Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (214. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.805
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün kargodan teslim aldım. zeytinyağı tam filtreli değil, yolda çalkalandığı için koyu renk görünüyor. ancak bekledikçe berraklaşıyor. rengi yeşilimsi, zeytinyağında zeytin kokusu ve zeytin tadını hissedebiliyorsunuz. ama geniz yakması belli belirsiz. daha önceden ayvalık yöresine ait bir z.yağı almıştım, ağzınıza aldığınızda net şekilde yanma ve acılığı hissetmiştim. bu yağda çok az bir acılık var, hatta yok gibi. bu iyi midir, değil midir bilemiyorum. mesela yukarda bir arkadaş geniz yakan z.yağı istiyorum deyince arkadaş bafa için natural birinci, yani bir alt kaliteyi tavsiye etmiş. bunun artık kriteri nedir arkadaşlar yorumlayabilirler. fiyatının 85 lira olduğunu hesaplarsanız bana 30 liralık çek ile 61 liraya geldi bu ürün. yemesi hafif ve zeytin tadını alabiliyorsunuz. hafif zeytinyağını sevenler tercih edebilirler. bence fiyatına göre iyi bir ürün ama gurme değilim sonuçta herkesin damak tadı farklıdır. önceki aldığım yağla kıyasladım. oradan kendinize göre bir sonuç çıkarabilirsiniz. ilanda dikkat edenler olduysa kova hediyemizdir diyor. ben bu kova ne ki diye düşünmüştüm. meğer ürünü plastik kapaklı kova ile gönderiyormuş. kovanın içinde de resimde gördüğünüz pet şişede z.yağı. geliyor. zeytinyağı dökülmesin diye ağzını o şekilde kapatmışlar. daha önce sorduğumda bu senenin mahsülü demişti, ben ürünü ışık görmemesi açısından boşalan bir z.yağı tenekesine koymayı düşünüyorum. bu arada kireçte kabak tatlısını beğendim. kabakları daha ince dilimlense daha iyi olurmuş ama yine de fena değil..

ürün linki:
    GittiGidiyor
    SIZMA ZEYTİNYAĞI 5 LT (lütfen yorumlra b Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/supermarket/sizma-zeytinyagi-5-lt-lutfen-yorumlra-b-200004591

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 17 Aralık 2015; 0:14:47 >

• eranyumm kullanıcısına yanıt
    kaliteli zeytinyağı biraz sert olur ağzı yakar, ama bu asla yuksek asitten degil. yuttugun anda bu yakıcılık gider. bir de soğuk sıkım olursa boyle agzı ferahlatan baymayan bir tadı olur.
    soğuk sıkım olmayan yağ pismis gibi bayık bir tadı olur. ben de şahsen boyle yumusak yağları sevmiyorum boyle meyvemsi tadı baskın sert yağları daha cok seviyorum, o yuzden sadece soğuk sıkım alıyorum.
  • yağın soğuk sıkım olduğunu düşünüyorum, çünkü daha önce market yağlarından birisi indirime girdiğinde almıştım, sıcak sıkım olduğuna ağzıma alır almaz kanaat getirdim. sizin tarif etmeye çalıştığınız tadı o yağda hissetmiştim, yağ sanki haşlanmış gibi bir tadı vardı. o yağı yemeklerde kullanıyoruz ama bu yağda o haşlanmış yağ tadı yok. sıcak sıkım olduğunu zannetmiyorum.
  • Şimdi forumda arkadaşlar tariş'in bile litresini 20 tl'den aldığını yazıyor. Peki bu arkadaşlar 100 tl'ye tariş'e satmak varken neden 85'e gittigidiyor'da satıyor? Ayrıca komisyon düştüğünde eline en fazla 75 tl geçiyordur. Bunun kova ve 100 tl üzeri kargo parasını da düştüğümüzde adama resmen 60 tl para ya kalıyor ya kalmıyor. Şimdi bu adam 40 tl zararı babasının hayrına yapmıyorsa bu sattığı zeytinyağı değilse nedir?

Üstadlardan aydınlatıcı bir açıklama bekliyorum. Saygılar.

Bu arada iyidir kötüdür bilmem ama Tunus'dan gelen zeytinyağları olmasa kesinlikle piyasa daha da şişecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

Şimdi forumda arkadaşlar tariş'in bile litresini 20 tl'den aldığını yazıyor. Peki bu arkadaşlar 100 tl'ye tariş'e satmak varken neden 85'e gittigidiyor'da satıyor? Ayrıca komisyon düştüğünde eline en fazla 75 tl geçiyordur. Bunun kova ve 100 tl üzeri kargo parasını da düştüğümüzde adama resmen 60 tl para ya kalıyor ya kalmıyor. Şimdi bu adam 40 tl zararı babasının hayrına yapmıyorsa bu sattığı zeytinyağı değilse nedir?

