Şimdi Ara

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
6
Favori
7.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten olağan üstü yapılar. Sadece Mısır'da yok, başka ülkelerde de var. Ben gerçekten üstün teknolojiye sahip olduklarını düşünüyorum. Teknoloji illa ki iletişim alanında falan yapılacak diye bir şey yok. Adamlar inşaat sektöründe çok ileri teknolojiye sahip olabilirler. Ayrıca günümüzde aynı özellikleri barındıran piramitler yapılamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

Gerçekten olağan üstü yapılar. Sadece Mısır'da yok, başka ülkelerde de var. Ben gerçekten üstün teknolojiye sahip olduklarını düşünüyorum. Teknoloji illa ki iletişim alanında falan yapılacak diye bir şey yok. Adamlar inşaat sektöründe çok ileri teknolojiye sahip olabilirler. Ayrıca günümüzde aynı özellikleri barındıran piramitler yapılamaz.

Neden yapılamazmış?
  • Baron kullanıcısına yanıt
    vinçler yapmışlar + köleler... nasıl yapacaklar sanıyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

quote:

Gerçekten olağan üstü yapılar. Sadece Mısır'da yok, başka ülkelerde de var. Ben gerçekten üstün teknolojiye sahip olduklarını düşünüyorum. Teknoloji illa ki iletişim alanında falan yapılacak diye bir şey yok. Adamlar inşaat sektöründe çok ileri teknolojiye sahip olabilirler. Ayrıca günümüzde aynı özellikleri barındıran piramitler yapılamaz.

Neden yapılamazmış?

Önce Mimar Sinan'ın sırrını çözelim de yıllar sonra. Ne depremler görmüş yapılar halen sapasağlam. Bu kadar kuvvetli rivayetleri olan piramitlerin aynı özellikte yapılabileceğini düşünmüyorum ben. Yapabilselerdi yaparlardı. Mesele sadece yukarı malzeme taşımaktan, harç hazırlamaktan ibaret olmasa gerek.

• quote:

quote:

quote:

Neden yapılamazmış?

Önce Mimar Sinan'ın sırrını çözelim de yıllar sonra. Ne depremler görmüş yapılar halen sapasağlam. Bu kadar kuvvetli rivayetleri olan piramitlerin aynı özellikte yapılabileceğini düşünmüyorum ben. Yapabilselerdi yaparlardı. Mesele sadece yukarı malzeme taşımaktan, harç hazırlamaktan ibaret olmasa gerek.

Yapılabilir. Forumda en azından 1-2 insanın bile yanlış bilgilerinden arınabileceğini ve bir şeyler öğrenebileceklerine inansam sana 1-2 saat içinde "Batu Piramidi" nin planlarını, kesitlerini, statik hesaplamalarını vs vs kısaca inşa edilmesi için gereken her şeyi hazırlardım, herhangi basit bir apartman planı çizmekten çok daha kolay olurdu

Neden yapılmıyor? Çünkü dünyada antik mısır tanrılarına inanan ve öldükten sonra arşa piramit sayesinde yükseleceğine inanan sonsuz bütçeye sahip mısır firavunlarından pek kalmadı. Nitekim 5metrekare'lik bir mezar odası için 50bin metrekareye oturan milyonlarca tonluk bir kütle inşa etmek günümüzde pek ekonomik değil.

Mimar Sinan konusuna gelirsek, günümüzde çözülemeyen sır Mimar Sinan'ın bu kadar sağlam yapıları nasıl yaptığı değil, yaşadığı döneme göre nasıl bu kadar kompleks statik hesaplamaları tek başına yapabildiği.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden yapılamazmış?

Yapılabilir. Forumda en azından 1-2 insanın bile yanlış bilgilerinden arınabileceğini ve bir şeyler öğrenebileceklerine inansam sana 1-2 saat içinde "Batu Piramidi" nin planlarını, kesitlerini, statik hesaplamalarını vs vs kısaca inşa edilmesi için gereken her şeyi hazırlardım, herhangi basit bir apartman planı çizmekten çok daha kolay olurdu

Neden yapılmıyor? Çünkü dünyada antik mısır tanrılarına inanan ve öldükten sonra arşa piramit sayesinde yükseleceğine inanan sonsuz bütçeye sahip mısır firavunlarından pek kalmadı. Nitekim 5metrekare'lik bir mezar odası için 50bin metrekareye oturan milyonlarca tonluk bir kütle inşa etmek günümüzde pek ekonomik değil.

Mimar Sinan konusuna gelirsek, günümüzde çözülemeyen sır Mimar Sinan'ın bu kadar sağlam yapıları nasıl yaptığı değil, yaşadığı döneme göre nasıl bu kadar kompleks statik hesaplamaları tek başına yapabildiği.

Mimar Sinan'ın yaptıklarının günümüzde aynen yapılabileceğini mi söylüyorsunuz? Pramitler konusunda bilginiz vardır saygı duyarım ancak bu konunun tam olarak söylediğiniz gibi olduğunu düşünmüyorum. Halen öğrenilmesi gereken şeyler var geçmişten. Mesele sadece o dönemde nasıl yapıldığı değil.

