Şimdi Ara

Sizce İnsanlar Alevilere Kötü Gözle Mi Bakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce İnsanlar Alevilere Kötü Gözle Mi Bakıyor?

(En Son Oy Tarihi: 13.6.2024)
Giriş
  • Bunu biraz da tartışmak için açtım. Sizce insanlar kötü gözle mi bakıyorlar? Alevinin yemeği yenmez, onlar imansızdır vs. gibi cümleleri duymuşsunuzdur. Ne düşünüyorsunuz? Lütfen hakaret etmeden tartışalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Alevi değilim ama bir tane Alevi arkadaşım var. Bir gün bilgisayarında takılırken ekranına baktım ve Aleviler hakkında yazılan kötü bir şeyi okuyordu ve ekranına baktığımı fark edince hemen siteyi kapattı. O an içim cız etti. Düşünsene seni hedef alan bir yazı okuyorsun ve arkadaşın bunu görmesin diye hemen siteyi kapatıp hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun. Çok kötü hissettim o an.

Aleviler vergi mükellefidir. Sünniler gibi vergi ödüyor, askerlik yapıyor, eğitim alıyor ve kurallara uyuyorlar. Buna rağmen bağımsız ve tarafsız davranması gereken devlet belli bir ideoloji ve inancı koruyup Alevileri ise dışlıyor. En basitten vergi ödeyen bu insanların kutsal ibadethanesi olan Cemevlerine gerekli desteği sağlamıyor. Yok gibi davranıyor. İtiraz edince de konforu tıkırda olan Sünniler öne zıplayıp "Bize göre sizin ibadethaneniz olamaz. Bizim inancımızda siz bozulmuşlarsınız" tınısında laf edip Alevileri bastırıyorlar. Oysa matematik çok basit. Vergi veriyor mu? Evet. Sayıları milyonları buluyor mu? Evet. Bu kişiler camilerin aldığı hizmetlerin aynısını talep edip ama fazlasını istemiyorlar mı? Evet. O zaman neden bu kadar inkar ve haksızlık?

Alevileri seviyorum. Her ortamda da uğradığı haksızlığı dile getiriyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: Professor Lazzers

evet kardeşim kötü gözle bakılıyor istediğin kesime sorabilirsin evet insanlıkları çok iyidir komşulukları çok çok iyidir ama hiçbir sünni oğlunu ya da kızını aleviye vermek istemez ya da bir alevi sunniye oglunu veya kızını verirken çok tereddüt eder kültürel farklılıklar çok fazladır uyum sorunları çok olur ailevi çatışma olur diye o gözle bakılıyor ama insanlık bakımından o kadar alevi tanıdım hepsi pırılpırıldır hepsine burdan kucak dolusu sevgiler

dua ve lipa ile...
    Benim arkadasim, geçen hafta ailelerinden haberisiz evlendiler.
    Kızın ailesi Alevi, oğlanın ailesi sunniydi. Uzun zamandır görüşüyorlardi. Demişler ki olmaz. Hem arkadasim hemde kız oysa ki hiç birşeye inanmazdi.
    En son dininiz de, mezhebiniz de batsın dediler evlendiler.
    Aleviler insandir. Kötü gözle bakan insan değildir.
  • İyi içerler. Benim tanıdıklarım hep öyleydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mor yakut

İyi içerler. Benim tanıdıklarım hep öyleydi
    Çoğunluğu sever hocam, doğru.

• Alevi değilim ama bir tane Alevi arkadaşım var. Bir gün bilgisayarında takılırken ekranına baktım ve Aleviler hakkında yazılan kötü bir şeyi okuyordu ve ekranına baktığımı fark edince hemen siteyi kapattı. O an içim cız etti. Düşünsene seni hedef alan bir yazı okuyorsun ve arkadaşın bunu görmesin diye hemen siteyi kapatıp hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun. Çok kötü hissettim o an.

Aleviler vergi mükellefidir. Sünniler gibi vergi ödüyor, askerlik yapıyor, eğitim alıyor ve kurallara uyuyorlar. Buna rağmen bağımsız ve tarafsız davranması gereken devlet belli bir ideoloji ve inancı koruyup Alevileri ise dışlıyor. En basitten vergi ödeyen bu insanların kutsal ibadethanesi olan Cemevlerine gerekli desteği sağlamıyor. Yok gibi davranıyor. İtiraz edince de konforu tıkırda olan Sünniler öne zıplayıp "Bize göre sizin ibadethaneniz olamaz. Bizim inancımızda siz bozulmuşlarsınız" tınısında laf edip Alevileri bastırıyorlar. Oysa matematik çok basit. Vergi veriyor mu? Evet. Sayıları milyonları buluyor mu? Evet. Bu kişiler camilerin aldığı hizmetlerin aynısını talep edip ama fazlasını istemiyorlar mı? Evet. O zaman neden bu kadar inkar ve haksızlık?

Alevileri seviyorum. Her ortamda da uğradığı haksızlığı dile getiriyorum.

