Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.398
Cevap
549
Favori
1.268.387
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    riviera nında içinde ayçiçek yağı var malesef
  • istanbul37 İ kullanıcısına yanıt
    degerli arkadasim sizma edilmemis ham zeytinyagi ile sizma ayni sart ve surelerde donmaz (sizma olmayan da yabanci madde vadir yani zeytin sutu, tortu partikul). sizmada ise yabanci madde orani azdir.fakat donma olayinda her donan yag icin kesin zeytinyag diyemeyiz. zeytinin bolgesi agaci, yag zeytini mi yoksa yaban zeytinimi yoksa surekli sulanan zeytinmi buna gore degisir. zeytinyaginin formulu yoktur. besin yonunden zengin yag grubudur. zeytin yaginin karisim olup olmadigini net anlamanin yolu laboratuvardir. ancak mutfakta bir bardaga koy uzerine su ekle yag kisminda gruplanma varsa suphe duy. tabani ince bardaga koy yudumla zeytin kokusu ve agirligi varsa iyidir. ama rengi acik su gibi akiyorsa kac. aslinda bir siseden hafif yuksekten baska siseye dok kabarciklar oluyorsa iyi yagi bulmus olabilirsin bu gostergedir. su gibi hemen kabarciklar kayboluyorsa alma derim. bir başka yol olarak ta kekik dök üzerine içine zeytin koy zeytinle zeytinyağını yediğinde daha kolay ayırt edilebilir.ama dedigim gibi bunlar sadece gostergelerden bir kacidir ama % 100 kesin diyemeyiz. akiskanlik olarakta yogundur kolay calkalanmaz....bu işi ticarete dökmüş alıp satan üretmeyen kişilerin yağı büyük ihtimalle ticari kar kaygısıyla risklidir. bence sanayileşiyorsa el değiştiriyorsa uzak dur derim. akraban tanıdıklarından varsa yada direkt üreticiye ulaşabiliyosan onlardan al yoksa marketten alırım diyosan litresi 15, 16 tl ye olan yağlardan al dene derim. çünkü maliyet+işçilik+ reklam+ janjanlı ambalaj + alan satanların komisyonu+ kar+ market komisyonu + vergi+ stok depo kira gideri + çalışan ssk vs vs... birde zeytinyag alip kisa surefe tuketecekler filtre edilmemis alabilirler.ama uzun surede tuketcekler sizma almalidir. digerinde tortu birikir ve yag tortuyla beraber beklerse tadi yön degistirir.kolay gelsin. umarim en uygun fiyata en organik temiz yag mutfaginda olur. bir üretici olarak görüşüm tecrübem bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem ipek -- 19 Aralık 2014; 22:39:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanalpazar'da Bu linkteki satıcıdan yağ sipariş eden var mı? Fiyat çok uygun ve alışveriş yorumları olumlu. Deneyip tavsiye eden olursa sipariş geçmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

evet biz de mısırözü kullandık bir ara, o da çok iyi değilmiş
    riviera ayçiçeğe göre daha masumdur diye düşünüyorum hocam
    başka hangi yağda kızartma yapacaz şaştım kaldım :)

Kızartma için fındık yağı kullanın. Hem sağlıklı hemde kızartmalar çıtır çıtır oluyor.
    Fındık yağının kaynama noktası yüksek olduğundan diğer yağlar gibi kolay yanmaz, etrafa kokusu sinmez, kızartma içine çok çekmez ve hafiftir.
    Malesef, fiyatı zeytinyağından pek aşağı değildir. Marketlerde 50-60 TL arası. ama Toprak Mahsulleri Ofisinde çok daha ucuzdur. En son aldığımda 35 TL'idi.
  • rain_man kullanıcısına yanıt
    Ben Osman beyden 10 lt aldım. Çok beğendim. Bir 10 lt daha sipariş ettim. Onda da 5 lt 65 tl.
  • İlk bakışta aslında haklısınız. Tesadüfen de konunun ilk mesajına bakmıştım ve iyi ki arkadaş 2012 yılına ait kampanya bilgisi paylaşmış. 5 Lt yağ o zaman 43'den 33'e düşmüş.

