Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (479. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.786
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 477478479480481
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    19 tl kargo çuvalmı yolluyosun 19 tl gider insan bir litre daha yağ alır firmanın dandikliğini burdan anlayabilirsin hamamotu satılıyordu geçenlerde tvde bedavaydı kargosu 69 tl idi buda onun hesap
    vakıflardan 4kilo koca koli zeytin alıyorum kargosu 6.90
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cutrera

19 tl kargo çuvalmı yolluyosun 19 tl gider insan bir litre daha yağ alır firmanın dandikliğini burdan anlayabilirsin hamamotu satılıyordu geçenlerde tvde bedavaydı kargosu 69 tl idi buda onun hesap
    vakıflardan 4kilo koca koli zeytin alıyorum kargosu 6.90
    19 tl kargo ücreti çok fazla, birçok zeytinyağı firması kargo ücreti almıyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam fiyat performans olarak en iyisi Ali Kemal ve korudağ incirya nasıl yenisi almadım bilmiyorum ama yeni sıkıldığı için mi bilmem acılık oranı ve meyvemsiliği Ali Kemal’de çok iyiydi 0,3 asit olduğu söylendi siteye baktım şimdi geçen yılın yağı konulan 0,7 asit yazıyor yeni yağlarını sisteme girmemişler sanırım fiyat olarak 140 liraydı 5 litresi de yağın altınovada ki zeytinlerden çıkardıklarını Gömeç ve ayvalıkta ki zeytinlerin halen toplandığını ve yağ sıkım süreci devam ettiğini ilettiler isterseniz instagramdan bir görüşün ya da arayabilirsiniz bunun dışında premium yağ alırım derseniz novavera çok güzel ancak fiyatı çok yüksek onun yerine Ali Kemal alabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepdarkdirty

Hocam fiyat performans olarak en iyisi Ali Kemal ve korudağ incirya nasıl yenisi almadım bilmiyorum ama yeni sıkıldığı için mi bilmem acılık oranı ve meyvemsiliği Ali Kemal’de çok iyiydi 0,3 asit olduğu söylendi siteye baktım şimdi geçen yılın yağı konulan 0,7 asit yazıyor yeni yağlarını sisteme girmemişler sanırım fiyat olarak 140 liraydı 5 litresi de yağın altınovada ki zeytinlerden çıkardıklarını Gömeç ve ayvalıkta ki zeytinlerin halen toplandığını ve yağ sıkım süreci devam ettiğini ilettiler isterseniz instagramdan bir görüşün ya da arayabilirsiniz bunun dışında premium yağ alırım derseniz novavera çok güzel ancak fiyatı çok yüksek onun yerine Ali Kemal alabilirsiniz
    Hocam merhaba, bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Ben bugüne kadar hep market yağı alıp kullandım. Zeytinyağının ne olduğunu, ne olması gerektiğini bilmiyordum ve bu forumdaki üretici-satıcı ve kullanıcıların verdiği bilgiler sayesinde daha bilinçli bir tüketici olma yolunda ilerliyorum.
    26 Ekim'de "Tirilyeden" marka zeytinyağlarından 500 ml'lik olandan 5 adet aldım tadı market yağlarından güzeldi. Bu akşam da 5 litrelik Korudağ erken hasat zeytinyağı siparişi verdim.
    Orfion ve Ali Kemal bey zeytinyağlarından da alıp denemek istiyorum.

• Arkadaşlar merhaba,
    n11'in yapacağı 11.11 kampanyası için hazırlıklara başladık.
    Geçen sene şöyle bir iddia ile bu kampanyaya girmiştik "yıl boyunca bu fiyatları tekrar hiç bir platformda bulamayacaksınız" demiştik.

Yine aynı hedef ile kampanyaya hazırlanıyoruz. Sizler de kuponları hazırlayın :)

Yoğun talep olduğu için, Erken Hasat ürünler de filtreli olarak 11.11 kampanyasında yer alacak.

Olgun hasat ürünümüz ise tamamen filtreli olarak satışta olacak gibi gözüküyor.
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Kuponlarımız hazır bekliyoruz Özgür Bey.

