Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (476. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: bkazaz_54
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.829
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeter hocam canavara.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: help21

Yemekleri ay çiçek yerine tereyağı daha mı sağlıklı olur diyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Evet. Tereyagi en dayaniklisi. Aycicekte en cok coklu doymamis yag var bu da isiya dayaniksiz, hemen trans yaga donusuyor. He ama biz hala aycicekle yapariz cogu zaman ekonomik diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Evet. Tereyagi en dayaniklisi. Aycicekte en cok coklu doymamis yag var bu da isiya dayaniksiz, hemen trans yaga donusuyor. He ama biz hala aycicekle yapariz cogu zaman ekonomik diye.

Alıntıları Göster
    Hocam ya affınıza sığınıyorum, olayı kişiselleştirmek de hiç istemiyorum ama yağ konusunda yanlış bilgileriniz çok, işin kötüsü buraya da kendinizden o kadar emin bir şekilde yazıyorsunuz ki, insanlar yanlış bilgilenecek, düzeltme ihtiyacı duyuyorum sürekli.

Tereyağının ısıya en dayanıklı yağ olduğunu söylemişsiniz, hatalı bir bilgi bu. Bu konuda smoking point - dumanlanma noktası denen sıcaklık değerlerini incelemek lazım. Ekte geniş kapsamlı bir liste paylaşıyorum. Tereyağı çok sevsem ve çok sağlıklı bulsam da, sıcaklık konusunda en nazik yağlardan biri. O yüzden yüksek sıcaklıklarda tereyağını kullanmamak lazım, ısıtırken de dikkatli olmak lazım, yanıveriyor zaten hemen.

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

Hocam ya affınıza sığınıyorum, olayı kişiselleştirmek de hiç istemiyorum ama yağ konusunda yanlış bilgileriniz çok, işin kötüsü buraya da kendinizden o kadar emin bir şekilde yazıyorsunuz ki, insanlar yanlış bilgilenecek, düzeltme ihtiyacı duyuyorum sürekli.

Tereyağının ısıya en dayanıklı yağ olduğunu söylemişsiniz, hatalı bir bilgi bu. Bu konuda smoking point - dumanlanma noktası denen sıcaklık değerlerini incelemek lazım. Ekte geniş kapsamlı bir liste paylaşıyorum. Tereyağı çok sevsem ve çok sağlıklı bulsam da, sıcaklık konusunda en nazik yağlardan biri. O yüzden yüksek sıcaklıklarda tereyağını kullanmamak lazım, ısıtırken de dikkatli olmak lazım, yanıveriyor zaten hemen.

Alıntıları Göster
    Türkiye şartlarında bulunabilirlik açısından ne tavsiye edersiniz hocam

• Brzlyl ysf B kullanıcısına yanıt
    Nereden aldınız ? Kendi sitesinden k.k ile ödeme yapamadım dünden beri...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam ama ben zaten Turkiye de cokca bulunan yaglari kastetmistim. Yoksa Afrikada bulunan adini duymadigimiz bilmem ne findigi yagi daha yuksek olabilir.Ust siradakilerin cogu Turkiye de bulunsa bile yemek icin kullanilamayacak kadar pahali. Avokado yagi? Uzum cekirdegi yagi? Zaten bunlar ulasilabilir degil hocam cok zor.
    Bir de ben zeytinyagini ve tereyagini 200-250 arasi derece filan diye duymustum cogu uzmandan. Normal sizma zeytinyagi yani. Burda niye boyle yazilmis anlamadim. Yani her gordugumuze inanmamak gerekir yanlis anlamayin. Hele doymamis yaglar isiya cok dayaniklidir zaten.
    Çoklu doymamış yani polyunsaturated yağlar trans yağa dönüşüyor ısıyı görünce burası doğru. Ben bunu Dr. Mercola nin sitesinde okumustum. Muntazam bir doktordur. Dr Mercola da zaten tereyagi veya hindistan cevizi kullanin der yemek icin.