Geçen TV'deki bir programda Türkiyede sızma z.yağına ilginin arttığından bahsediliyordu. Buradaki arkadaşların da hemen tamamı market yerine üreticiden almayı tercih ediyor. Peki alıcı artmasına yani talep sürekli çoğalmasına rağmen 2 yıldaki %100 artışı nasıl açıklayacağız? Hatta %100'den fazla çünkü marketteki 33 TL fiyatın içinde 10 çeşit masraf kalemi de (işçilik, ambalaj, nakliye, market karı vs...vs...) dahil.

O programda deniyordu ki biz daha çok tüketirsek fiyatlar da ucuzlayacaktır. Ancak durumun tam tersine geliştiği apaçık ortada. Enflasyon derseniz ben mesela ayçiçek yağını 2 yıl önce de nerdeyse aynı fiyattan alıyordum. Onda neden %100 artış olmadı?
    Üretici arkadaşlar dönemsel bazı mazeretler öne sürüyor ama bu genel gidişattaki çarpıklığı açıklamaya yetmez. Markaların masrafları fazla olduğu için (dolar, yakı fiyatları vs..) mazeretleri mazur görülebilir ama üreticilerde durumun daha farklı olması gerekir.

Derdim yeniden fiyat konusunu alevlendirmek değil, 2 yıl önceki fiyatı görünce şaşırdım. Ben bu sayfayı okumaya başladıktan sonra z.yağımı artık üreticiden almaya karar verdim (henüz almadım), pek çok kişiye de buradan bahsettim ve kararım da değişmedi, siz de bence değiştirmeyin. Üreticimize sahip çıkarsak onların da müşterisine sahip çıkıp çıkmadığını test etme ve sorgulama hakkımız olur. Eğer üretici arkadaşlar da gerçekten samimi ise dönemsel mazeretleri ortadan kalktığında ciddi indirimlere (kampanya değil) gitmeleri gerekir.

Kar tatlıdır ama müşteri olmadan kar da olmaz.

Bekleyip göreceğiz. Yoksa bu tüketiciyi ilerde arasalar da bulamayabilirler.
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 21 Aralık 2014; 1:29:21 >

• http://www.sanalpazar.com/Naturel-Sizma-Zeytinyagibursa-Ovasi__isp16784303

bu satıcının yorumlarıda güzel.5 litre bile alsanız kargo bedava
  • Arkadaşlar...Real hipermarketlerindeki şu an geçerli broşürde Nar doğal zeytinyağı çeşitleri bir alana bir bedava...Yani 1 kilo zeytinyağı 16.90 liraya geliyor...
    fazla miktarda almayacak olanlar düşünebilir...

Sayfa 22/23
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

İlk bakışta aslında haklısınız. Tesadüfen de konunun ilk mesajına bakmıştım ve iyi ki arkadaş 2012 yılına ait kampanya bilgisi paylaşmış. 5 Lt yağ o zaman 43'den 33'e düşmüş.

Geçen TV'deki bir programda Türkiyede sızma z.yağına ilginin arttığından bahsediliyordu. Buradaki arkadaşların da hemen tamamı market yerine üreticiden almayı tercih ediyor. Peki alıcı artmasına yani talep sürekli çoğalmasına rağmen 2 yıldaki %100 artışı nasıl açıklayacağız? Hatta %100'den fazla çünkü marketteki 33 TL fiyatın içinde 10 çeşit masraf kalemi de (işçilik, ambalaj, nakliye, market karı vs...vs...) dahil.

O programda deniyordu ki biz daha çok tüketirsek fiyatlar da ucuzlayacaktır. Ancak durumun tam tersine geliştiği apaçık ortada. Enflasyon derseniz ben mesela ayçiçek yağını 2 yıl önce de nerdeyse aynı fiyattan alıyordum. Onda neden %100 artış olmadı?
    Üretici arkadaşlar dönemsel bazı mazeretler öne sürüyor ama bu genel gidişattaki çarpıklığı açıklamaya yetmez. Markaların masrafları fazla olduğu için (dolar, yakı fiyatları vs..) mazeretleri mazur görülebilir ama üreticilerde durumun daha farklı olması gerekir.