• Merhaba arkadaşlar en iyi zeytinyağı markası hangisidir ? ilk 5inizi yazabilir misiniz ?
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Korudağı bende denemek istiyorum ama ili çeşit yağı var herhalde tirilye ve Edremit türü zeyinden yapılan. Hangisini aldınız ve nereden satın almak ekonomik?

• l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    İkisini de aldık. Aslında merak edileni Trilye (Gemlik), Edremit zaten en çok kullanılan tür. Bir de geçen yıl Trilye ürünü ödül almıştı. Kendi sitesinden satış var, en hızlısı da WhatsApp üzerinden almak.

• 3 ay önce nova vera yı 140 a almıştım şimdi 275 diyor manyak mı bunlar.
    A sınıfı hangi yağ var şu an arkadaşlar ? Fiyat mühim değil ama 3 ayda2 katı zamlı ürün almak enayilik..

• N11 kampanyasında orfion alacağım, geçen sezon ürününü almış ve beğenmiştim. Yeni mahsul çok daha iyi olacaktır diye bekliyorum.

Filtresiz olan filtreli olana göre özelliğini daha çabuk yitiriyor diye aklımda kalmış. Eğer öyle ise, filtresiz neden tercih ediliyor? Daha yoğun bir aroması mı oluyor? Bir bilen aydınlatırsa sevinirim.

• son 5 yıldır zeytınyagına epey uzerıne dustum kım nerede uretım yapıyor hangı cıns zeytınden yag cıkarıyor uretımsartları falan nasıl aldıgı oduller vs vs bır cok seyı devamlı arastırdım. cesıtlı markalar denedım. kalıteli markalar olduguna emın oldugum bazı markaları hala deneme sansım olmadı nıye denemedım butce sorunum yok ama aptal yerıne koyulma fıyat polıtıkası en buyuk engeldi

aldıgım urunlerın %90 ı 0,5 cam şişe veya 1 ltlık ambalajlar nadıren 2 lt lık urunler ekenomık oldugunda ona yoneldim(5 lt lık ambalajlarda hem ozelıgı gıdıyor hem doldurt bosalt mesakkatli iş)

denedıgım markalarda hayal kırıklıgına ugratan olmadı desem yerıdır ama barız farkını koyan fırmalarıda es gecmıcem

yogun meyvemsılık aroması baskın tad oksurten yakıcılık dıle vuran acılık ve cesıtlı meyve ot kokusu olan sert bır zeytınyagı olan memecık cınsı favorımdir

yıne okuduguma gore zeytının cınsı, yetıstıgı yerın ıklımı, zeytınlıgın bakımı, topragı, yukseklık, ruzgar, nem, sıkımı, kac saatte sıktıgı, kac derecede sıktıgı vs vs gıbı bır cok etmen yag kalıtesıne etkı edıyor

iyi bir amator bır tuketıcı olarak

guney ege yagları memecık cınsı one cıkanlar

MENTESE SOM - HILMI YILDIRIM - TUAY(zeytının zeytınyagı)-

bunların hepsıde A kalıte. ıyı bır zeytınyagın butun tarıfıne uyan MENTESE SOM derim ama benım tercıhım burada HILMI YILDIRIM olur mentese som en kalıtelı yag bılırısn ama damak zevkı cok kişiye uyacagını dusunmuyorum cok sert cok acı cok yakıcı.. HILMI YILDIRIMDA bu tatlar daha tolere edılebılır kıvamda aynı sekılde TUAY da HILMI YILDIRIMA gore bıraz daha lıgt HILMI YILDIRIM VE MENTESE SOM koklu uretıcıler TUAY ise profosyenel yenı kuurlan bır marka mazısı cok derın degıl

bu yagların ortak bır ozelıgıde var fıyatı kuzey ege nın fahıs fıyatlarına bakaraktan cok daha uygun fıyatları

