Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (215. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.776
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcroses

275 liradan hiç yağ almadım almamda.
    Bir yağı odullu diye zaten almıyorum. Aldigim yaglari tek tek denedim karsilastirdim en az 6 cesit soğuk sıkım yağ tattım. Daha önceki mesajlarda ben de dahil bu konu cokca yazıldı nedir ne değildir diye.
    Kendi adıma konusayim soğuk sıkım olmayan. Plastik sisede gün isigi gormus yağ almam. Denedigim yağlardan ya da o kalitede yağlardan hangisi ucuzsa onu alirim.

iste firmalar zaten bundan yararlanip ( 6 cesit yag alip denemek tatmak ) yani bizim bir takim cokta saglikli olmayan ortulu korkularimizdan yararlanip ucuk rakama satiyorlar. yani smoruryorlar... ya litresi 60 liraya yag olurmu? soguk skm diye biswy yoktur yag 30 derecede sklir bu olmasi gerekendir luks degildir. ustu pirina vb yag olurki hos degildir. almiyorsaniz madem bas bas eklam yapip dunyanin en siradan yagini en pahaliya da sattirmamak lazim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• marifet iltifata tabidir. denedgim begendigim yağı burada paylaşırım, bu reklam değil.
    o yağ o paraya değer mi onu bilmem. ama iyi kaliteli yağın. kaliteli ve iyi olduğu belli.
    burada bile örnek beyzade ile çok olumlu yorumlar yapılmıs. özem biraz pahalı keza alanlar begenmis. izorya oyle koklu var denemedim ama o da alanlar memnun.

bir de soğuk sıkım diye birsey yok demek cok iddalı olmus.
    daha oncede paylastim mutlaka okuyun.
    www.mentesesomzeytinyagi.com
    Ana Kateg_i
    http://www.mentesesomzeytinyagi.com/?l=tr&c=1

• Günümüzde her türlü hile yapıldığı için zeytin yağının tadına rengine güvenmeyin. Gerçekten bildiğiniz güvenilir yer varsa alın.
    Gemlik adresli firma olsa bile bu güvenilir yağ veya zeytin anlamına gelmez. Diğer yörelerden gelen ucuz zeytinler (Hatay vb.) buradaki firmalarda paketlenerek satılmakta. Bu devirde sağlıklı beslenmek bile oldukça zor insanların karakteri düzgün olmadıktan sonra.
  • slm mrcoses marifet 100 tl lik yağı bilmem ne fuarından şu ödülle dönmüş deyip 275 sattırmak sıcak fırsatlarda:) problem uçuk fiyata alınan yağları bedavaya almış gibi koşun koşun demek
    aşağıdaki olaylar bu forumda yazıldı sen de şahitsindir bi tarfta tüketici bir tarafta senin ödüllü fabrikalar var
    çelişki1: arkadaş fabrikayı aramış sormuş erken hasat ne zaman çıkacak diye soruş
    cevap ocakta çıkacak denmiş.. yahu ocaktaki yağ erken hasat değildir dip zeytindir.. ha önce erken hasatı sıkıp bekletip geçen yılki yağı erken hasat diye satıyorlarsa bilemem :)
    çelişki 2: arkadaş fabrikayı aramış sormuş yağınız ne zaman çıktı hangi ay demiş ,cevap eylülde olmuş. ben eylülde ne zeytin toplandığını ne sıkıldığını görmedim. eylülde mersin gibi olan zeytinde su bile yok gibidir ki yağ olsun..
    çelişki 3: adam fabrikayı arıyor0,5 asit diyorlar gelen tenekede 0,8 asit yazıyor ....
    işte bu kadar çelişki görülmeyip ödllü yağ deyip 275 x y z tavsiye etmek garip.
    ama her şeye rağmen forumda insanları bilgilendirmek adına yaptığın çalışmaya teşekkürler ediyorum slmlar Allaha emanet olunuz. umarım bi gün ticaretimiz olur diyor saygılarımı sunuyorum. iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem ipek -- 17 Aralık 2015; 20:51:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trbc

Bim marketlerde satılan yağ ile aynı fiyat ama kristal daha iyidir herhalde.En azından helal sertifakası da var diye biliyorum şayet gemi logolu olan kristal ise.

zeytinyağının helal olanı nasıl oluyor Bir Mudanyalı olarak öğrenmek isterim
  • erdem ipek E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler önemli olan bilinçlenmek kaliteyi ucuza almak.benden de saygılar.
  • bi siparişte ben geçtim erdemipek beyden.muhtemelen yarın ulaşır bize.
  • ukilavuz kullanıcısına yanıt
    Yağı güzeldir merak etmeyin ama konudaki yorumları gereksiz olmuş. Geçen sene almıştım birkaç defa yağından sıkıntısız ve lezzetli idi. Umarım kaliteyi bozmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: trbc

Bim marketlerde satılan yağ ile aynı fiyat ama kristal daha iyidir herhalde.En azından helal sertifakası da var diye biliyorum şayet gemi logolu olan kristal ise.

zeytinyağının helal olanı nasıl oluyor Bir Mudanyalı olarak öğrenmek isterim

zeytinlerin besmele ile tek tek karnını yarıp tekbir getirerek çekirdeklerini çıkarıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Orijinalden alıntı: okitai

hocam o fiyata millet izorya yiyor az daha verip aterna yiyor bence mantıklı bir seçim olmamış..

Öyle demeyin, herşeyin marka olmadığını son alışverişimden sonra ben de anladım.

