Şimdi Ara

Sizce yaz lasitği mi kış lastiği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben ekim ayında uzun yola çıkacağım aracım renault symbol ortalama 1.100 km yol yapacağım bu nedenle sizce kış lastiği mi yaz lasitği mi daha güvenli olur? maliyet açısından hiç önemli değil sadece güvenlik açısından yardımcı olur musunuz lütfen. çünkü bir makalede okumuştum kış lastiği ile +7 derecenin üzerinde uzun yolda patlayacağını belirtmişlerdi. Ne derece doğru veya hangisini seçmeliyim ve neden? lütfen yardımcı olur musunuz?

• Havalar 4 mevsimi kaldirsa dahi
    Sahsen eskiyen ve guven vermeyen 4 mevsim lastikleri bugun degistirdim kis lastigiyle. Yagmur sezonu acildi ki kis lastikleri islak zeminde oldukca iyi performans gosteriyorlar.

Diyelim ki hava isindi 17 derece 20 derece oldu. KiS lastiginin tutunma ozellikleri biraz daha azalacaktir . Yazin sicaginda asil fark belli oluyor kis lastigi hem cabuk eriyor hemde tutunma ozellikleri kotulesiyor.

Eger 4 mevsin lastikleriniz cok iyi degilse yeni takim kis lastigi daha cok isinize gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patlama olayi gercekci degil. Ki bahsettigimiz sicakliklar cok yüksek de degil

• cevabınız için öncelikle çok tşk ederim. Lastiklerim çok kötü onları değiştireceğim ama işte karar veremedim gideceğim yer soğuk ve karlık bölge yani önümüzdeki aylarda kar yağabilir ama işte yinede sormak istedim şuan için kış lastiği alıp yola çıkmak mı iyi yoksa dört mevsim veya yaz lastikleri ile mi yola çıkmalıyım ?
  • 4 mevsim diye bi lastikmi varmis ?
    ya yazliktir ya kisliktir.

arkadasim benim dayim 1 yildir kislik lastikle geziyo ne patladi ne bisey oldu ve lastikleri 2.ci el almisti
    bide is arkadasim yaklasik 2 yildir hic degistirmeden 2 yildir kullaniyor bi kac kere patladi oda yoldaki civi vb seylerden

• 7 derecenin altındaki soğuklarda yaz lastikleri özelliğini yitirir. İşte o zaman yerini kış lastikleri var.

diye biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o halde söylediğiniz gibi kış lastikleri sorun olmadığını anladım umarım yanlış anlamadım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    4 mevsim mi Yaz lastiği mi ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben olsam kislik takarim
    neticede ekim ayindayiz artik

• eğer alabilirseniz bir takım yazlık bir takım kışlık alın yola çıkarken yazlık takın motoru daha az yoracaktır ve zaten yolda laastkler ısınacak ve hava soğuk olsa bile bişey olmaz kar ve yağmur olmadığı sürece
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

eğer alabilirseniz bir takım yazlık bir takım kışlık alın yola çıkarken yazlık takın motoru daha az yoracaktır ve zaten yolda laastkler ısınacak ve hava soğuk olsa bile bişey olmaz kar ve yağmur olmadığı sürece

evet ama gideceğim şehirde yazlıkları pek kullanmayacağım için boşa maddi açıdan zarar etmemek istedim o nedenle eğer kış lastikleri yeterli ise benim için çok uygun olacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak_ogrenci

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

eğer alabilirseniz bir takım yazlık bir takım kışlık alın yola çıkarken yazlık takın motoru daha az yoracaktır ve zaten yolda laastkler ısınacak ve hava soğuk olsa bile bişey olmaz kar ve yağmur olmadığı sürece

evet ama gideceğim şehirde yazlıkları pek kullanmayacağım için boşa maddi açıdan zarar etmemek istedim o nedenle eğer kış lastikleri yeterli ise benim için çok uygun olacaktır diye düşünüyorum.

meterolojiye göre havalar hafta sonu ısınacakmış sanırım yani ısınırsa kışlıklar biraz daha kötü olur ve lastiğin ömrünü baya bi yemiş olursun ama karar size kalmış
    saygılar

• İdeali 2 takım lastik tabii. Ancak yerinizde olsam, önümüzdeki ayları da düşünerek -ki gideceğiniz yerde kar olacağından da bahsetmişsiniz- kışlık lastik alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

İdeali 2 takım lastik tabii. Ancak yerinizde olsam, önümüzdeki ayları da düşünerek -ki gideceğiniz yerde kar olacağından da bahsetmişsiniz- kışlık lastik alırdım.