Derdim yeniden fiyat konusunu alevlendirmek değil, 2 yıl önceki fiyatı görünce şaşırdım. Ben bu sayfayı okumaya başladıktan sonra z.yağımı artık üreticiden almaya karar verdim (henüz almadım), pek çok kişiye de buradan bahsettim ve kararım da değişmedi, siz de bence değiştirmeyin. Üreticimize sahip çıkarsak onların da müşterisine sahip çıkıp çıkmadığını test etme ve sorgulama hakkımız olur. Eğer üretici arkadaşlar da gerçekten samimi ise dönemsel mazeretleri ortadan kalktığında ciddi indirimlere (kampanya değil) gitmeleri gerekir.

Kar tatlıdır ama müşteri olmadan kar da olmaz.

Bekleyip göreceğiz. Yoksa bu tüketiciyi ilerde arasalar da bulamayabilirler.
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

O kadar yazdığımız havada kalmasın. Erdemipek üreticimizden ben de 10 Lt ilk siparişimi verdim.

Özel mesajlarıma da hızlı ve sabırlı cevapları için teşekkür ederim.

Not: 50 Lt alımlarda indirimli de alınabiliyormuş. Bilginiz olsun.

• +1
  • halimselim kullanıcısına yanıt
    fındık yağının duman atma drecesi de 220 gibi birşeydi galiba, sıkıntısı yoksa diyosanız denemekte fayda var
    tmo dan almak lazım zaten
    hanımla kararsız kaldık, hangi yağı kullanalım diye
    o ekonomik olmasına bakıyor, mısır özü kullanalım falan dedi
    ben de direttim
    nette gezinirken rafine mi riviera mı olayına takıldım, bir yerde rafinenin kızartmalarda kullanıldığı yazıyordu ben de hem kızartmaya hem yemeğe gitsin diye rafine aldım
    taşınma durumu olduğu için sadec 5 lt lik tariş rafine aldım 61 tl ye
    eğer ayçiçek yağı gibi yurtdışından bazı maddlerin karışımı söz konusu değilse, kızartmaya fındık yağı kullanacam
    yemekler için ise kristal naturel almayı planlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: fevziucar

Merhabalar,
    Ben Torbalı'nın Karaot Köyü'nden zeytin ve zeytinyağı üreticisiyim. Köyümüzün adını yerel tohum takası şenliği ile duymuş olabilirsiniz. Aranızdan bir kişiye zeytinyağı gönderdim ve bu esnada forumun olduğunu öğrendim. Aranıza katılmak istedim.
    Bizler hiçbir kimyasal gübre, ilaç kullanmadan tamamen doğal şartlarda üretim yapıyoruz. Tabiki birçok üretici gibi en büyük sıkıntımız; ürünlerimizi pazarlamakta zorlanmamız. Bugün sanalpazar.com'a ürünümüzü koydum. İlginizden dolayı teşekkürler.

http://www.sanalpazar.com/Zeytinyagi-Ureticiden-Organik__isp37375521?utm_source=ML_INFO_122014&utm_medium=ML_INFO_122014&utm_campaign=ML_INFO

hocam fiyat pahalı ama litresi 10 Tl den verirsen çok satarsın bu forumda benden demesi

Kargo ücretsiz ve 5 Lt olarak da satışa koyarsanız rekabet ve kıyaslama açısından sizin adınıza daha iyi olur.

Bir de, filtresiz, taş sıkma gibi üretim şekilleri duyuyoruz. Bu konu hakkında da bilgi vermeniz iyi olur. Ayrıca arkadaşın da dediği gibi fiyat çok çok önemli.

Ben dahil bu sayfada alım için bekleyen çok müşteri var.

Hayırlı satışlar.

fevziucar arkadaştan 5 lt yağ aldım, dün geldi. öncelikle belirteyim rengi biraz fazla yeşil geldi bana. kıvamı, yoğunluğu,kokusu, aroması çok iyi. ekmek banarak yedik, ancak yedikten sonra ağızda hafif acılık bırakıyor.lezzet olarak hoşumuza gitti. sanalpazar cüzdan sayesinde uygun fiyata aldık, ben aldığımda 59 liraydı kargo dahil, ancak arkadaş fiyatı arttırmış 69 yapmış. sonuçta ilk elden satılıyorsa ve burada süreklilik kazanmak istiyorsa 59 lira kargo dahil iyi bir fiyattı. eğer bu mesajı okursa değerlendirmesini tavsiye ederim.
    başka bir satıcıdan daha sipariş verdim, oda gelince yorum yaparım.
    @fevziucar

• Yapsınlar yapsınlar zam yapsınlar. Alıcı kalmayınca zamın yenmeyen birşey olduğunu anlayacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: candzh

Yapsınlar yapsınlar zam yapsınlar. Alıcı kalmayınca zamın yenmeyen birşey olduğunu anlayacaklar.

