Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.398
Cevap
549
Favori
1.268.975
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kargo şirketini değiştirin. Paket zorunlulu olamadan gönderenler var. Aldım biliyorum.
  • 2 kere aldım biri Yurt içi diğeri aras. İkiside normal geldi. Biri tenekeli küçük karton kutu vardı sadece.
    Saklama kabından kasıt karton kutu ise nasıl 8 tl onuda anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

İlk bakışta aslında haklısınız. Tesadüfen de konunun ilk mesajına bakmıştım ve iyi ki arkadaş 2012 yılına ait kampanya bilgisi paylaşmış. 5 Lt yağ o zaman 43'den 33'e düşmüş.

Geçen TV'deki bir programda Türkiyede sızma z.yağına ilginin arttığından bahsediliyordu. Buradaki arkadaşların da hemen tamamı market yerine üreticiden almayı tercih ediyor. Peki alıcı artmasına yani talep sürekli çoğalmasına rağmen 2 yıldaki %100 artışı nasıl açıklayacağız? Hatta %100'den fazla çünkü marketteki 33 TL fiyatın içinde 10 çeşit masraf kalemi de (işçilik, ambalaj, nakliye, market karı vs...vs...) dahil.

O programda deniyordu ki biz daha çok tüketirsek fiyatlar da ucuzlayacaktır. Ancak durumun tam tersine geliştiği apaçık ortada. Enflasyon derseniz ben mesela ayçiçek yağını 2 yıl önce de nerdeyse aynı fiyattan alıyordum. Onda neden %100 artış olmadı?
    Üretici arkadaşlar dönemsel bazı mazeretler öne sürüyor ama bu genel gidişattaki çarpıklığı açıklamaya yetmez. Markaların masrafları fazla olduğu için (dolar, yakı fiyatları vs..) mazeretleri mazur görülebilir ama üreticilerde durumun daha farklı olması gerekir.

Derdim yeniden fiyat konusunu alevlendirmek değil, 2 yıl önceki fiyatı görünce şaşırdım. Ben bu sayfayı okumaya başladıktan sonra z.yağımı artık üreticiden almaya karar verdim (henüz almadım), pek çok kişiye de buradan bahsettim ve kararım da değişmedi, siz de bence değiştirmeyin. Üreticimize sahip çıkarsak onların da müşterisine sahip çıkıp çıkmadığını test etme ve sorgulama hakkımız olur. Eğer üretici arkadaşlar da gerçekten samimi ise dönemsel mazeretleri ortadan kalktığında ciddi indirimlere (kampanya değil) gitmeleri gerekir.

Kar tatlıdır ama müşteri olmadan kar da olmaz.

Bekleyip göreceğiz. Yoksa bu tüketiciyi ilerde arasalar da bulamayabilirler.
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Yazdıklarınızın çoğuna katilmakla birlikte, izlediğiniz programda "biz ne kadar tuketirsek fiyat da o kadar düşer" demelerine anlam veremedim. Sonuçta arz talep dengesi denilen bir şey var, arz sabit iken talep ne kadar artarsa fiyat da artar.

Bu durum dolaylı olarak arz miktarını arttırır mı, tartışılır. Yani üretici artan fiyatları görüp "ben de yağ üretip kendim satayım" noktasına gelir mi? Bence kayda değer bir etkisi olmayacaktır, sonuçta zeytin ve zeytinyağı üretimi öyle 1-2 senede 2 katına çıkabilecek bir şey değil.

O nedenle, talep artınca ve online olsun elden olsun, istenilen fiyattan alıcı bulabiliyorsa satılacaktır.

Son olarak, bu sene Gemlik/Iznik bölgesinde hastalık olsun, mevsim şartları olsun çok düşük üretim hacimleri olduğunu biliyorum. Talep de arttıkça fiyatların yükselmesi kaçınılmaz oluyor.

Küçük üreticiyi elbette destekleyelim, ancak tıpkı marketin oldugu yerde normale yakın satış yapıp, marketin olmadığı yerde tabiri caizse "geçirmeye" hazır bakkallar gibi, küçük üreticiler de bu durumlardan faydalanmak isteyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 25 Aralık 2014; 7:09:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu Dışı mesajlar silinmiştir.

İyi forumlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz
    Yazdıklarınızın çoğuna katilmakla birlikte, izlediğiniz programda "biz ne kadar tuketirsek fiyat da o kadar düşer" demelerine anlam veremedim. Sonuçta arz talep dengesi denilen bir şey var, arz sabit iken talep ne kadar artarsa fiyat da artar.

