Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (768. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: fottili
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.449
Cevap
554
Favori
1.281.580
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 766767768769770
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sol D'Oro benim bildiğim her yıl 8 kategoride toplamda 24 ödül veriliyor. Bazı yarışmalardaki gibi herkes Gold, Extra Gold almıyor :) Bronze alana kusurlu gözüyle bakacağımız bir yarışma değil Sol D'Oro.

https://soldorointernational.com/en/winner-of-the-competition-sol-doro-northern-hemisphere-2025//

Ben de bayaa baktım, göremedim bizim en birinci üreticimizi!!! Evooleum'da 92 almış, onu tebrik etmek gerekir, ama 95 olmadığı sürece çok da övünmeye gerek yok.

Bu arada Feinschmecker dergisinin ödülleri de açıklandı. İmkanı olanın bu siteden intense ve medium kategorisi kazananlarını almasını öneririm.

Ben aldım, teslim alınca görüşlerimi paylaşırım. https://www.der-feinschmecker-shop.de/olioaward-2025//

Rincon bu sene light fruity kategorisinde birinci olmuş, bana hep light gelmisti zaten.

Quattrociocchi intense kategorisinde Opera (Frantoio) ile birinci, Superbo ile üçüncü olmuş.

Üç sene önceki Superbo efsaneydi acaba bu sene nasil :)

Mimi Coratina da medium'da 3.lugu sizin Empiedro ile paylasmis!!

Bu arada Knolive Evooleum'da 96 puan almis, belki bu sene cok iyidir.

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Evet toplam 24 madalya veriliyor, finalistler ile beraber 90’i geçiyor diye saydım :)

Bu arada Evooleum’da 92 puan kâğıt üzerinde iyi bir puan, fakat ben aynı yarışmada 95 alan Rincon ile 96 alan Knolive Epicure’u fabrika satış mağazasında tattım, ikisinde de ne çığlık attım ne de wooow oldum 😃

Son İspanya turundan sonra Mario Solinas dahil yarışma sonuçlarının benim için hiçbir önemi kalmadı. İsterse 98 alsın, o ürünün bize satılan aynı ürün olduğunun hiçbir garantisi yok! 🙁

Bir de şimdi tekrar baktım, Evooleum geçen sene Don Gioacchino’ya 89 vermiş, imkansız! O ürün rahat 96-97’lik bir ürün. Şu an hala elimde olan o 18 aylık ürün İspanya’da bu sene yerinde tattığım bir çok taze üründen çok çok daha iyi, ki benimki torba Coratina, şişe bile değil.

Yani bu işlerde ne numaralar dönüyor anlamak zor, bu sene de katılmamış sanırım Sabino Leone Evooleum’a.

Bu sene 94 alan Oro Bailen Frantoio bence iyi bir ürün değil mesela, en azından benim denediğim şişe, yarışmaya giden numuneyi bilemem. Arbequina ile Hojiblanca’si çok daha iyi, Picual’i zaten 96 aldı Iber’de.

Geçen sene Iberoleum’da 97 ile birinci olan Finca la Torre Hojiblanca’nin bana gelen 2 litrelik tenekesi de pek iyi değildi, hatta hafif kusurluydu.

Cortijo la Torre diye bir ürün var, Evooleum’da 94, Iberoleum’da 80 almış, tam komedi 🎭 Tam tersi olsa belki anlardım..

El Empiedro 91 almış çok ilginç 🤔 Bio Empiedro ile ikisi şişe 8,5 avro bu arada 😱😱

Dün de Venta del Baron 2 buçuk litre tenekeyi (Hojiblanca+Picudo) açtım, inanın fabrikada tattığım ürün ile alakası yok, çok garip işler bunlar.

