Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (547. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.485
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paylaşım yapmak istemeyen arkadaşlara hak vermekle birlikte ben yine de paylaşımlara devam etme taraftarıyım, en azından biraz kafamız dağılır her yerde corona muhabbetinden gına geldi bana

Bunun yanında artık telegram gibi altrnatif mecraları da göz önünde bulundurmaya başlamanın zamanı geldi, daha önce duymuştum ama hiç kullanmadım telegramı

En son zeytinyağı deneyimim ile ilgili küçük de bir katkı yapayim. En son zetay 2019 premium ilk hasat ürününü denedim. Daha önce burada arkadaşların yorumu ile paralel bir deneyimim oldu benim de. Kesinlikle iyi ve kaliteli bir yağ, acılık ve yakıcılık özellikleri daha belirgin geldi bana, yağı yuttuktan kısa süre sonra yakıcılığo hissetim boğazımda ve hafif öksürttü. Ama ilk memecik deneyimim olduğu için karşılaştırma yapamam. Daha önceki yorumlarda diğer bazı memecik yağlara göre yakıcılığının zayıf olduğu belirtilmişti. Ancak ben de belki beklentimi biraz yüksek tuttuğum için pek güçlü bir aroma ve koku hissedemedim, bu konuda biraz hayal kırıklığı oldu. Genel olarak ise beklentileri çok yüksek tutulmadığı taktirde gayet tatmin edici bir yağ olduğunu düşünüyorum. Denediğim yağlar içinde ilk üç sıralamam şu şekilde:

1- Nova Vera Trilye 2018 (açık ara birinci, bu yağda tattığım aroma zenginliğini ve güçlü kokuyu diğer hiçbir yağda alamadım)
    2- Özem kisthene 0.2 2019 (Domat)
    3- Zetay Premium ilk hasat 2019

Bu arada eski mesajlarda oldukça övgüyle bahsedilen ancak son zamanlarda pek adı geçmeyen Menteşe Som'un bu seneki yağını deneyen oldu mu? Açıkçası fiyatı sebebiyle şimdilik alt sıralarda benim için, mevcut yağlarım azalınca belki denerim, 500ml domat satışları da varmış 50TL+ 15TL kargo istanbul için.

• sansar64 kullanıcısına yanıt
    Siz özel mi görüştünüz Menteşe ile? Sipariş deyince 3 litrelik tenekler çıkıyor, domat çıkmıyor. Kargoyla beraber litresi neredeyse 60 TL, pahalı. Nova Vera'yı kampanyası ve hediyesi ile 38 TL'ye alabilmişken bu fiyata zor. Kampanya da yapmazlar. Nasip bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 12 Mart 2020; 21:34:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Evet whatsapp üzerinden iletişim kurdum ama acaba geçen senenin domat yağı mı bahsettiği diye düşündüm şimdi, sezonu sormayı unutmuştum. Sorup tekrar paylaşırım sizinle
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Benim düşüncüm de paylaşımlara devam edilmesi yönünde. Her ne kadar tatsızlık yaşansa da konu tekrar derlenip bir şekilde eski düzenine oturuyor. Bu arada umarın en az hasarla atlatırız bu corona muhabbetini. :)

Paylaşım konusunda, telegram veya başka bir platform da alternatif olabilir ama forum yönetimi gereksiz reaksiyon göstermezse bu mecrada devam edilebileceği kanısınıdayım açıkçası. :D

Karşılaştırma ve beğeni sıralamasını da daha sonra paylaşacağım.

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Attilao bey merhaba, doğal çökeltme zeytinyağınız çıkmadı galiba. Daha önce de söylemiştim Memecik cinsi zeytinyağını ilk defa alacağım ve sizden almak istiyorum.

Bu arada eşim Mut cinsi zeytinyağını duymuş deneyelim mi dedi bende Sazak firmasından 5 lt erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı sipariş verdim, bugün elime ulaşacak inşallah. Watsaptan polifenolünü sordum 176 dediler, 0,5 asit derecesi varmış. Fiyatı da 5 lt 145 lira.