Bu durum dolaylı olarak arz miktarını arttırır mı, tartışılır. Yani üretici artan fiyatları görüp "ben de yağ üretip kendim satayım" noktasına gelir mi? Bence kayda değer bir etkisi olmayacaktır, sonuçta zeytin ve zeytinyağı üretimi öyle 1-2 senede 2 katına çıkabilecek bir şey değil.

O nedenle, talep artınca ve online olsun elden olsun, istenilen fiyattan alıcı bulabiliyorsa satılacaktır.

Son olarak, bu sene Gemlik/Iznik bölgesinde hastalık olsun, mevsim şartları olsun çok düşük üretim hacimleri olduğunu biliyorum. Talep de arttıkça fiyatların yükselmesi kaçınılmaz oluyor.

Küçük üreticiyi elbette destekleyelim, ancak tıpkı marketin oldugu yerde normale yakın satış yapıp, marketin olmadığı yerde tabiri caizse "geçirmeye" hazır bakkallar gibi, küçük üreticiler de bu durumlardan faydalanmak isteyebiliyor.

Çok küçük bir üretici olarak birkaç şey söyleyeyim.
    Bu sene zeytin miktarı çok olmakla beraber bazı bölgelerde yağmurun geç gelmesinden dolayı yağ verimi biraz düştü.
    Toplama zamanı olumsuz hava şartları etkili oldu.
    İşçi maliyetleri yüksek. Genelde topladıklarının üçte biri işçiye verilir.

Fakat bunlar fiyat artışını açıklayabilecek sebepler değil. Asıl önemli olan toptan alıcılar. Küçük üreticinin fiyat belirleme gibi bir lüksü yok (özel üretim yapan butik işletmeler veya kemikleşmiş bir satış kitlesi olanları belki ayrı tutabiliriz). Tariş toptan alımda önce 9,30 sonra 9,70TL fiyat belirledi. Fabrikalar 9-10 tl aralığında fiyata alıyorlar. Toptancılar köylerde dolaşmaya başladı, 10liradan alıyorlar. Üstelik tariş hariç alırken yağın kalitesine bile bakmıyorlar. Bunun en büyük sebebi, dünyada bu sene zeytinyağı üretimi sıkıntılı. (
    NBC News
    Europe's Olive Harvest Battered by Bad Weather, Blights
    http://www.nbcnews.com/news/world/europes-olive-harvest-battered-bad-weather-blights-n250596
    ) Bütün ülkelerde fiyatlar artışta.
    Marketlerdeki yağın ucuz olmasının sebebini, sezon başında almış olmalarına bağlıyorum. Çünkü ilk hasatlar yapılırken fiyatlarda çok büyük bir artış yoktu. Ayrıca anlaşmaların anlık olarak değil, daha önceden yapıldığını tahmin ediyorum ben. Yine de ne olursa olsun marketlerdeki fiyatların dahi iki yılda %50den fazla arttığı ortada.

Uzun lafın kısası, dünyadaki zeytinyağı üretimindeki düşüş herkese olduğu gibi Türkiye'ye de yansıdı. İç piyasada da tüketim artınca fiyatlar arttı. Üretim maliyetlerindeki artış, fiyatlardaki bu yükselişi açıklayamaz.
    Yalnız gelecek sene fiyatların düşmesini beklememek lazım çünkü bu sene zeytinin "var" yılıydı. Seneye "az" yılı olacak. Rekolte tahmini olarak %30-40 civarında düşecek. İlgili tahminler ve rakamlarahttp://www.uzzk.org/ sayfasından ulaşabilirsiniz. @D@rbeli M@tk@p adresin uyarısı var, uzzk.org sitesi ya çalışmıyor, ya yayından kaldırılmış, şu anda sayfa açılmıyor.

Benim ekleyeceğim son şey, imkanı olanların bildiği güvendiği (en azından denenmiş) üreticilerden almaları. Bunu fiyat avantajından dolayı değil, damak tadından dolayı söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyrek -- 25 Aralık 2014; 16:25:32 >

• Yaklaşık 2 senedir Kristal'in sızma zeytinyağını kullanıyorum ve memnunum. Kipada 5 litresi 70 lirayken, 2 litresi 24 lira. Ve herhangi bir indirim durumu da yok, yani normal fiyatı bu sanırım. Fiyat bence çok iyi, başka hiçbir yerde bu fiyatı görmedim ben. Almak isteyenlerin bilgisine..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

Bitleri kanlanınca hemen zammı yapıştırıyorlar. Gravyer peyniri aldığım vatandaşda durduk yere zam yapmış. En son alışverişimde 5 kilo eskikaşar, 1 kilo gravyer, 1 kilo kaşar göbeği ve 5 kilo petek bal almıştım. Geçen hafta baktım fiyatların hepsine zam üstüne zam gelmiş. Bu hafta başka bir yerden sipariş verdim. Kendilerini akıllı, milleti keriz zannediyorlar ama kaybeden kendileri oluyor.

