Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ananni
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.414
Cevap
553
Favori
1.273.632
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eyvallah yazıyorsunuz, konuyu bilenler de var. peki ben şimdi hangi yağı alayım kahvaltıda yemek için? biriniz bir yağ önerin de onu satın alayım. ha bir de erken hasat soğuk press mi ve düşük asitide mi uygundur bunun için?

bu adamların erken hasadı 40 kağıt

bu nar gourmet ise 500 ml 26 tl

bir de tariş 17-18 tl'den aldığına göre üreticiden, bu duruma göre iyi bir yağın kg fiyatının (1 kg alırsak) 25 tl'den herhalde az olmasını beklemek hayalcilik olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

Ovilo yu az çok tanırım.
    Zarar etmemek için böyle yaptılar. Piyasa allak bullak.
    Ben de dedim yağ iyi kaliteli ama bu fiyat zor.

Bende yine ovilo alabilirim.
    Cidden firma kötü niyetle yapmadı bunu. İşi büyütmeye çalışıyordu ama bu fiyatlar yüzünden işler de karıştı.
    Zaten iyi yağların fiyatı hep pahalı.

firma nasıl zarar edecek orasını anlamadım. zaten çoğu firma elindeki yağa durduk yere zam yapıyor.. bu şartlarda nasıl zarar edecekler
  • Arkadaşlar daha önce sorulduysa kusura bakmayın ama
    Bimdeki sızma yağ nasıl ? alınır mı ?
    Yoksa migrostaki yonca daha mı iyidir bulursak onu mu almak lazım ?

Şimdi burda siz asitlik filan konuşuyorsunuz mesela geçende 3 tane yudum aldım 19.75 den üstünde asitlik filan yazmıyo.
    ondan önce de şoktan lio aldım onda da göremedim. Biliyorum işin kolayına kaçıyorum ama illa böyle butik marka mı almak lazım. market makları dandik sıcak sıkım ve asitliği yüksek midir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeNcX -- 29 Kasım 2015; 9:49:37 >
  • Bizimkiler fabrikadan sıktırılmış yeni yağ almışlar 10 lt si 190 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Güzel fiyat.
  • Arkadaşlar bu özem için indirim kodu olan var mı elinde,erken hasat çıkmış ama çok pahalı geçen sene bazı arkadaşlar almıştı hatırlıyorum indirim kodu ile
  • Merhaba,
    Korfezbirlik sizma zeytinyağı nasıldır?
    Kullanan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

Arkadaşlar bu özem için indirim kodu olan var mı elinde,erken hasat çıkmış ama çok pahalı geçen sene bazı arkadaşlar almıştı hatırlıyorum indirim kodu ile

SY11
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeNcX

Arkadaşlar daha önce sorulduysa kusura bakmayın ama
    Bimdeki sızma yağ nasıl ? alınır mı ?
    Yoksa migrostaki yonca daha mı iyidir bulursak onu mu almak lazım ?

Şimdi burda siz asitlik filan konuşuyorsunuz mesela geçende 3 tane yudum aldım 19.75 den üstünde asitlik filan yazmıyo.
    ondan önce de şoktan lio aldım onda da göremedim. Biliyorum işin kolayına kaçıyorum ama illa böyle butik marka mı almak lazım. market makları dandik sıcak sıkım ve asitliği yüksek midir

soğuk sıkımın besin değeri daha yüksek. bir de plastik sisede, gün ışığı görmüş şişede yağ almamakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

Ovilo yu az çok tanırım.
    Zarar etmemek için böyle yaptılar. Piyasa allak bullak.
    Ben de dedim yağ iyi kaliteli ama bu fiyat zor.

Bende yine ovilo alabilirim.
    Cidden firma kötü niyetle yapmadı bunu. İşi büyütmeye çalışıyordu ama bu fiyatlar yüzünden işler de karıştı.
    Zaten iyi yağların fiyatı hep pahalı.

firma nasıl zarar edecek orasını anlamadım. zaten çoğu firma elindeki yağa durduk yere zam yapıyor.. bu şartlarda nasıl zarar edecekler

İşi büyütmek istediler.
    İşi büyütmek istersen ne yaparsın. Yeni harcamalar yaparsın değil mi
    Eee para nerden gelecek.
    Geçen yıllar olsa piyasa belli. O belli piyasaya göre işi büyütmeye kalkarsan ama fiyatlar bir anda zamlanınca ne olur. Satışların düşer.

Ama senin paraya ihtiyacın var. Eee ne yapacan peki.
    İşte orda işler karışıyor.

Yağ kaliteli filan ama bu fiyata satışı zor.
    Ha bu ülkede zengin çok. Onlar daha rahat alabilir.
    Firma da onlara satar.

Herkes bizim gibi 3 ün 5 in hesabını yapmıyor.

Ben ovilo nun bu seneki hastanın soğuk sıkımını tattım. Oldukça iyi. Durumu iyi olan alsın.
    Benim damak tadıma uygun.

• Süper oldu teşekkürler
  • tonymontana44 kullanıcısına yanıt
    Ovilo bu yılki hasat soğuk sıkım 5 lt lik olanında tattım.
    Benim damak tadıma göre iyi geldi bana.

Deneyebilirsiniz.
    Büyük ihtimalle ben de onda alacam. Ama tabi mali durum izin verirse.