Bu sene aldığım zeytinyağları;
    1) Tirilyeden .Edremit cinsi
    2) Orfion. Ayvalık cinsi
    3) Korudağ. Tirilye cinsi
    4) Avdan. Domat cinsi
    5) Sazak. Mut cinsi ( Şuan kargoda ve henüz elime ulaşmadı)

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Tariş güney ege zeytinyağı ile ilgili olarak soğuk sıkım, erken hasat ve polifenol değeri ile ilgili bilgilerini bulamadım, biliyorsanız ve söylerseniz çok mutlu olacağım.
    Bu zeytinyağı hakkında yalnızca Asit oranı 0,8 ve Memecik cinsi olduğunu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hanbars

Hocam merhaba,
    Tariş güney ege zeytinyağı ile ilgili olarak soğuk sıkım, erken hasat ve polifenol değeri ile ilgili bilgilerini bulamadım, biliyorsanız ve söylerseniz çok mutlu olacağım.
    Bu zeytinyağı hakkında yalnızca Asit oranı 0,8 ve Memecik cinsi olduğunu biliyorum.
    O kadarını bilmiyorum, farklı farklı üreticilerden toplandığı için de net bir şey söylemek çok zor olur genelde. Ama bu sene biraz çıtayı yukseltmisler, yani baya karakterli bir yağ üretmişler. Yag ben burdayım, ben cicek yağına benzemem diyor resmen. Sabahları içilebilecek kıvamda. Hatta mideyi çok rahatlatıyor bulantıyı geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 13 Mart 2020; 2:21:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sayın Attilao bey merhaba, doğal çökeltme zeytinyağınız çıkmadı galiba. Daha önce de söylemiştim Memecik cinsi zeytinyağını ilk defa alacağım ve sizden almak istiyorum.

Bu arada eşim Mut cinsi zeytinyağını duymuş deneyelim mi dedi bende Sazak firmasından 5 lt erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı sipariş verdim, bugün elime ulaşacak inşallah. Watsaptan polifenolünü sordum 176 dediler, 0,5 asit derecesi varmış. Fiyatı da 5 lt 145 lira.

Bu sene aldığım zeytinyağları;
    1) Tirilyeden .Edremit cinsi
    2) Orfion. Ayvalık cinsi
    3) Korudağ. Tirilye cinsi
    4) Avdan. Domat cinsi
    5) Sazak. Mut cinsi ( Şuan kargoda ve henüz elime ulaşmadı)
    Selamlar ufak bir yanlişlik var onu düzeltmek isterim..
    TiriLyeden firması adı üstünde Trilye (Gemlik) tipi zeytinden yağ yapıyor yani edremit değil
    Mut cinsi diye bir zeytin çeşidi yok sadece Mut bölgesinde yetişen yerel cinsler vardır ..Örnek vermek gerekirse "Sarı Ulak" "Topal Ulak" vs ama genel anlamda Gemlik ve Ayvalık cins hakim o yörede yerel çeşide yönelmiyorlar....Sizi üzmek istemezdim ama
    elinize iyi nitelikte bir yağ geçmesi imkansız malesef eğitim sıfır ve inovasyon'dan çok uzak bir hayatları var o yörenin ...Sadece ilaçsız ve Canan Karatay faktörü yüzünden bu bölge popüleritesini koruyor ama nitelik sıfır en azindan şimdilik 6 ay sonra yani 2020 hasadında ne olur bilemem;)

• semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Semih bey merhaba Tirilyeden firmasından aldığım şişede kaz dağları ve Edremit yazıyor o yüzden öyle yazdım. Hatta resmini de çektim.

Sazak zeytinyağını ise eşim istedi diye aldım, bana Mut zeytinyağı olduğu söyledi. Eşim de Canan Karatay'dan duymuş.
    Velhasıl kelam bu sektörün duayenleri sizsiniz, biz daha öğrenci bile değiliz. Yavaş yavaş sizlerinde yardımları ile öğreneceğiz inşallah

• quote:

Semih bey merhaba Tirilyeden firmasından aldığım şişede kaz dağları ve Edremit yazıyor o yüzden öyle yazdım. Hatta resmini de çektim.