Bu arada iyidir kötüdür bilmem ama Tunus'dan gelen zeytinyağları olmasa kesinlikle piyasa daha da şişecek.

bununla ilgili daha önce mevzu geçmişti. zeytin türkiye'nin tek bölgesinden çıkmıyor. bazı bölgelerde 13-14 liraya alıyorlarmış lt.sini. bazı bölgelerde zeytin az olduğu için litre fiyatı daha yüksekmiş. bu z.yağı hatay yöresinden. yani türkiye'nin her yerinde lt.si şu fiyat diye bir genelleme yapılamıyor, yapılması da doğru değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

Şimdi forumda arkadaşlar tariş'in bile litresini 20 tl'den aldığını yazıyor. Peki bu arkadaşlar 100 tl'ye tariş'e satmak varken neden 85'e gittigidiyor'da satıyor? Ayrıca komisyon düştüğünde eline en fazla 75 tl geçiyordur. Bunun kova ve 100 tl üzeri kargo parasını da düştüğümüzde adama resmen 60 tl para ya kalıyor ya kalmıyor. Şimdi bu adam 40 tl zararı babasının hayrına yapmıyorsa bu sattığı zeytinyağı değilse nedir?

bununla ilgili daha önce mevzu geçmişti. zeytin türkiye'nin tek bölgesinden çıkmıyor. bazı bölgelerde 13-14 liraya alıyorlarmış lt.sini. bazı bölgelerde zeytin az olduğu için litre fiyatı daha yüksekmiş. bu z.yağı hatay yöresinden. yani türkiye'nin her yerinde lt.si şu fiyat diye bir genelleme yapılamıyor, yapılması da doğru değil..

Geçmiş konularda 20 tl'nin altında satılanlar yağ olamaz gibi keskin cümleler kurulmuştu. Hatta ben bunu çevremde bile dillendirip 16-17'den yağ alanlar ile dalga geçmiştim :) Şimdi 14-15 civarına yağ satıldığını görünce şaşırıyorum.

• bende beyzade yağ aldım ancak N11'den zeytinyagı filan alinmaz. bukadar şişik fiyatlar olmaz. birde Pina vardı oda 120'den 150 ye çekmiş fiyatı... bunun adına da ticaret diyorlar üstünü kapatinca "Abi N11 komisiyon aliyor" bahanesi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

Kotu olan ne kaynak yok bisey yok mesnetsiz bir idda. Ben aldim kullaniyorum gayet güzel yine alir kullanirim.

evet üstat, arkadaş bir başka firmayla karıştırıyor sanırım; ürünler dün sipariş ettim bugün elime geçti ve hiç de kalitesiz gibi durmuyor. telefonla görüştüm yeni ürünler de 15 güne kadar satışta olacakmış. ben beğendim...
  • Merhaba. Aldiginiz yag icin donmuyor demissiniz. Hakiki zeytinyaginin donmasi gerekmiyor muydu? Genelde bilgiler bu yonde.
    Bilmedigim icin soruyorum. Bu zeytinyag isi cok karisti :)
  • Sizlerle paylaşmak istediğim konu geçen sene 50 tl ye satılan hatta indirimlerle 40 tl ye kadar inen zeytinyağı ne oldu da bu sene 150 tl ye kadar çıkıyor, tamamen büyük firmaların stoklama sonucu yaptıkları üçkağıtçılıktan başka bişey değil.Bence herkezin tepki koyması gerekiyor,hatta imza kampanyası bile düzenlenebilir,herkez bir olurda tepkisini almayarak koyarsa o büyük firmaların elinde o ürünler patlar.Bakın kimse bana ürün az demesin ürün var. Sadece milletin bu firmaların yalanlarına ayak urdurmasından ba birşey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Orijinalden alıntı: okitai

hocam o fiyata millet izorya yiyor az daha verip aterna yiyor bence mantıklı bir seçim olmamış..

Öyle demeyin, herşeyin marka olmadığını son alışverişimden sonra ben de anladım.

Elimde Aterna erken hasat var, o bitmeden Özgün taş baskı almıştım. Bir de tanıdığımın akrabasından aldığım, üreticiden gelen bir sızma zeytinyağı var.

Sonuç : Genelde banma usülü tüketimimde Özgün taş baskı ağır basıyor ... du ki, iş yerinden bir arkadaşımın üretici olan kayınpederinden
    aldığım zeytinyağı elime geçinceye kadar.

Aman allahım sanki zeytinler sihirli bir değnekle yağa dönüşmüş gibi birşey. Bugüne kadar zeytinyağıyla ilk kez tanıştığımı hissettim. İş yerinde herkes bayıldı tadına. Gelecek yıl için 25 litreyi şimdiden sipariş verdim bile.

Şimdi sadece ona banabiliyorum, limonsuz ve kekiksiz. Diğerlerinin pabucu ise damda bekliyor !

Hocam şu arkadaşını bizede yönlendir yaw

Onu düşündüm ama bu sene çok az yağ çıkmış ve sadece tanıdık çevresine veriyorlarmış. Manisa'dan bana getiren kişi
    kendileri de dededen beri zeytin işi yapmışlar ama artık bu kişiden alıyorlarmış. 150 litre almışlar onlar da.