Muelaolives’in siloları (tankları) fabrika dışındaydı, yazın bunları nasıl soğutuyorlar acaba? Belki klimalı depolarda da tankları vardır, görmedim. Epey eski ve dağınık bir fabrikaydı :)

Ben de bundan sonra sizin gibi orta/küçük ölçekli ‘gerçekten’ butik üreticiler ile devam edeceğim. 30-40-50 bin litrelik mühürlü tankı olanlardan uzak duracağım ☺️😃😂

Leone d’Oro finalistler de açıklanmış, bu yarışmada da her sene %80 hep aynı ürünler finalist oluyor, Gangalupo denemek istiyorum 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 2 Mayıs 2025; 16:46:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Leone d’Oro demişken Buta Assos’u tebrik etmek isterim, son 2 senedir finalist oluyor, bravo! Seneye Sol ve Il Magnifico’da da görmek isteriz :)

Nova Vera ise belki de ilk defa geçen sene buraya 4-5 şişe birden gönderdi, fakat hiçbirisi ile finalist olamadı. Aynı şekilde Sol d’Oro’da da finalist bile olamadı…

Bu sene Mario Solinas’ta da karavana çektiler. Soranlara katılmadık diyorlarmış 😂😂

Çok ilginç, ayıp olmasın, o kadar renkli etiketli şişe göndermiş, bari etiket finalisti yapalım dedi Maripa ve NVG etiket finalisti oldu önce, sonra ne olduysa birden yarışmadan diskalifiye edildi ve IG paylaşımı silindi, gerçekten çok ilginç...

‘Zaten katılmadık biz o yarışmaya veya katıldık ama çekildik’ gibi yalanlar söylerlerse diye o paylaşımın ekran görüntüsünü almıştım 😃 Hülya Özdemir’in emeği hatrına paylaşalım :)

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Leone d’Oro International Hall of Fame

Coratina için ayrı kategori yapıyor bu yarışma 😃 Bu sene Mimi yok, ilginç. Gerçi Mimi’nin hiçbir yarışmaya katılmasına gerek yok bence, gözüm kapalı alırım her sene!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 3 Mayıs 2025; 22:59:32 >

• "Yerim senin mavi gözlerini" butonu ---->

Bu arada Nova Vera beni instagram'dan engellemis , buralari takip ediyorlar herhalde :)

Buraya yazdıklarınız nedeniyle engelleyeceklerini sanmam. Zamanında burada kendilerini en kıyasıya gömen kişiye hediye (kuru incir + karadut suyu) göndermişlerdi. Ama strateji değiştirmiş de olabilirler tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 5 Mayıs 2025; 12:8:22 >

Mimi bu yarışmanın vazgeçilmezi gibi, Sabino Leone’yi ise ilk defa görüyorum. Diğer bir çok İtalyan üreticiyi hiç duymadım, demek ki her sene değişik üreticiler de katılmaya başlamış..

Yalnız, Leone d’Oro’nun en büyük problemi herkesin kendi şişesini kendisinin göndermesi. Maria Paloma İtalyan şişeleri raflardan satın alıp kontrol ediyorum diyor, fakat yarışmada kör tadımı hangi numune ile yaptığı belirsiz.

Neyse, uluslararası listeye baktığımız zaman hep aynı isimleri görüyoruz: Rincon, Oro Bailen, Venta del Baron, Oro del Desierto, Chiavalon, Mate, Terra Creta…vs.

Amator, yani sevdalı bir tadımcı olarak ben bu ürünlerin hiçbirisine 100/100 vermem! Tabi bu görüşüm benim satın almış olduğum şişelere dayanıyor, yarışmalara hangi numuneler gidiyor hiçbir fikrim yok!

Dünyada bir çok üreticinin, hatta bunlara dünyanın hacim olarak en büyük kooperatifleri dahil, özel üretilmiş ve özenle iklimlendirilmiş ortamlarda saklanmış numuneleri gönderdiğini neredeyse bütün dünya biliyor, en başta da Signor Antonio G. Lauro 😱😱😂😂😂

Venta del Baron, Oro del Desierto ve Almazaras Subbetica’ya yazdığım geri dönüşlerim geçiştirildi, malesef bunların ürünleri benim için max 90/100 seviyesinde! Hele Rincon’un 95+ olmasına imkan yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 6 Mayıs 2025; 15:12:46 >

• Hep gömüyoruz, Almazaras Subbetica, Venta del Baron, Oro del Desierto’yu bile gömdük, agnostik olmak böyle bir şey, iyi ki marka maskarası değiliz, çok şükür 🙏☺️😃

Biraz da övelim o zaman, nostalji güzel bir şey, inşallah bu ürünler mazide kalmaz!

