Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (478. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.789
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nermin Hanım'dan siyah çevirme zeytin aldım. Yağ veya su içinde değildi. Bozulmasın diye içine sızma zeytinyağı doldurdum. Bir süre sonra yağ simsiyah hale geldi. Sizce normal mi? Daha önce başka yerlerden aldığım siyah zeytinlere de aynısı yapardım ve böyle olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 1 Kasım 2019; 12:8:3 >
  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Ben de yeni Trilye ve Memecik siparişi verdim. Ve gördüm ki bu İlk Hasat serisinin artık hepsi filtreliymiş. Arayarak da teyit ettim. Başta Memecik ve Ayvalık'ı filtresiz çıkarmışlardı. Sonradan hepsini filtreli yapmaya başlamışlar. Size gelenler nasıldır bilmem.
  • İlkerA. İ kullanıcısına yanıt
    0.5 lt en özel ve yeni sezon ürünlerine bakıyorum:

Zetay İlk Hasat filtresiz: 67'den aysonunda indirimle 54'e düşüyor.
    Nova Vera İlk Hasat: 65-70 TL'den indirimle (ayın son 10 günü) 52-56'ya düşüyor.
    Özem: 60 TL
    Nermin Hanım: 50-60 TL
    Tuay: Yeni sezon çıkmadı sanırım ama geçen sezon 60 TL idi.

Yani kendisine yakın konumdaki markalardan farklı bir fiyatı yok.

Zetay'ın 2 litreliği geçen yıl 84 TL (premium olan 127 TL), 5 lt olan ise 197 TL idi. Diğer saydığım firmalarda da yine bu civardaydı.

Bazı firmaların özel ürünlerini çok daha yüksek fiyatlara sattığını da görüyoruz. 125-200 TL'lere çıkan 0.5 litrelik yağlar var. Mesela Zeytinseli Kalamata. Zetay bunu yapmıyor, açık ara birinci olmasına rağmen.

Yani aslında fiyatı emsallerinden farklı olmamasına ve sıralamada yıllardır açık ara birinci olmasına rağmen acep bu forumda ismi neden pek geçmez? Garip... Neyse, bu yıl ben de deneyeceğim. :) Nitekim drcaucasian arkadaşımız Nova Vera'dan daha çok beğendiğini iletmiş.

• Zetay ile ilgili benim de aklıma takılan bir konu var. Sitelerinde 2019 hasadı evoo 500 ml fiyatı 32.5 tl (https://www.zetay.com.tr/urun/zetay-evoo-organik-500-ml/) iken 2018 hasadı 500 ml premium ürün fiyatı 35 tl (https://www.zetay.com.tr/urun/zetay-premium-500-ml-2/).

Geçen seneki ürün premium olduğu için fiyatı yüksek denebilir ancak bu "premium"un ne ifade ettiği benim için net değil. Bu ürün neden premium veya 2019 evoo ürününün premium ile ne farkı var ki 2019 ürünü olmasına rağmen fiyatı daha düşük. Mesela yağların elde edildiği zeytinler mi farklı veya başka bir şey mi? İki ürünün de erken hasat, soğuk sıkım ve max. 0.5 asit değerinde olduğu belirtilmiş ancak sayfalarda başka bir bilgi yok. Şahsen daha fazla bilgi vermelerini beklerdim.
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Zetay in kendi fabrikasi falan var komple kendileri sıkıyor. Kendi dediklerine gore %0,01 asite kadar veya boyle bir seydi, yag uretebiliyorlar. Ama alt tabakaya pek hitap etmiyor fiyattan dolayi. Dolayisiyla sicak firsat da olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 1 Kasım 2019; 19:20:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GittiGidiyor
    The Mill %100 Natürel Zeytinyağı 5 x 1 litre (5 Litre) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/the-mill-100-naturel-zeytinyagi-5-x-1-litre-5-litre-494108088

Linkteki zeytinyağını deneyen var mı?