Uzgunum ama sizin yanlislariniz olabilir, ben İngilizceyi akademik olarak bilen bir insanim, cokca kaynak da okudum bu konularda. Smoking point de tek basina bir olcut degil maalesef. Oksidatif stabilite diye bir kavram gelistirmis en son bilim adamlari mesela. Buna bakmak gerekir.
    Umarim kirici gelmemisimdir beyefendi :) siz de cok iyi ve ilgili bir saticiya benziyorsunuz kalbinizi kirmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 29 Ekim 2019; 20:20:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

İncirya yi deneyen yok mu ya? Benim cok hosuma gitti. Baskalari nasil buluyor merak ettim.
    ben sıcak yemekler için almıstım kullanıyoruz beğendik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ririii

ben sıcak yemekler için almıstım kullanıyoruz beğendik

Alıntıları Göster
    Yeni hasati icin sormustum ama 3-5 gun oldu satisa sunali zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpuli

Nereden aldınız ? Kendi sitesinden k.k ile ödeme yapamadım dünden beri...
    Ön sipariş verdim dönüş yapan olmayınca telefon ettim fatura kestiler havale yapınca kargoya verildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bu tablo genel bir tablo, yukarıdan aşağıya inince ülkemizdeki sofralarda hangi yağların olduğu belli, bunları seçip kullanırsınız. Kimseye avokado, üzüm çekirdeği yağı arayın bulun demiyorum. Bir de ben bu tür platformlarda özellikle akademik bil dil kullanmamaya ve daha basit anlaşılabilir tabloları paylaşmamaya özen gösteriyorum.

Akademik ingilizce bilmenize çok sevindim, sadece Science Direct akademik veritabanında bile bu konularda çok ciddi araştırmalar mevcut.

Konu sadece Smoking point ile ilgili değil fakat bu terim en anlaşılabilir ve kolay kavranabilir olanı ve kolayca anlaşıması için bunu paylaştım. Bunun yanında smoking point ile yenebilir yağların (edible oils) yüksek sıcaklıklarda meydana getirdikleri karsinojen ve toksik kirleticiler arasında da korelasyon olduğu biliniyor. ( glisidil esterleri, monochloropropanediol (3-MCPD), 2-monochloropropanediol (2-MCPD) başlıcaları ) Son olarak Oksidatif stabilite ise oksijen ile reaksiyon vermesiyle ve bozunma türlerinden sadece biri ile ilgili. Konuyu bağlamından saptırmadan, sıcaklık konusunda vermiş olduğunuz bilgiye dayanarak konuşacaksak bu kavram ilgisiz kalıyor.

Elbette bizim de yanlış bilgilerimiz olabilir fakat şunu bilmenizi isterim, piyasadaki zeytinyağı şöyle olur, böyle olur diye ahkam kesen yağcılardan değiliz. Akademik seviyede ingilizce ve advace seviyede italyanca olmak üzere iki dil biliyoruz, şu anda tüm dünyada geçerli olan akademik tüm veritabanlarına sınırsız erişimimiz var ve bir konuda bilgi sahibi olmamız veya araştırma yapmamız gerekiyorsa, google değil bu kaynakları kullanıyoruz, bu bilgiler ile iş yapıyor ve burada bunlar ışığında bir şeyler yazıyorum. Yanlış bir bilgi paylaştığımı düşünürseniz, kaynak ile lütfen doğrusunu paylaşın, öğrenmeye hazırım.

Muhabbetle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 29 Ekim 2019; 20:26:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Brzlyl ysf

Ön sipariş verdim dönüş yapan olmayınca telefon ettim fatura kestiler havale yapınca kargoya verildi

Alıntıları Göster
    :) Kredi kartı ile ödeme falan yok sanırım...
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Hocam tereyağ yerine sade yağ demek daha uygun olur aslinda. Listede de yer alan "ghee" aslinda tereyağin sütten ayriştirilmiş hali.