Epey güzel, kusursuz, temiz, aroması çok hoş, medium bir Memecik idi zamanında, Hekate filtreli…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 8 Mayıs 2025; 11:22:37 >

• Nova Vera için ekşi sözlükte ilginç şeyler yazılmış, mesela hazır üretilmiş zeytinyağı satın aldığı yazılmış, çok ilginç bence.

Dünyanın en iyi üreticisi (!) neden bir başkasının üretmiş olduğu zeytinyağını satın alır ki?

Hem bunu ne yapacak, kendi etiketi ile kendi üretmiş gibi mi satacak müşterilerine?

Yani bunlar da piyasadan yağ topluyorsa bunların Komili’den ne farkı var? Veya Tariş’ten?

Peki bunların bu uyduruk ödülleri kendi ürünlerinin mi yoksa piyasadan satın aldıkları yağların mı?

Aklı olan gerçekleri kabak gibi görüyor.. Kuruyemişçiden bozma züccaciyeci 😂😂😂

Emruli de yazmıştı, kemik kitlesi falan, çoktan osteoporoz oldu bunların kemik kitlesi! 😂😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 8 Mayıs 2025; 22:57:54 >

• Japonya’da sınıfının en iyisi ödülünü almış bir zeytinyağımız. Merak ettiğim için aldım. Meyvemsilik ve yakarlık yüksek. Tadı güzel. En büyük eleştirim tabii ki fiyatına. Dediğim gibi meraktan aldım, bu fiyata bir sipariş daha oluşturmam.

Gemlik (Trilye) için benim 5 litre teneke tercihim eskiden Granpa idi. Milas (Memecik) ve Edremit (Ayvalık) için de Düet, 2 veya 5 litre. Domat veya Tekir için de Olidya. Başka da 5’lik tenekede alabileceğiniz yüksek kalitede ürün var mı ben bilmiyorum.

Pardon, Zagoda Arbequina var.. Bu varken Hermus Arbequina’ya para verilmez! Boynuz kulağı geçmiş 😃

Ben sadece şişe satarım, teneke ile işim olmaz diyenlerle de bizim işimiz olmaz. Sıvı sabuna devam etsinler 😂

Fiyatlar malum, bu abiler de Avrupa’dakiler gibi Panarema veya 7 serisine binmek istiyor, o yüzden hepsini çok iyi anlıyorum ama bu onaylıyorum anlamına gelmez 😃

Geçende 22 bin USD’ye Amerikalı bir arkadaş ile 2021 Mustang 2.3L için el sıkışmıştık, son anda vazgeçtim nitekim araç TR’de kullanılamıyor falan filan.

Fakat zeytinyağı yurt dışından getirilebiliyor o yüzden biz de gittik, aldık ve geldik.

Palacio de los Olivos, Carrefour’da 9.39 avro, yani 400 lira diyelim.

Her ne kadar bir wooow Memecik (😂) olmasa da veya bize çığlık (?) attıramasa da, epey güzel, tadı hoş, acılık yakıcılık yerinde çok güzel bir Picual, kusursuz!

Peynir için de Midilli’den kilosu 15-20 avroya 2 sene olgunlaştırılmış Ladatori, Gravyer, Parmesan ve Mavi peynir aldık ve geldik.

Larenda ile Gemedere kilosunu 50-60 avroya satmaya çalışıyor, hayırlı işler diyelim, nasıl binecekler başka türlü 5 veya 7 serisine? 🤔☺️😃😂

Not: Unutmadan, De Cecco no:201 de Midilli’den, buradakinin 3’te 1 fiyatına ☺️

Not2: Palacio ve El Empiedro şişeler 8-9 buçuk avro, bu durumda ne Rincon’a 15, ne de Castillo de Canena’ya 16-23 avro verilmez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 16 Mayıs 2025; 0:29:43 >

• Bu sene butik üreticilerin çoğu fiyatta ayağını diredi. Deyim yerindeyse “Nuh diyor, peygamber demiyorlar”

Ben ülkemde bu kadar zeytin hasatı yapılırken dışarıdan alamam. Bana ters gerçekten. Ama bu çılgın fiyatlara da, alım gücüm olmasına rağmen, almıyorum. (Denemek maksatlı alımlarım hariç)

Ve denediğim hiçbir zeytinyağından da, “tamam kardeşim budur, verdiğim paraya değdi” diyebileceğim bir butik marka çıkmadı.