• lubnatsimehc kullanıcısına yanıt
    Amerikalılar Mars'a robot yolladı, Araplar 800metre uzunluğunda bina dikti, İngilizler denizin altından kilometrelerce yol yaptı... Artık geçmişe bakmayı bırakıp biraz geleceğe bakarsak inşallah Türk milleti olarak bizde birşeyler başaracağız. Günümüzde para ve güç sahibi olduktan sonra yapılamayacak şeyler gerçekten çok kısıtlı.
  • Kimse gizem aramasın. Adamlar güney asyada rüzgara göre eğilme payı olan gökdelenler yapıyor. Şimdi piramit cami vs yapmak iş değil. Bahsedilen piramitler 100 yılı aşkın sürelerde yapılmış zaten. Gizem arıyorsanız nasıl değil neden yapıldığına bakın. Mesela nazca çizgileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baron

quote:

Orijinalden alıntı: intelligentboy1

Bende o 2,5 tonluk taşların nasıl kaldırıldığını merak ediyorum,acaba makara sistemi mi kullanıldı?

Makarayla getirdiler diyelim nasıl yukarı taşıdılar gerçekten insan doğaüstü güç olduğunu düşünüyor.

O dönemlerde 20-25 metre civarı boy varmış insanlarda normal bence.

• Batu B kullanıcısına yanıt
    'Doğru söze ne denir?' Haklısınız. Görürüz inşallah bahsettiğiniz günleri ülkemizde :).

• Insan gücü olsa gerek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ardadgr

quote:

quote:

Bende o 2,5 tonluk taşların nasıl kaldırıldığını merak ediyorum,acaba makara sistemi mi kullanıldı?

Makarayla getirdiler diyelim nasıl yukarı taşıdılar gerçekten insan doğaüstü güç olduğunu düşünüyor.

20-25 mt??

Nerden okudun böyle bir bilgi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

quote:

quote:

20-25 mt??

Yok zaten öyle bir bilgi. Bu tip konularda ortalıkta dolaşan mitlerin haddi hesabı olmuyor. Onlardan birisi.

• Baron kullanıcısına yanıt
    o kadar çakma ve hurafe dolu iddalar ki... kanıtlanmamış dedikleri şeyleri kanıtlamak çok mu zor?

-arkadaş medyenler belli meridyenler belli. iki eş parçaya bölüyo mu bölmüyo mu? neysi kanıtlanamıyo?
    -yılda sadece 2 kez güneş alıyo mu almıyo mu? bunun neyi kanıtylanamıyo?
    -radar gibi alet çalışmaması rivayetmiş. al götür bi radar, çalıştır bakalım çalışacak mı. bu mu gizem? kadı ki git kendi evinde radarı aç, gene çalışmaz. kapalı mekan sonuçta.
    -piramit içinde kirli su arınıyomuş. deneyip görmek zor mu? bunun nesi rivayet. ayrıca, bi kaba su koy, yatak odanda beklet, orda da durgun suda pislik dibe çöker yani arınır.
    -süt birkaç gün bozulmadan kalıyomuş. bunu denemek imkansız mı? benim buzdolabı da kapalı ve korulalı bi mekan, orda da bozulmadan kalıyo.
    -piramite koyulan bir bitki daha hızlı büyüyomuş. ama bu rivayetmiş. dene gör arkadaş. böyle rivayetmi olur.
    -açık yara daha hızlı iyileşiyomuş. steril bir ortam, mikrop yok. daha ne olacaktı? çürüyecekmiydi?
    -içi yazın serin, kışın ılıkmış. bizim üniversitenin de duvarları kalın ve aynı durum geçerli. bu gizem niye?

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Bu konu da çok yorum var çoğuda abuk sabuk bende bu kervana katılıp şöyle bir yorumda bulunucam ;

Piramitler, kat karşılığı uzaylı müteahhitler tarafından yapıldı.

HARİKASIN HOCAM YA
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

quote:

quote:

20-25 mt??

Yok zaten öyle bir bilgi. Bu tip konularda ortalıkta dolaşan mitlerin haddi hesabı olmuyor. Onlardan birisi.

Bir yerlerden okudum veya duydum gibi geliyor ama şöyle bir şey var mesela :

"Allah, Adem'i yarattı. Boyunun uzunluğu 60 zira' idi." (Buhâri, Kitâbu'l Enbiyâ, 2)

Yani 40 metre.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

quote:

quote:

20-25 mt??

Bir yerlerden okudum veya duydum gibi geliyor ama şöyle bir şey var mesela :

"Allah, Adem'i yarattı. Boyunun uzunluğu 60 zira' idi." (Buhâri, Kitâbu'l Enbiyâ, 2)

Yani 40 metre.

Mısırda bir sürü mezar ve mumya var. Hepsi normal insan boyunda. Günümüz insanlarından daha uzun boyda insanlar sadece söylentilerde var, herhangi bir kanıt yok ortada.

• piramitlerin içide dışı kadar hayret verici. tam hatırlayamıyorum kefren veya keops piramitlerinden birinin içine girmiştim.
    girdiğimiz yer emekleyecek kadar yükseklikte belki biraz daha fazla bir yoldu. ilerledikçe alan dahada açılıyordu. sonunda yol kral odası veya mezarı diye bir odaya açılmıştı. yeterince büyük ve soğuk bir odaydı. ayrıca oda içindeki duvarlarda ufak ve binlerce oymalı motif vardı. hani diyoruzya o kayalar nasıl üstüste geldi o odayı görende bu oymaları yapmak mümkün değil diye düşünüyor. piramitlerin sırrı çözülemez. içinde çok sır yatıyor.
  • GÜNCEL.
  • Kat karşılığı anlaşmışlar diyenler de var...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.