Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (548. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.500
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Hermus Arbequina yağını çok beğendim daha uygun fiyata bu lezzette yağ bulabilir miyim acaba ? (Nova vera bana tad olarak hafif geldiği için aynı keyifi alamadım)
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Hocam Nova Vera'nın hangi yağı hafif geldi size? Birden çok çeşit ürettikleri için sormak istedim, bir de hafiften kastınız tam olarak nedir mesela yakıcılık veya acılık anlamında mı hafif?
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    hocam vievi arbequina daha uygun ama hermus’u denemedim, mukayese edemeyecegim.
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    quote:

    kmesne @ 15 Mart 2020 10:11:11

    Geçen Sazak aldım çok beğendim ama filtresiz diye hızlı tüketmek zorunda kaldım, arayıp sorduğumda ise filtreli uretmediklerini söylediler.

    Güzel filtreli bir zeytinyağı arıyorum 5lt si 160 a kadar çıkabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 17 Mart 2020; 10:31:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Zeytinyağı korona virüsünü öldürür mü? Gliserin şişeleri gibi ufak şişelere koyup arada ellerimize sürsek falan?
    Gerek yok hocam.
    Zaten bütün sabunların içinde yağ var. Ve virüsleri öldürmedeki en etkili temizleyicidir. Su ve Sabun. Başka hiçbirşeye gerekyok.
    Yani, şuanda çok popüler olan el dezenfektanı sıvılar ve kolonyalar su-sabun kadar etkili değil.
    Ayrıca, özellikle kalıp sabunlar cilt ile de barışık. Sıvı sabunlar ise değil maalesef. Hele ki o el dezenfektanları ve kolonyalar(alkol) cilt düşmanı.

    Çok mecbur kalmadıkça, el dezenfektanı veya kolonya kullanmayın. Bi zahmet gidin lavobada 2dk elinizi yıkayın.
    Sadece el yıkama imkanı olmayan yerlerde, bu dezenfektanlar ve kolonyalar kullanılabilir. Tabi hemen arkasından da bir nemlendirici kullanmanız gerekir.

    Diğer bir tavsiyem ise, ağız ve boğaz temizliği ile ilgili. Dışardan eve gelince, özellikle de kalabalık ve kapalı bir alanda bulunmuşsak, bir çay bardağına 1 kapak oksijenli su, 3 kapak içme suyu koyun. 30sn gargara yapın.

    Tabi her sabah aç karna, yaklaşık 2 çorba kaşığı, yüksek polifenollü zeytin yağı içmeyi ihmal etmeyin...

    Koronasız günler diliyorum...




  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    İlk Hasat Trilye almıştım, evet yağ çok hafif olduğu için ağzımda hissedilir bir acılık bırakmadı. Bu doğrultuda sizin yağ öneriniz nedir acaba ?
  • skmg S kullanıcısına yanıt
    Vievi Arbequina denediniz mi hocam, sertlik olan nasıl acaba ?
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Benim denediğim yağlar arasında en beğendiğim nova vera 2018 trilye olmuştu ama özellikle aroması ve kokusu sebebiyle çok beğendim bu yağı acılık ve yakıcılık açısından orta düzeyde olduğunu düşünüyorum, onun dışında denediğim yağlar içinde acılık açısından zetay 2019 premium ilk hasat da kuvvetliydi ama bu forumda memecik deneyimi benden fazla olan arkadaşlar zetayı pek kuvvetli bulmadılar.

    Özellikle yakıcılık ve acılık açısından geçtiğimiz sezonlarda çok kuvvetli olduğu söylenen menteşe som var, bu seneki yağı ile ilgili henüz bir yorum yapılmadı burada, ben de daha denemedim, belki onu deneyebilirsiniz.
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Vievi arbequina’yı bizdeki edremit yağına benzettim hocam. Kuzey ege yağlarına benziyor. Acılık yok denecek kadar az, geniz yakıcılık biraz var. Meyvemsilik iyiydi, lezzetli bir yağ. Kroneiki domatesi salatayı yiyemeyeceğim kadar acı hale getirince arbequina ile devam etmiştim. Kişisel yorumlarım bu şekilde. Forumda cep telefonu doğrulama ile ilgili bir problem yaşadığım için dm cevap veremiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında forum yöneticisinin tavrından dolayı artık yazmayı pek istemiyordum ama alternatif ortaya çıkmayınca mecbur buradan yürüyeceğiz demek ki.

    Az önce bir paylaşım gördüm. Zeytin yaprağından elde edilen ouleropin ile zeytinyağının polifenol düzeyi artırılıyormuş. Gazi üniversitesi teknokent'te geliştirilmiş ve isteyene bu konuda destek verileceğini yazmış paylaşımı yapan kişi. İlginç geldi. Tattan ziyade sağlığı önceleyenlere cazip gelebilir belki.