Elimde Aterna erken hasat var, o bitmeden Özgün taş baskı almıştım. Bir de tanıdığımın akrabasından aldığım, üreticiden gelen bir sızma zeytinyağı var.

Sonuç : Genelde banma usülü tüketimimde Özgün taş baskı ağır basıyor ... du ki, iş yerinden bir arkadaşımın üretici olan kayınpederinden
    aldığım zeytinyağı elime geçinceye kadar.

Aman allahım sanki zeytinler sihirli bir değnekle yağa dönüşmüş gibi birşey. Bugüne kadar zeytinyağıyla ilk kez tanıştığımı hissettim. İş yerinde herkes bayıldı tadına. Gelecek yıl için 25 litreyi şimdiden sipariş verdim bile.

Şimdi sadece ona banabiliyorum, limonsuz ve kekiksiz. Diğerlerinin pabucu ise damda bekliyor !

Çok teşekkürler @mcroses

@Nokmen nerden alıyorsun, genzi yakıyor mu? fotoğraf paylaşabilir misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 18 Aralık 2015; 11:17:15 >

• zanaks kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla yeni başlayan bir furya var..
    Herşeye helal sertifikasını basıyorlar.
    Suyun, hurmanın, ton balığının...

2 yıl önce helal gıda fuarına gitmiştim orada Endonezyalı bir firma ton balığı standı açmıştı;
    balığın helali mi olur dedim;
    Cevap olarak proses aşamalarında sağlığa zararlı hiçbirşey kullanılmıyor, makinalar alkol vs. içermeyen temizlik malzemeleri ile temizleniyor diye cevap verdi.
    Su için ise Domuz kemiğinden elde edilen filtrasyon sistemleri varmış, sertifikası olan firma onu kullanmadıklarını söyledi...
    Hurma da da balıkçının verdiği cevaba benzer bir cevap almıştım (iranlı bir firmaydı)
    Zeytinyağı ile ilgilendiğimde oradaki arkadasa sordum nedir sizi helal yapan; yine hurmacı ve balıkçıdan aldığım benzer cevabı adlım.. Prosesss...

Kısacası anladığım kadarıyla Helal sertifikasını aynı zamanda Sağlıklı üretim için de basıyorlar.

Tabii bu iyi bir şey mi kötü birşey mi bilemiyorum...

Bu helal damgası yüzünden üniversite öğrencisiyken çok kötü bir maceram olmuştu....

• quote:

Orijinalden alıntı: byincele

Hocam bildiğim kadarıyla yeni başlayan bir furya var..
    Herşeye helal sertifikasını basıyorlar.
    Suyun, hurmanın, ton balığının...

2 yıl önce helal gıda fuarına gitmiştim orada Endonezyalı bir firma ton balığı standı açmıştı;
    balığın helali mi olur dedim;
    Cevap olarak proses aşamalarında sağlığa zararlı hiçbirşey kullanılmıyor, makinalar alkol vs. içermeyen temizlik malzemeleri ile temizleniyor diye cevap verdi.
    Su için ise Domuz kemiğinden elde edilen filtrasyon sistemleri varmış, sertifikası olan firma onu kullanmadıklarını söyledi...
    Hurma da da balıkçının verdiği cevaba benzer bir cevap almıştım (iranlı bir firmaydı)
    Zeytinyağı ile ilgilendiğimde oradaki arkadasa sordum nedir sizi helal yapan; yine hurmacı ve balıkçıdan aldığım benzer cevabı adlım.. Prosesss...

Kısacası anladığım kadarıyla Helal sertifikasını aynı zamanda Sağlıklı üretim için de basıyorlar.

Tabii bu iyi bir şey mi kötü birşey mi bilemiyorum...

Bu helal damgası yüzünden üniversite öğrencisiyken çok kötü bir maceram olmuştu....

doğrudur hocam da ne diyeyim i.neliğin sonu yok işte

• erdem ipek E kullanıcısına yanıt
    arkadaşın yağı çok güzel alınabilir gerçekten.
  • ulan zeytınyagınada helallık vasfını soktunuz ya helal olsun ne diyim
  • Pina marka zeytinyağı bugün elime ulaştı. Gerçekten çok güzel. Ağızda yumuşak bir tat bırakıyor önce. Genizden aşağı inerken ise tatlı bir acılık bırakıyor boğazda. Erken hasat olmasından mıdır nedir, hiç bu kadar iyisini tatmamıştım:) Salata performansını ise henüz test etmedim.

• GittiGidiyor
    SIZMA ZEYTİNYAĞI TAŞ BASKI 5 LİTRE Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/supermarket/sizma-zeytinyagi-tas-baski-5-litre-199029990

Bu arkadaşın nasıldır?

• Yarin migros'ta her 60 tl'lik alisverise Yudum Ege 1 Lt Sizma Zeytinyagi 7 TL

• Soickan S kullanıcısına yanıt
    Nasıldır bilmem ama adam % -100 indirim yapmış :)
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Evet pino zeytinyağı ben de kullandım çok güzel. Bu senenin soğuk sıkım erken hasat yağı 120 tl iyi fiyata aldınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 19 Aralık 2015; 11:20:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candzh

Nasıldır bilmem ama adam % -100 indirim yapmış :)

harbi kral indirim olmuş :P

Geçen hafta incelerken bu satış fiyatı aynıydı ve indirimsizdir. Büyük ihtimal 139 TL dan indirim yapılmış gibi gösterecekti...

Bugün yada yarın Migros yada GG üzerinden zeytinyağı alacağım tavsiyeleri verebilirmisiniz...

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.