Şimdi Ara

Sizce Piramitler Nasıl Yapıldı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
6
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: escober12

yorumların çoğunu okudum ve genelde 3-5 temel nokta üzerinde yapıldığından bahsediliyor.

bende şöyle bir şey duymuştum:dünya dışı varlıklar dünya üzerinde herhangi bir yeri işaretlemek için o yerlere piramitleri yapmışlar.bildiğimiz üzere piramitler sadece mısır ve çevresinde yok,dünya üzerinde değişik yerlerde bulunmaktadır.

ne kadar doğrudur bilinmez.

Nerde var Mısır dışında?
  • TheLiqht kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim Machu Piccu var. Tam olarak piramit mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

bence bu yapitlari insanlar yapmadi ve her ne varsa dunyamizda barinmadan cekip gittiler

Aynen katılıyorum .
    quote:

Orijinalden alıntı: -Alp---

Bu teori kaç yıldır çürütülmedi. Senin fikrine göre olan şey mi çürütecek. Dediğin şeyi saçmalığına gelince zigguratlar tapınak olarak okul olarak yönetim merkezi olarak depo olarak askeri üs gibi çok amaçlı bir yapı.
    Ve mezopotamya da babiller sümerler kullandı. Ayrıca mısırın konumu itibariyle çok geç diğer uygarlıklarla tanıştı. Zigguratlardan haberleri yok. Zigguratların üstlerinde kubbesi oluyor. Burada hiç araştırma yapmaksızın kulaktan dolma bilgilerle gelip kanıt göstermeden bir teoriyi çürütmeye çalışman gerçekten saçma.

Osmanlı mimarisi nasıl gelişmemiş ? Japonlar kaç yıldır gelip bu yapı nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar dayanıklı yapıldı diye inceleyip duruyorlar. her halde günümüzdeki yapıların yanında osmanlı mimarisi bir hiç kalacak.

İşin komik olanı zigguratlarla piramitleri karşılaştırmaya çalışman sırf şeklini benzettiğin için üstüne birde zigguratları inceleyerek keşfetmiştir demen.

Şimdi diyeceksin ki mısır mezopotamya ile iletişim halinde Onlardan öğrendi falan falan. hayır öğrenme söz konusu değil mısır çöllerle çevrili ve diğer uygarlıklarla çok çok uzun süre iletişim halinde olmuyor.

Bir piramiti boyu kısa kalmış diye acemilik işi olarak görmek nerden geliyor ? Gerçekten sadece googleye ziggurat yazıp vikipediye girmen yeterliydi Benim bunları sana yazmam gerekmezdi.

Palanga makara sistemleri kullanılmıştır mısırda gayette iyi biliyorlardı palanganın ne işe yaradığını. Newton mu buldu sanıyorsunuz makaraları .

Sanda da aynen katılıyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLiqht

quote:

Orijinalden alıntı: escober12

yorumların çoğunu okudum ve genelde 3-5 temel nokta üzerinde yapıldığından bahsediliyor.

bende şöyle bir şey duymuştum:dünya dışı varlıklar dünya üzerinde herhangi bir yeri işaretlemek için o yerlere piramitleri yapmışlar.bildiğimiz üzere piramitler sadece mısır ve çevresinde yok,dünya üzerinde değişik yerlerde bulunmaktadır.

ne kadar doğrudur bilinmez.

Nerde var Mısır dışında?

uzakdoğuda ve amerika kıtasında da var benim bildiğim.araştırsan bulursun dostum.
  • Bunu benim dedem yapmıştı aramızda kalsın fbı beni arıyor genimizi arıyorlar sonunda sizlere bu mesajı yazabildim donanım haber sizi de takip ediyorlar bir çok ajan var kendinizi kollayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan gücü ve zeka. Başka açıklaması yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaggotMaster

Bunu benim dedem yapmıştı aramızda kalsın fbı beni arıyor genimizi arıyorlar sonunda sizlere bu mesajı yazabildim donanım haber sizi de takip ediyorlar bir çok ajan var kendinizi kollayın

Konuyu dağıtmazsak sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baron

Bilimsel olarak kanıtlanmamış bazı rivayetler ise şunlardır;

- Piramitlerin içi yazın serin, kışın ise ılık olur.