• direk insanlar demeyelim de, dindar ve muhafazakar kesim pek hoş bakmıyor genel olarak, en azından benim gözlemlediğim kadarıyla. aleviler de müslüman evet ama geneli dinini pek yaşamıyor, veya yanlış yaşıyor. cami yerine cemevlerini tercih etmeleri falan bunlar pek hoş karşılanan şeyler değil muhafazakar kesimde. ben kimsenin birine karşı alevi olduğu için net olarak bi tavır aldığına şahit olmadım tabi, ama çocuklarını alevilerle evlendirmek istemezler mesela. kendi içlerinde biraz ötekileştirirler alevileri. genelleme yapmamak lazım aslında muhafazakar olanlardan böyle olmayanlar da vardır ama benim gördüklerim böyle. doğru mudur yanlış mıdır tartışılır tabi, herkesin kendince sebepleri var sonuçta. benim ailem de muhafazakar bi aile sayılır, ama benim böyle bi düşüncem yok. şimdiye kadar tanıdığım en temiz kız bi alevi, çok yakın 2 arkadaşım alevi, önemli olan insanlık benim düşüncem
  • Şahsen ırk, dil, din bende sadece isimden ibaret. Bir insan neyse odur. Kimseyi değiştirmek uğraşına girmem. Herkese saygı duymaktan yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 6 Şubat 2019; 20:43:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sünniler genelde kötü gözle bakıyor, Evet.

Aleviler gerçek islam doğru din bizimki diyor ama bana göre doğru düzgün bir dinleri bile yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kötü gözle bakan falan yok, konu art niyet barındırıyor, adminler lütfen konuyu kapatın

• Asla ben sadece çevremi kirleten canlılara kötü gözle bakıyorum çevremi kirletmeyen sokağa çöp atmayan yere tükürmeyen insanlar oldukları sürece tip renk kimlik ayırt etmem suçları saymıyorum.
  • Bakmayan kesim belli. Muhafazakar denen, geleceği olmayan kesim.

• Genelde dinciler pek sevmez. Dindar kesim ılımlıdır karşılaştığım olaylara baktığımda.

Küçükken yaşadığım kötü anılara baktığımda kendi halinde takılan dindar kesim yerine gösteriş için namaza gidip, dine uygun yaşamayan ailelerin saçma sapan konuşmalarıyla karşılaşmıştım.
    Ailesi tarafından sırf mezhebimden dolayı istenmezsem açıkçası çok umrumda olmaz. Hatta sevinirim bile. Erken kurtulduğum için. Çünkü bi yaştan sonra aptalca düşüncelere katlanamıyosun.

• bozkan23 kullanıcısına yanıt
    Her konuya "kapatın" diye ağlamayın ya. Neyi tartışacağız o zaman?

• Aleviler radikal dincilerin emniyet sübabıdır.
    Aleviler olmasa Türkiye bu gün çok daha fazla radikal dinci militan barındıran bir ülke olurdu.
  • Doğma büyüme trabzonluyum, hayatımda 1 tane bile kötü Alevi tanımadım. Alevilere kötü gözle bakan neden bakıyor, ne sebeple bakıyor halen daha çözebilmiş değilim. Maalesef insanımız herkes kendi gibi olsun istiyor. Batı da da aynı doğu da da aynı. Aslında yapmamız gereken tek şey birbirimize saygı duymaktır.
  • evet kardeşim kötü gözle bakılıyor istediğin kesime sorabilirsin evet insanlıkları çok iyidir komşulukları çok çok iyidir ama hiçbir sünni oğlunu ya da kızını aleviye vermek istemez ya da bir alevi sunniye oglunu veya kızını verirken çok tereddüt eder kültürel farklılıklar çok fazladır uyum sorunları çok olur ailevi çatışma olur diye o gözle bakılıyor ama insanlık bakımından o kadar alevi tanıdım hepsi pırılpırıldır hepsine burdan kucak dolusu sevgiler

dua ve lipa ile...
  • Belli yaşın üstünde bu enterasan bi şekilde zihinlere kazılmış aleviler düşman diye ama gençlerde böyle bişey yok görmedim en azından

• sen aileni tartışırmısın?tartışmazsın...Namusunu tartışırmısın?tartışmazsın...Kutsalını tartışırmısın?tartışmazsın...Bu konuda tartışılmaz o yüzden.

• mezhebe göre insanları yargılamak çok saçma. Ne gerek var mezhepçiliğe. İnsanlık ve komşuluk olarak çok iyiler.
    Alevi değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardMuz -- 6 Şubat 2019; 23:4:30 >
  • Adam alevilerin doğru düzgün dinleri bile yok demiş, beyni yok fikri var, alevi dediğin adam da müslüman, bildiğin müslüman. Senin gibi ibadet etmiyor olması onun müslüman olduğu gerçeğini değiştirmez, sen allah mısın ki başkasının müslümanlığını sorgulayabiliyorsun. Senin geçerli bir mezhep inancına sahip olman (sana göre) başka müslümanları yargılama hakkı mı veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Professor Lazzers

evet kardeşim kötü gözle bakılıyor istediğin kesime sorabilirsin evet insanlıkları çok iyidir komşulukları çok çok iyidir ama hiçbir sünni oğlunu ya da kızını aleviye vermek istemez ya da bir alevi sunniye oglunu veya kızını verirken çok tereddüt eder kültürel farklılıklar çok fazladır uyum sorunları çok olur ailevi çatışma olur diye o gözle bakılıyor ama insanlık bakımından o kadar alevi tanıdım hepsi pırılpırıldır hepsine burdan kucak dolusu sevgiler

dua ve lipa ile...
    Benim arkadasim, geçen hafta ailelerinden haberisiz evlendiler.
    Kızın ailesi Alevi, oğlanın ailesi sunniydi. Uzun zamandır görüşüyorlardi. Demişler ki olmaz. Hem arkadasim hemde kız oysa ki hiç birşeye inanmazdi.
    En son dininiz de, mezhebiniz de batsın dediler evlendiler.
    Aleviler insandir. Kötü gözle bakan insan değildir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.