Bir de zam yapıp milleti keriz yerine koydukları yetmiyor gibi bunları ortalıkta söyleyip ifşa ettiğin zaman da senin adın beleşçiye çıkıyor. Zeytinyağında da benzer zamlar gelmişti. Neymiş: Satıcıyı kötüleyenler sipariş ürünlerin yanında eşantiyon istenmişmişte yollamadığı için satıcıyı kötülemişmiş. Harbiden insanlar neden bu kadar acımasız oluyor anlayamıyorum. Birazcık bitleri kanlanan satıcı direk çakala bağlıyor ve köylü kurnazlığında sınır tanımıyor. Şu dünyada en çok korktuğum kişilerden biridir köylü kurnazları.

Zaten bu köylü kurnazları kendini çok zeki karşısındaki, okumuşu-şehirliyi saf sanıyor. Satıldıkça fiyat artırıyorlar. İzlemeye aldığım ürünlerden biliyorum bunu. Baktılar artık internetten deli gibi satış yapabiliyorlar, bunun örneği de çok. Toptancı-tüccar ile bağı kopartıp kendi satışlarını yapabilmeye başladılar. Ama market fiyatından satıyor beyefendiler. İşte bizim millet bu yüzden büyüyemez ve markalaşamaz. Çünkü müşteriyi yolunacak kaz olarak görüyorlar. Ne kadar kopartırsam, ne kadar yolarsam iyidir mantığı ile. Bu adam bir daha benden alışveriş yapar mı diye düşünmek yok. Bu konuda sayfalardır olan bahane de yok zeytin az, yok yağmur gelmedi yok bilmem ne. Koca ülke tarımında bir tek zeytin etkileniyor anasını satıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: rain_man

Sanalpazar'da Bu linkteki satıcıdan yağ sipariş eden var mı? Fiyat çok uygun ve alışveriş yorumları olumlu. Deneyip tavsiye eden olursa sipariş geçmeyi düşünüyorum.

ben aldım, yağ gayet güzel ve içilebilecek kıvamda. ancak satış kapanmış, tekrar almayı düşünüyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

quote:

Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

Bitleri kanlanınca hemen zammı yapıştırıyorlar. Gravyer peyniri aldığım vatandaşda durduk yere zam yapmış. En son alışverişimde 5 kilo eskikaşar, 1 kilo gravyer, 1 kilo kaşar göbeği ve 5 kilo petek bal almıştım. Geçen hafta baktım fiyatların hepsine zam üstüne zam gelmiş. Bu hafta başka bir yerden sipariş verdim. Kendilerini akıllı, milleti keriz zannediyorlar ama kaybeden kendileri oluyor.

Bir de zam yapıp milleti keriz yerine koydukları yetmiyor gibi bunları ortalıkta söyleyip ifşa ettiğin zaman da senin adın beleşçiye çıkıyor. Zeytinyağında da benzer zamlar gelmişti. Neymiş: Satıcıyı kötüleyenler sipariş ürünlerin yanında eşantiyon istenmişmişte yollamadığı için satıcıyı kötülemişmiş. Harbiden insanlar neden bu kadar acımasız oluyor anlayamıyorum. Birazcık bitleri kanlanan satıcı direk çakala bağlıyor ve köylü kurnazlığında sınır tanımıyor. Şu dünyada en çok korktuğum kişilerden biridir köylü kurnazları.

Zaten bu köylü kurnazları kendini çok zeki karşısındaki, okumuşu-şehirliyi saf sanıyor. Satıldıkça fiyat artırıyorlar. İzlemeye aldığım ürünlerden biliyorum bunu. Baktılar artık internetten deli gibi satış yapabiliyorlar, bunun örneği de çok. Toptancı-tüccar ile bağı kopartıp kendi satışlarını yapabilmeye başladılar. Ama market fiyatından satıyor beyefendiler. İşte bizim millet bu yüzden büyüyemez ve markalaşamaz. Çünkü müşteriyi yolunacak kaz olarak görüyorlar. Ne kadar kopartırsam, ne kadar yolarsam iyidir mantığı ile. Bu adam bir daha benden alışveriş yapar mı diye düşünmek yok. Bu konuda sayfalardır olan bahane de yok zeytin az, yok yağmur gelmedi yok bilmem ne. Koca ülke tarımında bir tek zeytin etkileniyor anasını satıyım.