kuzey ege yaglarında ise

ÖZEM- OVILIO-ORFİON- KITSHENE-RENGIN SUAR

yag olarak en basarılısı acık ara kısthene ama fıyatıda one cıkarırsak ORFİON derim NERMIN HANIMIN OVILIOSU ile pek bır farkı yok ama fıyata epey fark var keısnlıkle bu fark verılmez OZEM IN yogunlugu kıvamı meyvemsılıgı ve nefasetı ıkısıne gore daha guzel EN BASARISIZI RENGIN SUAR geldı bana ama denedıgım zaman fıyatı dıgerlerı ıle neredeyse yarı yarıyaydı.. bu senede RENGIN SUAR altın madalya almış :) dıgerlerı zaten gedıklısı avantajmı dezavantaj mı sız karar verın RENGIN SUAR begendıgı bahcdekı urunu alıp sıktırıyor. dıgerlerı ıse kendı urununu sıkıyor

bu sene 2 marka yag aldım altın madalya alan VIEVI dıkatımı cektı zeytınyagı dostu dernegının yarısması acıklanınca bırde zeytın cınsı farklı ( kroneki -arbasola) olunca hemen sıparıs gectım ama daha tatmaya fırsat olmadı bu markayı burda denedıgını beyan eden tek kişi sn cutrera olmuş oda cok begenmiş. sanırım ben once aldım ama hala tadıp fıkrımı paylasamadım:)

KORUDAG bu yag HILMI YILDIRIMla beraber premıum altın odule layık goruldu buda dıkatımı cektı yenı sezon urununun cıkmasını bekledım HARVENA oldukca basarılı bır yag bu senekı fıyatlandırması ıle kesınlıkle kuzey ege yaglarını cope attırır 2 lt 70 tl olan yerde ovılıo nova vera zetay ozem 130 -150 cıvarı fıyat cekerlerse hadı lan ordan derim ..bol odulluysenız fıyatı kazık yapmanın alemı ne sımdı korudagdan EDRA sını sıparıs gectım dıger markaların uretıgı zeytın cınsınden bakcaz bakalım 2 kat fıyata degermi dıye.. korudag ın EDRA cınsı gecen sene yarsımada katıldımı bılmıyorum ama hava almıs

butcesı kısıtlı olan arkadaslar INCIRYA VE ALHATOGLU ENA YI gozden gecırebılır ıkısıde fena bır yag degıl ENA yı soguk mezelerde INCIRCAYI SICAK larda kulanabılır ALHATOGLU ayhan sıcımogluna ve ayse taskaleyede yada tam hatırlayamadım bı baska bayan adına ozel uretım yapıyor galıba

daha baska markalar varda onları vakıt bulursak yazalım

yazı cok uzun oldu bıtırelım artık bu sene nın ılk 100 metresını KORUDAG HARVENA rakıplerıne fark atmıstır ORFİON atak beklentımızı guclendırdi aralık ocakda HILMI YILDIRIMI beklıyoruz mayıs hazıran gıbıde OZEM ın unutugu kampanyaları yapıp %50 gelırse KISTHENE ye dalıyoruz

• ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, benimde kafama takılmıştı ve araştırmıştım.

Filtre edilmemiş zeytinyağının avantajları;

1. Filtre edilmemiş zeytinyağı içinde meyve parçacıkları var ve bu parçacıklar mineral ve vitamin içeriyormuş.

2. Filtre edilmemiş zeytinyağı daha yoğun bir tada sahip imiş.

Filtre edilmemiş zeytinyağının dezavantajları ise yağ bekledikçe;

1. Yağ Asit derecesi yükseliyormuş.

2. Peroksit değeri artıyormuş.

3. İçerdiği Antioksidanların özelliklerini kaybetmesine neden oluyormuş.

Bu işin uzmanlarına göre birkaç ay içerisinde tüketilecek ise filtresiz zeytinyağı almak daha mantıklı.
    Bir yıl süresince kullanılacaksa filtreli almak daha mantıklı.
    Ben zeytinyağı ihtiyacımın bir kısmını filtreli, bir kısmını da filtresiz aldım.

Not: Yukarda yazan bilgiler yanlış veya eksik ise lütfen beni uyarınız, sonuçta uzmanı olmadığım bir konu. Ve öğrenmek istediğim bir konu.