evet dediğiniz gibi 2 takım ama işte şöyle düşünüyorum ortalama bir lastik yaz lastiği 117 TL den başlıyor hadi 115 olsun 4 adet alsak 460 tl yapar bir de kış lastiği oda ortalama 130 TL den başlıyor 4 adette o desek 520 toplamda 980 TL yapacak ki bu çok ciddi masraf olacak o nedenle benim için önemli olanı kış lastiği tehlike arz eder mi? yoksa erimesi sorun değil çünkü diğer türlü düşünürsek daha da çok masraf çıkacak demek :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak_ogrenci

quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

İdeali 2 takım lastik tabii. Ancak yerinizde olsam, önümüzdeki ayları da düşünerek -ki gideceğiniz yerde kar olacağından da bahsetmişsiniz- kışlık lastik alırdım.

evet dediğiniz gibi 2 takım ama işte şöyle düşünüyorum ortalama bir lastik yaz lastiği 117 TL den başlıyor hadi 115 olsun 4 adet alsak 460 tl yapar bir de kış lastiği oda ortalama 130 TL den başlıyor 4 adette o desek 520 toplamda 980 TL yapacak ki bu çok ciddi masraf olacak o nedenle benim için önemli olanı kış lastiği tehlike arz eder mi? yoksa erimesi sorun değil çünkü diğer türlü düşünürsek daha da çok masraf çıkacak demek :(

7 derecenin üstünde kışlık lastiğin elbette performansı düşecektir, ancak kaygılandığınız gibi patlama gibi bir durum olmaz. Limitleri zorlamadıkça, biraz daha dikkatli de kullanırsanız aracı çok da sıkıntı yaşamazsanız diye düşünüyorum.

• Buğün istanbul 11-12 dereceydi. Havalar böyle devam edicek olsa kış lastiğine geçilebilir. Ancak haftaya yine ısınıyor. Havalar ısınınca yol tutuşu azalıyor ve özellikle fren mesafesi oldukça artıyor. 18 20 derece havalarda kullanınca yazlıkları aratıyor. Ancak patlama vs sözkonusu değil. Ekim 15 den sonra belki kasım başı havaya göre geçilebilir (istanbul için). Sizin nereye gidiceğinizi bilmediğimiz için oranın hava koşullarına göre sizin düşünmeniz lazım ancak daha erken gibi.
  • Merhaba Arkadaslar. Ben de kis lastigi almayi dusunuyorum. İzmirde oturuyorum. Lastik arastirirken dikkatimi cekti. Suan kullandigim lastik michelin energy saver. Yazlik lastik ve uzerindeki etikette yazan yakit ekonomisi B, islak zeminde yol tutus A . Michelin yada diger marka kislik lastiklerde yazan yakit ekonomisi E, islak zeminde yol tutus C. Hadi ekonomiyi gectim de guvenlik acisindan bakarsak izmirde kar yagmiyor, sadece yagmur var. Bu durumda yazlik lastik daha mi guvenli?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar gideceğim yollardan ilki mersin istanbul arası daha sonra doğuya geçeceğim ama ilki orası o nedenle mersin istambul arası bu ay sonuna doğru çıkacağım peki kış lastiği ani frende ne gibi zorluklara neden olur
  • kardes cok kararsızsan sadece on cekerlere 2 adet kıslık al eski yazlık lastiklerinde arkada dursun
    duruma göre sök tak yapma imkanında olur
  • Ben şimdi yazdığınızı tam anlamadım bir seferlik 1100km yol mu yapacaksınız, düzenli olarak mı? Bir seferlikse öyle bir masrafa gerek yok. Ama düzenliyse kış lastiği tabi ki, artı önümüz kış rahat edersiniz. Patlama diye birşey yok, hava sıcaklığı düştükçe sert kauçuğun tutuşu azalır, yumuşak kauçuk kış lastikleri soğuk ve çok soğuk havalarda daha iyi tutuş sağlarlar. Karlı yollarda iki lastik arasındaki fark gece ile gündüz kadar nettir, gereksiz bir parça değildir. Şu içinde bulunduğumuz günler artık yavaştan kış lastiğine geçmenin tam zamanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Ben şimdi yazdığınızı tam anlamadım bir seferlik 1100km yol mu yapacaksınız, düzenli olarak mı? Bir seferlikse öyle bir masrafa gerek yok. Ama düzenliyse kış lastiği tabi ki, artı önümüz kış rahat edersiniz. Patlama diye birşey yok, hava sıcaklığı düştükçe sert kauçuğun tutuşu azalır, yumuşak kauçuk kış lastikleri soğuk ve çok soğuk havalarda daha iyi tutuş sağlarlar. Karlı yollarda iki lastik arasındaki fark gece ile gündüz kadar nettir, gereksiz bir parça değildir. Şu içinde bulunduğumuz günler artık yavaştan kış lastiğine geçmenin tam zamanı.

ilk mersinden istanbula oradan da daha sonra doğuya geçeceğim o nedenle sürekli karlı bölgede olacağım ama işte mersinden istanbula giderken kış lastiği olsa sorun olur mu tehlikesi var mıdır diye araştırıyorum :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.