+1907...Hepsi için geçerli değil ama büyük çoğunluğu bu şekilde...

• Bu arada, Özdilek'in markası Denk aldın geçen gunlerde, Üretici Gemlik'teki Körfezim firması. Ekim tarihli erken hasat. Benim hoşuma gitti, ama litre fiyati 15 tl civarında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zeytinyağının mekezinden yazıyorum , 10 liradan aşağı yağ almayın , aldanırsınız..
    şuan tariş 9,7 liradan alıyor + 1 liradan fazla devlet desteği var..

şuan
    0,5 asite kadar 12 lira
    0,5 - 0,8 arası 11 lira
    0,8 den yukarısı 10 lira dan toptan satılıyor..
  • Ben sanalpazardan Osman beyden (BERGAMA SARICALAR KÖYÜ) farklı hesaplardan 35 lt zeytinyağı aldım. Önce 10 lt almıştım. 130-20 = 110 a aldım 10 litreyi. Sonra baktım anlık günlük indirim geliyor. Dedim farklı hesaplardan alayım daha mantıklı. Yalnız günlük indirim maile geliyor. Anlık siteye girince belki hemen belki biraz gezince. Sepete ilgilendiğin bölümden (zeytin,zeytinyağı gibi) ürünler ekle, izlemeye al. Sakın maile cüzdanına para ekledik uyarısı gelince hemen tıklama. Önce anlık indirimi kazan sonra maile git ve tıkla.

5 lt si 65 tl. Anlık ve günlük indirim bir gün olmasa bir gün geliyor. 65-20 = 45 tl + 6 tl kargo =51 tl
    2 farklı hesaptan bunu yaparsan kargo da almıyor 90 tl ye 10 lt alıyorsun. Adam daha ne yapsın?

Üreticiye (gerek Osman bey gerekse memnuniyet sağlayan diğer arkadaşlara) ağaçtan para topluyor muamelesi yapmak da pek hoş olmuyor. 1.5 yıl önce sıcak su için doğalgaz tesisatı döşettim. 1150 tl idi. Dün bir arkadaş için aradım. Hocam 1700 tl den aşağı imkanı yok diyor. Çok artmış dedim. Hocam her kalemde kaç kere zam geldi diyor.

Biz zeytinyağı olayında da toprağa ağacı dikiyorsun ağaçtaki zeytini topluyorsun. Bunun ne maliyeti olur modundayız. Ah şimdi herkese kendi işini sorsak türlü zorluklarını, kimsenin aklına gelmeyen maliyetlerini anlatır. Ama ya başkasının?

Not: Az önce 22 aralıkta mailime gelen günlük indirimi tıkladım ve cüzdana 10 tl yüklendi. Demekki oldu ya gün içinde anlık indirim gelmedi, o zaman maili boşuna tıklamayın hazırda bulunsun. Anlık indirim yakaladığın başka bir gün geçmiş tarihli maile tıkla 20 tl olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F23370E9 -- 25 Aralık 2014; 22:09:33 >

• Ben denemelik 1 lt lik aldım. Osman beyin tavrı, gelen şişenin kargosu ve işçiliği,zeytinyağının kalitesinden çok memnun kaldım. Şimdi indirim kargo vs. birşeyler yakalayıp 10 lt alacağım..
  • soak S kullanıcısına yanıt
    İndirim yöntemleri için sanalpazarcılar burada:)

http://forum.donanimhaber.com/m_98248462/mpage_37/tm.htm
  • Market fiyatıyla üretici fiyatını karşılaştırmak doğal hakkımız hocam.ilk elden alalım hesaplı alalım üreticide sevinsin biz de diyoruz 2 gün sonra hoop fiyatlar yukarı.hatta heyecana gelip marketten daha pahalıya verdikleri bile oluyor.Valla üretici kurnaz mı satışa doymuşmu bıkmış mı anlamadım.Yerinden alayım diye bi köye gittim saatte daha erkendi sabah.adam oflaya puflaya evden indi de satış yapıcak.bastım gittim beklemedim.Hangi üreticiye gitsem iyi fiyat geçirdi.bu sene pahalı bu sene pahalı.ayağınıza geliyoruz hala pahalı.buyur sat hadi.satamayıncada kurnazlık.kargo parası arttı teneke kutu parası arttı.e iyi napalım hayırlı işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Market fiyatıyla üretici fiyatını karşılaştırmak doğal hakkımız hocam.ilk elden alalım hesaplı alalım üreticide sevinsin biz de diyoruz 2 gün sonra hoop fiyatlar yukarı.hatta heyecana gelip marketten daha pahalıya verdikleri bile oluyor.Valla üretici kurnaz mı satışa doymuşmu bıkmış mı anlamadım.Yerinden alayım diye bi köye gittim saatte daha erkendi sabah.adam oflaya puflaya evden indi de satış yapıcak.bastım gittim beklemedim.Hangi üreticiye gitsem iyi fiyat geçirdi.bu sene pahalı bu sene pahalı.ayağınıza geliyoruz hala pahalı.buyur sat hadi.satamayıncada kurnazlık.kargo parası arttı teneke kutu parası arttı.e iyi napalım hayırlı işler.