• Zeytinyağı ile ilgili araştırmalarıma göre butik zeytinyağı üreticilerinin birçoğunun yurtiçi veya yurtdışından ödülü var.
    Benim en çok kafamı karıştıran neredeyse herkes bir yerlerden ödül almış. Bu sefer biz kullanıcılar tereddüt ediyoruz.
    O yüzden bu forumdaki arkadaşların duyusal analizleri benim gibi bu işi yeni öğrenen veya kafası karışık kişiler için yol gösterici oluyor.

• Eudo E kullanıcısına yanıt
    Forum yönetiminin tavrı nedeniyle bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 10 Nisan 2020; 14:21:24 >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    bazı markalar cok ıyı bılırsınız ama fıyat yonunden kazık demıstımya

işte zetay ve nova vera bu katagorıde

deneme fırsatım olmadı bunca odul almış bunca kişi begenmiş ise tabıkı vardır bır hıkmeti

nova vera deneyeım dedım 3 lu set var 0,5 lt lık 180 tl 1,5 kg 180 tl cok pahalı degılmi ? zetay ıse oldum olası pahalı

mentese som ulkemıze zeytınyagu duyayneni bılınıyor kabul edılıyor keza hılmı yıldırımda kusaktan kusaga devam edıyor gıtıgı her yerde odule donuyor

hılmı yıldırımın 27,5 tl (4*0,5 110 tl) oldugu yerde nova veranın memecık cınsının 70 tl olması benım acımdan kabul edılebılır bır oran degıl

ama bır gun mutlaka denerım . belki onyargı olucak ama fıyat farkı dıger saydıklarıma gore degmıcegını dusnuyorum

deneme sıramda akdenız yagları var silisya ve burda ısmı gecen hatay yoresının bır markası vardı hatırlayamadım ( sarı ulak halhalı cınsı zeytınden uretılıyor)

kuzey ege yaglarında montis - tibak-mysia denemek ıstedıgım urunler arasında bır kac marka daha varda hepsı aklıma gelmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 4 Kasım 2019; 11:35:40 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 10 Nisan 2020; 14:21:13 >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    bazı eksıklıkler ve ambalaj farkları olucak ama bırlıkte degerlendırelım

mentese som 3 lt = 130tl ( 2018 -2019 hasadı)

nermın hanım 2,lt = 140 tl (2019-20)

h. yıldırım 2lt = 90 tl (2018-19)

nova vera 2lt = 150 tl (2019 -20 )

zetay 2lt = 127 tl (2018 -19)

ozem 2t = 140 tl (2019-20)

TUAY 2LT = 95 TL (2018-19)

KORUDAG 2 T = 70 tl (2019 -20 )

orfion 2lt = 90 tl (2019 -20 )

bunlar pıyasanın agır topları hepsıde erken hasat ama fıyat farkları bariz TUAY- MENTSE SOM- H YILDIRIM 2020 urunlerını pıyasaya surmedı daha ama fıyatları bu kadar yukarı surecegını dusnmuyorum ama rakıplerıne bakarak etkılesım yapacaklarıda kesın
    Daha önce yzdığım gibi Zetay ve Nova Vera ve pek kimsenin bilmediği 1111 sonsuzluk-
    onbironbir.net
    XI.XI Sonsuzluk | Gourmet Extra Virgin Olive Oil
    http://onbironbir.net/404.asp
    bu işin en iyileri.Gönül ister hep bunları alalım.Ama fiyatlar malum çok yüksek.
    Fiyat performans'ta nazar değmesin Korudağ erken hasatlardan çok memnun kaldım.Yağın bir kısmını işyerinde kullanıyorum.Orada buzdolabına koyuyorum mecburen.Yağ donuyor.
    Akhisar tarafında son tağsişte çok firma çıktı.Güvenemiyorum.
    Alhatoğlunun kendi sattığı ile Ayhan Sicimoğlunun alakası yok.İkisini de denedim.elma armut gibi karşılaştırılamaz.Sanırım Ayhan Sicimoğlu farklı üretim yaptırıyor.Bim'de de alhatoğlunun yağları var düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 10 Nisan 2020; 14:20:2 >
  • 
Sayfa: önceki 477478479480481
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.