Sizce Nasıl Yapıldı Mükemmel Bir Yapıya Sahip Piramitler ?

Hocam gülme tuttu yazın serin kışın sıcak ne yapaz piramit mi kiralıcaz
  • Şaka bir yana bence sahilde kumdan kale yapma mantığı ile yapmış gibi olabilirler.

1)Önce piramitin yapılacağı yeri seçmişlerdir.
    2)özel bir harç bulmuşlardır kuma dikdörtgen prizmaları şeklini vermişlerdir.
    3)Yaptıkları prizmaları taşımak ağır ve zor olacağından onun yerine kumu ve harcı prizmayı koyacakları yerde hazırlamışlardır.
    4) Yükseltmek ve genişletmek için aynı mantığı kullanmışlardır. Kumları ve harcı inşa yapacakları yere taşıyarak ve prizmaları koyacakları yerlere, kumu ve harcı orada hazırlayıp prizmaları orada oluşturmak.
  • piramitlerin dünya dışı varlıklar yada gaipten gelen bir zekanın yaptığını iddia etmek , mısır medeniyeti ve insanlık tarihine haksızlıktır. matematikte iyiydiler, taşlar ise piramidin hemen yanındaki taş ocağından çıkartılmış, çıkarılırken yontulmuş ve rampalar vasıtasıyla piramide eklenmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmklmc

Şaka bir yana bence sahilde kumdan kale yapma mantığı ile yapmış gibi olabilirler.

1)Önce piramitin yapılacağı yeri seçmişlerdir.
    2)özel bir harç bulmuşlardır kuma dikdörtgen prizmaları şeklini vermişlerdir.
    3)Yaptıkları prizmaları taşımak ağır ve zor olacağından onun yerine kumu ve harcı prizmayı koyacakları yerde hazırlamışlardır.
    4) Yükseltmek ve genişletmek için aynı mantığı kullanmışlardır. Kumları ve harcı inşa yapacakları yere taşıyarak ve prizmaları koyacakları yerlere, kumu ve harcı orada hazırlayıp prizmaları orada oluşturmak.

Piramitin yapildigi yerler dunyada matematiksel olarak farkli onemler tasiyor. Yerini secmek kolay degil. Bizi sasirtanda bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

piramitlerin dünya dışı varlıklar yada gaipten gelen bir zekanın yaptığını iddia etmek , mısır medeniyeti ve insanlık tarihine haksızlıktır. matematikte iyiydiler, taşlar ise piramidin hemen yanındaki taş ocağından çıkartılmış, çıkarılırken yontulmuş ve rampalar vasıtasıyla piramide eklenmiş

Kesinlikle haklisin fakat, piramitlerin oldugu yerlere en yakin taslı bolge kilometrelerce uzakliktaydi. Orasi çöl bu konuda fikrin ne ?

• Piramidin hemen yakınında taş ocağı buluntusuna rastlandı, hatta taş ustalarının keski izleri bile seçilebiliyor taş blokları üstünde, konu hakkında national geograpya nın belgeseli var orada anlatmış bu ocağı

• quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

Piramidin hemen yakınında taş ocağı buluntusuna rastlandı, hatta taş ustalarının keski izleri bile seçilebiliyor taş blokları üstünde, konu hakkında national geograpya nın belgeseli var orada anlatmış bu ocağı

Bunu yeni ogrendim. Tesekkurler.

• Bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum..

Yorumun nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sifrem

quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum..

Yorumun nedir ?

Yorumsuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Tam yerinde geldin hocam. :D
  • Uzaylılar yapıp gitti demek basite kaçmaktır. Ama hala birilerinin kesin olarak," şöyle şöyle yapıldı arkadaşım." diyememesi de oldukça gizemli.. Belki de çok basit bir açıklaması var ancak turizm gelirleri için, doğa üstü anlamlar yükleniyor..

Çok mantıklı şeyler söylenmiş zaten. Rampa olabilir, özel harç olabilir.. He olağanüstülık aranacaksa kabul edilebilir en olağan üstü teori, eskiden teknolojinin çok gelişmiş olabileceği ve bir afet sebebiyle İnsanoğlu'nun sıfırdan başlamasıdır..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.