altına imzamı atarım...
  • Bir imza da benden.....
  • Sonuçta ben de bir tüketiciyim ve ille de çok para verelim diyecek halim yok. Birkaç yıldır migrostan 50 liralık alışverişe 2 lt yudum sızmayı 7 lt ye alıyor ve hatta babama, kayınpederime de hediye ediyordum. Migros bu yıl artık sızma yerine riveria vermeye başladı. Demekki artık o fiyata promosyon ürünü olarak bile kurtarmıyor. Demekki fiyat artışı kesin. Diğer taraftan büyük üretici ile köylünün masraf kalemleri tabiki farklı. Mantıken insan köylünün ilk üretici olduğu için daha ucuza satması gerektiğini düşünüyor ama uygulama öyle değil. Pazarda köy yumurtası 60 kr, markette satılan 30 kr. Köy domatesinden, fasulyesinden tut hepsi öyle. Bu gerçekten kurnazlıktan mı yoksa kişisel olarak üretimin sınırlılığı ve tek geçim kaynağı olması mı? O da ekmeği bizimle aynı fiyata alıyor. Cep telefonu yada tabletini de. Sosyal hayatın gerçekleri de var. Köylü yaşantısından tut giyimine, teknoloji kullanımına kadar zihnimizdeki köylü değil artık. Ve o da artık piyasadan haberdar. Belki artık o da bir "Sıcak Fırsatçı" :)

Şaka bir yana ben hesabımı yaptım. 10 lt sızma doğal yeni sıkılmış lezzetli zeytin yağını 90 tl ye alıyorum. Bana göre iyi sayılır. Ha daha ucuz olsa ona da hayır diyecek halim yok. Ama herkes de hakkını alsın. Kimsenin kimseye hakkı geçmesin.

• Maltepe carrefourda Komili 1lt ege sızma 10TL idi.
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaragul40

Sonuçta ben de bir tüketiciyim ve ille de çok para verelim diyecek halim yok. Birkaç yıldır migrostan 50 liralık alışverişe 2 lt yudum sızmayı 7 lt ye alıyor ve hatta babama, kayınpederime de hediye ediyordum. Migros bu yıl artık sızma yerine riveria vermeye başladı. Demekki artık o fiyata promosyon ürünü olarak bile kurtarmıyor. Demekki fiyat artışı kesin. Diğer taraftan büyük üretici ile köylünün masraf kalemleri tabiki farklı. Mantıken insan köylünün ilk üretici olduğu için daha ucuza satması gerektiğini düşünüyor ama uygulama öyle değil. Pazarda köy yumurtası 60 kr, markette satılan 30 kr. Köy domatesinden, fasulyesinden tut hepsi öyle. Bu gerçekten kurnazlıktan mı yoksa kişisel olarak üretimin sınırlılığı ve tek geçim kaynağı olması mı? O da ekmeği bizimle aynı fiyata alıyor. Cep telefonu yada tabletini de. Sosyal hayatın gerçekleri de var. Köylü yaşantısından tut giyimine, teknoloji kullanımına kadar zihnimizdeki köylü değil artık. Ve o da artık piyasadan haberdar. Belki artık o da bir "Sıcak Fırsatçı" :)

Şaka bir yana ben hesabımı yaptım. 10 lt sızma doğal yeni sıkılmış lezzetli zeytin yağını 90 tl ye alıyorum. Bana göre iyi sayılır. Ha daha ucuz olsa ona da hayır diyecek halim yok. Ama herkes de hakkını alsın. Kimsenin kimseye hakkı geçmesin.

90 tlye 10lt sızma zeytin yağı iy değil çok çok iyi fiyat.Üreticidenmi alıyorsunuz acaba?Ben en son Antakya zeytinyağını kilosu 12 tlden almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
    Edit:Yukardaki mesajınızda yazmışsınız.Şimdi okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgdnc -- 26 Aralık 2014; 1:16:27 >

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.