Süper yorum.
    +1
  • Migrosda komili sızma 2 lt kırmızı şişe 26,50 tl +1 tl de money veriyor. Fiyatı iyi gibi, litresi 12,75e geliyor.

www.sanalmarket.com.tr
    Komili Sızma Zeytinyağı 2 L - Migros
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/1422097-30391-komili-sizma-zeytinyagi-2-l-+1-money
  • Bitleri kanlanınca hemen zammı yapıştırıyorlar. Gravyer peyniri aldığım vatandaşda durduk yere zam yapmış. En son alışverişimde 5 kilo eskikaşar, 1 kilo gravyer, 1 kilo kaşar göbeği ve 5 kilo petek bal almıştım. Geçen hafta baktım fiyatların hepsine zam üstüne zam gelmiş. Bu hafta başka bir yerden sipariş verdim. Kendilerini akıllı, milleti keriz zannediyorlar ama kaybeden kendileri oluyor.

Bir de zam yapıp milleti keriz yerine koydukları yetmiyor gibi bunları ortalıkta söyleyip ifşa ettiğin zaman da senin adın beleşçiye çıkıyor. Zeytinyağında da benzer zamlar gelmişti. Neymiş: Satıcıyı kötüleyenler sipariş ürünlerin yanında eşantiyon istenmişmişte yollamadığı için satıcıyı kötülemişmiş. Harbiden insanlar neden bu kadar acımasız oluyor anlayamıyorum. Birazcık bitleri kanlanan satıcı direk çakala bağlıyor ve köylü kurnazlığında sınır tanımıyor. Şu dünyada en çok korktuğum kişilerden biridir köylü kurnazları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bar_Fedaisi -- 23 Aralık 2014; 12:36:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

Migrosda komili sızma 2 lt kırmızı şişe 26,50 tl +1 tl de money veriyor. Fiyatı iyi gibi, litresi 12,75e geliyor.

http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/1422097-30391-komili-sizma-zeytinyagi-2-l-+1-money

Fiyat çok iyi. Üretici arkadaşlar alınmasın gücenmesin, daha yeni erdemipek'ten 10 Lt sipariş de verdim helali hoş olsun, daha doğal ürünler kullanma adına ve onları destekleme adına alışverişimi mümkün olduğunca pazarlardan, üreticilerden vs. yapmaya çalışıyorum. Tamam da Migros gibi genelde pahalı olduğunu bildiğimiz sosyetik market bile litresini 12,75'e satabiliyor. Bunun içinde kaç çeşit masraf kelemi, işçinin formasının deterjanından tutta, marketin fare ilacına kadar hepsi içinde olmasına rağmen biz niye üreticiden 5 Lt'sine 60 TL (daha fazla olanlar da var) veriyoruz ?

Sayfadaki tüm mesajları okudum. Bu soruya verilmiş doyurucu bir cevap henüz göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 23 Aralık 2014; 13:18:30 >

• nokmen kullanıcısına yanıt
    market markaları tırt olduğu için sanki... walla ankara'da egeliler fuarından aldığım zeytinyağını sabahları kaşık kaşık içmeye başladım.. birincide huylanıyorum.. ikincide nazlanıyorum.. üçünçü ve dördüncü kaşıkları otomatiğe bağlıyorum... yeşil kırma küçük zeytininden de almıştım .. zeytini yemekten daha lezzetli geliyor... aybaşında yerine gidip bir daha alacağım...

bal da öyle... binbir çeşit, binboğa, altıparmak vs. vs.. en pahalı markalar bile üreticiden aldığımız hilesi olmayan bir balın yanında pekmez gibi kalıyor.. inan öyle...
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt
    Bir daha Egeliler fuarı mı olacak hocam aybaşında?
  • apocalyptos kullanıcısına yanıt
    hacım yine geleceğiz demişlerdi ama ne zaman bilmiyorum.. takip ediyorum.. gelince sıcak fırsatlara başlık açarım..
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.