Canımı çok sıkan bir durumu size anlatmak istiyorum. 19 yaşındayım,yazı boş geçirmeyeyim diye bir tanıdık vasıtasıyla fabrikaya girdim.Fabrikada bir sürü yaşıtım var ama anlaşamıyoruz anlaşamıyoruz derken konuşuyoruz sohbet muhabbet ama devamı gelmiyor çünkü çok farklıyız:adam lise mezunu 2-3 yıldır fabrikada çalışıyor ben 2.mezunum üniversite gideceğim diye yırtınıyorum.Mesela bahsetiğim arkadaş hayata atılmış parasını kazanıyor boş zamanında da geziyor yiyor içiyor.Sosyallik açısından ben onlara göre çok gerideyim çünkü hayata atılmayı bırakın daha üniversiteye bile gidemedim 3 yıldır ders çalışmaktan başka bir şey yapmıyordum.Böyle olunca çok farklı zihinlerde oluyoruz.Başka bir örnek geçenlerde sırf ağız yaparak konuşmuyorum diye yani diksiyonum düzgün diye garipsendim. Böyle saçma sapan bir sürü örnek var da yazmayayım şimdi. Özet olarak şöyle söyleyeyim ben zaten sıcak kanlı bir insan değilim insanlarla hemen kaynaşamam bir de üstüne farklı hayat tarzlarına sahip insanlarla arkadaş olmaya çalışınca olmuyor yapamıyorum. Siz de mesela böyle bir durum var mı yakın arkadaşınız olan düzenli olarak görüştüğünüz ama çok farklı dünyaların insanı olduğunuz arkadaşlarınız var mı?(ha çocukluk arkadaşısındır birlikte büyümüşsündür farklı yollara gitsen de yine arkadaş kalırsın ama bahsettiğim şey sonradan tanıştığın ve farklı kafa yapısnda olan insanlarla arkadaş olabiliyor musunuz yoksa sorun bende mi? |
Bildirim