• ZeNcX Z kullanıcısına yanıt
    Bim'dekini denemedim ama dün migrosdaki yonca sızmayı aldım. Normalde şok'daki lioyu alırız hep. Tadı keskin ve boğazı biraz yaktı. Lio'ya kıyasla beğenmedik.
  • Bimde Yudum Ege Naturel Sızma 1 ltlik fiyatı 19,75 tl. Her bimde yok, Yakacık ve Esatpaşadaki bimlerde karşılaştım ve 4 lt aldım. Ayvalık eylül üretim.

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oaston -- 29 Kasım 2015; 13:48:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALINTI

Zeytinyağı nasıl saklanmalı?
    Yemeklerimizin, salatalarımızın, kahvaltılarımızın kraliçesi zeytinyağı… Kalitesi kadar saklama şekli de önemli diyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunu ve Özem Zeytinyağları Kurucusu Mehmet Özgü Manisalı, ürünün bekledikçe bozulduğunu, sağlığa yararlı fenolik bileşenlerin kaybolduğunu vurguladı. Manisalı özellikle pet ambalajların sağlıklı olmadığına vrugu yapıyor.
    PET ŞİŞE ZEYTİNYAĞININ FAYDASINI YOK EDİYOR
    Zeytinyağının üretim, hasat yılı, dolum, son kullanma tarihi, coğrafi işareti, elde edildiği zeytin çeşidi bilgilerinin etiket üzerinde olması gerektiğini aktaran Manisalı, “Şeffaf cam şişelerde ve özellikle pet ambalajlı zeytinyağlarından uzak durmalıyız. Sızma zeytinyağının pet ambalajları birleştirici özellik taşıyan kimyasalları çözdüğü, bu kimyasalların sızma zeytinyağına geçtiği ve insan sağlığına zararlı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca şeffaf cam şişelerden ışık geçerek sızma zeytinyağının içerisinde bulunan klorofili parçalayarak yağın bozulmasına sebep olur” dedi.
    AMBALAJ KAĞIDI VE KAPAĞI DA ÖNEMLİ
    Ürünlerin ambalaj kapağının mutlaka contalı ve vidalı olması gerektiğini, mantar kapaklı ambalajların alınmamasını öneren Manisalı, mantar kapaklı şişelerin hava aldığını, içerisine hava giren zeytinyağının oksidasyona uğrayarak bozulduğunu kaydetti. Ürünün rengine bakılıp karar verilmemesini, yağın renginin kaliteyi belirlemediğini ifade eden Manisalı, market raflarında güneş ışığı gören ürünlerin tercih edilmemesini önerdi.
    ZEYTİNYAĞI NASIL SAKLANIR?
    Zeytinyağının kısa sürede tüketilmeyecekse küçük ambalajların alınmasını tavsiye eden Manisalı, şunları söyledi:
    “Fiyatı ucuz diye 5 litrelik ambalajları satın alınmamalı. Büyük ambalajları kullanırken rahat akması için tenekelere ikinci bir hava deliği açılmamalı. Zeytinyağı karanlık, serin ve rutubetsiz bir ortamda saklanmalı. Sızma zeytinyağı kokuları çok çabuk bünyesine alır ve hapseder. Saklama sıcaklığı da 18 ile 22 derece arasında olmalıdır. Son yıllarda filtre edilmemiş sızma zeytinyağlarının şişelere konulduğu görülmektedir. Filtre edilmeyen, içerisinde zeytin partikülleri bulunan sızma zeytinyağı daha çabuk bozulur. Sızma zeytinyağına ışık, hava (Oksijen), sıcaklık, su veya nem zarar verir. Bu nedenle bu unsurlardan korunmalıdır. Sızma zeytinyağı çok taze meyve kokuları çağrıştırmalıdır. Bilinenin aksine saf sızma zeytinyağı ile yapılan yemekler ağır olmaz, kokmaz. Bayat, posalı ve tağşiş yapılmış yağlar ağır kokar.”

• oaston kullanıcısına yanıt
    3 tane de ben kaptım bundan. ataşehirde erken bitti. beğendiniz mi ? ben pek anlamam da.
    üzerindeki tarih şişeleme tarihidir muhtemelen. üretim tarihi ve asitlik değeri yazmıyor
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Hocam beyzade'nin organiği ile diğerleri arasında fark var mıdır, bir de ödüllü zeytinyağı varmış ben 5 kg değil de 1kg almayı düşünüyorum farklı farklı . Hangisi iyidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam beyzade'nin organiği ile diğerleri arasında fark var mıdır, bir de ödüllü zeytinyağı varmış ben 5 kg değil de 1kg almayı düşünüyorum farklı farklı . Hangisi iyidir?

https://www.e-beyzade.com/0-3-asit-exclusive-sizma-zeytinyagi-500-ml-renkli-cam-sise-11

bu daha mantikli iki sise alirsan biri bedava fiyat da aynı. organik olanla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

https://www.e-beyzade.com/0-3-asit-exclusive-sizma-zeytinyagi-500-ml-renkli-cam-sise-11

bu daha mantikli iki sise alirsan biri bedava fiyat da aynı. organik olanla.

Bu sitede kargo ucreti ne kadar?

• Arkadaşlar bu Beyzade erken hasat ürünlerinin son kullanma tarihi nedir? Yukarıda bir arkadaş 2015 demiş ama sonra birisi 2014 yazıyor gibisinden bir şey demiş kafam karıştı. Alan arkadaşlar bi yorum yazabilir mi? Ona göre alacağım ben de
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.