önce de bir başka firma belgeli resimli yorumum üzerine firma adını değiştirip spor salonu yapmış. Demek ki google buna izin veriyor.
Bu 2 firma da bu forumu takip etmeye başladı benle bu vesileyle tanıştıktan sonra.
İyiymiş :))
Ben bazen Facebook hesaplarına "değerlendirme" olarak da yazıyorum. Onları da silemiyorlar.
Boztepe google'daki yorumlara bakmıyor ama Face'e değerlendirme yazdığımda hakkımda suç duyurusunda bulunacağını yazmıştı. :) 135 şişelik özel üretimi bir yılda bitiremediklerini yazmıştım.
Mahkeme şöyle olurdu herhalde:
Hakim: 135 şişeyi bir yılda bitiremediklerini iddia etmişsin.
Ben: Evet, çünkü bitiremediler.
Hakim (Boztepe'ye): Bitirdiniz mi?
Boztepe: Bitiremedik.
Hakim: Eee?
Boztepe: Ama öyle demesin yaaa!
:))
Beğendiğim üreticelere de olumlu yorumlarımı bırakıyorum bu arada. Tabi güncellemek de lazım. Bir ara bir tarama yapayım.
Sadece zeytin yaprağı da değil, bir çok ürün bu şekilde kullanıldı. Ekstratı olmadan yararlanımı düşük. Yoksa işkembemiz olmalıydı. Yine de az çok demeden içilebilir tabi makul fiyata.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zeytinyağındaki bazı fiyatları görünce ben kendi yağlarımızı ucuza satıyorum sandım bi an. arkadaş nolmuş bu zeytinyağının piyasası böyle. bizim dip zeytinyağı diye tüccara sattığımız yağlar 40-50 lira olmuş fiyatları. bizden aldıkları sızma zeytinyağlarını kaçlardan satıyorlar acaba..
-
Siz maalesef en güzel Trilye yağları sezonlarına denk gelemediniz.
Nova Vera Trilye
2017 ve 2018 muhteşemdi! Kokusu hala burnumda. Gün içinde 10 kez mutfağa gidip koklamak istiyordum. :) Nitekim çok sayıda yarışmada "Best of Turkey" seçildi.
2019 da çok iyiydi ama o yıl Memecik, Hayat, Beylik ve Yamalak Sarısı ürünleri de şahane idi. Nova Vera'nın altın yılıydı diyebiliriz. Bu ürünlerin hepsi de ülkenin en iyi yağları oldular.
2020 Kasım'da aldığım önceki yılların bir tık altındaydı ama yine de ülkeden çıkan en iyi yağlardan biriydi bence. Haziran'da aldığım ise ancak ortalama bir yağdı. Bunu ilettim kendilerine ve Trilye'nin çeşit olarak özelliklerini uzun süre koruyamadığını söylediler.
Hermus Trilye
2020 Ekim'de aldıklarım çok iyiydi. Bu nedenle Ekim'de 2 arkadaşıma, Aralık'ta 7 arkadaşıma hediye gönderdim, ayrıca Ocak'ta kendime stok aldım ama Aralık-Ocak sevkiyatları her açıdan (berraklık dahil) bambaşka çıktı. Kazık yedik resmen! Bir de üstüne fırça, hakaret, mahkeme tehdidi aldık.
Granpa Triye
2020 ürünlerini ben denemedim ama uzmanlarca en beğenilen yağlardan olmuştu.
2021 ürünleri önceki yılların Nova Vera'ları seviyesinde değil ama yine de gayet iyi bir yağ.
Green Amour
2020 güzel bir üründü ama bu listede sona koyarım. En çok Granpa Trilye'ye yaklaşır diye düşünüyorum.
-----
Siz iyi bir Trilye bulamamaktan şikayetçisiniz. Ben ise şimdiye kadar denediğim tüm Trilye yağlarından memnun kaldım. Beni hayal kırıklığına uğratmayan tek çeşit oldu. Tabi bunun nedeni sadece az sayıdaki iyi üreticinin bu çeşidi işliyor olması. Tabi dediğim gibi, siz en iyi sezonlara denk gelemediniz maalesef. Yine de son 2 yılki bahsettiğimiz Trilye yağları da iyiydi yani.
-----
Ayrıca şu üreticilerde de varmış: Drop by Drop (Trilye&Edremit blend), Korudağ, Zeytinseli, Felole, Palamidas, Ortaköy151, Cumbalı, Büyükkarcı, Purio (Kog Gıda), Zemya.
Bunların içinde şimdilik sadece Drop by Drop benim için öne çıkar, onda da blend olarak var.
Nova Vera ve Granpa halen en iyi seçenekler olarak duruyor.
-----
Trilye /Gemlik ağaç sayısı artıyor olabilir ama bu çeşit öncelikle yağlık değil sofralık olarak değerlendiriliyor sanırım.
-----
Nova Vera'nın 2017-2018-2019 sezonlarının biraz gerisinde kalmış olmasının nedeni ne olabilir?
a) İklim koşulları. İki yıldır daha sıcak ve kurak.
b) Nova Vera'nın artan iş hacmi nedeniyle özenin bir miktar olumsuz etkilenmesi
c) En iyi ürünleri belki de artık biz göremiyoruz, direkt yurtdışına gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 22 Aralık 2021; 13:27:42 >
-
Tuay diyelim bir de...
Ülkenin en iyi üreticilerinden biri olarak gösterilir. Ama burada neredeyse hiç bahsi geçmez, tüketicilerin radarına girmez. Neden acaba? Şimdi bazı üreticilerin (Nova Vera, Düet...) yurtdışına satışları bizi üzüyor ama belki de Tuay daha önceki yıllardan itibaren yurtdışına ağrılık verenlerdendir.
Bilen, eden, deneyen?
-
Ayvalık çeşidi niteliğini daha uzun süre koruyor diye okumuştum. Ama çeşit bir yana, üretim detayları ve şans da etken olabilir.
Arada yazıyorum, tekrar olacak, geçen yıl bir uzman Haziran'da elinde kalan yağların çoğunun niteliğinin zayıfladığını ama bunların halen iyi olduğunu söylemişti:
Düet Memecik, Granpa Trilye, Uyku Vadisi İksir Memecik, Genius Arbequina, Assos Athena Ayvalık, Hekate Memecik.
-
Büyükkarcı ve Tarsus eshabı kehf trilye denedim vasat gerçi litresi 40 lira ama yinede vasat market yağları gibi yine Tarsus eshabı kehf sarıulak o da vasat. nerde nova vera ege 2018, köklü 2018. Gerçekten bugüne dek yattığım en süper yağlar. Aslında imkan olacak Eylül ekim aylarında fabrikalardan tadım yaparak alacaksın. Balıkesirde komşumuzun 0.2 asit Ekim hasadı Burhaniye yağı süperdi mesai arkadaşımın aydın Karacasu kalamata cinsi kendi bahçesinden yaptığı yağ 0.3 asit yine süperdi Manisa Salihliden yine arkadaşın trilye yağı süperdi neye göre meyvemsilik acılık ve yakarlığa göre.
Ne güzel arkadaşlarınız varmış. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X