• ©orleone kullanıcısına yanıt
    Sıcak fırsatlar bölümünde bir kişi almış ama ürün erken hasat değil.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140581165

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Zamanında gecmisligi vardır, burada genelde fiyat performans ürünleri paylaşılıyor, önceki zamanlarda õzem çok güzel indirimler yapıyordu alan da çok oluyordu. İsmi geçip geçmemesi tamamen kalite ile ilgili değil.

• deepdarkdirty D kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Bir süredir zeytinyağı konusunu takip etmekteyim ve aslında zeytinyağı hakkında hiçbir şey bilmediğimi sizler sayesinde öğrendim.
    Geçenlerde gitmiş olduğunuz ayvalık zeytinyağı festivalinde yaşamış olduğunuz deneyimleriniz ve anlattıklarınız da bizim gibi gidemeyenler için çok faydalı oldu.
    Festivalde Ali Kemal zeytinyağından bahsetmişsiniz ve internet sitelerinde erken hasat soğuk sıkım yağın asit orani 0,7 yazmakta, 5 litre fiyatı ise 150 tl.
    Korudağ erken hasat soğuk sıkım asit orani ise 0,5 yazmakta ve 5 litresi 165 tl.
    Siz bu iki zeytinyağını alıpta deneyimlemiş biri olarak;

Fiyat/performans olarak bu iki zeytinyağı üreticisinden hangisini tavsiye edersiniz?
    Veya yine bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz marka varmıdır?
    Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hanbars

Hocam merhaba. Bir süredir zeytinyağı konusunu takip etmekteyim ve aslında zeytinyağı hakkında hiçbir şey bilmediğimi sizler sayesinde öğrendim.
    Geçenlerde gitmiş olduğunuz ayvalık zeytinyağı festivalinde yaşamış olduğunuz deneyimleriniz ve anlattıklarınız da bizim gibi gidemeyenler için çok faydalı oldu.
    Festivalde Ali Kemal zeytinyağından bahsetmişsiniz ve internet sitelerinde erken hasat soğuk sıkım yağın asit orani 0,7 yazmakta, 5 litre fiyatı ise 150 tl.
    Korudağ erken hasat soğuk sıkım asit orani ise 0,5 yazmakta ve 5 litresi 165 tl.
    Siz bu iki zeytinyağını alıpta deneyimlemiş biri olarak;

Fiyat/performans olarak bu iki zeytinyağı üreticisinden hangisini tavsiye edersiniz?
    Veya yine bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz marka varmıdır?
    Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, bekliyoruz.
    Hocam bende zetay almak istiyorum ama premium 2lt ile 5 lt lik yağ lar farklı . 5 lt lik yağ kalite olarak nasıl acaba çok övülen yagi premium 127 tl olan mi sadece yoksa birde n11 ya da gittigidiyor gibi yerlerde kargo bedava olacak şekilde varsa almak isterim.

• abidig kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Zetay zeytinyağı 2 lt ve 5 lt olanlar 2018 yılının hasadı. Zetay'ın 2019 hasadı olarak sadece no1 var ve onunda fiyatı 500 ml=67 tl. Litresi 134 liraya geliyor yani çok pahalı. Ve forumda zeytinyağlarından anlayan satıcı-üretici-kullanıcılar erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı için 1 sene önceki yağı almayın dediler.
    Bu sene kesin olarak alacağım zeytinyağı Özgür Bey'in orfion Zeytinyağı. Sağolsun burada herkese yardımcı oldu Özgür bey, bıkmadan usanmadan herkesin sorularına cevap verdi.
    Birde Ali Kemal bey ve Korudağ zeytinyağlarından birini de alıp denemek istiyorum. O yüzden Ali Kemal bey ve Korudağ zeytinyağlarını denemiş olan arkadaşlar tavsiye verirse çok mutlu olurum.