Sazak zeytinyağını ise eşim istedi diye aldım, bana Mut zeytinyağı olduğu söyledi. Eşim de Canan Karatay'dan duymuş.
    Velhasıl kelam bu sektörün duayenleri sizsiniz, biz daha öğrenci bile değiliz. Yavaş yavaş sizlerinde yardımları ile öğreneceğiz inşallah
    Bu firmayı yakınen tanıdığım için direkt trilye cinsi dedim çünkü "İpsana"serisini gemlik ile yapiyorlar..Fakat bu sene edremit calişmadıklarınıda söylediler yani elinizdeki yağ 2018 hasadı haberiniz olsun...Yemeklerde kullanmanızı tavsiye ederim zaten Taş baskı yani (Ransit-oksitlenme) hat safhada...

• semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Semih bey merhaba,
    Dediğiniz gibi 2018 üretimi. Benim ilk butik zeytinyağı alışverişim Tirilyeden firmasından olmuştu, daha öncesinde hep market zeytinyağlarından(Komili zeytinyağı) alırdım.
    O zamanlar zeytinyağının hasat yılı ile üretim yılı arasındaki farkı bilmiyordum.

İyi ki bu forum var ve iyi ki bu forumda sizin gibi arkadaşlar var.

• Arkadaşlar şubat ayında gelecek zeytinyağlar sonunda geldi 1 ay gecikme ile...Gündem konumuz Korona virus (covid 19) malesef ..Risk faktörü taşınan bu günlerde tadım etkinligine izmir'de kaç kişi katılır emin degilim sizlerden gelecek mesajlar dogrultusunda maximum 1 hafta icinde düzenlenir veya düzenlenmez...Etkinligin yapilacagi yer 8 senedir üyesi olduğum otelin Lobi/misafir agirlama bölümünde mini bir tadım etkinligi ve zeytinyağınla ilgili düşünceler varsa hedefler vb bunun gibi konular.... Gelen ürünlerden birkaçini paylasmak istedim...

Picual (ispanya)
    Coratina (İtalya)
    Barnea (İsrail)
    Mission (ispanya +abd)

Renaissance Hotel İzmir (Hilton Otelin karşı çaprazı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_izmir -- 15 Mart 2020; 0:50:27 >

• Zeytinyağı korona virüsünü öldürür mü? Gliserin şişeleri gibi ufak şişelere koyup arada ellerimize sürsek falan?
    Hocam merhaba,
    Migros'tan 4 adet 2 litrelik Tariş güney ege Memecik cinsi zeytinyağı aldım, yemeklerde kullanırım diye aldım ama güzel yağmış sabahları da içilir ve salatada kullanılır.
    Haber verdiğin için teşekkür ederim.

İlk defa Memecik cinsi zeytinyağı aldım ve beğendim, bu sene son yağımı Hilmi Yıldırım Memecik zeytinyağından alacağım ve sezonu kapatacağım.

Oleuropein maddesinin antiviral olduğu düşünülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 15 Mart 2020; 15:10:58 >
  • Geçen Sazak aldım çok beğendim ama filtresiz diye hızlı tüketmek zorunda kaldım, arayıp sorduğumda ise filtreli uretmediklerini söylediler.

Güzel filtreli bir zeytinyağı arıyorum 5lt si 160 a kadar çıkabilirim.

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    Hakkında araştırmalar var http://sagens.erciyes.edu.tr/dergi/2017-1/pdf/Kubra_karaboga.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilce -- 15 Mart 2020; 15:11:9 >
  • quote:

Hocam merhaba,
    Migros'tan 4 adet 2 litrelik Tariş güney ege Memecik cinsi zeytinyağı aldım, yemeklerde kullanırım diye aldım ama güzel yağmış sabahları da içilir ve salatada kullanılır.
    Haber verdiğin için teşekkür ederim.

