< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Sizce İnsanlar Alevilere Kötü Gözle Mi Bakıyor?
Alevi değilim ama bir tane Alevi arkadaşım var. Bir gün bilgisayarında takılırken ekranına baktım ve Aleviler hakkında yazılan kötü bir şeyi okuyordu ve ekranına baktığımı fark edince hemen siteyi kapattı. O an içim cız etti. Düşünsene seni hedef alan bir yazı okuyorsun ve arkadaşın bunu görmesin diye hemen siteyi kapatıp hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun. Çok kötü hissettim o an.
Aleviler vergi mükellefidir. Sünniler gibi vergi ödüyor, askerlik yapıyor, eğitim alıyor ve kurallara uyuyorlar. Buna rağmen bağımsız ve tarafsız davranması gereken devlet belli bir ideoloji ve inancı koruyup Alevileri ise dışlıyor. En basitten vergi ödeyen bu insanların kutsal ibadethanesi olan Cemevlerine gerekli desteği sağlamıyor. Yok gibi davranıyor. İtiraz edince de konforu tıkırda olan Sünniler öne zıplayıp "Bize göre sizin ibadethaneniz olamaz. Bizim inancımızda siz bozulmuşlarsınız" tınısında laf edip Alevileri bastırıyorlar. Oysa matematik çok basit. Vergi veriyor mu? Evet. Sayıları milyonları buluyor mu? Evet. Bu kişiler camilerin aldığı hizmetlerin aynısını talep edip ama fazlasını istemiyorlar mı? Evet. O zaman neden bu kadar inkar ve haksızlık? Alevileri seviyorum. Her ortamda da uğradığı haksızlığı dile getiriyorum. |
Kızın ailesi Alevi, oğlanın ailesi sunniydi. Uzun zamandır görüşüyorlardi. Demişler ki olmaz. Hem arkadasim hemde kız oysa ki hiç birşeye inanmazdi. En son dininiz de, mezhebiniz de batsın dediler evlendiler. Aleviler insandir. Kötü gözle bakan insan değildir. |
İyi içerler. Benim tanıdıklarım hep öyleydi
![]() |
Her konuya "kapatın" diye ağlamayın ya. Neyi tartışacağız o zaman?
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 6 Şubat 2019; 20:43:56 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardMuz -- 6 Şubat 2019; 23:4:30 > |