• 2lt premium zetay 2019 6.ay hasadi yanlis hatirlamiyorsam.
  • Korudağ bu yılın yükseleni oldu diyebiliriz. Tabi ki premium butik üreticiler gibi değil ama şu an f/p olarak çok iyi, alanların hepsi memnun sanırım. Keyifle tüketiyoruz. Ali Kemal Bey yağlarını deepdarkdirty hocam beğenmiş, biz de listeye ekledik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drcaucasian

2lt premium zetay 2019 6.ay hasadi yanlis hatirlamiyorsam.
    Hocam Zetay'ın sadece No1 zeytinyağı 2019 üretimi
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Korudağ bu yılın yükseleni oldu diyebiliriz. Tabi ki premium butik üreticiler gibi değil ama şu an f/p olarak çok iyi, alanların hepsi memnun sanırım. Keyifle tüketiyoruz. Ali Kemal Bey yağlarını deepdarkdirty hocam beğenmiş, biz de listeye ekledik.
    Afiyet bal şeker olsun hocam.
    Orfion' dan sonra Korudağ zeytinyağı alacağım galiba.

• Ali Kemal Bey'in de fiyatları fena değil.
    Ali Kemal Bey Zeytincilik
    Zeytinya�lar� | Ayval�k Zeytinya��: Ali Kemal Bey Zeytinya�lar�
    http://alikemalbey.com/c-213-Zeytinyaglari.html

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yanlis hatirliyor olabilirm anak aklimda kutunun uzerinde 2019 6.ay diye kalmisti. kutuyu da attigim icin teyit edemedim. siparis gectikten sonra ozelikle 2018 diye iptal etmek icin aradigimda da sanki 2019 demislerdi ve iptal etmekten vazgectmistim. sitede 2018 yaziyorsa 2018 kabul etmek gerekiyor o zaman, benim hatam.

nova vera memecik erken hastaa kiyasla aroma ve tadini begendim ben ancak nova vera erkan hasta bogazi daha cok yakiyor.

elimde nova vera ayvalik var ve onu daha denemedim hediye edecegim icin.

zetayin no 1.i daha elime gecmedi' 1-5 kasim trihleri arasinda kargiya verilecek demisti musteri temsilcisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drcaucasian

yanlis hatirliyor olabilirm anak aklimda kutunun uzerinde 2019 6.ay diye kalmisti. kutuyu da attigim icin teyit edemedim. siparis gectikten sonra ozelikle 2018 diye iptal etmek icin aradigimda da sanki 2019 demislerdi ve iptal etmekten vazgectmistim. sitede 2018 yaziyorsa 2018 kabul etmek gerekiyor o zaman, benim hatam.

nova vera memecik erken hastaa kiyasla aroma ve tadini begendim ben ancak nova vera erkan hasta bogazi daha cok yakiyor.

elimde nova vera ayvalik var ve onu daha denemedim hediye edecegim icin.

zetayin no 1.i daha elime gecmedi' 1-5 kasim trihleri arasinda kargiya verilecek demisti musteri temsilcisi.
    Hocam sizin dediğiniz gibi de olabilir, belki de internet sitelerindeki bilgi yanlıştır.
    Denedikten sonra burada ürün hakkında yorum yaparsanız mutlu oluruz hocam.
    Şimdiden afiyet bal şeker olsun hocam.

• drcaucasian D kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz paketleme tarihidir hocam. 6. ayda zaten zeytin daha olgun yeşil hale bile gelmiyor, toplanması imkansız.

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    Türkiyede premium yağmı var en fazla iyi diyebiliriz kilosu 30 tl edecek yağları 500 ml şişesini 70 tl satıp premium imajı vermeye çalışıyorlar zaten onu yapan firmalarıda görüyorsunuz bir kaç sene sonra balon gibi sönüyorlar pek sesleri çıkmıyor premium olan tek şey fiyatları bence aklı olan gider en kötü yurt içi yetiştirilen ithal türleri alır en azından fiyatları uygun iyi yağ ürettiğini sanan local zeytinyağlarından markalarından fersah fersah daha iyi zeytinyağları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 2 Kasım 2019; 13:35:30 >
  • 
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.