İlk defa Memecik cinsi zeytinyağı aldım ve beğendim, bu sene son yağımı Hilmi Yıldırım Memecik zeytinyağından alacağım ve sezonu kapatacağım.
    Bir şey değil. Her neyse bu Tariş de zannediyor ki güney ege kuzeyden daha kötü, o yüzden ucuza veriyorlar. Oysa çok daha iyi. Fazla uyandırmamak lazım.
    Zaten su yağı da zırt bırt niye indirime sokuyorlar anlamıyorum. Aynı fiyattan satsalar hep, ne olacak ki. Yapın 45 tl oldu bitti. İnternet çağındayız, kimse o yağa litresi 35-40 tl para vermez. Zetay novavera hilmi yıldırım, mentese som filan var o kadar. Gider onlardan alırım litresi 40 tl ye.
    Bir de zırt birt Tariş'in sahibi çıkıyor diyor ki zeytinyağı pahalı degil degerlidir Bu şeye benzedi, zam değil güncelleme. Sanki sen o kadar kaliteli mi uretiyorsun diye sorarlar adama. En iyi ürününüz bile Türkiye'nin sağlam markalarına yaklaşmıyor.
    İnstagram sayfalarına baktım, zeytinyağında d vitamini vamrış Peki bundan zeytinyağının haberi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Mart 2020; 23:0:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tariş güney ege memecik cinsi yağ için benzer yoruma sahibim ,olgun hasat yağa göre oldukça yakıcı ve sert bir yağ. Özellikle kampanya dahilinde hiç düşünmeden tercih edilmeli.
    Diğer yağlarla ilgili söylecek çok şey var ama biraz daha tecrübe etmem lazım.
    Tadım yaptıkça anladığım iyi işlenmiş yağ , zeytinin cinsine bakılmaksızın kendini belli ediyor ve memnuniyet sağlıyor.Ne internet sitesinin dizaynı ne içindeki hikayeler nede ambalajlar zeytin yağının kalitesini belirlemiyor.

Bu arada delice (yabani zeytin) zeyinyağı tadan var mı ?

• Zeytinyağınızı tanıyor musunuz?

Doğal ürünler sattığını iddia eden bir mağazadan minik bir zeytinyağı enstantenesi sunuyoruz sizlere. Etiket bilgilerindeki hataları beraber sayalım mı? :) 1- Türk gıda kodeksine göre "Ekstra Sızma Zeytinyağı" diye bir tanım mevcut değildir. İngilizcede Extra Virgin olarak geçen zeytinyağının ülkemizdeki karşılığı Naturel Sızma Zeytinyağıdır. Etiketteki tanım Türk Gıda Kodeksine Aykırıdır.
    2- Etikette ürün kimyasal limitler ve bilgiler bulunmamaktadır.
    3- Etikette bulunan "Yemeklik Zeytinyağı" tabiri, Türk Gıda Kodeksinde bulunmamaktadır, mevzuata aykırıdır. Bu zeytinyağının kalitesi hakkında en ufak bir fikre bile sahip olamazsınız.
    4- Yine ikinci şişede de ürün kimyasal değerleri bulunmadığı için kalite hakkında hiç bir fikriniz mevut değil.
    5- Zeytinyağı'nın Tavsiye Edilen Tüketim süresi 24 Aydır. Bu tarihlere bakarsanız bu zeytinyağlarının birinin 30/10/2018 diğerinin ise 30/08/2018 tarihinde üretilmiş olduğu verisine ulaşırız. Yani bir yıldan daha eski zeytinyağları. Tazesi var ama doğal ve eskisini satıyorlar:) Her doğal ürün sattığını iddia eden firma maalesef ki ticari kaygılar ile sizlere yeterince şeffaf olmayabiliyor.

Zeytinyağınızı ve zeytinyağı aldığınız firmayı tanıyın, etiketini kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 16 Mart 2020; 15:32:16 >

• 
Sayfa: önceki 545546547548549
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.