Bakın bugünkü tadımım. Meyvemsilik ve yakarlıkta Komili erken hasat daha iyi. Yoğunluğu da daha iyi, daha kıvamlı bir yağ. Şaka gibi, burada Komili ile dalga geçilen mesajlar okumuştum.

Benim 5L teneke tercihim açık ara Komili Ayvalık oldu, sonrasında da Kristal Soğuk sıkım. Butik firmaların yağlarını denedikçe gidip teneke teneke market yağları satın aldım. Halbuki pek çok yerde market yağları diye küçümseniyor.

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Arada %35-40 indirim yapan bir işletmeye güven duyar mıydınız? Özellikle de önceden üretilmiş gıda ürünleri için?

Bir işletme eğer bir gıda ürününde %40 indirim yapıyorsa muhtemelen 2 durum vardır:

1. Ya o gıda ürünü bozuşmuştur veya özelliğini kaybetmiştir.
    2. Ya da eğer bozulmadıysa 3-5-8 ay önce indirimsiz fiyattan satın alanları güzelce öpmüşlerdir! Hele de enflasyonist bir ortamda…

Bir de şu sağlıklı yaşıyoruzdaki indirim saçmalıkları dünyanın başka hiçbir yerinde yok muhtemelen.

Yani zamanın 3’te 2’sinde fâhiş fiyata satılan ürünler, geri kalan zamanda saçmasapan bir kod girilince daha az fâhiş fiyata satılıyor, tam bir komedi!

Yalnız, Nova Vera Gıda bu sağlıklı yaşıyoruz platformundan da diskalifiye edilmiş, yani bu kadar olur, adamlar coştukça her yerden diskalifiye ediliyor, sonra da bunu üniversitelerde ders diye okutuyorlar.

… tipi küçük esnaf açgözlülüğünde girişimci tipi! Ne utanma var ne de sıkılma…

%35-40 indirim yapan işletmeler: Özemle Yaşam, Green Amour…vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 17 Mayıs 2025; 10:20:25 >

• Sağlıklı yaşıyoruz demişken, bir ara Zetay da bu oluşumun bir parçasıydı, bana max 0.2 asit diye sattıkları bir ürün vardı, filtreli Memecik. 6 tane satın almıştım, 250ml, fiyat o zaman epey uygundu. Hermus 500ml 7.5 avroydu, bunlar da benzer fiyattaydılar.

Neyse, gelen şişelerden birini actim ve tattım, hiçbir numarası olmayan, sıradan, vasatın altının altı, silik ve tatsız su gibi bir ürün… En azından temiz ve kusursuzdu.

Tabi hemen iletişime geçtim ve bu ürünün 0.2 asit, 730+ biofenollu bir ürün olamayacağını belirtip analiz raporu rica ettim. Raporu gönderen kişinin dünyadan haberi olmadığı için raporu olduğu gibi gönderdi. Bir de ne görelim, 0.2 asit diye sattıkları ürün meğersem 0.6 asitmiş! 😱😳😳

Yani adamlar bilerek ve isteyerek yalan beyan ile müşterilerini kandırıyorlar, tam bir sahtekarlık!

Durumu sağlıklı yaşıyoruz platformuna bildirdim ve gelen cevap evlere şenlik: Biz Zetay ile görüştük, bize 0.14 asitlik analiz raporu gönderdiler dediler, IG yorumlar kısmında. Kendilerine mesaj atmaya çalıştım fakat mesaj alma özelliğini kaparmışlar, iletişim kuramadım.

Baktım alan memnun, veren memnun, herkes yolunda, herkesin keyfi yerinde, gluten mluten takılıyorlar, gerçekler hiçkimsenin umurunda değil, bunları takibi bıraktım, reklamını yaptıkları hiçbir ürünü satın almamaya karar verdim. Zetay kalan şişeleri iade ettim, hatta nar ekşisini de geri gönderdim, bunların sahtekarlık düzenlerine… falan filan işte.