• quote:

Orijinalden alıntı: merhum87

Hocam tereyağ yerine sade yağ demek daha uygun olur aslinda. Listede de yer alan "ghee" aslinda tereyağin sütten ayriştirilmiş hali.
    Evet doğru söylüyorsunuz, listede ghee olduğunu gözümden kaçırmışım, sade yağ içindeki süt ve sudan ayrıştırılmış olduğu için, söz konusu sıcaklık ise daha dayanıklı hale geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 29 Ekim 2019; 21:10:25 >
  • merhum87 M kullanıcısına yanıt
    evet listede ghee yani sade yağ var ama listede tereyağı da var. listedeki adıyla butter yani tereyağı ülkede daha yaygın olarak kullanıldığı için 176 derecelik dumanlanma noktasıyla tereyağına dikkat çekmek daha doğru olur diye düşünüyorum. yoksa 232 derecelik dumanlanma noktası olan sade yağ antep baklavaları dışında yaygın olarak kullanılan bir yağ değil. yani listeye göre şu sonuca varabiliriz: tereyağının dumanlanma noktası çok düşük ve tereyağı ısıya dayanıklı değil. tabi yağın ısıya dayanıklılığını belirleyen başka unsurlarda var ve bunlarında gözardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireistanbul -- 29 Ekim 2019; 21:47:2 >
  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Şeflerden öğrendiğim, tereyağını yanlız pişirmemek gerektiği. Bu yüzden çiçek yağı ile beraber pişiriyorum ben. Bir de iyice yanmadan pişirilecek ürünü ilave ediyorum.

• pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirireistanbul

evet listede ghee yani sade yağ var ama listede tereyağı da var. listedeki adıyla butter yani tereyağı ülkede daha yaygın olarak kullanıldığı için 176 derecelik dumanlanma noktasıyla tereyağına dikkat çekmek daha doğru olur diye düşünüyorum. yoksa 232 derecelik dumanlanma noktası olan sade yağ antep baklavaları dışında yaygın olarak kullanılan bir yağ değil. yani listeye göre şu sonuca varabiliriz: tereyağının dumanlanma noktası çok düşük ve tereyağı ısıya dayanıklı değil. tabi yağın ısıya dayanıklılığını belirleyen başka unsurlarda var ve bunlarında gözardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyim.
    Mantikli bir bakis acisiyla bakarsak, sade yag sadece suyu ucurulmus tereyagidir, nasil yapildigini biliyorum. Tereyagini isitip kurutuyorlar sonra sogutuyorlar alin size sade yag. Burda kimyasi ne kadar degisebilir ki? Ama smoke pointlerde cok fark var diye gosteriliyorsa, demek ki aslinda bu smoke point yagin yanmamasinda bir olcut olarak gosterilemez. Belki tereyaginin icindeki bir miktar olan sut proteinleri vs. yaniyordur ki bunlar ne kadar olabilir tereyaginin icinde? Oldukca dusuktur ve ihmal edilebilirdir muhtemelen. Ayni sekilde mesela zeytinyagi filtresizse, icindeki zeytin parcalari ve baska maddeler de yaniyor olabilir. Ben sadece mantikli olani soyluyorum. Onemli olan yagin icinde cok az bulunan ekstra maddelerin yanmasi degil yagin kendisinin yanmamasi. Zaten yanilmiyorsam cok az bir kismi zaten yaniyor her yagda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 29 Ekim 2019; 22:51:59 >

• Novavera Ayvalık erken hasat aldim bugun teslim ediliyor. Filtre olayi nedir, nelere dikkat etmek lazim filtresizse?

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Özgür Bey. Olası yanlış bilgilendirmeleri önlemek için kendi mesajımda da isminizi vererek düzeltmemi ekledim.
  • Bugün Korudağ Harvena'yı denedim. Ürün filtresiz. Tenekeyi açtığım da ferah bir koku yayıldı. Yeşil domates kokusu baskındı. Meyvemsiliğini ve yakıcılığını beğendim. F/P olarak çok başarılı bir ürün. Tenekeyi 4 şişeye boşalttım, sırayla yanacağım.
  • 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.