• slm donup donmamasi kalite gostergesi degil yag zeytin suyundan elde edilir anne sutu gibidir. anne sutu donmaz cunku icinde degisik besin icerikleri var. zeytinde de yag asitleri var. su 0 derecede donar icine tuz koyun donma noktasi -5 olr tuz miktari artukca donma noktasi -10 olur zeytinyaginin icindeki besin icerigi arttikca donma noktasida eksi derecelere iner tahminim besin icerogi yonunden zengin olan yag gec donuyor bana gore. ham zeytinyagini cabucak donar sizma zaten belirtildigi uzere gec donar l ama butun kaynaklar yagin donup donmamasi tipik olaydir kalite fostergesi degildir der once formda marketteki riviera yaginin dondugunu soylemisti arkadslar. asit orani yuksek ham yag cabuk donuyor ve zaten sabun yapilir maliyetide ucuzdur. karakteristik olaydir bolge, sulanmasi ,hasat zamani bu konuda etkilidir. kaldiki hic bir bilimsel calusmada donar donmaz demez sadece etikette de donabilir der bu eger ola ki donarsa da problem yok tuketilir anlaminda nete baktiginizda zaten kolayca googleden bulursunuz. ah keske oyle kolay anlasilsa lab. gerek kalmaz tuketiciye urun satmak kolaylasirdi malesef 55 tl 5 litre yag satilan yerde 100 tl satmakta zorlaniyoz tuketici ikiside yag diyir ucuz olani aliyor bu defa ureticide tuketici de madur oluyor malesef. nacizane bir uretici olarak fikrim ustadlar daha iyi anlar tabi:) bu arada son 105 litre:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem ipek -- 17 Aralık 2015; 10:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erdem ipek E kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgiler icin tesekkurler. Bir de bu sıkım olayı var. Sizin yaginiz soguk sıkım mı oluyor? Ya da o ayarda mi oluyor?
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Aralık 2015; 10:54:05 >
  • 29 derece ve 39 derece arasi. zaten zeytin de olay budur tas baski soguk skm bir pazarlama taktigidir. yanlis anlasilmasin ama takinti halne getirdigimiz gida sektorunde insanlarin bu zaafindan yararlanmaktir maiyet 20 tl dir. takinti halimizden yararlaniyorlar. soyle boyle deyip litresi 60 tl yag satiliyor sasmamak elde degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem ipek -- 17 Aralık 2015; 11:08:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

kaliteli zeytinyağı biraz sert olur ağzı yakar, ama bu asla yuksek asitten degil. yuttugun anda bu yakıcılık gider. bir de soğuk sıkım olursa boyle agzı ferahlatan baymayan bir tadı olur.
    soğuk sıkım olmayan yağ pismis gibi bayık bir tadı olur. ben de şahsen boyle yumusak yağları sevmiyorum boyle meyvemsi tadı baskın sert yağları daha cok seviyorum, o yuzden sadece soğuk sıkım alıyorum.

tam aradığım zeytinyağı, sizin kullandığnız böyle bir zeytinyağı var mı hocam?

Muhteşem bilgiler için teşekkürler @eranyumm
  • Ozbi kullanıcısına yanıt
    Ozem izorya Beyzade bunlar güzel yağ hepsinin soğuk sıkımını aldım. Ayrıca soğuk sıkım olayı bir pazarlama tekniği değil. Bu yağların soğuk sıkımını tat bir de normal bir sızma yağ tat. Bak bakalım aradaki farka. Soğuk sıkım besin değerini daha çok korur ve daha yararlıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlarn soguk skmi kac derece bizimki 29_39 arasi bi ara sor bakalum -5 falanmi diyorlar yada sogutuptami skyorlar. normal suyun sicakligi kac icimlik? siz 275 tl yi yaga verebiliraiz hatta tavsiyede edersiniz ama benim tuketim stratejime satis stratejime ters somurudr baska degil. x y z nin soguk skm diye icirdigi yag ureticinin 35 derecede sktirdigi yagdir. yuksek isidakiler prina yagidur ve turevleri. insanlar bilgilendirmek iyi ama korkut ve surukle psikolojisi olmamali. ureticiyim ama tuketiciyi de dusunmek lazim. x y z firmasi odul aldi 100 tl yag 275 sat, yahu fuara giden yag ile piyasadaki yag aynimi Allah askina...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem ipek -- 17 Aralık 2015; 13:49:18 >
  • Erdem ipek arkadaşımızdan geçen sene ben de hem filtreli hem de filtresiz yağ almış ve çok beğenmiştim. Özellikle filtresiz olan yağın tadı aroması daha güzeldi. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
    275 liradan hiç yağ almadım almamda.
    Bir yağı odullu diye zaten almıyorum. Aldigim yaglari tek tek denedim karsilastirdim en az 6 cesit soğuk sıkım yağ tattım. Daha önceki mesajlarda ben de dahil bu konu cokca yazıldı nedir ne değildir diye.
    Kendi adıma konusayim soğuk sıkım olmayan. Plastik sisede gün isigi gormus yağ almam. Denedigim yağlardan ya da o kalitede yağlardan hangisi ucuzsa onu alirim.

Gitti diyor da vodofone kodu ve bkm iadesiyle erdem ipekten 5 lt yağı 50 TL ye aldım gelince yorum yaparım

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.