Şimdi Ara

Sizcede oyunlar gerektiğinden pahalı değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda yurtdışı fiyatlarından bahsetmiyorum. Yani örneğin bir filmi ele aldığımızda bd bile olsa 50 den pahalıya film yok. Ama oyunlara baktığımız da 100 den aşağıya bulamıyoruz hen de bu iki yapıma da aşağı yukarı yukarı harcanan para aynı. Yanı demek istediğim oyun yapımcılarının bir taraflarının üzerin de rahatça yazdıkları oyun 100 lirayı hak eder mi?



  • oyunda maksimum 50 tl olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amm-O-Matic

    Bu konuda yurtdışı fiyatlarından bahsetmiyorum. Yani örneğin bir filmi ele aldığımızda bd bile olsa 50 den pahalıya film yok. Ama oyunlara baktığımız da 100 den aşağıya bulamıyoruz hen de bu iki yapıma da aşağı yukarı yukarı harcanan para aynı. Yanı demek istediğim oyun yapımcılarının bir taraflarının üzerin de rahatça yazdıkları oyun 100 lirayı hak eder mi?


    Hak ettiği gerçek değeri BENCE 1 sene sonra buluyorlar.
  • Hemde çok pahalı.
    Yurdışı için pek sorun değil, onların bir yemek parası, bir oyuna parasına denk.
    Bizde ise asgari ücretin çeyreği.
  • Tartışmasız çok pahalı tabikide. İnsanları korsan'a teşvik ediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amm-O-Matic

    Bu konuda yurtdışı fiyatlarından bahsetmiyorum. Yani örneğin bir filmi ele aldığımızda bd bile olsa 50 den pahalıya film yok. Ama oyunlara baktığımız da 100 den aşağıya bulamıyoruz hen de bu iki yapıma da aşağı yukarı yukarı harcanan para aynı. Yanı demek istediğim oyun yapımcılarının bir taraflarının üzerin de rahatça yazdıkları oyun 100 lirayı hak eder mi?


    Pahalı, çok pahalı. Yalnız filmlerle karşılaştırmamak gerekiyor. Gişe hasılatı çok önemli bir ayrıntı burada. Sinema sektörünün BD haricinde pazarlayabilecekleri daha alternatifli. Biblo, t-shirt, çıkartma, kitaplar, film içindeki reklam anlaşmaları, isim hakları, tv yayın hakları vs.

    Değinmek istediğim diğer nokta ise bir taraflarının üzerinde rahatça yazılmadığı. Senaryo, müzikler, modellemeler, seslendirmeler vs. İyi bir stüdyonun bir nesle damgasını vuracağı oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bırakın iz bırakan oyunları çoğu firmanın çıkardığı oyunı 1-2 düzeyinde. Gelecek projeleri de finanse etmek zorundalar.

    Beni asıl rahatsız eden hemen hemen her oyunun aynı fiyat düzeyinde piyasaya giriş yapıyor olması. Yani az emek harcayan, çok para yatıran, orjinal bir fikir bulan, laf olsun diye oyun yapan, her sene aynı oyunu makyajlayıp çıkaran, çok uzadı diye sağını solunu toparlayıp aceleyle piyasaya süren hepsi hemen hemen aynı fiyat etiketiyle sürülüyor piyasaya. Bu koca koca firmaların daha iyi satış/pazarlama politikaları olmalı diye düşünüyorum.




  • değil sonucta onda bir emek var.
  • Yurt dışındaki fiyatlarına göre pahalı tabi. Hatta yurt dışında 15 dolara satılan eski bir oyunun hala bizde 100 liranın üzerinde satılması çok ama çok saçma.
  • Yurtdisindakilerin aldigi fiyata spot bile alamiyoruz.
  • Yurtdışında zaten oyunları satın da almıyorlar artık. 2-3 günlüğüne kiralıyorlar, bitirip geri veriyorlar. Mis gibi
  • Ac brother hood god of war 1,2,3 pes 11 140 dolara aldim toplam

    Türkiyede herşey gerektiginden pahali
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Yurtdışında zaten oyunları satın da almıyorlar artık. 2-3 günlüğüne kiralıyorlar, bitirip geri veriyorlar. Mis gibi


    Aynen. Kaç tane arkadaşım var bir oyunu kiralayıp 1 haftada bitirip geri gönderen.
  • Kiralama sistemi çok güzel.

    Adamlar oyunların veya filmlerin kutularını diziyorlar raflara ellerinde kaç tane varsa, önlerine de kod yazılı bir kart bırakıyorlar. Almak istediğiniz oyuna ait kart varsa eğer alıyorsunuz kartı ve kasaya götürüyorsunuz. Kasada kodun bulunduğu rafı açıyorlar ve oyunu çıkarıyorlar. Boş bir DVD kutusuna koyuyorlar oyunu ve işlem bitiyor. Maddi imkanım olsa bunun gibi bir yer açmayı planlıyordum ben de fakat, kaç oyun geri gelir onu bilemeyiz. Hem fiyat olarak çok daha uygun oluyor bu sistem, hem de satıcıya yarıyor. Gerçi kiralamak için, üye kartı falan alınıyor ve üye kartı almak için de ikametgah gibi belgeler gerekiyor. Güzel sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayforFun -- 6 Eylül 2011; 11:59:51 >




  • Ben bu konuda yurtdışın daki oyunlarında pahalı olduğunu söylemek istemiştim. Herkese değerli yorumları için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amm-O-Matic

    Ben bu konuda yurtdışın daki oyunlarında pahalı olduğunu söylemek istemiştim. Herkese değerli yorumları için teşekkürler.


    Yurt dışı fiyatları tavsiye edilenden ucuz bile. :) Shopto"da RRP fiyatları 50 pound. :) ki bu fiyattan satmıyorlar.
  • ülkemizde malesef elektronik ürünler olsun araba sektörü olsun avrupa ülkelerine göre gerçekten çok pahalı oyunları makul seviyelere çekip uykun olarak satsalar hem satan hem alan kazansa daha iyi olur merak ediyorum acaba bu ürünleri getiren firmaların müdürleri filan hangi ülkede yaşadıklarının farkındamı insan bir dışarı çıkıp bakmazmı böyle forumlara girip hiç milletin nabzını ölçüp ona göre fiyat politikası belirlemezmi herhalde ülkede yaşayan herkesin gelir seviyenin kendi maaşı kadar sanıyorlar
  • Yurtdışında orta gelir sınıfında bir vatandaş için oyun almak kolay ama bizim ülkemizde zor bunu karşılaştırmak lazım bence.
  • Gereğinden pahalı, bende istiyorum güzel bir oyun arşivi yapayım, mis gibi dursun raflarda, geleceğe de hatıra olur bir nevi. Ama adam gibi oyunlar cidden çok pahalı. İki arada bir derede kalıyorum ne yapsam bilmiyorum bir oyun severler olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DestroyeR33

    oyunda maksimum 50 tl olmalı


    katılıorum
  • Hem de çok pahalı.. Nerdeyse oyun alınca iflas etcez. Resmen sırf bu yüzden CfW'ye insanı sürüklüyorlar.. Ben CfW yapacaktım. Sonra düşündüm ki Büyüyünce ki yaşım küçüktür eminm size göre. Söylersem dışlanacağımı biliyorum, Büyüyünce koca bir raf dolusu oyunum arşivim neden olmasın ki Di mi..?



















    Ama çok pahalı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.