Şimdi Ara

sizce uzay sonsuz mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
288
Cevap
22
Favori
9.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzay sonsuz değilidir ancak mesafelerin milyarlarca ışık yılları ile ifade edilmesi sanırım 12,5miyar ışık yılı olması gerek henüz insanın bu muazzam büyüklükteki mesafelere ulaşamayacağından biz insanlara uzay sonsuzdur gelmektedir.

Edindiğim var olan evrenimiz 12,5milyar yaşında peki ola ki bu mesafeyi aştık diyelim evrenimizden çıktıkdan sonra sadece boşluk olduğu var sayılıyor tabi bizim evrenimiz gibi bir çok evreninde olması olasıdır.

bunun şuan ki teknoloji ile bilmemiz mümkün değil ancak tekbir şey vardır ki uzay sonsuz değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

quote:

Orijinalden alıntı: mertguz

quote:

Orijinalden alıntı: Gncl1905

Çok büyük olabilir ama sonsuz değildir. Açıkcası evrende sonsuz diye birşeyin olduğuna inanmıyorum.

sonuna gidince duvar falan mı var

hiç mi snake oynamadın?

İlkinde duvar vardı.

• Düşünemedi resmi iyi giderdi bu konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meurglys -- 27 Eylül 2012; 23:23:35 >
  • Hem uzay sonsuz değildir denir ve aynı zamanda sürekli büyüyor denir. Mantık olarak pek akla yatmıyor.
  • Uzayın sınırı ışığın ulaştığı son noktadır. Buna göre uzay sonsuzdur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertguz

quote:

Çok büyük olabilir ama sonsuz değildir. Açıkcası evrende sonsuz diye birşeyin olduğuna inanmıyorum.

sonuna gidince duvar falan mı var

Bilmem hiç gitmedim :)

RUFKM?
  • Star Wars izle
  • ben sonu olduğuna genişledikçe yırtılacağına inananlardanım.
  • değil
  • bnm bildigim allah tan baska sonsuz yoktur ama bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yere kadar gidiyorsun karşında görünmez duvar oluyor geçemiyorsun sürekli çarpıyorsun mecbur geri dönüyorsun
  • Bakın benim dediklerimi düşünün beyniniz duruyor gece yatak içindesiniz kafanızdan her şeyi silin geri dönüşüm kutusunu da boşaltın ondan sonra hiç bişey yokken evrenin nasıl olduğunu düşünün hiç birşey yok olması boşluk bile olmaması demek peki hiç birşey yokken ne vardı dünyada da büyük patlama nasıl oldu hiç bişey yokken Allah nasıl vardı ve big bang patladı hiç birşey yoksa uzay nasıl oluştu uzayın sonunda ne var bunları düşünün zaten uzayın bile olmamasını hiç bişeyin olmamasını düşününce hiç birşey düşünemez oluyorsunuz beyin o an duruyor sanki uzayın bile olmadığında ne olabilirki cevapları alalım alıntı yaparak cevaplayınız boşluk desen boşluk bile yok her yer karanlık desen karanlık bi yer bile yok peki ne vardı da bu kadar uzay galaksi saman yolu gezegenler oldu evet bence bu soruya cevap verin bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ye[ş]il

Hem uzay sonsuz değildir denir ve aynı zamanda sürekli büyüyor denir. Mantık olarak pek akla yatmıyor.

dostum hani filmlerde olur ya bi bomba patlar alevler çıkar etrafa saçılır sonra birden her şey geriye sarılır ve patlama yok olur.işte aynı olay uzayda var,bu yüzden genişliyor ve sınıra geldiğindeyse aynı şekilde yok olcak.gerçe bu bi teori ama bana diğerlerinden daha mantıklı geliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bass strings

Uzayın sınırı ışığın ulaştığı son noktadır. Buna göre uzay sonsuzdur.

Big bang ile böyle açıklanabilir. Uzaya maddenin ve fotonun içinde bulunduğu ortam dersek ışık hızından genişleyen evren için sonsuz diyebiliriz. Ha asıl soru şu; Şuan genişleyen uzayın ötesinde 10 saniye sonra genişleyeceği yerde ne var? Burası ışığın henüz ulaşamadığı boşluktur. İnsan gözü elektromanyetik frekansların sadece kımızı ve mor arası renkleri ayırt edeceğine tüm renkleri ayırt edebilseydi gece gökyüzü bembeyaz olurdu. Bu da sizin fotonu hayal etmenizi kolaylaştırır.
  • Bence sonsuz değil. Ama sonu başa çıkıyor. (bkz: Matrix Tren sahnesi.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

bir yere kadar gidiyorsun karşında görünmez duvar oluyor geçemiyorsun sürekli çarpıyorsun mecbur geri dönüyorsun

Aklima truman show geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SquirreL_

Eskiden buralar hep dutluktu.
    Sonra bigbang geldi Boom yapti büyüdü büyüdü evreni yapti hala büyüyor bu da demekkki sonsuz degil sonsuz olsa nasil büyüsün.

∞ + 1 = ?

Eğer matematik kurallarına göre yukarıdaki sorunun cevabı sonsuz ise pekala sonsuz olan bir şey büyümeye devam edebilir.
  • asıl soru uzayın bittiği yerde ne var yada uzay yokken ne vardı
  • Sonsuz değil,sürekli genişleyen diyelim biz buna.Örnek bir resim;

Büyük patlamadan önce zaman yoktu buda hiçliğin varlığını kanıtlar ama emin olamayız bunlar sadece birer teori,zamanın objektif olarak var olup olmadığı, fiziğin en önemli ve çözülemeyen konularının başında gelir.Yıldız kümeleri,Süper yıldız kümeleri ve Galaksi kümeleri... Buna birde Paralel evrenleri katacak olursak o zaman Evrenin ötesinde,farklı fizik kurallarının geçerli olduğu başka evrenler varolabilir.Birde zamanı dilimleyecek olursak işler hepten karışır.

Tüm bunları doğru kaynaklardan araştırmakta fayda var ama herkes her şeyi söyleyebilir belkide biz hiç varolmadık yada aslında yaşadığımız şuanki dünya gerçek değil,bir başkasının rüyası... Bunlar çok derinlemesine düşünceler gerektirecek konular son derece de zevklidir.Uzun ara verdiğim araştırmalarıma geri dönme zamanı geldi sanırım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.