    Böyle de bir resim var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt
    Bu kadar fark oluşturması ilginç. Suistimale de açık olur. Zeytin yaprağında da var bu madde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Zaten zeytin yaprağından elde ediliyor ve zeytinyağına ekleniyor. En azından ben öyle anladım. Maksat bol polifenollü ürün elde etmekse ve sağlığa zararı yoksa neden olmasın değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt
    Tabi olabilir de dışarıdan bilhassa kimyasal formül ile eklenip değer yüksek gösterilebilir. Zeytinde de var biliyorum. Zeytin yaprağı çayı da içilmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Korudağ harvenayı deneyenler acılık ve yakıcılık açısından yağı değerlendirebilir mi? Yüksek polifenol değeri yüksek yakıcılık demek oluyor yanlış bilmiyorsam fakat 600küsür polifenol değerine sahip bu yağ bana çok hafif geldi. Boğazda yakıcılık ve dilde acılık çok az. Yumuşak içimi bir yağ. Aroma olarak beğendim ama, domates ve yeni biçilmiş ot kokusu belirgin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspcü P kullanıcısına yanıt
    Harvenanın aroması en öndeki özelliği. Acılığı az, yakıcılığı biraz daha fazla. Fiyatını düşündüğümüzde bir de ön sipariş ile de aldığımızda çok güzel bir ürün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hanbars kullanıcısına yanıt
    Sayın Hanbars merhaba,
    Aşağıdaki mesajı, size cevap olarak, 13.03.2020 tarihinde , 02:47 da yazmıştım.
    Sanırım mesajım silinmiş.Her zaman olduğu gibi, neden silindiğini de anlamış değiliz. Reklam içeren bir metin de değildi. Aynı metni size tekrar gönderiyorum.
    Sevgi ve saygılar..



    Sayın Hanbars merhaba,
    Pazartesi günü satışa çıkarmayı planladık. Yağ aslında hazır, sadece , Doğal Filtre ve Çökeltme yöntemi kullandığımızı belirten stickerler elimize ulaşmadığı için Pazartesiyi bekleyeceğiz.
    Filtresiz Erken Hasatın da sonuna geldik zaten , doğal filtreli ile devam edeceğiz.
    Size ve foruma bilgi verilecekti zaten..
    Sevgi ve saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attilao -- 22 Mart 2020; 1:47:55 >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Şu ana kadar hep marketlerdeki bilindik zeytinyağlarını kullanıyorduk. Daha kaliteli ürün kullanmaya karar verdik.

    Şu an iki marka arasında kaldım. Palamidas ve Felole.
    Bu iki yağı kullanan var mı acaba hangisi daha iyidir.
    Palamidas siyah teneke şu an Gittigidiyor'da 110TL. Yeşil teneke de kampanya ile aynı fiyata geliyor. Felole olgun hasat 118tl, erken hasat 150tl. Palamidasın iki çeşidi de erken hasatmış. Felolenin olgun hasat asit ve polifenol değeri 0.63 ve 280, diğer ürün analiz yaptırılmamış. Palamidas belli değil polifenol değeri, asit değerleri siyah teneke 0.73, yeşil teneke 0.56.

    Var mı tavsiyesi olan acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatofist

    Merhaba arkadaşlar.

    Şu ana kadar hep marketlerdeki bilindik zeytinyağlarını kullanıyorduk. Daha kaliteli ürün kullanmaya karar verdik.

    Şu an iki marka arasında kaldım. Palamidas ve Felole.
    Bu iki yağı kullanan var mı acaba hangisi daha iyidir.
    Palamidas siyah teneke şu an Gittigidiyor'da 110TL. Yeşil teneke de kampanya ile aynı fiyata geliyor. Felole olgun hasat 118tl, erken hasat 150tl. Palamidasın iki çeşidi de erken hasatmış. Felolenin olgun hasat asit ve polifenol değeri 0.63 ve 280, diğer ürün analiz yaptırılmamış. Palamidas belli değil polifenol değeri, asit değerleri siyah teneke 0.73, yeşil teneke 0.56.

    Var mı tavsiyesi olan acaba?
    Ne maksatla kullanacağınıza bağlı. Genel olarak forumda kabul gören eğilim, sıcak yemekler için olgun hasat (burada sıcağa maruziyetten dolayı fenol degerlerin tercihe etkisi yok), salata ve mezeler için soğuk sıkım, asit düzeyi düşük, fenol düzeyi yüksek, küçük ambalajlı (2 lt.- 1 lt. - 0.5 lt.lik teneke&cam şişede) erken hasat ürünlerin tercih edilmesi yönünde.

    Bence sayfaları geriye doğru biraz okuyun, zeytinyağı hem sağlık hem keyif veriyor insana..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 19 Mart 2020; 16:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fatofist F kullanıcısına yanıt
    Sıcaklarda ve genel kullanıma yönelik düşünüyorsanız felole olgun hasat tercih edilebilir. Bir iki hafta önce sıcak yemekler için sipariş etmiştik. Olgun hasat ve filtre edilmiş olduğundan yakıcılık ve acılık özelliği haliyle zayıf ancak; koku, aroma ve nefaset gibi duyusal yönlerden gayet başarılı, ev ahalisi de beğenmişti. Yalnız salata, meze veya çiğ tüketim gibi sadece soğuklarda kullanacaksanız; fenol değerleri daha yüksek ve antioksidan açısından daha zengin olan erken hasat sızmalar daha makbul olur tabii. Direkt öneri yerineyse 15-20 sayfa geriye giderek önceki mesajlara göz atmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatofist F kullanıcısına yanıt
    Daha önce Felole olgun hasat almıştım, dün de erken hasatını denedim.

    Günlük olarak yoğun tüketim yapacaksanız Felole olgun hasadı tavsiye ediyorum. Fiyatı da düşmüş sanırım. Dediğiniz gibi Palamidas erken hasat olarak geçiyor. Ben o yüzden tercih etmedim onu. Daha özel bir yağ için ise Felole erken hasat baya iyi fiyatına göre. Palamidas'ın yeşil tenekesi de güzel bir yağ. Hem iyi bir yağ hem bu fiyat aralığında iki firmayı da başarılı buluyorum. Bunların dışında bu fiyat bandındakiler biraz zayıf geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 546547548549550
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.