Şimdi Ara

Sizce Kitap Okumanın Bir Faydası Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sosyal faydadan ziyade problem çözme yeteneği yada diğer alanlarda kitap okumanın bir faydası var mı? Okumaya başladıktan sonra derslerimde daha başarılı oldum yada işimde daha başarılı oldum gibi bir fayda sağlayacak bir şey yaşadınız mı? Ben kitap okuyorum ama bir kitabı okumak kalınsa bir ay sürüyor bazen.Oysa bir film izlemek daha zevkli,görsel bir şey sunuyor ve daha kısa sürüyor.Tamam kitaplar çok daha detaylı mukayese bile edilmez bir sahnede filmde oynayan kişi ne kadar iyi oynarsa oynasın kitaptaki aktarımın yüzde 1'ni sağlayamaz ama film izlemenin daha keyifli olduğunu düşünüyorum.Ama kitap okumanın bir faydası yoksa çok tercih etmeyi düşünmüyorum bundan sonraki hayatımda.

Not:Yeni başladım bir şeyler okumaya ve direk klasiklerden başladım.Hayat anlamında bu tarz kitapları okuyacak yaşta ve bilinçte olduğumu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melezolmayanprens -- 6 Nisan 2018; 22:18:56 >

• Kalın kitap okuması 1 ay sürüyor, film izlemesi 2 saat diyor, bu mantık ile hareket edilirse zaten kitaptan bir birikim elde edemilemez. 1 ay süren kitap nedir ayrıca ansiklopedi, osmanlı detaylı tarihi falan mı? 600 sayfalık romanı okumam 3-4 günümü alıyor. Sadece okula gidip gelirken ulaşım esnasında 100 sayfa okuyorum zaten
  • Var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kalın kitap okuması 1 ay sürüyor, film izlemesi 2 saat diyor, bu mantık ile hareket edilirse zaten kitaptan bir birikim elde edemilemez. 1 ay süren kitap nedir ayrıca ansiklopedi, osmanlı detaylı tarihi falan mı? 600 sayfalık romanı okumam 3-4 günümü alıyor. Sadece okula gidip gelirken ulaşım esnasında 100 sayfa okuyorum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 6 Nisan 2018; 22:45:44 >

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Kalın kitap okuması 1 ay sürüyor, film izlemesi 2 saat diyor, bu mantık ile hareket edilirse zaten kitaptan bir birikim elde edemilemez. 1 ay süren kitap nedir ayrıca ansiklopedi, osmanlı detaylı tarihi falan mı? 600 sayfalık romanı okumam 3-4 günümü alıyor. Sadece okula gidip gelirken ulaşım esnasında 100 sayfa okuyorum zaten
    1000 sayfalık kitap karamazov kardeşler Ayrıca şu var ki çok da vaktim olmuyor bir de çok hızlı okuyamıyorum.Yani çok çok hızlı okuyabilirim ama bu kez anlayamıyorum :D Anlamak için yavaş okuyorum kitap okuyarak büyümediğim için otistik gibi yavaş okumak zorunda kalıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: v. Persie

2018 deyiz hala kitap okumanin yarari var mi diye tartisiyoruz
    Zaten 2018'de olduğumuz için tartışılması normal.Bilgi edinmenin kaynağının bu kadar fazla olduğu başka bir çağ olmadı.
    Bir kitabı bir film ile karşılaştırma. Karşılaştıracaksan dizi ile karşılaştır. Filmlerde hiçbir şey işlenmediğini düşünüyorum. 2 saate ne sığdırırlarsa artık. Tabi film serileri hariç. Zevk için izlersin vurdu kırdı aksiyon falan. Zaten ben de izlerim ama mantık hatası falan bulmam, eleştirmem. Sadece eğlenmek için gider izlerim, bitince de unuturum.
    Daha Fazla Göster
  • Yok survivor daha yararlı

Hayata bakisindaki keskinligi azaltir.

• Ben isletme-sirket yonetimi veya girisimci birisinin biyografisi tarzi kitaplar okumaya calisiyorum.Dersleri daha kolay anlamami,cok daha onceden ne oldugunu bilip dersi rahat dinlememi sagliyor.Sorulan sorular hakkinda fikrim oluyor cevaplayabiliyorum falan guzel bir sey

Not:tabii ki isletme okuyorum

• Okumak, film izlemek, belgesel izlemek bunlar insanın ufkunu açan, entellektüel olmasını sağlayan şeyler, üniversiteye başlarken ne kitap okurdum ne de birşey izlerdim, üniversitede yaptığımın ciddi bir hata olduğunu farkettim, atıyorum bir muhabbet dönüyor konuyu bilmediğin için konuşamıyorsun, anlamıyorsun ancak okuduğun zaman yorumlama becerin ciddi anlamda artıyor ve insanlar sana saygi duymaya başlıyor, dolayısıyla entellektüel olmaya gayret gösterilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • Kitaplarin yuzde 95i çöp zaten ama güzel bir kitaba denk geldin mi...

Faydayı maydayi bosver sirf zevk icin akıt gitsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Film izlerken beyin, hayal gücünü kullanama izin vermez. Bir sahneden sonra sonrasında ne olacağı ile ilgili hayal kuramadan öteki sahne karşına çıkar dolayısıyla beynin uyuşur. Kitap okumada ise tam tersi bir durum vardır. Beynin sürekli aktif haldedir, kişileri ve mekanları sen hayal edersin. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bir araştırmada yarım saat televizyon izlemenenin beyinde oluşturduğu uyuşukluğu 2 saat kitap okumanın giderdiği söyleniyordu.
    Bunun dışında arkadaşların bahsettiği gibi kelime dağarcığı gelişir, hitabet yeteneği kazandırır. Belli bir yaştan sonra ise kişinin daha çok kendi uzmanlık alani hakkında kitap okumasi daha faydali olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cümle kurarken daha az hata yaparsın. Bunu fark ettim sadece. Onun dışında cok fazla müptelasi olmamak gerek. Düsünerek okursan faydasi olur. Mesela.ben cümle yetenegimi gelistirmek icin 1 ayda 14 kitap okudum. Aklimda hicbir sey kalmadi ama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

Cok guldum:) sagol
    böyle soruya böyle cevap yıl 2018
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.