Aklımda tek bir soru var, sağlıklı yaşıyoruz zamanında Zetay’i koruyup şimdi Nova Vara’yi neden afaroz etti? 🤔🤔🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 18 Mayıs 2025; 13:24:51 >

• Çok sık zeytinyağı tüketiyorum. Ama bu zamana kadar ne yediğimi bilmeden tüketmişim. Yemekte, salatada her yerde kullanabileceğim bir zeytinyağı arıyorum. Tavsiyeleri incelediğimde genel olarak komili erken hasat, kristal ve nova vera markalarını gördüm. Fiyat konusunda 5lt 3500-4000tl civarlarına kadar çıkabilirim, fiyat performans olarak komili gibi markalara da yönelebilirim ama önceliğim kalite. Ne tavsiye edersiniz üstatlar ?

Kısa sürede çok fazla marka denedim. Komili Ayvalık erken hasat’tan daha iyi diyebileceğim iki marka var. Hermus Memecik ve Granpa Memecik. Ancak o paralara asla değmez. Çünkü aralarında bu kadar büyük bir kalite farkı yok.

Bunların dışında Zagoda Arbquina en erken hasatta güzel tavsiye ederim. Ancak Arbequina çeşit yağ benim damak tadıma hiç uymadı. Ne salatalara ne de yemeklere yakıştıramadık. Direk içtik o yağı. Edremit, Ayvalık, Memecik çeşitleri daha meyvemsi, daha güzel bir yakıcılık-meyvemsilik dengesine sahip.

Yani Allah’tan büyük firmalar var da bol bol erken hasat zeytinyağı aldım bu sene. Ben Kristal’e de mail attım arkadaşlar. Erken hasat zeytinyağı üretmesi için. Onlardan da müşterilerimizin isteklerini önemle değerlendiriyoruz cevabı aldım. Siz de mail atın.Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler nova vera ayvalık erken hasatı da denemek istiyorum ama genel olarak son zamanlarda bu markaya karşı bakış açısı iyi değil gibi

Nova Vera’yı denemedim, ama yıllardır alan kişilerin yorumları eski kalitesinden çok uzak olduğu yönünde. O yüzden ben denemek için bile almadım. Ama merak ettiğiniz her markayı alın, deneyin. Biraz maliyetli olsa da aklınızda bir soru işareti kalmıyor.

Daha önce de yazdığım gibi, ben butik üreticileri denedikçe dönüp teneke teneke Komili erken hasat aldım. Bir ara zeytinyağına yurtdışına ihraç yasağı geldiği konuşuldu forumda. Acaba Komili bu erken hasat yağı yurtdışına ihraç etmek için üretti de sonra yasak gelince yurtiçinde satmak zorunda mı kaldı diye de düşünmüyor değilim açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 19 Mayıs 2025; 19:48:48 >

Sıcak yemekler ve kızartmalar için ne önerirsiniz ? Bu konuda baya bir araştırma yaptım ama tam nokta atışı bir bilgiye ulaşamadım. Olgun hasat, natürel birinci vs vs. tam nokta atışı bilgiye ulaşamadım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtragy -- 19 Mayıs 2025; 22:22:12 >

Burada damak tadı daha ön plana çıkıyor. Ben Hermus’a yumurta da kırdım, Komili erken hasatla patates kızartması da yaptım ama olmuyor. Erken hasatların yoğun tadı ve kokusu baskın çıkıyor. Özellikle kızartmalar için en lezzetli tercih iyi filtre edilmiş sızma zeytinyağları.

Patates kızartmasında en iyi sonucu düz sızma zeytinyağları ile aldık. Mümkünse soğuk sıkım bile olmasın. Çünkü soğuk sıkım da erken hasat kadar olmasa da zeytinin râhiyasını içeriyor. O da kızartmanın tadına etki ediyor. Bu arada yumurtada favorim halen tereyağı.

Tencere yemeklerinde soğuk sıkım yağlar düz sızmalardan daha lezzetli sonuç veriyor. Kristal soğuk sıkım yine Asiltane soğuk sıkım da denedik çok yakışıyor. Kristal’i daha uygun fiyata aldığımız için onu kullanıyoruz.

Tabi damak tadı çok önemli, mutfakta deneyip tatmanız lazım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.